Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • -vitya-

  senior tag

  Nem látok rá az egész piacra, de nálunk (ITSH) elég komolyan kivezették a vállalkozókat, és mindenkinek alkalmazottá kellett válnia.

  De a béremre nem panaszkodnék, a fenti tanulmány alapján se ;-)

  -=Витя=-

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  ezt nem tudom, két okból:
  - egyrészt ez nem a magán HR-cég teljes - nyilván belső használatra készült - elemzése, hanem annak egy marketingcélokból elkészített kivonata
  - másrészt az oldalukon - nyilván üzleti okokból - a nyilvános hirdetéseknél nem adják meg a bérezést, csak annyit jeleznek adott esetben, hogy az adott munkáltató biztosan alkalmazotti,, tehát nem vállalkozói, teljes munkaidős státuszt kínál (a többi esetében vagy vállalkozói szerződésről, vagy megállapodás alapján történő szerződéskötésről lehet szó - gondolom)

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • dajkopali

  HÁZIGAZDA

  semmiképp sem reprezentatív, nem is állítják - de egy elég régi és komoly, a magyar piacon fontos cégről van szó - kb. így kell nézni

  [ Szerkesztve ]

  "fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

 • harry

  veterán

  Ezt a 'többség' kifejezést így elég erősnek érzem, amikor multiknál több ezren dolgoznak alkalmazottként (mármint egy cégen belül, és van pár multi).
  De nyilván ha valakinek annyira speciális / magas tudása van, annak amúgy is jobb egy amolyan szabadúszó forma, több cégen / projekten dolgozni, oktatni stb. De ezt meg semmiképp sem nevezném többségnek.
  Nekem (budapesti viszonylatban) reálisnak tűnnek az adatok.

  Theoretically, this damn thing oughta work now.

 • defi

  tag

  Azért ennyire nem rossz a helyzet 1600 alkalmazott és kb 400 illetve most az összes gyakornok van kiszervezve. Költség csökkentésről se beszélhetünk mert kb az összes kiszervezett ugyanott dologozik ahol TSM alkalmazottként, ugyanott ül, plusz annyi hely van mint égen a csillag...

  LOAD "*",8,1

 • hallador

  addikt

  Egy komoly multi nem áll szóval vállalkozócskákkal, a következő okok miatt:
  - Nem tudja kifizetni a kötbért ha baj lenne.
  - Mivel magánvállalkozó, abban is biztos vagyok, hogy az oktatásokat megspórolja, ha mer minek?
  - Mert nem áll mögötte egy komoly team, akik pillanatokon belül megoldják a feladatot.
  - Mert nem áll vele szóba egy vendor sem, nyilván mint vállalkozó nem fog erre költeni, mert hát na, azért meg is kell élni valamiből.

  (#5) Gabesz84

  Ha jó vagy, és nem a szokásos magyar mentalitás vezet, akkor itt Németországban simán 6 ezer Euró-t adnak, ha tényleg jó vagy, akkor 7 - 9 ezer Eurót. Szóval ha valaki 3 - 4 Ezer Eurót keres, mint mondjuk Senior rendszermérnök akkor egyszerűen Ő nem senior.
  Magyarországon, ha jó vagy, akkor Bruttó 650 - 700 000 Ft, ha nagyon jó vagy, akkor bruttó 1,2 milliót ügyelettel, kocsival telefonnal, megfizetik, de akkor mondjuk a szokásos magyar mentalitás, nem játszik, akkor ITSH, Getronics, DD szinten játszunk, az az tudsz dolgozni, és csak akkor kérsz segítséget, ha tényleg kell, nem hívogatod az integrátort, vagy a supportot, mert a Windows-od nem indult el. Adnak otthon is simán 3500 - 4000 Eurót, de akkor mocskos jónak kell lenni.
  Pl: Dolgoztam egy magyar "bankocskában", mondom mi volt a mentalitás:
  - Reggel bemegy, fél nyolcra egy órát beszélget, kimennek reggelizgetni 1 óra, kávézgatás fél óra, vissza jön 10-re, megint "dolgozik" fél 12-kor kimegy ebédelni, kettőre megjelenik, persze kollektíven, majd fél négykor elmegy a "kemény" munka után haza. Miközben sír, hogy csak 600 000 nettót keres.... Persze havi 60 - 90 túlórával, mert hát a nappal nem arra van, hogy dolgozzanak. Na ennek én max 300 000 bruttót fizetnék, mert egy tényleg jó mérnök 5 ilyen menő manót tud helyettesíteni...

  [ Szerkesztve ]

  [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 19.3, Ubuntu 19.10, OpenSuse Leap 15.1 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

 • pengwin

  addikt

  Igazad lehet, mert a maximális bruttó bérek többségükben gyanúsan a KATA felső határa felé konvergálnak. Évi bruttó 12 millió, ha jól tudom, pont kijön a havi 1, amibe szerintem a femérésben résztvevők döntő többsége belefér.

  Mondjuk hivatalosan rendes munkára nem is alkalmazhatnak KATA-val és egyéb vállalkozói jogviszonnyal, hanem olyankor projektre kell pl. szerződést kötni, vagy adott feladatra/időszakra megbízatást.

  Üdv, pengwin

Hozzászólok Aktív témák