Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Imy #2469 üzenetére

    "Egy csomó KV tiszta "E"." Nameg az sem mindegy mi az az E, mert mindennek van azonosítója. A víznek is.

    Mindig is mondtam, hogy kávé kapszulát kell venni, nem pedig instan kávé kapszulát.
    Az egyben tejpor, ilyen-olyan ízesítésű, az mind instant kávé.

    A szemes kávé annak jó, aki ipari mennyiségben csinálja. Vagy külön ceremónia a kávézás.
    A műanyag meg legfeljebb szemét kapcsán érdekes. Bár az összes fajta csomagolás be van vonva műanyag fóliával, mert a fém reakcióba lépne a tartalommal.

    80-100 forint egy adag kávéért nem a világ vége, pláne ha 1-2 adag fogy naponta. Elég csak megnézni, hogy mibe kerülne valahol venni egy kávét. Persze irodában mi is szemeset darálós gépet használunk, de az egészen más mennyiség. Ja és "ingyen" van, a cég fizeti. Más cégnél, ahol nincs ingyen vagy csak korlátozott mennyiségben ingyenes (megvan hány db kapszula jár egy főnek alapból - afelett pénzes vagy magának vivős), ott sokszor kapszulásat látok. Ott megvan a kapszula azon előnye, hogy sokféle változatból lehet választani, nem pedig egy féle van.

    Ja és a cégnél sem feltétlen nagy élmény a szemes, ha kevesen járunk be. Elsőnek lenni bukta, mert az egész éjjel benne álló maradék megkeseredik és jól belemósodik az első adagba. (nespresso kapszulásnál is ez egy hiba a felépítésben vagy kel legy csak vizes üres kör). Plusz nem tudni milyen régóta áll már a szemes kávé a gép tartályában. Szóval tényleg nagy fogyasztáshoz jó az.

    Most egyébként kaptam egy bontott csomag őrölt kávét otthonról, kimaradt valahonnan. És ezért elővettem a kotyogósat is. De pár alkalom után már unalmas az egy íz (eleve sárga chibo family, nem nagy szám), takarítgatni kell folyton, nem mindig sikerül jól mert lehet megégetem néha.

    Ha jön az apokalipszis, akkor jól jön, mert áram nélkül a mobil gázrezsón lehet főzni :D

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák