Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
llaszlo
veterán
válasz
kételkedem #4 üzenetére
Az iTunes-ból le tudod tölteni és az 1$-os ár viszonylag elfogadható. Csak ha jól tudom az is valami hülye másolásvédelemmel van ellátva. Pedig jogod van biztonsági másolatot készíteni az eredetiről.
-
DJS
tag
Az internet és a fiberpower ezzel szemben karnyújtásnyira biztosít egy hatalmas film/zene/játék tárat, sokszor olyasmit is letöltenek ami nem is kell nekik.
Ez azért nem meglepő, mert elvileg ezek mind a szórakozást szolgálják. A szórakozáshoz pedig hozzátartozik, hogy nem veszed túl komolyan magad. Moziba járni sem úgy szoktunk, hogy előtte lecsekkoljuk a rendező életrajzát, az ilyenfajta tervezés teljesen elvenné az ízét.
-
Zenei résszel egyetértek.
Filmből pedig nem lehet minden évben egy Avatart csinálni. Meg ez már erősen ízlés kérdése, hogy mit nevezünk pocséknak. Nekem pl. az Avatar nem tetszett, ellenben volt több film is amit kritikusok és nézők is "lehúztak" nekem mégis tetszett. Az, hogy mozi hol van vagy hol nincs nem a filmkészítők hibája.
"Ha nem lenne net, lennenek hdd party-k vagy barmi."
Igen, de ez már messze nem olyan kényelmes mint az internet. Sokan lennének akik inkább lesz.rnák az ilyen "hdd partykat", max. ha van olyan haver akkor tőlük elkérik a CD-t,DVD-t, HDD-t és így jutnának hozzá azokhoz ami kell nekik.
Az internet és a fiberpower ezzel szemben karnyújtásnyira biztosít egy hatalmas film/zene/játék tárat, sokszor olyasmit is letöltenek ami nem is kell nekik.
-
Nekomajin
aktív tag
Komplett albumokat meg filmeket adnak újságok mellékleteként 4-500 forintért, amiben az újság ára is benne van. 5-600 forint lehet, hogy nem reális, de az ezres lélektani határ már simán.
A többi innentől nem kifejezetten neked van címezve.
A zenét egyszer kell megcsinálni, egyszer kell rögzíteni. Mivel a sokszorosítás szinte nulla forintba kerül, innentől fogva csak a terjesztésnek van költsége, minden más tiszta nyereség*. (Azt meg nem kell ecsetelni, hogy jelenleg a bolt+CD kombónál már vannak költséghatékonyabb megoldások a terjesztésre.)
*Pontosabban az lenne, ha a jogvédők nem sápolnák a bevételt.A filmeknél ha összehasonlítod a költségvetéseket és a bevételeket (amik ugye nem tartalmazzák a DVD kiadások és a TV licenszek bevételeit), akkor elég jól kirajzolódik, hogy melyik az melyik az a film, ami a nagy mozi hanyatlások meg kalózkodások ellenére is nyereséges volt, és melyik az, amiért nem lett volna kár, ha nem készül el. Szerintem elég kevés olyan filmet tudnánk sorolni, ami nem hozta be az árát legalább nullára, és mégis jó filmnek tartjuk, amiért kár lett volna, ha nincs.
Az hol reális, hogy egy mozijegy többe kerül, mint egy egész napi kaja, mert a filmek licenszei drágák, mert a főszereplők több (tíz) millió dollárt tesznek zsebre pár hónapos munkáért? (A mozijegy helyettesíthető DVD-vel.)
Apropó, egy ~10 millás filmre miért kerül ugyanannyiba a mozijegy, mint egy ~100 millásra?
Az hol reális, hogy gittegyletek alakulnak arra, hogy jogvédelem címén befurakodjanak egy iparágba, ahol semmi szükség nem lenne rájuk, és hatalmas százalékokat tegyenek zsebre működési költség címen a közvélemény számára teljesen átláthatatlan módon?Ha ekkora bevételkiesést okoz a kalózkodás, akkor hogy lehet, hogy még egyik filmes/zenei stúdió se ment tönkre, és olyan sokan pofátlanul jól élnek belőle?
Hogy lehet az, hogy egyetlen album bevételeiből egyesek annyi pénzt kapnak, amennyiért az átlagember egy életen át dolgozik?Az egész iparág nyakig áll a mocsokban. A túlfizetett sztárok, az ingyenélő jogvédők, a több generációra kiterjedő szerző jogi védettségek, az elavult terjesztési módok, a globális díjszabások, és még ki tudja, meddig lehetne sorolni. Amíg ez nem változik meg, addig lesz kalózkodás is, akár helyes, akár nem. Ez nem igazolja, nem teszi helyessé a kalózkodást. Ez az indokot szolgáltatja.
-
Polllen
nagyúr
Gondolom sok magnókazettát (mágnes szalag hahó) töltöttél le az internetről...
Bár nekem már floppy meghajtó volt hozzá...
Az internet gyökeresen változtatta meg a "kalózkodást", mivel lényegesen gyorsabb és kényelmesebb, mint ami előtte volt és kb. nincs korlát... Minden tartalom elérhető azonnal.
-
Polllen
nagyúr
A példa sántít, de a gondolat menet nem. Ha nem lenne internet, nem lenne ilyen széles körben elterjedt és természetes a nemfizetek, de letöltöm...
Amúgy meg sztem túlnyomórészt csak árazási problémának indult. Ha az elején kapcsolnak és jól áraznak, a lakosság nagyobbik felének nem az lenne természetes, hogy torrent, hanem hogy bolt és fillérekért megveszi. Most már kicsit több kell, mint jó árazás az átlag meggyőzéséhez.
-
wwenigma
Jómunkásember
És ha olyan minőségi zenéket meg filmeket csinalnanak, aminek az eladasi volumene elég lenne az 1000 vagy akar a 600ft-os megtérüléshez? Ja, hogy 12-13 "zenéből" 11 szemét a maradékot meg csak azért hallgatod mert egesz nap azt nyomjak a radioban..... a filmeknél meg egyszeruen nincs ertelme moziba menni mert sablonos xar? Persze ha van mozi 100km-en belul....
-
Debians
tag
Szerintem pedig árazási kérdés. Persze a kiadók kaszálni akarnak, kapják be. 30 Ft-os DVD-re írnak 9GB adatot és máris elkérnek 8-10 ezret. Annyiért vegye meg a köcsög artisjus.
Egyébként kíváncsi vagyok, hogy az artisjus alkalmazottakés családjaik által nézett, hallgatott minden tartalom jogtiszta-e. Kéne náluk egy kis házkutatást rendezni....
5-600 forintért inkább megvennék az emberek, akkor válna tömegek által fogyaszthatóvá. De annyiért már csak a lejárt jogdíjú filmeket kapsz a madarasteszkóban.
Én azt mondom, hogy tetvek a kiadók, Művészek életét teszik tönkre a magas árakkal, hogy a műveiket inkább letöltik az emberek. Abból nem lesz kenyér.
-
malwy
senior tag
Még mindig nem értem a Ferrari, hogy jön képbe.
1. Keveset adnak el, amit eladnak azt méregdrágán=fut a szekér.
Akkor adják aranyáron a filmeket és 1-2-t megvesznek majd?
Vagy ahogy most van: tökéletes. Hiába keveset vesznek, legalább drágán adják.2. Ferrari az aztán elbitorolható játszi könnyedséggel. Szinte 100%-os biztonsággal, a kanapéból ülve, minimális idő,pénz ráfordítás árán.
3. Ha meg kis kínai lemásolja a Ferrarit, az meg lehetne az alternatív változata egy játéknak (pl civ-freeciv stb.). Itt sem értem, mi van.
4. A Ferrari egy autós cég, melyet férfiak használnak és tök jól el van. A kalózkodás az meg nem tom, hogy jön ide.
5. A Ferrari...
6: Talán a kalózkodás mögött valami rejtett utalás van a Ferrari üzletpolitikájára?
Na leesett: Minél több pénzt lehúzni, hogy legyen Neki Ferrarija. Ja véégre, értem.
-
kételkedem
addikt
válasz
Brown ügynök #2 üzenetére
Egyértelműen nem csak az árazásról van szó!
A mozizásnak és a koncertlátogatásnak megvan a maga varázsa! Sokan nem kis összeget áldozva akár külföldre is hajlandóak elmenni egy koncertre, miközben lehet, hogy az utóbbi 5 évben egyetlen cd-t sem vettek meg a boltban.
Ha ne adj isten valaki letölt egy filmet és otthon megnézi, akkor gyors és kötetlen szórakozáshoz jut. Ki sem kell mozdulnia a lakásából, ha nem tetszik a film, akkor egyszerűen kikapcsolja és letörli. Ha 500 Ft lenne egy mozijegy, akkor is lenne letöltés, ugyanis nem mindenki hajlandó egy fél napot rááldozni egy mozilátogatásra. Szabolcs megyében gyakorlatilag csak Nyíregyházán van mozi. Ha egy záhonyi lakos moziba kar menni, akkor utazhat 70 km-t a megyeszékhelyre.
A cd-vásárlásnál a legfőbb probléma az ár mellett szerintem az, hogy akinek tetszik az előadó egy száma, az nem kívánja megvásárolni a komplett cd-t, neki elég lenne az az egy szám!
A megoldást az online zeneboltok és videótékák jelenthetnék, ahonnan le lehetne legálisan tölteni a zenét és a filmet. Az árazásnak pedig szemtelenül olcsónak kellene lennie, hogy versenyezni tudjon a torrentezéssel.
-
fatal`
titán
Ha a Ferrari letölthető lenne mindenki avval járna. De persze könnyebb ilyen érveket hozni, mint csökkenteni az árakat...
-
Brown ügynök
senior tag
MOD: Flame téma, zárható.
-
Hát elég sánta érvelése van kedves Benjaminunknak ...
Ha letölthető lenne egy Ferrari, sokkal többen járnának vele, ezt elhiheti.
Sikerült a rossz végénél megragadnia a problémát, mondjuk ez az Atrisjus-nál " népbetegség "
Új hozzászólás Aktív témák
it Az Artisjus képviselője szerint az illegális letöltések elterjedésének sokkal összetettebb okai vannak.
- Bemutatta az RTX PRO generációt az NVIDIA
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Az otthonokba vinné a DGX-et az NVIDIA
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Autós topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- E-roller topik
- Netflix
- Interactive Brokers társalgó
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E14 Gen2 - Ryzen 7 4700U I 16GB I 256SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo L13 Yoga Gen4 - AMD Ryzen 7 7730U I 16GB I 256SSD I 13,3" Touch I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X280 - i5-G8 I 8GB I 512GB SSD I 12,5" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T495 - AMD Ryzen PRO 5 I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RX 7900 XT 20GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 4070Ti Super GAMER PC termékbeszámítás
- DELL PowerEdge R730xd 12LFF 48TB+400GB rack szerver - 2xE5-2680v3,128GB RAM,2x10G NET,H730p RAID
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest