- Microsoft Excel topic
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- AliExpress tapasztalatok
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Bittorrent topik
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- OpenMediaVault
- Hálózati / IP kamera
Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacok
őstag
"európaiak nagy többsége felismeri a többletdíj nélküli roaming előnyeit."
Ezek szerint van aki nem?
"Errare humanum est, sed in errare perseverare diabolicum"
-
autox3c
tag
Ez a vegyes tarifálás a rendelet szerint tiltott. Roaming képes tarifához nem szabad domestic-only addont értékesíteni. Vagy csak belföldön működik csak a csomag vagy ki kell engedni mindent roamingban. (Ha a kisker ár kisebb mint az adat nagyker ára akkor roaming korlát bevezethető, amely felett tovább kell indítani a forgalmat és real-time megabájtonkent számlázni az ügyfelet erről értesítve)
Adj egy falat falat mondta a falat faló faló.
-
Killing
addikt
Mióta a telekom behozta az horribilis árú összesakkozós sz** csomagjait, úgy hogy nekem még a régi Next M + NetPlusz L 1GB (Azaz alapból 1 GB, plusz kiegészítő csomagban 1 GB) csomagom volt. azóta a régi csomaggal (és még sokan hűséggel rendelkező) előfizetők le vannak szarva.
A kiegészítő adatopciók külföldi felhasználása terén a telekom weboldala egy kicsit homályosan fogalmazott, ezért hívtam az ügyfélszolgálatot.
Megkérdeztem hogy mind a 2 GB netemet fel tudom-e használni külföldön, 30 perc várokozás után Horst Fuchsot megszégyenítő meggyőző stílusban mondta rá az ügyfélszolgálatos nőci hogy igen, persze, természetesen!
Nekem az internet a navigáció és a munkám miatt létfontosságú külföldön is, eddig fizettem az EU plusz csomagot ami igaz 300 megát adott, de azt legalább fixen. Kimegyek, nincs net.
Itthon derült ki hogy először a csomagban foglalt 1 GB fogy el, ami külföldön is használható, utána a NetPlusz L adategyenleg fogy, ami már nem használható roamingban, szóval hiába nem jártam egy percet sem az adott hónapban külföldön és hiába van még 1 GB netem, nem tudom kint használni.
Hála istennek lejárt a hűség, átmentem a vodafonehoz, ahol a feltöltőkártyás ügyfeleket jobban megbecsülik a Tuti + 5GB net adatopcióval, mint azt aki telekomnál 10 évig fizetett nem keveset. Most a vodával boldogítjuk egymást
Meg mért pont most jönne ki a táp gyengesége, mind a két kari annyira nagy teljesítményű, h már bootkor pezsgőt bontanak a DÉMÁSZ-nál?-by finest
-
"Ettől még nem vagyunk csalók, vagy "méltányossággal" visszaélők."
Nem volt szó esetedben sem csalásrál, sem visszaélésről, de ezt nem erre találták ki. Így is évekbe tellett, amíg sikerült átverni a szolgáltatók lobbiján egy ilyen szabályozást. Neked valamilyen egységes európai adat- vagy beszédcsomag kellene, de azt nem tudom, hogy létezik-e.
-
Somatom
veterán
Ez is egy nézőpont. Csak nem mindegy, hogy kinek, mennyire fontos a roaming. Ha két hetes nyaraláshoz kellett a net, akkor megvettem a roaming adatjegyet. Arra a pár napra nem volt olyan húsbavágó. Meg, mihez kellett a net? Mondjuk éttermet keresni? Nem nagy cucc. De más a szitu, ha a melód miatt hetekig vagy távol a családtól, és ez a fő módja a kapcsolattartásnak. Lehet, hogy én, meg néhány ezer kamionos társam csak 1% -ot jelentünk, de jobban rá vagyunk szorulva a szolgáltatásra, mint az, aki csak a nyaraláshoz használná. Ettől még nem vagyunk csalók, vagy "méltányossággal" visszaélők.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
sixpak
nagyúr
Gyakorlatilag igen, nekem annyi kikötés van, hogy 2 hónapra levetítve, (ami 5gb) nem lehet több a külföldi adathasználat, mint az itthoni....de nem tudom ezt mennyire veszik komolyan.
Hívás kezdeményezés/fogadás az itthoni tarifákkal megy.https://www.flickr.com/photos/86396338@N05/
-
Jim-Y
veterán
Ez az uj szabaly azt jelenti hogy EU-n belul kulfoldon tobbletdij nelkul tudok hazatelefonalni es ami meg inkabb erdekel, hogy a mobilnetet is ugyanugy tudom hasznalni mint itthon? Tudom tudom barlangban elek, de ez meg nem vilagos hogy a roaming eltorlese a mobilnetre is vonatkozik vagy csak a hivasokra?
-
Somatom
veterán
Nem hiszem. Egyébként is bonyolult a szitu, mert nincs közvetlen kapcsolatom a szolgáltatóval. Flottás korlátlan netem van, havonta 10,5GB roaming -gal.
A beszélgetés még szebb szitu, az ugyanis nálam gyakorlatilag zéró. De, a "méltányos használatnál" nem azt nézik, hogy mennyi időt telefonáltam, hanem azt, hogy mennyi időt töltöttem roamingban. Sztem ez sem fair, mert önmagában az, hogy egy külföldi hálón lógok, az egy fillérjébe sem kerül a szolgáltatómnak.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
Nekem nem szimpi ez az "eltörlés". Szerintem indokolatlanul szivatnak vele. Miért kell ez az 50% -os időtartam korlátozás? A munkám miatt többet vagyok külföldön (nem egy helyen, hanem különböző országokban), mint Magyarországon. De, nem forgalmazok sokat, egyáltalán nem terhelem indokolatlanul a hálózatot. Mégis borítom a "méltányos használat" feltételeit. Kíváncsi leszek arra, hogy mikor talál meg vele a szolgáltatóm, és milyen kompenzációt akar majd tőlem.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Cathfaern
nagyúr
Szeptember elején voltunk Izlandon, nagyon jól jött, hogy nem kellett ottani sim kártyát vásárolgatni, meg routerrel szórakozni, csak simán lehetett használni a meglévő mobilnetet
Új hozzászólás Aktív témák
- MIUI / HyperOS topik
- Path of Exile 2
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- One mobilszolgáltatások
- Xbox tulajok OFF topicja
- Kuponkunyeráló
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Projektor topic
- Dell notebook topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Precision 5550 15.6" FHD+ IPS i7-10850H T1000 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- MSI GEFORCE GTX 1080 TI GAMING X eladó
- Dell XPS 9305 13.3" FHD IPS i7-1165G7 16GB 512GB NVMe ujjolv gar
- T495 27% ÁFA 14" FHD IPS Ryzen 7 PRO 3700U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar