Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • sheratan

  titán

  válasz sh4d0w #5 üzenetére

  Igen, ezt is úgy akartam, de nem nagyon látok rá a gyárinál frissebb rendszert nyíltból sem (meg nem is tudok kiigazodni nagyon rajtuk, hogy melyik pontosan milyen verzió, még ha lehet, akkor a gyárinál is kevésbé felhasználóbarát a 3rd party fw-ek világa).

 • Béééla

  őstag

  válasz sh4d0w #5 üzenetére

  Vagy végre előállhatna egy gyártó azzal a plecsnivel is, hogy "security updates for at least 5 years". Vastagon fogó ceruza van, tartalom nincs. Őszintén szólva én már ott tartok hogy minimális havi/évi adománnyal is megtámogatnék egy külső fejlesztőbrigádot, amíg van előfizu, addig van frissítés. Vannak legendás hardverek (WRT54G) amik tényleg csak kiöregedtek de nem mentek tönkre és valószínűleg csak azért dobná ki az ember a 10+ éves routert mert a szolgáltató legkisebb csomagja is többet tud mint a cucc.
  Hálózati eszközöknél, netre kötött kamerák, riasztók, okosotthon-rendszerek esetében teljesen életképesnek tartanám, hogy valaki kiad egy alaposan megtervezett és dokumentált hardvert, majd előfizethetnél rá különböző firmwarekre a gyárin felül.
  Nem kell az embernek minden évben újabb router, és harmincféléből sem kellene válogatni. Hülyeségnek érzem ezt a felpörgött "minden évben ki KELL adni egy új verziót" hozzáállást. Majd ha 3-4 év alatt összejön annyi különbség (gyártástechnológia, új generációs interfész, stb.) akkor egy nagyobb lépés a sok tyúklépés helyett, közötte legfeljebb rev 1-2-3-9001. (a pénzügyi oldala persze más kérdés)

  Bélabá - Ingyen enefté: https://vault1337.hu/nft

Hozzászólok Aktív témák