Új hozzászólás Aktív témák
-
frescho
addikt
Nagyon pozitív olvasni, hogy sikerült kis tanulással és egy támogató társsal sikerült egy szinttel feljebb lépned. Csak így tovább! Ha bármilyen lehetőséged van, akkor képezd magad és tartsd nyitva a szemed, az újabb kapukat nyithat meg.
https://frescho.hu
-
ncc1701
veterán
Jó volt olvasni. Nyomasztó lehet meló nélkül, de ezért szerintem nem érdemes magát az embernek ostoroznia, nem a munka az élet értelme, célja.
-
Krugszvele
aktív tag
Ha több ilyen ember lenne ilyen pozíciókban, mint te, az ország is előrébb járna.
-
nyakdam
aktív tag
Jó volt olvasni, jó emlékeket hozott fel bennem. Nekem is volt időszak mikor a munkaköri légkör miatt jártam dolgozni egy helyre. Gratulálok a kitartásodhoz és a szorgalmadhoz. További sok sikert kívánok neked.
-
Prodidzsáj
tag
Egy segítő társ, aki akkor sem engedi el a kezed amikor azt gondolod hogy már minden összeomlott az aranyat ér. A pozitív barátias munkahelyi légkör nagy segítség. Gratulálok a talpraálláshoz, az bizony nagyon nagy dolog.
-
icemad
nagyúr
Tényleg jó volt olvasni ezt a kis szösszenetet, mert szerintem a legtöbb "melós" volt hasonló helyzetben. Én is voltam így, és nekem is a feleségem segített. Sokkal könnyebb úgy átvészelni a nehéz helyzeteket, ha van egy társa az embernek. Pár jótanácsot még adnék, ha elfogadod.
1. Kezdj el valami tanfolyamot még, ami passzolhat a jelenlegi pozíciódhoz. Pl kamionos vagy valami logisztikai/raktáros/pénzügyes dolgot. Fárasztó dolog meló mellett/után csinálni, de kifizetődő.
2. Idegen nyelv tanulás. Ez is hasznos lehet, ha pl más országból jön a kamion, hogy felvegyen árut, stb. Esetleg, ha nektek kell valamit rendelni külföldről, és ezt te eltudod intézni, az nagy szó lesz a főnökségnél.
3. Munkahelyet keress most is. Meg úgy általában mindig is. Nem akkor kell keresni, amikor nincs, hanem akkor, amikor van. Mert akkor nyugodtan tudsz rajta agyalni, hogy megéri e váltani, nem vagy rákényszerítve, hogy az első ajánlatot elfogadd. Félévente körbe kell küldeni a cv-t a környéken, beszélgetni a hr-esekkel, stb. Hogy pörögjön a neved. Így, ha legközelebb "tényleg" váltani akarsz, akkor ott lesz a neved az első háromban.
4. Ismeretség... Mindig mindenkivel beszélgess, mutatkozz be, váltsatok pár szót, tegyél jó benyomást. Ha jön valaki, aki külsős, vele ugyanúgy, sosem tudhatod, hol szabadul fel egy jobb hely. És lehet, hogy pont te kellesz majd oda.Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
Freiherr
őstag
Nekem ebből a kisember vergődése jött le a mai magyarországi életben.
A segítő párod az egyetlen pozitívum ebben az írásban, ez a lényeg, nem ezek a fos helyzetek.XXX
-
Huhh, hát köszönöm szépen mindenkinek a pozitív gondolatokat és ezt a sok megértést, kedves szavakat, és hasznos tanácsokat. Jól esett kiírni magamból, örülök hogy tetszett. Jó tudni hogy vannak még kedves, rendes emberek. Jók vagytok srácok, nagyon!
Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
Betanított segédmunkásként kezdtem a mohácsi vattagyárnál, később anyag előkészítő - gépkezelő, végül gépmester voltam. Mivel a piperecikkek közül a vattaárufélék kiveszőben vannak,már nem volt értelme gyártani, így megszűnt a cég. Nagyon sajnálom hogy a párod ilyen, ahány ember annyiféle, és vannak közöttük hát, furcsák.
