Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • dchard

  veterán

  válasz floatr #114 üzenetére

  Alapvetően egyetértek, én már 15 évesen tudtam, hogy mivel szeretnék foglalkozni, az is lettem. Szerencsés vagyok, a munkám a hobbim is, amiből kényelmesen meg is élek.

  De annak ellenére, hogy az ország második legjobb gimijébe jártam, a többség nem ilyen volt ám ott sem. A probléma ott van, hogy már a közoktatásban belenevelik a "jó állampolgárt" a gyerekbe, akik gyorsan felismerik, hogy a rövid távú sikerhez a pofát befogjuk, beseggeljük, visszaböfögjük, megkapjuk a jó jegyet, és bejutunk az általunk (= a szüleink által) vágyott szakra. Amit utána hasonló módszerekkel elvégeznek, utálják a munkájukat, és nem is lesznek sikeresek benne. Persze a gimnázium mutatói szuper jók lesznek (felvételi arány 99%).

  Szerintem még ma is viszonylag kevesen tudnak autonóm módon dönteni a felsőoktatással, jövővel kapcsolatban 15-16 évesen, inkább ezt kéne erősíteni, hogy képes legyen erre a fiatal. Teljesen igazad van, hogy nincs erre 3-5 év, sőt eleve nem az egyetemen kéne ezen gondolkodni. A szakirány választással kapcsolatban sincsenek már erre évek.

  Dchard

  A kitárulkozó idegenektől mindig elfog a hányinger. [Cornelius]

Hozzászólok Aktív témák