Keresés
 • pengwin

  addikt

  Eddig is hazudtak a SoC-ről ("custom Tegra chip developed with Nvidia"), szóval majd elhiszem a frissített hardvert, ha egy független oldal szétszedi és megnézi az új revíziós Switch-eket és a kicsi Switch-et.

  Mondjuk 1GHz körüli CPU és 400-900MHz körüli GPU órajelekkel már lehet, hogy eleve az optimális üzemi tartományban volt az X1 az eredeti Switch-ekben is, és nincs értelme még jobban visszafogni.
  Az "új" gyártástechnológia szerintem egy picit finomhangolt TSMC 20nm lesz, amivel kedvezőbb fogyasztást tudnak elérni, a 10-12nm-ben erősen kételkedek, főleg, ha marad a T210-es típusmegjelölés.
  De majd a szétszedős oldalak megmutatják, mi az igazság.

  (#34) rottenbull
  Igen, csak azok a fejlesztések "kicsit" más fogyasztásra vannak paraméterezve, teljesen más felépítéssel.
  Az NV Drive PX modulokon elég masszjv hűtőbordák vannak, és talán 4 Tegra SoC dolgozik rajtuk együtt, ma már szerintem az X1-nél két generációval újabb kiadásban.

  (#36) gliskard
  Ezzel én is tisztában vagyok, de egy 33%-os árkülönbségről van szó, ami nagyon jelentős.
  Gyanítom mindkét Switch eléggé alacsony haszonkulccsal készül, a nagy a bonyolult felépítése miatt, a kicsi meg azért, mert 200$-ba bele kell férnie egy még mindig elég tisztességes gépnek. 200$-ból még egy használható minőségű oksotelefont se mindig sikerül kihozni, pedig ott lényegesen egyszerűbben, "konyhakész" alkatrészekből megy a legózás. Ennél azért a Switch kicsit komolyabb fejlesztést igényelt.

  (#38) Tigerclaw
  Ez az NV-nek addig nagyon jó üzlet, ameddig nem kell hozzányúlniuk a SoC dizájnjához. Nem tudom mennyi munka lenne nekik átültetni 20-ról 10-12 nm-re a gyártást, de gyanjtom nem csak "resize to 50%" gombot kell megnyomniuk.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."