Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Janaboy

  addikt

  Bár én nem kávézom (tudom vicces így ide írni :), energiaital forever :D )!
  De nemrég vettem szüleimnek egy kávéfőzőt (kapszulásat) és sokat gondolkoztam, hogy melyik legyen!

  Páromnak pár éve ugyan ezt a piccolo DG-t vettem meg..akkor is és most is utánajártam kicsit, hogy ezekből az "olcsóbb" kapszulás gépekből melyiket érdemes venni!

  Nespresso: Drága bele a kv több mint 100 Ft-ra jön ki egy kapszula, ráadásul a gépek is érdekesek, mert nem mindegyik gépbe megy mindegyik kapszula..az egyikbe csak műanyag a másikba (drágább) már alu is stb.

  Tschibo: Ez már árban hasonló mint a DG bár kevés fajta és nem voltak róla jó véleménnyel.

  Dolce Gusto: Anno a páromnak azért esett rá a választás, mert maga a gép se volt drága és akcióban éppen kifogható volt jó áron a kapszula is (ilyenkor 75 Ft/kapszula ha nem tejszínes 2 kapszulás (mint pl a Kapucsínó). A legjobban a választék tetszett és hogy mindegyik gép működik mindegyik kapszulával! Leginkább az volt a különbség a gépek között, hogy nagyobb a víztartálya (belső használt kapszulatároló stb).
  Az ő állítása szerinte elfogadható az íze! Amúgy megjegyezném, hogy minden DG gépben van egy kis tű (a piccoloban ott van a víztartály mögött/alatt), amivel tisztítható a tüske! Még annyi megjegyzés, hogy a kapszulák egyedileg meghatározott víznyomást engednek át (megfelelő víznyomásnál szakad át a fólia benne).

  Végül amit a szüleimnek vettem: ALDI féle Martello (a cikkedben írtad, hogy a Lidl sajátja, nem az ALDIra gondoltál véletlen?) Ez a gép pont akciós volt karácsony előtt 20 helyett 10eFt volt, érdekessége, hogy némileg automata, tehát be tudod állítani hogy mennyi vizet engedjen le, de utána megjegyzi és nem kell mindig figyelni! Ezek olasz kávék állítólag, párom szerint ennek is jó íze van, szüleim dícsérik, alapból olyan 70 Ft körül van a kapszula ára (olyan 7-8 féle van), de akcióban 50 Ft körül is kifogható!

  Hát ennyi!

  [ Szerkesztve ]

  Janaboy

Hozzászólok Aktív témák