Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  válasz UnA #13 üzenetére

  igen, bennem is megvan a bizonytalanság: egyrészt igen logikusnak és racionálisnak látszik a koncepció, Laufer érvelésének nem kevés alapja van - ugyanakkor bambanonak igaza van abban, hogy bár természetesen szükséges az iparági szereplők befolyása az oktatásra - hiszen nekik képzik a hallgatókat -, az sem egészséges, ha csakis az ő szempontjaik érvényesülnek, kényes az egyensúly

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • dabadab

  titán

  válasz UnA #34 üzenetére

  "Már az előbb is megkérdeztem, hogy ilyet hol láttatok."

  Az eredeti interjúból: "Ha félreteszem a matematikát, a fizikát, az elméleti tantárgyakat, és csak a robotprogramozás nyelvére tanítom a csoportot, akkor ez 3-6 hónap masszív munkával, tehetséges embereknek sikerülhet. Ez elérhető akár egy bölcsésznek is, aki jól beszél nyelveket, jelenleg rosszul keres, és egy ilyen képzés után rövid időn belül a dupláját meg tudja keresni a korábbi bérének"

  "Oda volt írva, hogy 2+1 év."

  Az egy már létező képzés, amit jó példaként hozott fel, de nem feltétlenül pont ezt akarja megvalósítani.

  DRM is theft

 • dchard

  veterán

  válasz UnA #21 üzenetére

  A mondandóm lényege nem a képzés hosszára vonatkozott, attól teljesen független.

  A jelenlegi 3 éves képzések sem érnek semmit, de az MSC már végképp az időeltolás csimborasszója: A BME képtelen volt váltani az 5-éves osztatlan képzésről, és a tanterv gyakorlatilag ugyanaz, csak ketté van bontva. A Kandó meg a 3 éves képzéséhez nem tud semmit hozzátenni MSC-n: ha szakirány után bármit választasz, biztos lehetsz benne, hogy MSC-n nem az addigi szakirányodnak megfelelő tudást fogod mélyíteni, hanem tanulhatod azt, amit korábban nem választottál. Az egész bolognai rendszert szarul implementálták, mivel ahhoz sem rendeltek forrást, vagy ha mégis, az sosem jutott el azokig az embereik, akik a felsőoktatást valóban csinálják.

  dabadab:

  Teljesen egyetértek, és osztom az elkeseredésedet is...

  Dchard

  [ Szerkesztve ]

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

 • bkercso

  nagyúr

  LOGOUT blog

  válasz UnA #50 üzenetére

  Ettől a buta reklámszövegtől mászom amúgy a falra, amit ezek a fiatal cégvezetők nyomnak. A legtöbb annyira tapasztalatlan és naív. Nagy lehetőség, néha (néha!) nagy siker, de ez a lehengerlő duma valami más, mint a tartós értékteremtés.
  Bölcsészből meg töritanárból programozót. Ja! :U Egy évre, amíg rá nem jön, hogy nem neki való (ez se). ;]

  [ Szerkesztve ]

  bkercso HiFi eszközök: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/bkercso/keres.php?stext=&buying=1&selling=1&usrid=341946

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz UnA #50 üzenetére

  igy nagyon intenziven tolva az osszes pedagogiai lehetoseget bevetve es a lenyegre koncentralva el lehet jutni design patternekig a nullarol (inkl kisebb projekt) 3 honap alatt, tehetseges embert feltetelezve, de az kb eroltetett menet es nagyon nem lesz ido ulepednie. fel evbe az ulepedes is beleferhet, de az meg mindig eroltetett menet kategoria.

  viszont itt kb tenyleg kritikus a pedagogiai modszertan* es a diakok hattere / beletolt energiamennyisege, a het meg 40 orabol all legalabb a diakoknak.

  *a porosz modszertan ide ineffektiv mert informaciok osszerakasa helyett az informacio statikus visszaadasara fokuszal, programozni pedig konyvbol nem hatekony tanulni (elso nyelvet semmikepp). a teruleti "alapmuveltseget" pedig ezen a szinen el kell felejteni, nincs ido extran algoritmusokkal / adattipusokkal se nagyon foglalkozni az alapokon felul, nem hogy lemenni HWarchitektura vagy egyeb felsobb matematikai szintre.

  (#48) MCGaiwer : 15 evvel ezelott a borland C ment kb fejlesztoi kornyezetnek tanulni. namost az azert eleg sokat rontott az egyebkent is meredek betanulasi folyamaton pl egy modern IDEhez kepest. en ha fizetnenek se lennek hajlando visszamenni arra. igen, Netbeansbol elvileg az elso varians mar kint volt, de az a mai variansokhoz kepest azert elegge kezdetleges volt (bar pl volt mar autocomplete) viszont egy P4 alatt hasznalhatatlanul szaggatott / masodperces szinten laggolt szovegbevitelnel

  egy android fejlesztoi kornyezet pl hasznalhatatlanul lassu megfelelo geppark nelkul, ertsd min i5 / 16GB / dedikalt videokartya. igen, elindul alatta is, de a GUI kb hasznalhatatlan emulalva.

  [ Szerkesztve ]

  Social distancing in lagom amount.

 • proci985

  MODERÁTOR

  válasz UnA #117 üzenetére

  Oké, de te már láttál 100%-ig helyes, hatalmas, komplex kódot?
  A 100%ig helyes altalanos esetben bizonyitottan eldonthetetlen problema (a megallasi problemara vezetheto vissza).

  (#120) bambano : az, hogy valakinek volt egy elmeleti kurzusa errol par eve ami idealis esetekrol beszelt, az nem jelenti azt, hogy azok a technikak a gyakorlatban is mukodnek es ugy mukodnek ahogy eloadtak oket.

  vannak olyan technikak, amik a gyakorlatban kivitelezhetetlenek, vagy csak siman megindokolhatatlanul eroforrasigenyesek.

  [ Szerkesztve ]

  Social distancing in lagom amount.

 • Kopi31415

  félisten

  válasz UnA #117 üzenetére

  Nem, de láttam mar normálisan megcsinált hibaelemzést fizikai terméknél, ami funkciók szintjén vizsgálta a hibákat, így jó terméket lehetett létre hozni- konkrétan az általam fejlesztett, rendes FMEA-val megtámogatott üléssel nem volt garanciális reklamáció a vevő felől, ellenben amelyeknél az FMEA-t csak le akarták tudni és össze csapni, ott rengeteg. Vagyis a mérnöknek, fejlesztőnek akkor is bele kell ölnie a minőséghez az energiát, időt, gondolkodást, ha azt nem fizeti meg senki. Ezt hívják szakmai igényességnek.

  Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

Hozzászólok Aktív témák