- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=RelakS=-
veterán
válasz
humanbeing #121 üzenetére
És akkor jön majd a szöveg, hogy a cégek tisztességtelenül emelték a szolgáltatás díjait, csak hogy áthárítsák a megnövekedett kommunikációs hozzájárulás értékét, mi? (vagy minek csúfolják most a netadót)
-
humanbeing
csendes tag
Törvény van, sok és szép, meg sok és ronda---ebben az országban a törvény semmit nem jelent... -megváltoztatjuk kétharmaddal, és még azt se tartjuk be...stb. ha betartatná is valaki, vagy perelne---majd húzzuk évekig a pert.... A netadó tuti hogy lesz, mert alcsúti megsértődött. Az meg, hogy "nem hárítják át" az csak duma. 100% hogy mi fogjuk megfizetni.
-
Még mindig fogalomzavarban szenvedsz. Én arról beszéltem, hogy nem kell új törvényeket hozni, mert azok adottak. Te meg arról, hogy ezeket a törvényeket nem tartják be. Hozzáteszem: én is azt írtam, hogy nem a törvények jelentik a kulcskérdést, hanem azok betartatása.
bambano: ez is büntetendő, elvileg szoktak is emiatt közbeszerzéseket érvényteleníteni. Persze a bizonyítás nem olyan egyszerű.
-
MageRG
addikt
-
attos71
tag
Ez a videó mindent elmond a 'pártunkról és kormányunkról'...
Sok jót ezektől ne várjunk/várjatok!
no comment
A szélkakas ezekhez képest kezes bárány! -
Polllen
nagyúr
Egyébként, akik változást várnak, azok kitől és mit várnak? A kormánytól? Ők maguktól csak úgy változni fognak? Az emberektől? Ők is csak úgy maguktól megváltoznak? Mennyi energiát fektettek az elmúlt időszakban, hogy a felsorolt problémák változzanak?
Attól kevesebb adó lesz vagy jobb kormány, ha az ember ezekkel nem foglalkozik?
-
djculture
félisten
Hát figyelj én látok némi reményt tekitve hogy a taxisblokád óta senki sem volt képes ellentmondani az aktuális kormánynak kivéve a fityeszes féle rombolást annak idején. Mindegyik megválasztatja magát aztán azt csinálnak amit akarnak úgyvannak vele. De ez már poltopik ott megvitathatjuk.
-
GeorgeV
aktív tag
Egyetértek, semmi változás nem várható véleményem szerint.
A kemény munkával 25 év alatt felépített cégem leszálló ágban van, mert nem voltam hajlandó beállni azok közé, akik a politikusok zsebét tömik. Az itthoni piac folyamatosan hanyatlik, ezért a munkánk egy részében már külföldre kell dolgoznunk. Egyelőre maradunk, de ha lekapcsolják a netet, akkor odébb kell tolni a biciklit, a számítógépeink nem működnek net nélkül. (A munkánkhoz kell.)
Amiket leírtál, hogy mit kellene tenni, annak pont az ellenkezője történik az országban.
-
dabadab
titán
"Aki ismeri a sportfogadásokat"
Én nem ismerem, a cenzúrát viszont igen, és ezért pontosan tudom, hogy teljesen mindegy, hogy mit csinálnak ezek az oldalak (az erkölcsi alapú érvelés egyébként több más okból sem működik: egyrészt az államnak nem az erkölcsök, hanem a törvények betartatása (és definiálása) a feladata (és ezek teljesen törvényes módon működő oldalak (igen, az adatvédelmi törvényeket is betartják)), másrészt meg a magyar sportfogadási oldalakat (pl Tippmix) ez nem érinti - és nem azért, mert az bármennyivel erkölcsösebb lenne).
-
bambano
titán
Az, hogy pár fogadási oldal nem elérhető, önmagában nem akkora tragédia. Az, hogy oldalak elérhetetlenné tételére érvényben levő jogszabály és kidolgozott kormányzati folyamat van, vagyis bármikor bármit legyalulhatnak, az már gond, mert ez a cenzúra eszközrendszere. Emellett még jó pár dolog mutat afelé, hogy nem szabad a net és a sajtó, a bloggerek kötelező regisztrációjának tervétől kezdve a portál felelőssége a hozzászólásokért mind azt erőlteti, hogy szűnjön meg a szabad vélemény-nyilvánítás.
Szerk: továbbra is erőltetném, hogy írd be a gugliba: kehta.
[link]: konkrétan azt mondta a német törvényhozás, hogyha Anglia korlátozni akarja a szabad bevándorlást, akkor kirakják az unióból. Ettől független kérdéskör, hogy egyébként Angliában most erős elszakadás-párti hangulat van.
-
Lol, ez az egyetlen, amit fel tudtam volna én is hozni. Ha valaki ezt akkora cenzúrának érzi, hát lelke rajta. Aki ismeri a sportfogadásokat, az jól tudja, hogy elég nagy szemetek ezek az oldalak, a pénzedet benyeli simán, de kifizetni nem akar a világért sem. Személyigazolványt kell beszkennelni nekik (hol vannak iylenkor az adatvédelmi jogok?) meg mniden szir-sz.rral igazolni kell magad, hogy nagy nehezen ki tudjál venni belőle pénzt, ha épp szerencsés voltál. Itthon a tippmixpro.hu-n viszont egy gombnyomás az egész dolog és ki is utalja a pénzed. De ha valakinek ez úgy hiányzik, hát akkor költözzön, lelke rajta.
Angela Merkel meg csak annyit mondott, hogy nem érdekli, ha kilépnek sem. Ez csak válaszreakció arra, hogy a britek fenyegetőznek azzal, hogy lelépnek.
-
bambano
titán
"cenzúra még nincs": hint: kehta. nem csak akkor van cenzúra, ha már egyetlen oldalt sem tudsz elérni, az a cenzúra végállapota. akkor is az van, ha van pár oldal, amit nem tudsz elérni, pláne, ha az a pár oldal egyébként nem sért törvényt.
"pontosan ez a baj, hogy legális lehetőség.": mondom. az unió négy alappillérének az egyike. olyan szinten alap, hogy azt a nagy britanniát, amelyik egy másik hasonló alappillért figyelmen kívül akar hagyni, épp most fenyegették meg, hogy kirúgják az unióból. tehát ez legális marad, amíg az unió áll. következésképp rendőrileg fellépni ellene esélytelen. (csak hogy értsd: az áruk, szolgáltatások, tőke, emberek szabad áramlására, mint alapvető uniós elvre célzok).
-
ripla
addikt
"olvasás terén kihívásokkal küzdő fórumtársunk kedvéért mégegyszer. Ezt írtad:
"jólvan, ha bejön az állami netszolgáltatás, akkor tudjátok mi lesz? csak olyan adat mehet át rajta, amit dicső kormányunk jónak lát, aztán annyi"
tehát azt feltételezed, hogyha államosítanák a netszolgáltatást, akkor bevezetnék a cenzúrát. ebben a mondatban az a bújtatott gondolat is benne van, hogy most, szerinted, nincs cenzúra. amely gondolat tévedés. tehát valójában van. tehát mi is változna cenzúra szempontjából, ha államosítanák a netet? a helyes válasz: semmi."kis szívem, hogyha a szövegértelmezés neked ekkora gondot jelent, akkor miért is szólsz bele olyanba, amiről fogalmad sincsen?
ha szerinted most cenzúra van, akkor nem én, hanem te élsz álomvilágban. cenzúra még nincs, majd akkor lesz, amikor egyetlen külföldi oldalt sem tudsz megnyitni, mert blokkolni fogják őket. na ez az, amit én nem fogok megvárni.Szerk: ha meg ezt: "25 év, egy negyed évszázad eltelt, és nincs érdemi változás. pont." gondolod, akkor tényleg jobb, ha mész, mert akkor nem csak azokat a dolgokat ignorálod, amit én mondok, hanem minden mást is. kis világodat a tények minimálisan se kavarják fel.
csak a szád jár, de konkrétan nem mondtál semmit, úgyhogy nincs mit ignorálni.
amúgy pedig pontosan ezt gondolom. volt egy kis jólét, úgy 1990 és 2000 között, nem sok, csak épp annyi ami elég volt a boldogsághoz, aztán 2000-től kezdve ismét folyamatos zuhanás van.Szerk2: "6. az offshore cégek ellen nyomozásokat indítani, és ha kell, akkor vasszigorral fellépni ellenük, akár nemzetközileg is elindítani az ellenük irányuló eljárásokat.": tudod, mi történne, ha az offshore cégek ellen nyomozást indítanának? hint: semmi. az offshore cégalapítás egy legális lehetőség, mi több: az európai unió alapeszméjének egyik fontos tagja.
pontosan ez a baj, hogy legális lehetőség.
-
bambano
titán
olvasás terén kihívásokkal küzdő fórumtársunk kedvéért mégegyszer. Ezt írtad:
"jólvan, ha bejön az állami netszolgáltatás, akkor tudjátok mi lesz? csak olyan adat mehet át rajta, amit dicső kormányunk jónak lát, aztán annyi"tehát azt feltételezed, hogyha államosítanák a netszolgáltatást, akkor bevezetnék a cenzúrát. ebben a mondatban az a bújtatott gondolat is benne van, hogy most, szerinted, nincs cenzúra. amely gondolat tévedés. tehát valójában van. tehát mi is változna cenzúra szempontjából, ha államosítanák a netet? a helyes válasz: semmi.
Szerk: ha meg ezt: "25 év, egy negyed évszázad eltelt, és nincs érdemi változás. pont." gondolod, akkor tényleg jobb, ha mész, mert akkor nem csak azokat a dolgokat ignorálod, amit én mondok, hanem minden mást is. kis világodat a tények minimálisan se kavarják fel.
Szerk2: "6. az offshore cégek ellen nyomozásokat indítani, és ha kell, akkor vasszigorral fellépni ellenük, akár nemzetközileg is elindítani az ellenük irányuló eljárásokat.": tudod, mi történne, ha az offshore cégek ellen nyomozást indítanának? hint: semmi. az offshore cégalapítás egy legális lehetőség, mi több: az európai unió alapeszméjének egyik fontos tagja.
-
ripla
addikt
hogy nem kell azon aggódnom, hogy másnap ha felkelek lesz-e még munkám, házam, megtakarításom.
ahogy Hofi mondta anno: a pokolban a magyarok gödre mellé nem kellenek őrök, azok úgyis csak egymást rángatják vissza.
kb. így.
remélem nem gondoltad komolyan, hogy azért fogok itthon maradni, hogy együtt szívjak a többiekkel. elsősorban magamra gondolok, mint általában mindenki. a túlélési ösztönöm meg azt diktálja, hogy semmi kedvem egy diktatúrában élni.djculture:
"Menekülni a saját hazádból a legegyszerűbb ja, de van aki nem igazán akar menekülni hanem tenni akar ellene."látsz bármi, akár a leghalványabb esélyt is arra vonatkozólag, hogy itt lesz érdemi változás? én nem.
25 éve azt hallgatjuk, hogy már csak egy kicsit kell kibírni, na még egy kicsit, már tényleg csak egy kicsit.
25 év, egy negyed évszázad eltelt, és nincs érdemi változás. pont.tudod mi kellene ide?
az, hogy orbán és a fidesz visszakozzon, és gesztusokkal, kedvezményekkel, de legfőképpen alázattal viselkedjen a külfölddel szemben (egér vs. elefánt tipikus esete, ugyebár).1. szakértői kormány kellene, ahol nem politikusok, hanem gazdasági szakértők döntenek az ország sorsáról. olyanok, akik értenek is ahhoz amit csinálnak.
2. aki mégis politikus akar lenni, annak kötelező iq teszt, ahol 130-as iq alatt mehet az illető amerre lát, minimum középfokú angol nyelvtudás, és minimum 3 oklevél megléte, amiből az egyik kötelezően gazdaságtudomány, a másik pedig kötelezően társadalomtudomány legyen, a harmadikat megválaszthatja magának. könyörgöm, emberek életéről, emberi sorsokról döntenek!
3. a vállalkozóknak kedvezményeket kell adni, hogy legyen kedvük vállalkozni, mert jelenleg akinek egy kis esze van, az itt nem fog vállalkozást indítani.
4. a tőkeerős cégeknek a se*gét is ki kellene nyalniuk, hogy idejöjjenek, és itt akarjanak beruházásokat elkezdeni.
5. a korrupció ellen állami szinten kellene fellépni, és törvényt hozni a korrupció ellen.
6. az offshore cégek ellen nyomozásokat indítani, és ha kell, akkor vasszigorral fellépni ellenük, akár nemzetközileg is elindítani az ellenük irányuló eljárásokat.
7. el kellene felejteni a stadionos baromságokat, és a lehető legtöbb pénzt zúdítani a gazdaságba, az oktatásba, a felsőoktatásba, az egészségügybe, és a rendőrségbe.
nagy vonalakban ennyi.
a helyzet viszont az, hogy ezeknek pontosan az ellentéte történik.
fidesz kormányzás = adó, adó, adó, adó, adó, aztán majd csak lesz valahogy.kösz, de ebből én nem kérem.
-
válasz
djculture #98 üzenetére
No offense, de egy nick azt ír amit csak akar.
Érdekes módon azok akik megtehetnék, hogy lépjenek, de nem szorítja őket az anyagi helyzetük, nem jönnek hazaárulós, menekülős dumával.
Nincs szükségük érzelmi töltetekkel alátámasztani azt, hogy miért is vannak ők még itthon. -
ripla
addikt
+palacsa.
jólvan, ha bejön az állami netszolgáltatás, akkor tudjátok mi lesz? csak olyan adat mehet át rajta, amit dicső kormányunk jónak lát, aztán annyi. és akkor ezek a 19-ik században ragadt emberek akarják majd eldönteni, hogy mi legyen.
úgy látom ideje lesz csomagolnom. öcsém 1+ éve amcsiban él, szerintem hamarosan követem a példáját, aztán megyek ki hozzá. ebben az országban megállt az idő 1960-nál. -
Mindenki nyugodjon le a p.csába.
Nem lesz netadó. -
ripla
addikt
de baromság az egész, milyen konzultáció? minek?
a válasz nem, nem, és nem. töröljék ki az egészet, és kész. nem vagyok hajlandó azért fizetni, hogy legyen még egy csillivilli stadion valahol mucsajröcsögén.
meg kapjanak már a fejükhöz, megadóztatni egy globális hálózat használatát, amikor havonta fizetünk érte?
abszurd, agyrém, baromság! mondom, csak és kizárólag annyiról szól ez az egész, hogy ne legyenek ellenvélemények a neten sem. ennyi, és semmi több.
komolyan, már az áfa, áfájának, az áfáját fizetjük. nem tudunk már annyit adózni, amennyit ellopnak.
legyen már elég!
a másik dolog meg, hogyha a példa ragadós lesz, és elterjed máshol is, akkor csak még egy ok, amiért gyűlölni fogják a magyarokat.
kell ez nekünk?
nem kell konzultáció, nem kell időhúzás. húzzák ki, és felejtsék el, örökre. pont. -
Kékes525
félisten
válasz
Ivy.4.Ever #81 üzenetére
+
(#82) AndrewBR:Még NEM győztek az ellenzők, csak a mérkőzés fel van függesztve. A nemzeti konzultáció eredményétől függ. Ha a kérdéseket úgy teszik fel, hogy arra csak egyféle válasz jöhet (eddig így csinálták), akkor a Fidesz hívők megszavazzák, hiába van közöttük is olyan aki ellenzi. Ebben az esetben minden ellenző tehetetlen.
-
ripla
addikt
25 milliárdért sírnak, ami hiányozni fog a 2015-ös büdzséből, de mindezek mellett 80 milliárdot kap az m1, csak úgy. és természetesen a stadion projektek sem állnak le......
orbán viktor: "nem vagyunk kommunisták." azok nem, annál sokkal de sokkal rosszabbak vagytok. -
AndrewBR
senior tag
"
ünnepelni hívja tagjait..."
-
Kékes525
félisten
Nagyon örülök a címnek, mert ez a lényeg. Nagyon sokan már a visszavonásról beszélnek. Szó sincs erről, csak elhalasztotta, hogy demagóg módon a nemzeti konzultációval fogadtathassa el. Így kvázi "népakaratra" hivatkozva más néven, kicsit másképp, azonban lényegét tekintve ugyanazt be fogja vezetni. Esetleg akkor nem, ha a külső és belső politikai viszonyok ezt meg nem akadályozzák. Vagyis rajtunk is múlik!
-
Free04
tag
Jó lett volna ha hamarabb szólnak a tüntetésről...
Ha valaki még nem látta volna a volt alkotmánybíróval az interjút, úgy gondolom érdemes elolvasni. -
törölt tag
Részben igaz lehet, de igenis egy több tízezres, százezres tömeg - ami gyarapodhatott volna idővel, ha Orbán még erősködik - szerintem nem tud hatástalan lenni egy nem teljesen hülye politikai vezetőre. Legalábbis feltételezem a kormány "jó" munkájának állandó propagálása sem azért van, mert nem érzik szükségét tömegeket megnyerni (akár ferdítéssel, parasztvakító intézkedésekkel), vagy legalábbis nem maguk ellen tudni.
-
GeorgeV
aktív tag
Hát nehéz lesz ebben a bagázsban hiteles tárgyalót találni, főleg azután, hogy amiket Viktor aláírt, mint partnerségi együttműködési nyilatkozatokat a különböző cégekkel, az mind sajtpapír a netadó után. Ehhez képest a Deutsch által képviselt hitelesség egy vicc. Meg az egész bagázs.
-
GeorgeV
aktív tag
"Orbán Viktort a Deutsche Telekom „rosszallása” inspirálta a visszakozásra, az után engedett a pressziónak;"
Ezek szerint a tüntetés nem volt rá nagy hatással. -
-
GeorgeV
aktív tag
válasz
Gregorius #70 üzenetére
"A kormány január közepén nemzeti konzultációt indít az internetről. Az a célja, hogy legkésőbb 2020-ra minden magyar lakásban elérhető legyen a szélessávú internet."
Itt az adóról egy büdös szó nincs. Viszont szó van a büdösbogarakról:
Deutsch Tamás a tüntetők egy csoportjának tevékenységét "nettó büdösbogarak provokációjának" minősítette.
Na most kiderült, hogy ez Deutsch Tamás fogja az államot képviselni a konzultáción. Ciki.
-
sztanozs
veterán
Persze, januárra majd meggondoljuk magunkat...
-
törölt tag
Pedig bőven lenne miért tüntetni. Általánosságban ugye a demokráciáért és a jogállamért. Személy szerint nekem már az megért volna egy kiadós méretű tüntetést (sőt tüntetéssorozatot), mikor eldőlt, hogy határon túli magyarok ugyanolyan választójoggal rendelkeznek, mint mi, akik ténylegesen itt
szopunkélünk, nem csak "lélekben". Nekem pl ez sokkal bicskanyitogatóbb az internetadónál. -
virkir
veterán
válasz
Menthirist #62 üzenetére
Tehát valójában jó dolog az adó, csak mi hisszük róla valami miatt hogy nem az.
Ahogy írod barátom.
Ha én szedném, ráadásul egy jókora részét a gelebem zsebecskéjébe, én is igencsak jó dolognak tartanám.
Nem?
Minden csak nézőpont kérdése. -
Gregorius
őstag
-
lev258
veterán
Azért kell majd bevezetni, hogy az új nemzeti konzultációt finanszírozhassák belőle.
-
"De az internetadóval kapcsolatban olyan félelmeket előhívó képzet jött létre, ami kezelhetetlenné tette a tervezett teherről szóló beszédet, mondta Orbán Viktor"
Itt az egész lényege. Képzet. Tehát valójában jó dolog az adó, csak mi hisszük róla valami miatt hogy nem az. Szóval januárig elhalasztva a megszavazása, Deutch "büdösbogár" Tamás meg majd vezeti a "konzultációt". No persze.
El kell ezeket zavarni a francba, mielőtt az a jelenlegi nem is tudom, 50-60% helyett 90-95%-ot kell leadóznunk a fizetésünkből.
-
attos71
tag
Ez volt már? 'Orbán Viktor mongyón leee!'
by torgyán joci
-
Möhe
addikt
A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be - mondta Orbán Viktor a Kossuth rádió péntek reggeli műsorában
Kéremszépen, a pohár nem félig üres hanem félig tele,de akkor is bevezetik a netadót,csak más lesz a neve.
-
bambano
titán
úgy érted, hogy amit egy általános vitára benyújtott törvény*JAVASLATBAN* olvastál és majd 2015-re vonatkozott volna *elfogadása esetén*, az most benne van a költségvetésben?
általad linkelt pdf első oldala: "
TÖRVÉNYJAVASLAT
MAGYARORSZÁG
2015. ÉVI KÖZPONTI KÖLTSÉGVETÉSÉRŐL
"hmm. nekem simán kopipésztelte
-
Konzultációs kérdőív:
"Szeretné, hogy a multik fizessék meg a lakosságra nem áthárítható internetfejlesztés költségeit, amivel Magyarországon mindenkihez eljuttatná a kormány a széles-sávú internetet?És majd sokan bizony az igenre voksolnak, mert buták.
-
dabadab
titán
"hogy lehet valamit kiírni a költségvetésből, ami benne sem volt?"
De benne van. Valamiert nem sikerult kopipesztelni, de a költségvetési törvényjavaslat 202. oldal felső harmadánál van.
-
törölt tag
Én pedig továbbra is azt mondom, nem hátrált meg most sem, ne aggódj, csak időkérés történt. Hogy miért?
