Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  válasz sheratan #29 üzenetére

  most a mánia a cloud.
  másrészt az eszközök ritkán szoktak úgy megfertőződni szeméttel, hogy róluk egy jól specifikált helyre megy ki tcp kapcsolat.

  tehát a jelenlegi szolgáltatás megtartására meg a nagyközönség ámulatának elérésére az lenne a legegyszerűbb megoldás, ha ezek az eszközök kifelé natolt hálózaton tolnák az adatokat és kapnának státuszt, a vezérlést pedig a telefonos applikációból a felhőbe feltolt utasításokkal végeznék.

  szerintem ez az egész nettó marhaság, de most próbáltam empatikusan beleélni magam az egységsugarú writeonly user életébe, hogy neki mi lehetne a megfelelő.

  szóval szerintem az, hogy kilát a router mögül, nem probléma. az inkább, hogy publikus ip címmel kint van a neten az eszköz úgy, hogy az összes védelmi vonala a saját nemlétező tűzfala és biztonsági cucca.

  persze ehhez az is kellene, hogy a kínai routerek a lepkefingásnál nagyobb akadályt gördítsenek a behatolni vágyók elé...

  Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

 • Narxis

  nagyúr

  válasz sheratan #29 üzenetére

  A mosógépek most is tudnak késleltetett mosást, a hűtőt meg kinyitom és felírom, hogy mi kell majd a boltból. Valahogy nem látom értelmét, hogy ezek az eszközök "okosítva" legyenek, cserébe egy rakás új problémát veszünk a nyakunkba, több alkatrész van ami meghibásodhat, a szoftver is lehet bugos és még ki is eresztjük az internetre.

  Aminek több értelmét látom az az emberi egészséggel foglalkozó eszközök okosítása, pl. pacemaker ami jelezné a mentőknek a közelgő szívinfarktust vagy öndiagnosztikája lenne és így azt is jelezhetné ha valami nem stimmel, de lehetne öregeknek valami karperec ami szintén figyeli az egészségüket és jelez ha probléma van, többször volt olyan, hogy egyedül élő nyugdíjas elesett és nem tudott felkelni aztán rendőrök törtek rá 2 nap után akiket aggódó szomszédok hívtak. Lehetne a WC is olyan, hogy elemezni tudja a vizeletet, székletet és rögtön kiderülne ha valami betegségünk, lenne, már olyan ami így felderíthető, pl. cukorbetegség.

  I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

Hozzászólok Aktív témák