Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • cinemazealot

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz tomazin #19 üzenetére

  Nekem kettős érzéseim vannak a videóval kapcsolatban:

  Egyfelől elképeszt, hogy mekkora a szakmai különbség egy magán kézben lévő és egy állami támogatással működő tanfolyam között. Előbbi szemrebbenés nélkül elkér Tőled másfél millát ahhoz, hogy 3-4 hónap alatt kitanítson egy bizonyos dedikált területre (ezt aláírom, ez a folyamat tényleg sokba kerül), utóbbi pedig ott sunyít, ahol nem szégyell, a szakmai színvonal pedig nem naprakész.

  Másrészt a baj az, hogy Magyarország nem az az ország, ahol a pályaváltásra készülő/kényszerülő (megfelelő aláhúzandó) delikvens bármikor kipattinthat a zsebéből ekkora összeget anélkül, hogy ne kergesse magát egy életen át tartó adósságba. Tehát az elit tanfolyam csak a tehetősebbeknek nyújt megoldást. Aki meg ezt nem tudja kifizetni, az állam meg cserbenhagyja, az maga próbál meg érvényesülni. A srácot így tökéletesen meg tudom érteni, állambácsi ugyanis nem először bizonyítja, hogy milyen remekül cserben tudja hagyni azokat, akik számítanának a támogatására.

 • cinemazealot

  addikt

  LOGOUT blog

  válasz Simba86 #199 üzenetére

  9 éve egy biztosítási alkusznál helyezkedtem el, ahol már az olyan fogalmak megkülönböztetése is zavarba hozott, mint biztosítási díj és biztosítási összeg. Az egyik (nem informatikus) üzletkötő kollégának kellett egy kiselőadás keretén belül tisztába tennie bennem az alapfogalmakat, hogy legalább nagyjából tudjam, mire írok majd programot. Aztán amikor először kézhez kaptam néhány biztosítási tarifát, többször kértem konzultációt, mert kb. biztosítónként tértek el már a legalapvetőbb műveleti sorrendek (mit mivel szorzok).

Hozzászólok Aktív témák