Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Balage21

  tag

  Szia. Próbáld ki Jack - RCA kábellel. Nekem egy Xonar D1 van, elképesztően szépen szól. Igaz ez egy régebbi még PCI-os modell.

 • Nemo1

  csendes tag

  Szia!

  Én csak okoskodok...
  Mivel nekem Creative kártyám van.

  Amennyire én tudom optikán, illetve digitális kimenetelen az, hogy sima sztereó vagy 5.1 jön ki az a legtöbb esetben driver kérdése.
  A Creative régebben még árult külön licencet amivel elérhetővé vált az 5.1 a digitális kimenetelen.
  Én eddig úgy tudtam az emberek többsége pont azért vesz Asus kártyát, mert ott nem kell hozzá ilyen licencet venni.
  Lehet ott is fizetni kellene az 5.1-es digitális jelért...

  De a Link amit írtál, az pontosan egy ilyen megkerülő driver mókolás...
  Mivel ez szoftveres, a fizikai részhez úgy látom nincs köze, így nem hiszem, hogy bele szólna a gari-ba.

  A digitális kimeneten nem tudsz hangszínt állítani, sőt igazából szinte semmit se :(

  Én maradtam az analóg kimenetnél ott mindent lehet állítani. :)
  Igaz én vettem hozzá Creative 7.1 hangfalat is :)

 • Tim82

  nagyúr

  Azért éreztem jobbnak a belsőt, mert arra a mai napig nem sikerült rájönni, hogy a külső hangkártyák vajon usb-n keresztül fogadják a jelet, vagy jack-ról.

  Ööö... igazából nem is értem a kérdést. Persze, hogy egy USB-s hangkártya USB-ről fogad digitális jelet, azt tudja pl. átalakítani analógra (hangra).

  Spdif-en keresztül eteti az erősítőt, de nagyon furán, sterilül szól, amellett a mélyládát alig hajtja meg, tér nincs. Hangszínszabályozni nem lehet, meg kb. semmit sem.

  1. Mivel SPDIF-en át digitális jelet továbbítasz a jelenlegi felállás szerint az erősítődbe, amit az erősítő DAC-ja alakít át hanggá, nem csoda, hogy nincsen hangszínszabályzás a hangkártya esetében - a kártyát most csak digitális transzportnak használod tulajdonképpen. Az erősítőn magán kellene tudnod ebben az esetben a hangszínszabályzást megtenni, ha van arra opció (nem néztem utána, pontosan mit tud az erősítőd).
  2. Az erősítőd beépített DAC-jának köszönhető a steril hangzás stb., mert jelen felállásban az végzi a digitális jelről analóg hangra történő átalakítást.

  Én is csak csatlakozni tudok az előttem szólókhoz: próbáld meg a kártya és az erősítő közötti összekötést analóg módon (jack-RCA kábellel pl.), valószínűleg a fülednek jobban fog tetszeni a kapott eredmény.

  "You're going to negotiate with a girl, who thinks she's a space station? - When you put it like that, it does kinda sound crazy." - JVC HA-S500 fejes, desktop DDR2 modulok, mobil i3-4000M proci eladó - https://tinyurl.com/Tim82HA

 • Jack Hunter

  csendes tag

  LOGOUT blog

  Köszönöm a kommenteket,Igyekszem mindenkinek válaszolni.A hangkártytát a hozzá kapott telepítőlemezzel installáltam,nem volt semmi utalás arra,hogy pluszban fizetni kellene valamilyen opcióért.Az erősítőn próbáltam hangszínt állítani,jelenleg megszólal a teszthang mindegyik hangszórón,mégsem hallom zene közben a háttérsugárzókat.Hiába hajolok közel,egy mukk sincs.A méllyel ugyanígy vagyok:teljesen fel van tekerve, mégis a kivezérlésjelző hat ledjéből az első zöld villog csak.Teljes hangerőn.Másik forrásra kötve (telefon)szól minden,ahogy kell.Megpróbálom analógon összekötni,most veszek valami normális kábelt,majd meglátjuk mi lesz,addig is köszönöm!

  Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

 • Jack Hunter

  csendes tag

  LOGOUT blog

  Azért gabalyodtam bele a külső hangkártyákba,mert a legtöbbjükön van vonal bemenet.Tehát,arra következtettem,hogy külön kapja a tápot usb-ről,a jelet meg jack-ről.Ez volt a félreértés oka.Mert ugye leírásban,termékismertetőben ez sokszor nincs feltüntetve.

  Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

Hozzászólok Aktív témák