Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Tanisz

  senior tag

  Nekem csak a bérszámfejtő ismerősök mondták, hogy rengeteg kiszervezett van.
  Nem azt mondtam, hogy nem a T székházba járnak be, de az biztos, hogy a T székházba rengeteg alvállalkozó dolgozik, akik nem T-s alkalmazotti státusban vannak.

  (#55) hallador pedig a itthon sok multi rengeteg alvállalkozóval dolgoztat, a projektek nagy részét olyan PM-ek, fejlesztők, szakértők viszik, akik nem TSM alkalmazottak. Ha garancia kell, akkor egy megbízható alvállalkozó(k) (kis-középvállalat) mögé állnak be, aki(k)nek fizet a multi, majd az az alvállalkozó továbbosztja a pénzt.
  A másik pedig itthon a multik többsége semmilyen érdemi továbbképzést sem biztosít a munkavállalóiknak, nem nagyon tapasztaltam ezt, pedig dolgoztam multiknál, ismerősök is dolgoznak multinál jelenleg is. Ha van is valami fejtágítás, azt is hajukra kenhetik, egy éjszaka többet tanul önképzéssel, mint ott 1 hét alatt :)
  Jelzem, én szigorúan IT szektorról beszélek :)
  Arról nem is beszélve, hogy van pár hazai multi, ami úgymond pénzmosoda szintjén működik ( csak levezényli a fejlesztéseket, szakmailag nullát ad hozzá, aztán szétosztja a pénzt úgy hogy neki jó nagy falat jusson) :U

  (#116) pengwin ezt én nem igazán akartam így konkrétan leírni, de igen innen is fújhat a szél :)

  (#12) harry szofisztikáltabban fogalmazok, bocsánat: meghatározó létszámban, nem elhanyagolható arányban vannak a szabadúszók, alvállalkozók (egyedi)... vagy kisebb cégekbe tömörülők. Jelenleg pontosabban nem tudok fogalmazni.

  http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

Hozzászólok Aktív témák