-
-
Hát akkor, hogy is mondtad? Benéztem. Miért regisztráltam?Leginkább azért, mert szerettem volna hozzászólni olyan nagy volumenű munkásságokhoz, amiket közkedvelt emberek írtak, de már nem aktívak,vagy már nincsenek köztünk. Pl.: Agyturbina, Eastman, Käytöskukka, Kisduck, Bitpork és a többiek.
Szeretlek titeket,mindannyiótokat,na.Csak nevess, ne vedd túl komolyan!
-
icemad
nagyúr
Tagok többségének semmi köze az IT-hez, köztük nekem sem. Honnan vagy miből gondoltad ezt? Gamepodra még talán rálehet fogni, de egy mobilarenas embernek sok köze nincs hozzá. Ha meg a fórumot nézed, akkor itt meg aztán van minden, piaci árus, autószerelő, tőzsdés, fodrász, stb...
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
-
icemad
nagyúr
válasz Jack Hunter #19 üzenetére
Nézted a klipet is?
Little Sis Nora...[ Szerkesztve ]
-
Jó. Most vagyok kész. Asszonyom el nem tudta képzelni mit visítok a fürdőszobában. Őrült hollandus.🤣🤣🤣🤣🤣🤣🤣😆😆🤣🤣🤣🤣🤣
Szeretném figyelmedbe ajánlani a Kiábrándult királylány című sorozatot. Az is valami hasonlóan beteg. És köszi! Feldobtad a napom.
[ Szerkesztve ]
-
icemad
nagyúr
válasz Jack Hunter #21 üzenetére
Köszi, de maradok a régebbi kedvenceknél. Kiábrándult Királylány nem rossz, de nekem pl Rick and Morty vagy Solar Opposites jobban bejön az újabbakból. De pl a Waczak szállót vagy a Rém rendes családot nem tudom megunni.
-
tupacamaru
veterán
Nagyon örülök hogy sikerült egyenesbe jönnöd. Azért egy állás nem kis önbecsülést tud adni.... Külön öröm hogy jó helyre kerültél, nagyon ritka ma már az ilyen hely. Sok sikert kívánok a továbbiakhoz! A párodnak meg nagy respekt a támogatáshoz!!
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
8th
addikt
Istenem ez az állandó negatív mindenszarizmus. Nem unjátok még? Ha itt olyan szar lehet elindulni külföldre szerencsét próbálni majd rájöttök, hogy sehol sincs kolbászból a kerítés. Tisztában vagy vele, hogy egy burkoló mennyiért dolgozik manapság négyzetméterenként? Vagy egy szobafestő? Vagy mennyit keres egy kőműves naponta? Vagy egy klímaszerelő? És egy autószerelő óradíja? Az utóbbi években iszonyatos mértékben felértékelődött a szakmunka itthon. Én a magam példáját tudom elmondani. Jó barátom szerkezetlakatos én hegesztő vagyok. Van egy vállalkozása megkért hogy csatlakozzam hozzá felezzük a költségeket és a hasznot is. Összeálltunk, egy ideje együtt dolgozunk. Kapuk,toló és úszókapuk, kerítések, korlátok, lépcsők, előtetők, pergolák, kerti kiülők a legkülönbözőbb acélszerkezetek (lemezgarázs, csarnokváz stb)... minden ami jön. Múlt hónapban adtunk át egy három állásos kocsiszínt egy mezőgazdasági telephelyen. 3.7M lett a vége ebből 2.85M volt az anyagköltség a többi a munkabérünk. Bruttó 425k/fő 12nap munkáért. Magyarországon. Mérnöki és orvosi diploma nélkül fél hónap munkával. Erről ennyit. Ugyanott jövőre egy szarvasmarha hizlalda romos fából készített pala borítással ellátott tetőszerkezetét (50x30m alapterületű építmény, szabvány szerint előírt lejtéssel közel 1800 négyzetméteres tetőszerkezetről beszélünk!) kell lecserélnünk. 22k/nm árajánlatot adtunk le rá és mivel mi voltunk toronymagasan a legolcsóbbak el is fogadták. Anyagköltségben kijön 16,5k-ra négyzetméterenként és ebben már minden benne van. Számolj. Két és fél, három havi munkáért nem rossz igaz? Továbbra is orvosi és mérnöki diploma nélkül. Magyarországon. Bejelentve, leadózva.
Nekem ne nyavalyogjon se itt se máshol senki sem, hogy Magyarországon csak vergődni lehet...A demokrácia a csőcselék uralma
-
dabadab
titán
Már két napja itt ez a poszt és még nem volt Klaus első munkanapja?
DRM is theft
-
-
nagyúr
Unalmas már ez a duma. Attól, hogy burkolónak tanulsz még nem lesz belőled burkoló mert annyira a béka segge alatt van a magyar szakképzés, hogy tapasztalat nélkül nem fog senki alkalmazni, ugyanez igaz a többi szakmunkára is. A másik meg, hogy pont nem itthon lennék akkor már burkoló ha fizikai munkára adnám a fejem. Az meg, hogy itthon mennyit keres egy burkoló vagy klíma szerelő, szerintem még keveset is, mindkettő nehéz fizikai munka, folyamatos egészségkárosító hatással. Hegesztgessél csak a haveroddal, ha te ezt szereted csinálni akkor jó neked.
Thanos was right.
-
Jó, hogy megtaláltad a helyed.
Én pár éve voltam egy nyomdánál másodgépmester, majd szinte gépmesterig jutottam a ranglétrán.
Azért mentem oda, mert pénzt akartam keresni, de a jó kollektíva ellenére engem teljesen depresszióba taszított, mert igazából nem ezt akartam csinálni.
2,5 év ment el az életemből, teljesen lerongyoltam magam... Onnan váltottam munkahelyet, de azért még mindig keresem a helyem.
Habár most a családi vállakozást viszem félig-meddig, de érzem ,hogy kell még tanulni és fejlődni, bármi is legyen az.
Neked kitartást
Én a munkával úgy vagyok, hogy jó-jó dolgozunk, de igyekszem a mentális egészségem mértékében terhelni magam.
Szerencsés helyzetben érzem magam ez ügyben, de sok célom van még, aminek a megvalósításához kell egy kis "lendület".
@8th: Egy ismerősöm mondott egy jót... A mai rendszerrel annak van baja, aki nincs benne.. Ez nagy igazság.
Hidd el mindenhol ott van a korrupció, a megkenés az előrejutás érdekében, a visszajuttatás, csak sokan nem tudnak róla...
[ Szerkesztve ]
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
8th
addikt
A szakképzés kétség kívül szar. Ez vitán felül áll. Viszont! Ha nem veszed félvállról akkor egy stabil elméleti alapot már megad amire lehet építkezni. "tapasztalat nélkül nem fog senki alkalmazni" Ez már nagyon régen nem így van. Olyan szintű a szakemberhiány, hogy a legelbaszottabb fél-analfabéta hülyét aki fejénél fogja meg a kalapácsot azonnal felveszik ahogy kiesik az iskolapadból/tanfolyamról. Ha megvan a papírja jöjjön majd menet közben kitanulja a szakmát. Én 2017-ben végeztem a hegesztő sulit hozzánk már a minősítő vizsga előtt bejött két vállalkozó nézelődni, hogy van-e olyan ember a díszes társaságban aki nem teljesen reménytelen eset. Hármónkat kiválasztották, fel is vettek a tanfolyam végeztével azonnal mindhármunkat. "nem itthon lennék akkor már burkoló ha fizikai munkára adnám a fejem." Ez is egy opció, Én ha mennék nem a pénz miatt hanem a lelket mérgező hazai viszonyok miatt mennék. A mindent átszövő politika és korrupció na meg az urambátyám rendszer miatt. Ez a két táborra szakadt a másik vérére szomjazó ország soha a büdös életben nem fog egyről a kettőre lépni. Teljesen mindegy ki vezeti éppen. Én ezért mennék ha mennék, hogy a gyerekem ne ebben a miliőben nőjön fel. Na szépen elkanyarodtam. Szóval, amit Ausztriában