Keresés
 • emvy

  PH! nagyúr

  Pont az van, hogy a kutatasi penzeket alapvetoen nem az MTA adja. Az MTA kb. a villanyt fizeti, a kutatocsoportok alapvetoen kulfoldi penzekbol elnek, tehat a KOKI-ban a jobb laborok millio euros nemzetkozi palyazatokat nyernek el.

  > A helyzet az, hogy aki valamit is ért az évfolyamomból, az vagy külföldön vagy a magánszférában van.

  Biztos rossz korokben mozogsz. Az en ismeroseim meg az utobbi idokig jofejsegbol (es hazafisagbol) probaltak penzeket hazahozni, kozben a vilag top egyetemei probaltak oket mindenfele vezetoi allasba csabitani.

  Persze, PhD-re felvetelt nyerni nem nehez, de itt most olyanok alol huzzak ki a szonyeget, akik mar boven laborvezetoi statuszban vannak, etc.

  [ Szerkesztve ]

  while (!sleep) sheep++;

 • justmemory

  fanatikus tag

  Az, hogy a rendszerhez hozzá kell nyúlni, azt egymás között is elismerjük sokan. A hogyan - ahogyan te is írod - a lényeg... Nem véletlen, hogy én sem ebben dolgozom... De...!
  Az, hogy milyen embereket vesznek fel, az gyakorlatilag egy 10 éve húzódó történet, mióta az Msc-Bsc bevezetésre került... Láttam a színvonalesést; nagyon durva... Ezt azért válasszuk szét... Aki tud is valamit, az kimegy, vagy átmegy máshová. Ezt írtad te is. De akkor mit várunk...?

  És akkor a végére csak egy kis magánvélemény: ahol hatalmas pénzek fölött diszponálnak, ott én már nem várok igazságos, tárgyilagos, szakmailag (és nem személyi alapon) helyes döntéseket... Mert emberek...

  [ Szerkesztve ]

  --- Imprisoned, inside this mind... --- Joined at the soul with a pair of headphones ---

 • oszi666

  őstag

  Szerintem érdemes hozzá tenni azt is, hogy maga a kutatási terv általában nem mérvadó, szinte a szakmai előélet visz mindent.
  Pl érdemes megnézni az idei ÚNKP-t ahol egy otdk 3. helyezet automatikusan 100 pontot kap a 100ból. Ha üresen adja be a pályázatot, üres kutatási tervvel akkor is automatikusan megkapja a 100 pontot, írhatnak a többiek akármilyen kutatási tervet vagy ötletet.
  Nem azt mondom, hogy a szakmai előélet nem számít. Egy friss Phd-t végzett post docra nyilván nem kell rábízni, 1.5 milla € ERC grantet de azért van egy szint.
  Kb ha az elején csak egy pillanatra kiesel a ritmusból, akkor onnantól kezdve lőttek a karrierednek és lehetsz más droidja a laborban forever. Jelenleg mégis azt látom, hogy ha egyszer van vmi érdekes megfigyelésed, akkor abból nyugdíjik el lubickolhatsz, akkoris ha nettó hülyeség és teljesen lényegtelen marhaság.
  Nem teljesen értem mire számítanak egyébként. Pl egy tumorbiológiai, vagy húrelméleti kutatást milyen párt ideológia mentén lehet alakítani? Hogy a migránsok részecskéiben több a kvark és ezért terroristák vagy mi???? Mert azt értem, hogy pl az ökológiát meg a tátkot miért akarják lenyúlni de hogy a TTK-t minek b@sztatják...

  [ Szerkesztve ]

  It is not birth, marriage, or death, but gastrulation, which is truly the most important time in your life.