1) nagyobb tömeget mozgatott meg, mint az eddigi ügyeik (sajnos vagy nem sajnos, ez van)
2) kitiltási botrány (ami ugye szintén nem volt eddig)Szóval ha neked úgy jönne le, hogy Orbán papa volt olyan jó, és megkönyörült a népen, az mesébe elmegy, de a valóság az, hogy a saját bőrét félti "jobb félni, mint megijedni" alapon.
Amúgy nem egészen fedi a valóságot, amit állítasz, ugyanis tandíj ügyben volt némi eltérés az eredeti tervektől.
-
pigster
senior tag
-
Rómeó
aktív tag
A helyzet az,hogy az internet adó elenyésző dolog az egyéb aljasságokhoz képest,ez a rendszer megérett a pusztulásra.
-
Findzs
addikt
megtalálják a módját, hogy máshonnan kevésbé feltűnő helyről kivegyék a zsebünkből, efelől nincsen kétségem
-
llax
senior tag
válasz
Nekomajin #41 üzenetére
Szerintem az eddigi tüntetések közelebb álltak egy flashmob-hoz, mint egy előre, alaposan megszervezett tüntetéshez. A 150Ft/GB elsőre, korlátok nélkül elég húzósnak tűnt, az elegendő egy komolyabb felháborodáshoz. Mindez a neten szerveződött, az online világban mi más ellen lehetne a legjobban felháborodni?
Szerintem többen lennének. Ugyan részben magamból is indulok ki, de egy legalább 1-2 héttel előre tervezett, hozzám távoli esemény miatt könnyebben mozdulok meg, mint ha minden egyéb akkorra tervezett dolgomat 2-3 nap alatt kellene átszabni. Ezen túl több szervezet is tud csatlakozni, embereket toborozni (nem mindenki a fészbúkon él), ezen túl minél több szervezet csatlakozik, annál inkább tűnik párfüggetlennek a dolog. További "probléma" az őszi tanítási szünet.
-
dajkopali
addikt
válasz
#56474624 #42 üzenetére
azért egy újabb öntökönlövéssel megint csak tesznek róla, hogy megmozgassák az embereket
-
-
Nekomajin
aktív tag
Nem hiszem, hogy ha előre megszervezik, akkor lényegesen több ember utazik el a fővárosba emiatt. Rengeteg pénz, idő, hideg van...
Sokkal jobb irány az, ami az előző napokban is volt, hogy mindenki ott tüntetett, ahol a legközelebb volt hozzá. Nem csak a Parlament előtt lehet tüntetni. Vannak vidéki nagyvárosaink, ahol szintén össze lehet hozni sokezres tömeget, és a fővárosban ugyan kicsit kevesebben lesznek, összességében viszont sokkal többen. És máris nem lehet azt mondani, hogy mit zúgolódnak már megint azok a pestiek. -
Gregorius
őstag
Visszavonták a tervezetet? Nem. Kiírták a költségvetésből? Nem. Miről beszélünk?
-
.OM.
aktív tag
megy a hőbörgés meg a riogatás - van akinek a sz*r sem elég büdös..
-
-
dabadab
titán
válasz
#20749568 #30 üzenetére
http://hangtar.radio.hu/kossuth#!#2014-10-31
07:42:45 táján kezdődik a netadós rész.
-
hemaka
nagyúr
Várható volt, szép elterelő hadművelet része.
-
anulu
félisten
szerintem meg nem lépett hátra, sőt. még jobban tolni fogják, csak más körítéssel. kell a pénz stadionokra (20mrd van a ktgvetésbe írva!), meg jópár egyéb dologra is.
pontosan azzal a stílussal, ahogy előadta "sz*rta torkon" a jónépet. nem hiszem el neki már azt sem, amit kérdez. egy autokrata személyiség, aki elvárja, hogy mindenki azt csinálja, amit ő kitalál. márpedig a net adó "ki lett találva", tehát kutya kötelessége a kormányzatnak bevezetni. vagy így - vagy úgy, de lesz. és a jónép fogja azt is megfizetni. kár, hogy álmokban ringassa magát bárki is. -
Bander78
tag
Hallottam a rádióban a nyilatkozatot... Ez a beles vajda valami gyomorforgató stílusban tálalta, hogy a proli nép túl hülye megérteni mér jó ez. Talán jobb lett volna ha végignyomják, és hamar elviszi ezt a bandát a népharag. Nem számolta ki még senki, hogy a szja csökkentéssel, illetve minden egyéb adó növeléssel (jó sok volt-van-lesz!) mi az a fizuhatár, ahol - úgymond - egálban lenne a polgár, de szerintem meglepően magas szám jönne ki. Az egyéb gazdasági károkról már ne is beszéljünk...