vagy Németországban alkalmazottként szakmunkával megkeresel azt itthon is megkeresed egyéni vállalkozóként teljesen legálisan. Az a szabadság, hogy a magad ura vagy, hogy nem ugat bele senki a dolgodba, hogy nem áll mögötted senki amikor dolgozol, hogy azt a munkát vállalod el amelyiket el akarod nem pedig azt amit rád lőcsölnek, na az megfizethetetlen. "Hegesztgessél csak a haveroddal, ha te ezt szereted csinálni akkor jó neked." Fizikai munka, igen. Nekem ez nem derogál ahogy más fizikai munka sem. Nem érdekel, hogy nap végére koszos és fáradt leszek. Egy néha nem kevés kreativitást igénylő változatos munka, mindig más és más, nem unalmas nem egyhangú megvan a szépsége. Szeretem csinálni, jól keresek nincsenek anyagi problémáim és nem kellett ezért emigrálnom mint rengeteg magyarnak. Jelen pillanatban azt érzem, hogy a helyemen vagyok és a halálomig tudnám ezt csinálni. Nem is munkaként tekintek erre inkább afféle alkotó tevékenységként pláne ha egy olyan egyedi konstrukciót kell legyártani amit nekünk kell kitalálni engedélyeztetni kivitelezni. Sajnos kevés magyar mondhatja el magáról itthon, hogy szereti amit csinál és meg is él belőle. Bár többen lennénk de ez van sajnos.
(#31) Graphics: Ahogy Hofi Géza mondta. Korrupció az amiből kihagynak. ¯\_(ツ)_/¯
[ Szerkesztve ]
A demokrácia a csőcselék uralma
-
Ismerős hegesztőként ment külföldre, szembe szomszéd meg burkolóként 4-5 napozik kint, komoly jövedelemmel , nem irigylem őket mert nehéz , de szeretik , gyerekkel dolgoznak jó helyen.
Hegesztő ismerős egész rokonsága kiment, de a családján kívül sajnos ott nem sok élete van... Jó autó, közös nagy családi ház, de ők kint fognak ragadni...
Black Shark Watch GT okosóra eladó, vadiúj bontatlan.
-
Ghoosty
őstag
" Bruttó 425k/fő 12nap munkáért."
Én tök örülök, hogy vannak ilyenek, mint te, de nagyon furcsállom, hogy te ezt jó fizetésnek találod.
2024-ben 262 munkanap van/lesz. Fizetett ünnep 11 nap. Éves szabadság függ 1-2 dologtól, de ha 27 nappal számolunk, nem lövünk nagyon mellé. Ez alapján egy évben 222 napot dolgozik egy átlagos alkalmazott.
Egy hónapban ez 18,5 munkanapot jelent.
Tehát ha felarányosítjuk az általad írt számot, akkor 655k a havi béred, de mivel vállalkozásban vagy ez szuperbruttót jelent. Ha ezt teljes egészében bérként fizeted ki magadnak, mintha alkalmazott lennél, akkor bizony ez csak havi bruttó 552k HUF. Összehasonlításképpen: az átlagfizetés Magyarországon 600k felett van kicsivel, a medián bér 500k körül.
Viszont:
-ha alkalmazott vagy és beteg leszel, akkor a cég fizet betegszabadságot, vállalkozóként ha nem tudsz dolgozni, nem kapsz semmit. (A cég ahol dolgozom, egy főre jutóan átlagosan 15 nap.)
-vállalkozóként neked a munka megszerzéséért is dolgoznod kell, nem tudom a 12 napban ez benne van-e.
-Nem tudom, hogy az általad írt anyagköltség tartalmazza-e az egyéb költségeket, mint gépeitek amortizációja, védőfelszerelések, könyvelési költségek, telephely fenntartási költségei stb. Ezeket is illik levonni, mielőtt nyereséget számolunk.Szóval így kiszámolva nem csodálom, hogy a legolcsóbb ajánlatot tudtátok tenni, de szerintem nagyon alul értékelitek a munkátokat.
[ Szerkesztve ]
-
Ghoosty
őstag
Számszakilag az jön ki, hogy bruttó, kivéve, ha az anyagköltségbe beleérti a bérre jutó adókat.
Ezt írta:
"3.7M lett a vége ebből 2.85M volt az anyagköltség a többi a munkabérünk. Bruttó 425k/fő"
Ha kivonom a 3,7-ből a 2,85-öt akkor 0,85M-ót kapunk. Ketten vannak, így egy főre 425k jut.
Ha nincs igazam, majd kijavít, ha lesz ideje olvasni, de szerintem a bruttó nem elírás.[ Szerkesztve ]
-
-
Korrektor
Mondjuk én egy sztereotipikus informatikus vagyok itt , de van közöm a logisztikához, ezért már volt lehetőségem megcsodálni a céges raktárakban a targoncákat és targoncásokat is.
-
Phülöp
addikt
orulok, hogy megtalaltad a helyet
es gratulalok (a parodhoz is)A Bretagne-félsziget meredek ormai alatt Otthont találnak kóbor csikóhalak. /Mesterem
-
8th
addikt
"szerintem nagyon alul értékelitek a munkátokat." Máshogy közelítsd meg a dolgot. Először dolgoztunk ennek az embernek ennek tudatában úgy kalkuláltunk, hogy esetleges későbbi megbízások reményében egy nyomottabb áron elvégezzük neki ezt a munkát. Be is jött. Elégedett volt így minket bízott meg a tető cseréjével is és egy kerítést + karámrendszert is ki akar építtetni a telepen. Már az a két munka is a miénk. Megvetettük a lábunkat ezen a helyen is. Elkérhettük volna az első munkára a dupláját is, szó nélkül kifizette volna csak akkor lehet, hogy valaki mást bíz meg a többi munkával. Az eddig a munkáink ~80%-a úgy jött, hogy ajánlottak minket azok akiknél már dolgoztunk. Lekopogom eddig még nem nagyon kellett házalnunk munka után mindig van mit csinálni. A szóban forgó munka tizenkét nap alatt lett a nulláról átadva de úgy, hogy a pusztító nyári kánikula és egyéb befolyásoló tényezők miatt ez csak napi fel napokat tudtunk dolgozni. Az első napon csak helyszíni felmérés történt, megnéztük a kőművesek mit alkottak nekünk milyen felületre kell szerkezetet építeni (ebből voltak már más munkánál bonyodalmak), feljelöltük hová fognak esni a talplemezek, átbeszéltük a kiosztást, akar-e valahová plusz merevítést, akar-e kiállást levegőnek, víznek stb... Vittünk színmintát, hogy a megrendelő ki tudja választani a megfelelő lemezelést. Átbeszéltük a dolgot aztán hazamentünk. Nem voltunk ott két óránál többet. A második napon kitelepültünk a helyszínre elvittük a gépeket, szerszámokat átvettük a vasanyagot, lerendeltük a kiválasztott trapézlemezt, kimértük és lefurkáltuk a talplemezeket. Három órát ha ott lehettünk összesen már sokat mondok és ebben benne volt, hogy fél órát csak álltunk és beszélgettünk a tulajjal mert vártunk a vaskereskedés teherautóját, hogy meghozzák a vas anyagot (ezt a megrendelő intézte nekünk semmi dolgunk nem volt vele). Harmadik napon a helyszínen méretre vágtuk az anyagokat lehegesztettük az oszlopokat és innentől gyorsultak fel a dolgok. Amikor már minden ott volt méretre vágva csak sablonozni kellett meg dobálni felfelé a zártszelvényeket, akkor napi 6 óra munka belement ha "jó idő volt". Ha nem volt 35°C szikrázó napsütés akkor több ha nagyon meleg volt akkor kevesebb. Utolsó nap már csak a sérült festés javítófestékkel való lejavításával telt, munkaterületről levonulás, feltakarítás ilyesmik. Néhány órás nap volt az is. Így kell értelmezni a tizenkét napot. Nem egész napos munkavégzés. Nyolc órás műszakkal számolva 6-7napnak felelne meg kb. még nem számoltam utána de megvan pontosan hány munkaóra ment bele mindenestől. Szóval összességében nem volt ezt olyan rossz sem anyagi értelemben sem munkát nézve. Korábbi munkahelyeim egyikén mezőgazdasági gép alvázakat és felépítményeket kellett hegesztenem. Baromi monoton és unalmas munka volt és még pisilni is dudaszóra lehetett elmenni. Itt írtam róla. itt a magam ura vagyok én osztom be az időmet nem áll a sarkamban senki. Persze a felelősség is az én vállamat nyomja ha bármit elcseszek az az én zsebemre megy, ha bárki megsérül mert én hanyagul dolgoztam engem vesznek elő stb. Nincs 13-. havi fizetés mint sok helyen már itthon is a fémiparban, nincs táppénz mint ha alkalmazott lennék de valamit valamiért. Megvan az előnye is a hátránya is. Ez ilyen. Ezekkel együtt is jobbnak érzem mint másnak dolgozni.
Többieknek: bruttó összegről beszélünk.
[ Szerkesztve ]
A demokrácia a csőcselék uralma
-
-
Én az iskolát elhagyva nem találtam munkát, majd egy raktárban kezdtem el dolgozni, ahol volt egy targonca. Rá pár hónapra elvégeztem egy targoncavezető OKJ-t és hozzá a jogosítványokat minden kategóriára. Azóta már kétszer váltottam munkahelyet, de még mindig szeretem csinálni. 10+ év alatt mindegyik munkahelyemen tanultam valami újat, mert mindig más gépeken dolgoztam, más dolgokat csináltam, pakoltam kamionokat rámpáról is, pakoltam élelmiszert, csöveket, vasakat, kábeldobokat, villamosipari berendezéseket, mindent, közben fejlődött a figyelmem, mert mindenre figyelned kell magad körül, a terepre, a gépre, az árura és legfőképpen az emberi életre, mert hülyéből mindig van körülötted legalább egy, akire kiemelten figyelni kell és szükség esetén akár rá is kell szólni, hogy álljon távolabb. Kreatív feladat, mindig vannak új szituációk és olyan érzésem van, mintha alkotnék valamit. Igaz, bele is kell tenni a megfelelő munkát. Úgy is megpakolhatsz egy autót áruval, hogy a közútra kiérve szétborul minden, meg úgy is, hogy stabil lesz, mint a gránit. Mindig mást kell felrakni az autóra és az autó is sokszor más típusú, más méretű. Van benne kihívás. Én több alkalommal pakoltam 4 tonna feletti transzformátorokat is. Nem mondom, hogy nem voltam beszarva, amikor vettem lefelé a kamionról, mert hazudnék. Egy olyat elejtenék... hát nem lenne olcsó. Egyetlen dolgot sajnálok, hogy most nem elektromos gépen dolgozok, hanem dízelesen. Büdös, zörög és szennyez.
Örülök, hogy jóra fordult a sorod és kitartást kívánok a munkádhoz.
[ Szerkesztve ]
Az emberiség két legnagyobb találmánya az írás és a mikrohullámú sütő.
Új hozzászólás Aktív témák
- HP EliteBook x360 1030 G4 i5-8365U 16GB RAM 512GB SSD világító MAGYAR bill érintő képernyő LTE modul
- AKCIÓS áron Dobozos ÚJ Asus Tuf FX506LHB /I5-10300H/16GB/512 GB SSD/GTX1650 4GB/FHD/IPS/144Hz/Gari
- HP EliteBook 830 G8 i5-1135G7 16GB RAM 512GB SSD MAGYAR BILL
- Playstation 4 Pro Spider-Man edition CUH-7116B
- KIHAGYHATATLAN áron Dobozos új Hp Pavilion Gaming! /Ryzen 5-5600H 8GB 256SSD GTX 1650 Garancia/
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen