Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák

 • Jester01

  veterán

  "Online vásárlásokhoz pedig kétfaktoros hitelesítésre lesz szükség: a PIN-kód, kártyaszám mellett még szükséges lesz valamilyen eszköz (okostelefon vagy más hardver) vagy valamilyen biológiai azonosító (például ujjlenyomat, hangminta)."

  Őőőő, milyen online vásárlásnál kell PIN kód? Olyat még nem láttam. CVV kód az igen, de PIN? Annak egyébként lenne is értelme az erőltetett 2FA helyett, főleg mivel az egyérintéses vásárláshoz is azt vezetik be. Itthon pl. alig van térerő, a bankos SMS gyakran csak órákkal később jön meg amikor már a hajamra kenhetem mert lejárt. Egyebekben a telefon lassan fontosabb mint a bankkártya és gyakrabban is van elöl, tehát éppen azt fogják ellopni nem a kártyát.

  Jester

 • Jester01

  veterán

  ezután a bankok vagy minden ötödik fizetésnél, vagy 150 eurónyi összesített költésnél kérni fognak egy PIN-kódos megerősítést

  Ezt ki dönti el ... mert az 5000Ft-os limit miatt négy fizetéssel nem lehet elérni a 150 eurós határt (vagy nagyon erős lesz a forint :DDD ) szóval a második feltétel fölösleges. Persze ha az 5000-et meg eltörlik akkor akár még értelmes is lehet.

  [ Szerkesztve ]

  Jester

Hozzászólok Téma mentése Aktív témák