Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • aprokaroka87

  veterán

  Persze hogy tudja, ha esetleg Androidon vagy, ott a gms-en keresztül vélhetően akkor is elküldi az adatokat, ha nincs bekapcsolva a gps.

  Plusz elég csak lekérni az adott mobilhálózat adatait.

 • UnA

  Korrektor

  Mivel az emberek összevissza képesek kattintgatni / tapizni, ezért még nem is kell a Google-nek hazudnia arról, hogy milyen jók a reklámjaik, mert ugye máris sikeresen hirdettek... ;)

 • waccamár

  aktív tag

  Valóban pontosan tudja hol laksz, ezt nem vitatom. De ha egy debrecenieknek szóló hirdetést ad fel valaki, és nem állítja be, hogy csak debrecenben jelenjen meg, akkor az megjelenik máshol is.

  A megjelenés helyének beállítása az alapbeállítások között van, amikor hirdetést készítesz, nem a google dönti el, hogy hol jelenjen meg.

  Azt a google nem "tudja", hogy az adott hirdetés nem releváns más városban - pontosabban nem tiszte eldönteni, ha úgy állították be a hirdetést, hogy megjelenjen mindenhol, akkor ő bizony kirakja mindenhol.

  "másrészt pedig ha minden esetben becsukok egy reklámot, mondjuk egymás után 100x, abból a google nem tudja kihámozni azt az információt, hogy nem jól targetált?" - ezt viszont tényleg megtehetné, de nem sokszor teszi :)

  Amúgy pedig cost per click rendszert használ a legtöbb rendszert, vagyis a megjelenésért nem, csak a kattintásért kell fizetni ( de ez is beállítás és kampányfüggő, hogy mit érdemes használni ).

  [ Szerkesztve ]

 • doeeg

  senior tag

  "vagy csak a google bízik benne, hogy az egy eladott reklám és senki nem fogja firtatni, hogy megalapozatlanul számlázott érte?"

  Valószínűleg igen, és aki úgy adja fel a hirdetést, hogy bármely EU-ban élő 18-99 közötti férfi, nő, semleges és ufó a célközönség, az meg is érdemli hogy kiszámlázzák neki, én direkt ezért amúgy fb-n és googleban is szándékosan bökök ezekre ;] De ezért nem a google a hibás, sőt, ők nem bírálhatják felül a hirdető beállításait, ha ő annyira lusta hogy rábök a select *-ra, akkor a zalaegerszegi közmunkás is (szinte) ugyanakkora valószínűséggel fogja megkapni a videó előtt, mint a debreceni informatikus.

  Az az infó, hogy ezerszer kinyomod, szerintem megy a /dev/null-ba, ahogy a példa is mutatja, és én is tanúsítom hogy ezerszer megkapom ugyanazokat az (amúgy témába vágó, sőt, érdeklő, sőt, már rákattintott) hirdetéseket, még azután is hogy konkrétan volt hogy vásárlásig jutottam egy yt-hirdetésről. Majd másnap jött újra. És azóta is.

  (#25) le is lett írva már ugyanez :)

  [ Szerkesztve ]

  El Hopaness Rom Tic || "Success is my only motherf*ckin' option, failure's not" || https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/doeeg/index.html

Hozzászólok Aktív témák