Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • <Adamsky>

  veterán

  " ... 150.000 forint kivétele ingyenes, de az is csak akkor ha max 2 tranzakcióból veszed ki ... "
  " ... a teljes összeget egyben kiveszik (...) minden mást is készpénzben intéznek."
  Előbbi érthető, és tudtam én is róla (bár alig élek vele). A gond a második sorral van. Azt én is tapasztalom, hogy - nyilván rossz szokásból - az emberek döntő többsége még ott is készpénzzel fizet, ahol rohadtul nem kéne. Nekem spec. 150e Ft kp. rohadt sokáig elég ...

  "All-in-all", a módszerrel ill. annak részelteivel lehet vitatkozni, de azzal szerintem mindenki egyetért, hogy a jövő (sajnos nálunk még nem a jelen) az elektronikus fizetésé. Ha ezt jól csinálnák ("odafönn", és a bankok oldaláról) akkor ez egy igazi win-win szitu lehetne (csökkenteni lehetne a készpénz mennyiségét, aminek fenntartása komoly pénzbe kerül, és kényelmesebbé lehetne tenni a fizetést a mindennapokban).
  És igen, valahol el kell kezdeni, és az sem kizárt, hogy az elején sokaknak (idősebbeknek, azoknak akik a "szürke zónában" mozognak) kellemetlen lesz, de végén - hangsúlyozom - ha jól csináljuk / csinálják, akkor frankó lehet a dolog. Én a kormány helyében - ha már annyit bratyizok a kínaiakkal - akkor jobban megpróbálnám megismerni az ő rendszerüket is. Mert ilyen - online fizetés tekintetében - mérföldekre járnak nem csak előttünk, de szvsz. a "fejlett nyugat" előtt is.

Hozzászólok Aktív témák