Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • sing1ep1ayer

    őstag

    Már eleve őrölt kávét veszek. Nincs darálóm, de őszintén szólva kedvem sem lenne vele babrálni minden alkalommal. Légmentesen záródó dobozban tartom és hűtőben. Persze így is érezni, hogy idővel romlik a minősége (tehát a friss biztosan jobb lenne), de azért bőven elég finom még a végén is.
    Amit fontos kitapasztalni, hogy mennyire tömd meg a kapszulát, illetve hogy mennyi vizet engedj át rajta. Nekem ez beállítható a gépemen. Egyébként az a jó, ha nem óriási mennyiség fő le, csak épp annyi, hogy egy pici kávéscsészében még akár tejnek is maradjon hely. Így nálam szép sűrű és krémes lesz.
    Sokféle őrleményt kipróbáltam már, de ami bevált az a Lavazza Caffé Espresso. Fekete csomagolása van (Így néz ki, de itthon általában sima váákumos zacsiban forgalmazzák). Nem olcsó, de talán a minőségi őrölt kávék közül (egyesek szerint ilyen nem létezik ;) )még ez a leginkább megfizethető. Egyszer mindenképp érdemes kipróbálni. Ha kevesebbet tudsz csak rászánni, akkor talán a sárga zacskós Tschibót nézd meg. Az én masinám abból is tűrhető feketét készít. Persze az előzőleg ajánlottól fényévekre van, de nem olyan rossz, mint vártam. És természetesen azt se felejtsük el, hogy ízlések és pofonok különbözőek. Utóbbinál olcsóbb kávéval felesleges próbálkozni, sosem lesz finom. Nekem személy szerint még Lavazzából sem vált be a fekete csomagolásúnál hangyányit kedvezőbb áron kapható piros.

Hozzászólok Aktív témák