-
Nekem úgy tűnik inkább, hogy végre tényleg látni valamit abból a konstruktivitásból, amiről eddig csak papolás volt. Eddig jól torkon volt sz.rva a nép, akkor is keresztülvertek mindent, amit akartak. Most azért úgy tűnik, mintha NER-ben az együttműködés szó nem csak dísz lenne, de haloványan tényleg érne valamit. Persze, aki zsigerből utálja Orbánt, annak úgyis mindegy. Nem vitatom, adott is rá okot rendesen. De én akkor is ezt egy nagyon pozitív jelnek tartom az eddigi kormányzás fényében, hogy Orbán mégiscsak tudott hátrafelé is lépni.
-
dabadab
titán
Azért az nagyon vicces ám, hogy tulajdonképpen már a látszat szintjén sem tartják azt, hogy Magyarországon parlamentáris demokrácia lenne, ahol a nép választott képviselői döntik el az ügyeket a parlamentben, nem pedig egyetlen autokrata hoz döntéseket.
-
attos71
tag
Hülye a cím! Amúgy is januártól vezették volna be...
-
törölt tag
jajmár te is most költöztél ide?
ahogy elnézem ez teljesen mindegy milyen formában valósul meg a nemzet kivonul konzultálni a kivezényelt szervekkel, ahol is a verbális szakasz után nonverbális eszközökkel finomítják a tervezettel kapcsolatos részleteket. eközben az unaloműzés eszközeként a népszerű itt a macskakő hol a lovasrendőrroham című vidám társasjátékkal és norbi támogatásával az aktív életre való nevelés jegyében rendszeres testmozgással múlatják az időt.
itthon valahogy így néz ki egy nemzeti konzultáció szerintem
-
plman
tag
Ajaj nemzeti konzultáció....
majd jön a levél a hülye (egyáltalán nem egyértelmű) kérdésekkel, és tökmindegy, hogy mit ikszelünk ráfogják, hogy a többség igenis akarta, hogy legyen internetadó....
Ha jól emlékszem, a magánynyugdíjjal is tökugyanezt játszották el.
-
Tomcat
őstag
Valószínűleg ha egy jobban megszervezett és jó előre beharangozott demonstrációt tartanának akkor a vidékieknek is lenne több idejük a fővárosi "kirándulást" megszervezni, betervezni és a tiltakozó tömeg létszáma jóval komolyabb is lehetne mintha csak a fővárosból és a környékéről verbuválódott emberekből állna a tiltakozók tömege. Van aki(k)nek ez nem áll érdekében.
-
anulu
félisten
januárig az előző formájában sem lett volna, tekintve, h a 2015-ös költségvetés része, az meg akkor "élesedik". szóval nem mondott semmit, de azt nagyon határozottan. immáron sokadszor.
-
<Adamsky>
nagyúr
Ja, majd kitalálják, hogy nem az internetet, hanem mondjuk az e-mail-eket fogják megadóztatni (kompenzálandó ezzel a hagyományos levél hátrányát).
(#13) ripla
"legyen internet adó? nem - nem." kb. valami ilyesmi."Inkább:
Hamarosan bevezetjük az internet adót.
Ön szerint érdekel minket az Ön véleménye? Igen / Nem -
ripla
addikt
"A távközlési adó kiterjesztése ebben a formában nem vezethető be", mert látva a tüntetést, meginogni látszottak a bársonyszékeink, azt meg nem engedhetjük.
óva intenék egyelőre mindenkit az ünnepléstől. az kellene még csak, hogy vérszemet kapjanak.
a nemzeti konzultáció tudjuk, hogy náluk mit jelent; "szeretné-e ön, hogy ne legyen internet adó? nem - nem." kb. valami ilyesmi.
amúgy majd belecsempészik majd valami lábjegyzetbe, vagy szétszedik több darabra, hogy ne legyen feltűnő. ismerjük már orbánt, nem az a fajta, aki feladja az elképzeléseit. -
llax
senior tag
Nem ennyire rögtönzött, jól megszervezett tüntetésre kicsit többen mennének el. Pl. a vidékieknek is lenne idejük megszervezni egy kis fővárosi "kirándulást". Ezt akarják megelőzni...
Máshol olvasott kommentekből nekem az jön le, hogy a nagy bejelentésből csak annyi jött le sokaknak, hogy "nem lesz". Az "ebben a formában" valahogy kimaradt.
-
Воланд
titán
"GYŐZELEM! De folytatjuk a harcot a netadó teljes eltörléséig - nagygyűlés ma 18 órakor a József nádor téren (hivatalos esemény)"
"Mutassuk meg sokan: győztünk, de folytatjuk a harcot, hogy Orbán ne trükközzön, és soha ne jusson eszébe bevezetni az internetadót. Nem lehet korlátozni az internetet!" [link]
azert a szervezok is tisztaban vannak vele, hogy meg nincs vege.
-
<Adamsky>
nagyúr
A mondandóm második felét, Neked szántam, csak elbénáztam a szerkesztést.
(#9) dajkopali
Igen, ezt én is így gondolom. Az egész csak időhúzás. Ezért sem értem, hogy mit is akarnak most ünnepelni. Abban persze van valami, hogy ez már nem csak az internet adóról szól, de az volt a szikra, amit - ironikus módon - pont a kormány szolgáltatott. -
dajkopali
addikt
sztem ennél okosabbak - remélem -, inkább válasz akar lenni arra, hogy a mai bejelentés elsődleges célja az volt, hogy 17-én nehogy még a múltkorinál is több embert összehozó tüntetés jöjjön létre - időhúzás
elképzelhető, hogy a még mindig meglévő lendületet akarják a szervezők meglovagolni - és ez már tényleg messze nem az internetadóról szól -
<Adamsky>
nagyúr
Jaja, én se értem. Mármint, hogy mit is kell(ene) ünnepelni. A szervezőknek szemlátomást nem megy a szövegértelmezés.
Meg aztán lehet erről konzultálgatni, de míg az adó mértéke csak konvergál a nullához, addig nincs miről beszélni. Ez az ötlet úgy baromság, ahogy van.Nem, nem. Ha pl. az üzemanyag jövedékadóját emelték volna meg, én egész biztos, hogy nem vonultak volna az emberek az utcára. A "népnek" az a fontos, hogy "legyen tánc legyen zárcsökkentés" ... ja, és internet!
Ha ezek bármelyikéhez nyúlnak, akkor parasztlázadás lesz.
-
Azt be kellene látni lassan, nem az "internet"adó ellen tüntetnek, hanem bármilyen megszorítás ellen (akár szappanadó, Cafetéria ...), mert mi jobban teljesítünk, adózásban is !
Remélem ez még belefér, ha nem törölhető.
-
PistiSan
addikt
Mit értenek "nemzeti konzultáció" alatt?
Kikkel konzultálnak? Gondolom nem népszavazást akarnak. -
ZxZ
tag
"a távközlési adót ki kell terjeszteni az internetre is"
akkor most mit kéne ünnepelni..? -
golya87
őstag
Erről a "nekünk kell az internetpénz" dologról a South Park egyik része jut eszembe, amikor Kanada éhségsztrájkot tartott az internetpénzért.
-
Korai az az ünneplés: nem véglegesen, csak átmenetileg vonták vissza ezt a hagymázas rémálmot.
-
Januárban hideg lesz, kevesebben mennek tüntetni.
Új hozzászólás Aktív témák
it A miniszterelnök péntek reggel jelentette be, hogy ha az emberek nem tartják ésszerűnek a tervezetet, akkor nincs meg a közös alap. Januárban nemzeti konzultáció jöhet.
- World of Tanks - MMO
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Új tokozással jön az Arrow Lake utódja?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nők, nőügyek (18+)
- Ár-érték bajnokkal indította GT-hetét a Honor
- OLED TV topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile 2
- Diablo IV
- További aktív témák...
- PS3 Játékok - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Sony Alpha 7 (2300 expo) + 28-70mm f/3.5-5.6 + Takumar 55mm f1.8 M42 + M42-NEX adapter
- HP Compaq 8200 Elite asztali számítógép PC i5 / 8GB ram / 120GB SSD + 500GB HDD
- PS5 Original Disc Driveval
- FELTURBÓZOTT Dell Vostro 1015 (2,67GHz, 6GB RAM, 250GB SSD, gyors wifi) 2 órás akku, töltő, gari
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z590-E Gaming Wifi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Apple Macbook Air 13" M3 2024 24GB RAM 1TB SSD garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Lenovo Ideapad 3! R3 7320U / 16GB DDR5 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest