Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • tope

  addikt

  Mint magánember írtam, hol érdekel hogy másnak mennyibe kerül, tárolni a bankkártyát is kell, nyilván kisebb helyen is elfér, de érdekes mód mindenkinek van tárcája, ahol a kp is elfér.
  Milyen kamatot is kapsz a bankszámlán lévő pénzre? Ja hogy miről is beszélsz?!

  AtomNyúl: Ne az extrém példákat hozzuk már fel, ma itthon kp-val hamarabb fogsz tudni fizetni bárhol, mint bankkártyával. (a kivételek száma elég alacsony)

  [ Szerkesztve ]

 • azbest

  nagyúr

  természetesen van költsége a kereskedők számára a kp-nek is. Csahogy a kártyás fizetés után felszámolt horribilis 2-4% körüli jutalékok mellett nem biztos, hogy olcsóbb, mint ha két izompacsirtát felvesz és azok hozzák viszik a pénzt. Főleg olyan területeken, ahol eleve pár százalékos haszonkulccsal dolgoznak, s kb el is viszi a profitot a jutalék.

  A tranzakciós adó is azokat sújtja, akik elektronikusan kezelik a pénzt. Mert akár költik, akár kiveszik, rászámolódik az adó. És ezt valamilyen formában az ügyféltől szedi be a bank. Gyorsan átpörgettem pár havi kivonatomat és éves szintem talán 30 ezer forint is megvan a tranzakciós díj, amit "a bank fizet". És persze ezért több ezer forint a bankkártya éves díja, drága az sms és számítanak fel külön jutalékot kiegészítő szolgáltatásra. A tranzakciós díj miatt gyakorlatilag nincs már értelmes csomag, nekem is csak azért viszonylag kedvező, mert 10+ éves és még nem rántották ki alólam, hogy kötelezően átváltsak egy drágábbra.

  Az állam pedig megpróbál mindenkit az államkincstáros befektetések felé terelni, hogy abból fedezze a lánc-hiteleit.

  [ Szerkesztve ]

 • dethroner

  addikt

  A kp legyártása, szállítása nem az én gondom, nem nekem kerül költségbe. Ha bevarrom a párnacihába eszi az infláció, de legalább nem kell egy esetleges bankpánik esetében attól fosnom hogy nem tudok pénzhez jutni akár heteken keresztül, sorban állni ilyen esetekben hogy valami kis menthető összeghez mégis hozzájussak, nem kell automatához zarándokolnom ha költeni támad kedvem, nem kell egy bankszektort eltartanom azzal, hogy éves kártyadíj, kártyalegyártás, tranzakciós díjak meg a qrva anyja se tudja mi mindent tudnák még kisajtolni a saját pénzemből. Amire elvileg nagyon nagy szükségük van, mert a betétek nagyságától függően tudnak hitelt kihelyezni, vagyis nagyjából az én pénzem hitelezik másnak, amiért szintén pénzt szednek be. Szóval inkább a párnámban rohadjon meg a pénz, mint hogy mást gazdagítsak vele úgy, hogy semmit nem tesz értem.

  Mindenkinek barátság, kegyelem, Csak a királyoknak nem, sohasem! Lantom s kardom kezembül eldobom, A hóhérságot majd én folytatom, Ha kívülem rá ember nem akad – Akasszátok föl a királyokat!

Hozzászólok Aktív témák