Keresés
 • Dare2Live

  nagyúr

  Ezekkel én nem is vitatkoztam de hamár szóba hoztad....

  Igen az nm marketingé vált. És jelenleg foundary 7nm ~= intel 10nm. De a lépések lefele nagyon nem bullshitek. A transistor density nagyon szépen emelkedik.

  "a Transistor Gate Pitch-ről, a Transistor Fin Pitch és Height-ról és a Minimum (metal) pitch méretről kapargatnak le pár nm minden évben és az eredménynek adnak egy nevet."

  A fentiek végeredményben mindegyek. Összességében azonos területre mennyi tranzisztor fér.
  Most pl TSMC 7nm -> 5nm váltásnál ~1.8x szorzót ír. Ha neked ugyanakkora területen 80%al több transzisztor nem komoly előrelépés akkor nem tudom mi az. És power/performance és pwerformanceban is szép előrelépések vannak. TSMC 10nm 7nm közt pl 30-40%al eszik kevesebbet azonos perf mellett. Az se kevés.

  A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

 • ShiTmano

  tag

  "Kb az intel 10 nm node-jának paraméterei jobbak mint a más gyártók 7 nm-erei."
  Ez a téveszme meddig fog még élni? Igen ez volt a terv, de vissza kellett venni belőle. Lazítottak a paramétereken, mert nem tudják hozni az eredeti tervet. Volt már róla több cikk is. Nem csak itt. Pl: PC worldA 7 nanót már eleve úgy adják ki, hogy nem terveznek ilyen agresszívan. Szóval Intel 7nm EUV valszeg nagyjából egyenlő lesz a TSMC 7nm EUV-al, vagy csak minimálisan jobb.

  "Ilyen dolog ez, folyamatos növekedés, egy állandó méretű bolygón :D Rip rendszer..." by Crim

 • wwenigma

  Jómunkásember

  Hát kb nem jobbak, freki sincs meg nekik ezért nem jönnek asztali procik mert lassabbak lennének a mostaniaknal. :D

  Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma