Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Hát lassan úgyis lakhatatlan lesz a bolygónk, úgyhogy hozzá kell szoktatni a következő generációkat a bezártsághoz, a virtuális világokhoz, játékokhoz. Nemsokára már csak neten keresztül érintkezhetnek az emberek. Szabadon, friss levegőt nem nagyon lehet szívni úgysem.
-
azbest
félisten
ha a fórum előtt ülök az játéknak vagy olvasásnak számít?
A TV mindenféle területen showműsorba ment át... az időjárásjelentéstől a dokumentumfilmig... még a kifejezetten ismeretterjesztő csatornákon is bullshit áradat van.
A könyvek elfogytak, amiket szeretek olvasni... van még néhány nagyobb lélegzetvitelű könyv, ami a szűkössebb időkre maradt.. de nem igazán találkoztam az újabb írógenerációtól olyasmivel, ami megfelelő szinvonalú lenne számomra (műfaj és tartalom szerint).
A szakirodalomból a könyvek lassabban követik a fejlődést, mint a neten fenn lévő online anyagok. Ami könyvet veszek azokat is úgy kell összevadásznom, hogy ne csak porfogónak vegyem.
[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Én is emlékszem 8.-ig hetente elolvastam egy könyvet. Azóta ez az arány 10edére esett...
-
Keem1
veterán
Az a baj, hogy a híreket és az időjárásjelentést is inkább a böngészőből nézzük meg, nem újságból. Fősulis koromban minden reggel vettem egy napilapot, vagy egy Metro-t a kijáratoknál és HÉV-en zötykölődve kiolvastam. Sajna könyvet is inkább ha vonatozok, vagy ha véletlenül hosszabb távon BKV-zok, akkor olvasok. Néhány trolimegállóra nem érdemes előszedni, otthon meg sose érek rá
Nyilván a mai gyerekek se érnek rá már könyvet olvasni. Nem ők tehetnek róla, ez a mai túlstimulált kor teszi. Nem akarok vészmadárkodni, de ez csak rosszabb lesz
-
lacyc3
csendes tag
Teljesen egyet értek. A TV teli van sok hülyeséggel, alig akadnak jó csatornák (talán a Discovery), azokért is már fizetni kell..
Személy szerint, mióta van net itthon azóta nem TV-zek, el is adhatnám a TV-met, nem hiányozna. Neten olvasom a híreket, hallgatok rádiót és boldog vagyok, mert az adblock ügyesen szűr.
A könyvek is az internetnek köszönhetik - no meg az elég hiányos ellátásnak bizonyos témakörökben - hogy nem olvasom őket. Sokkal egyszerűbb beírni a google-be amit akarok.
Mondjuk, Debrecenben van nem is olyan messze egymástól két rivális könyvesbolt. Mindig van odabent valaki - igaz az idősebb korosztályból - biztos megéri nekik.
Majd 15-20 év múlva leszek kíváncsi a könyvek vs. internet arányra..
-
csabicsepp
aktív tag
Én is egyetértek.
A tv szerintem még jól el van, nem pusztul bele ha pl. nálunk is már csak t-geci alapcsomag van, ami már csak a konyhában fogható, a szobai tv-be már fél éve nem megy kábel.
Könyvet nem is tudom mikor olvastam utoljára (nem vagyok büszke rá, szerettem nagyon olvasni, de így alakult), újságot se olvastam az elmúlt 1-2 évben, max néha egy-két régen olvasott szaklapot átfutok (max 2 perc), nemtom, nosztalgiából talán...mert nem igazán érdekel ami benne van.
Majd nemtom mi lesz, ha a netet is elborítják a kikerülhetetlen szeméttel és reklámmal meg weboldalajánló retekklubbos ganéjjal.
Addig jó míg az egyszeri halandó tv-t néz mónikásóvál....addig is ott alakítja a sz*rát maga körül.... -
Nimrod
addikt
Azért itt lehet vitatkozni is, például nem feltétlen veszi el az olvasástól az időt, lásd ebook. Az más kérdés, hogy például én is inkább veszem a kezembe a könyvet, mint bámuljam a monitort miközben hallom ahogy zümmög a gép.
Másrészt, amire az írás nem tér ki, mi van a dolgozó réteggel? Napi 8+ órát vagyok monitor előtt a munkám miatt, azt senki ne mondja, hogy ez hosszú távon egészséges.
[ Szerkesztve ]
-
rTyler
csendes tag
talan fel kellene fogni, hogy ez van. a "jovo" a jelen. a konyveknek bizonyos ertelemben befellegzett. eleg csak a wikipediat emliteni. nincs konyvtar ami felvehetne vele a versenyt. ebreszto; ez van. minden elonyevel es hatranyaval ez a fejlodes.
-
addikt
Ezt mindenki tudja és sajnos várható is volt.
Szerintem az én korosztályom(89) volt az utolsó aki még kiskorámba faházat épített horgászni járt stb Emiatt szerencsésnek mondhatom magam.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest