Új hozzászólás Aktív témák
-
dabadab
titán
"Nespresso: Drága bele a kv több mint 100 Ft-ra jön ki egy kapszula, ráadásul a gépek is érdekesek, mert nem mindegyik gépbe megy mindegyik kapszula..az egyikbe csak műanyag a másikba (drágább) már alu is stb."
A Nespressonak nincs műanyag kapszulája, az mind alu és mind belemegy a gépbe.
DRM is theft
-
dabadab
titán
"Persze cserébe tudnod kell, hogyan őröld, tamperold, hány fokon főzd le, a gépet elő kell melegíteni, tejet kell gőzölni és tárolni, több a karbantartási ideje is (költsége attól függően milyen minőséget vettél)"
Pont ezért jók a normális minőségű kapszulás kávék, mert ott ezeket megcsinálják helyetted - akár jobban is, mert míg mondjuk egy Espresso Embassyban elhiszem, hogy minden szállítmánynál lefőznek egy tucat kávét, hogy megtalálják a megfelelő beállításokat és ezeket be is tartják, addig otthoni körülmények között ez nem feltétlenül fog így sikerülni.
Az ecocafe-t konkrétan nem ismerem, de így ránézésre újhullámos helynek tűnik, gondolom azért volt ilyen markáns a különbség, mert ők nem hagyományos, olaszos pörkölésű, a keserű irányba menő kávét, hanem gyengén pörkölt, inkább savanyú* kávét árulnak, vagyis nem feltétlenül minőségi, hanem filozófiai különbségről is szó lehet. (A Dolce Gustot nem ismerem, itthon Nespresso van, az okés, előző munkahelyemen aldis Martello volt, az borzasztó.)*: ezek inkább csak irányok, ha egy kávé tényleg keserű vagy savanyú, akkor ott elrontottak valamit
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz l.skywalker #77 üzenetére
"Vettünk pl. Capuccion "párná" ami egy kőkemény kerek cucc volt, alján a tejporral - tetején a kávéval és amikor lejött, echte capuccino lett belőle."
A capuccino tejjel és tejhabbal készül, erősen kétlem, hogy abból a tejporból ez lesz
Egyébként ezért is elég nehéz is a kávé minőségéről beszélni, mert nincs igazán közös alap, nagyon szélsőséges határok között szóródnak az elvárások.
DRM is theft
-
dabadab
titán
"ez a készülék kávét főz.
a te piccolo-d forró vizet nyom át egy adalékoktól és konzerválóktól nem mentes kávésűrítményen"
1. A kávéfőzés alapvetően abból áll, hogy forró vizet nyomunk át kávén (van hidegen készült kávé is, de ott a "főzés" szó szemantikai poggyásza talán már sok lenne).
2. Mi a fészkes fenéért lenne benne adalék meg konzerválóanyag? Honnan jön egyáltalán az info?
(#98) bodrik11: "rendszeresen vásárolok Semiramis kávét is."
Sajnos hiába próbálsz meggyőzni minket, rendes kávéhipszter ma már legalább Casino Moccát vesz, a Semiramis annyira múltévtizedbeli!
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Döglött Róka #148 üzenetére
"Amint tejjel jatszol tokmindegy hogy kotyogos vagy kavesznobfozobol csinalod."
Hogy mondjam röviden?... Nem.
Nyilván ilyenkor bejátszik a tej íze is, nem dominál annyira a kávéé, mint egy eszpresszóban, de ettől függetlenül azért még az íz jó részét az adja - és elég durva különbségek tudnak lenni.DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz turbulencia8 #220 üzenetére
Miért lenne furcsa az, hogy vízzel főz? A rendes presszógépek is ezt csinálják.
A 15 bar meg nem elírás, tényleg azt mondja a Nestle:[link]DRM is theft
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Google Pixel 6/7/8 topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Háztartási gépek
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Windows 11
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Bugok, problémák a PROHARDVER lapcsaládon
- További aktív témák...