Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  vitatnám a megállapításaidat, mert a google pontosan tudja, hogy hol lakom, ezt kifejezi például akkor, amikor megnyitom a google mapset, és oda teszi a kezdőpontot, ahol szerinte lakom.

  másrészt pedig ha minden esetben becsukok egy reklámot, mondjuk egymás után 100x, abból a google nem tudja kihámozni azt az információt, hogy nem jól targetált? vagy csak a google bízik benne, hogy az egy eladott reklám és senki nem fogja firtatni, hogy megalapozatlanul számlázott érte?

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  oké, tegyük fel, hogy ideális világban élünk, akár már kicsit hosszabb ideje. akkor régen vörös zászlókat toltak volna az adathörcsögök tárolóira, és a jó öreg nagy ostoba dagadt b*sz*-k elintézték volna a "felújítási" munkálatokat.

  [ Szerkesztve ]

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Béééla

  őstag

  Jó, akkor kérlek magyarázd el, mi a búbánatért mutogatta 10-12 éves komposztnak a 18+ korosztályra beállított tartalmat és ha leszűrtem Magyarországra (konkrétabban Pestre) akkor mégis mit keresett filippínó azok között, akik megnézték? Nem kattintottam elég erősen a szűrés gombra? Nem. Szarnak bele, mert megkerülhetetlenek és valójában ellenőrizhetetlen, ha nem fizetsz, nem ajánlja fel, a reklámból zsarolást csináltak.

  Bélabá

 • Béééla

  őstag

  Igen, ha az ember bekattintja a korosztályt, érdeklődési kört és pontosan nulla találat jön onnan, akkor valami nem stimmel. Ha a posztra jövő visszajelzése 100%-ban élesen ellentéte a bejelölt célcsoportnak, felnőtt kockák helyett mélysötét 10 éves Dzsesszikák és Ronáldócskák késsel pózolva, akkor a rendszer megmutatta mennyire is fasza. Á, tudom, a költségkeret. Költsek még rá.
  És az ilyen kaliberű tévedést nem egyszer játszotta el.
  Egy óriásplakáton meg legalább a helyiekhez eljut... Kegyetlen, mennyire furcsa a rendszer, egyszerre feldob olyan reklámokat, amikről csak beszélsz telefonon, másrészt megmarad a "megnézted ezt a könyvet, miért nem veszed meg? (Mert megvettem)" és totál irreleváns szarnál.

  Bélabá

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  "A facebooknak minden esetben az a célja, hogy a felhasználónak releváns hirdetés jelenjen meg.": azért, hogy a facebookban egyáltalán felmerült, hogy hirdetést jelenítsen meg, önmagában börtönbe kellene zárni az egész vezérkart és tulajdonosi kört. meg azért is, hogy annyi személyes adatot gyűjt mindenkiről.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • Béééla

  őstag

  >Hülye példa tudom, de hogy érzékeltessem: be én beülnék mindenféle előképzettség és tudás nélkül egy forma1-es autóba, valószínű nem tudnám úgy vezetni, mint a pilóták, hiába vezetek.
  Egyáltalán nem hülye példa, csak finomítanám: ha "tanulási fázis" meg "mennyire tetszik"-et csinál ahelyett, hogy az általam kiválasztott demográfiai csoportnak mutogatná, akkor olyan, mintha a fékre lépnék és erre még inkább gyorsítana a kocsi, balra tekerném a kormányt és jobbra megy, a többit sorolhatnám.
  Így ez a "szolgáltatás" szar, akárhogy kenegetjük meg szakértjük, hogy ez egy külön szakma. Az is, nem tagadom. Csak van egy eszköz, ami azt állítja magáról az interfészén, hogy "ezeket a szűrőket kiválasztva ennyi emberhez juthat el, akik az adott paramétereknek megfelelnek" és nem. A pénzt kifizetheted, azt köszönik el is teszik, majd a szolgáltatás úgy megy, ahogy épp sikerül. Komolyan a claw machine-hoz hasonlítható. Aki már ezer meg egy kört tölt vele, az tudja hogy ha ezt csinálod akkor valójában az történik, a többieknek lehúzás.

  A remarketinges: Google ad volt. Nagyon jól tudja, hogy jártam a boltban mert átvettem a rendelést, arról jön pár email. Beleolvas a levelekbe, de ahogy a példa mutatta: nem annyira hogy tudja ez már nem kell. Tehát a rendszer hülye. Ha még mindezek mellé le is hallgat, akkor bocsánat, de minden ágból a legszarabbat sikerült kihozni. Majd' minden egyéb tudományágban (kivéve a tenyérjóslást és a kártyavetést) az ilyen teljesítményt/hatékonyságot lapáttal jutalmazzák. Csak ugye nincs más. Tudsz még egy ekkora közösségi oldalt mutatni? Nem. Nem azért megy még a szekerük mert annyira rohadt jól megírták, hanem mert nem borították rájuk elegen az asztalt és egyeseknek pozitívan jön ki a mérleg. Na azok jönnek és megmondják hogy rosszul fogod ;]

  Bélabá

 • Snoop-y

  addikt

  Es amikor Amazonon veszek egy csaptelepet miert gondolja azt a Google, hogy masnap majd veszek egy masikat is? :C

  New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

 • Béééla

  őstag

  >Jött 1-2 dzsesszikától komment, és kész?
  Nem egy. Csak attól, és százszámra! (Nem túlzás a százas nagyságrend) Konkrétan mástól egy se. Jaj, bocsánat, de. Az oldal kedvelőitől. Fizessek, hogy azokhoz eljusson, akik önként feliratkoztak a tartalomra? Nonszensz!
  >Talán mert a 12 éves dzsesszika szimplán azt állította be fb-on, hogy 18+ éves, nem?
  Na ezért szar a szolgáltatásuk, ha nem képes validálni, akkor minek fizessek?
  >Talán mert annyit állítottál be érdeklődésnek, hogy "informatika", nem?
  Ha a "programozás" érdekli Lakatos Dzsennifert, akkor mutassa meg a kedves szolgáltató, miből gondolja.
  A többivel még egyet is értenék, hogy kutatni kell mit szeret a csoport, hogy nagyon nem mindegy se a szöveg, se a kép, satöbbi. Ezért szakma.
  De arról van szó, hogy a gatyádba is belenéznek, akkor is kapsz árnyék profilt ha nem is használod a szolgáltatásuk, de ilyen alapvető dolgokat, mint a kor mégse képes ellenőrizni.
  Én nem a talicskás lóvét várom el. Csak azt, hogy ha bejelölök X szűrési feltételt, akkor legyen szíves megfelelően működni. Ha ez túlzás, akkor köszönöm, szakértőt se fogok felbérelni hogy gatyába rázza.

  Bélabá

Hozzászólok Aktív témák