Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz Cathfaern #1091 üzenetére

    Hm, hát ha csinálok egy gyors számítást... azt hiszem napi 3 kávénál nem szoktam többet inni. Általában az akciókkor vásárolok be jobban, szóval normál kávéból 1200/16 = 75 egy adag. De a teljes áron is 107 forintra jön "csak" ki. Szóval, nyerek rajta napi 150-246 forintot, ami 30 napra 4500 - 7380. Igazából szerintem nem iszok meg 5 dobozzal egy hónapban, szóval kevesebb.

    Persze a két kapszulások duplája, de ott még macerásabb alternatív módon csinálni. Az utángyártottak meg nem sokkal olcsóbbak, vagy nem is olcsóbbak, s néha folynak mindehová és esetleg nem jó ízűek egyesek szerint. Szóval az sem túl jó.

    No, szóval, arra akartam kijukadni, hogy azért havi 7 ezer forint luxust már csak megengedek magamnak a kényelem kedvéért :)
    Ha elkezdek sima kávéval ügyeskedni, akkor a kényelem nagyrésze oda és a megbízhatatlan minőségi szint is bejön a képbe.

    Abszolót nem leszólásképp, de nekem néha kivagyiságnak tűnik, ha valaki csak mutogatásból tart valaamit, ha nem futja az üzemeltetésre. Nem vagyok biztos benne, hogy 10-20 ezres gép árnál már nem lenne valami hagyományos, magasabb színvonalú megoldás esetleg az alkalmi fogyasztóknak az őrölt kávéhoz. Ma már nem tartanék azért valamit, hogy másoknak megmutathassam nekem is van. A kollégista korszakom is elmúlt már, a kreatív, időrabló de mindenek előtt olcsó megoldások keresésével.
    Ettől még persze van, amit ma is magam oldok meg kreatívan, de vagy ésszerű okokból vagy ténylegesen hobbiból, nem azért hogy másoknak leesen az álla, vagy ne maradjak le mögöttük :)

    Szóval tényleg ne vegye ezt senki leszólásnak, csupán igyekszem objektívan nézni, hogy nem a pénz kéne legyen az oka. Ettől még simán el tudom képzelni, hogy mint rituálé, másnak jobban tetszik a gép használata, a töltögetéssel együtt is, mint másféle megoldás. Nekem is élmény a gép használata. Nem kell mindenkinek minden területen objektívnak lennie :R

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák