Keresés
 • adamssss

  PH! kedvence

  Egy személyes példát és egy statisztikát is hoznék.

  Személyes: Az MTA a kommunizmus alatt politikai nyomásra és diplomáciai érdekből felállította a finnugor eredet elméletet. Ezzel önmagában még nem is lenne gond mert az egész politikai nyomásra történt a gond az, hogy még a 2010-es évek elején is lesöpörtek minden olyan kutatási tervet ami nem ezt az álláspontot igyekszik erősíteni. Külsősként közöm volt egy ilyen kutatócsoporthoz és gyakorlatilag pénzt semmit nem kaptak és a publikációs lehetőségektől is gyakorlatilag megfosztották őket. A legfájóbb az, hogy most már gyakorlatilag minden józan embernek világos, hogy ez a finnugor elmélet egy politikai érdekeket szolgáló fikció azonban az MTA-nak továbbra is ez a hivatalos álláspontja. (legalább is pár évvel ezelőtt ez volt) Innentől számomra nem magyar és a tudományossága is megkérdőjeleződik.

  Hogy mennyire működik jól? Megkérdezném, hogy az elmúlt 20-30-40 évben hány Nobel díjas magyar kutatót sikerült a világnak adni aki itthoni kutatással érdemelte ki a díjat? A szám elég beszédes.
  És persze ezt nem lehet csak az MTA nyakába varrni de, hogy ott is nagy gondok vannak és rendszer szinten kell hozzányúlni az egészen biztos.

  Ringman: Index, Origo, 444, 24.hu aztán megbízható források. Sokat adok a szavukra "pártatlan", "független" "elemzéseikre".

  [ Szerkesztve ]