Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

  • tariattila

    veterán

    tényleg nem értem, hogy miért kellene szétszedni és kotyeszban lefőzni...
    egy kotyeszban frissendarált kávé is nagyságrendekkel jobb NEKEM

    bodrik11:
    nos attól tényleg jobb lehet.. az instant a halálom!
    bááár sajna a kapszulát közelebb húznám az instanthoz mint a valódi kávéhoz :/

    a Kávé topikban ezek is ki lettek tárgyalva...
    és nagyon egyhangú véleményeket olvasok
    sokan gondoljuk ezt egyformán
    tehát legolcsóbban a legjobbat talán egy kotyogóval, egy kézidarálóval, 0-4 hónapos pörkölésű, minőségi(bb) alapanyagból lehet elérni!
    sőt vannak nagyon olcsó alternatív eszközök... filter, aeropress stb...
    igaz az ökölszabály szinte mindenhol a frissen őrlés...
    a kotyesz ebben is toleránsabb mert az megeszi jószívvel a bolti 'téglákat' is
    viszont a kávé minősége érződni fog

    gombnyomásig leegyszerűsített gépek a POD és automata gépek (pl egy saeco vagy quick mill) itt is frissen történik a darálás és a kávék minőségét is mi döntjük el (fontos, hogy minél drágább kávét rakunk bele, annál több pénzt dobunk ki a zaccal -DDD.. a kioldódás nem túl hatékony a nem megfelelő őrleményfinomság és a tamperelés miatt...

    ebben a ligában indul ugye a kapszulás is..

    s végül a karosgépek külön minőségibb darálóval... (eszpresszó esetén)

    [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák