Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • azbest

  félisten

  válasz nemlehet #32 üzenetére

  Nekem úgy tűnik, hogy senkinek nem lenne baja azzal, ha nem ilyen kinek nagyobb a szerszáma versenyre épülő bánya/transzakcióhitelesítő rendszert használó megoldás lenne egy crypto-n. Csakhogy akkor nem lenne decentralizált, egy tanusítvány biztosítaná a hitelességet. Bár szerintem a decentralizáltság is délibáb, mert konkrét személyek azok, akik adott crypto rendszer forráskódjának módosításait befogadhatják a játékszabályokat, szóval mégiscsak vannak kulcsemberek, csak másképp van náluk a hatalom. Olyan értelemben is délibáb a decentralizáltság, hogy netszakadás után split van, nincs integrálhatóság vagy pedig le kell állítani az egész rendszert, ha valami komolyabb netes gerinchálózat leáll.

  És az egész pénz/tőzsde utánozó izé arra épít, hogy kinek nagyobb a szerszáma. Tehát éppen ezért csak a kártékony fajtákon lehet próbálni nyerészkedni. Olyan cryptonál, ami nem szerencsejáték, ott nincs meggazdagodási lehetőség sem a részvételben.

  Nekem úgy tűnik, hogy ez a mostani crypto őrület talán egy görbe tükörnek indult a fékevesztett fogyasztás kifigurázására. Csak aztán komolyan vették és most fékevesztett fogyasztással pusztítanak mindent a nyerészkedés érdekében.

  A PoW helyett PoS meg PoT meg anyám kínja szintén parasztvakítás, hiszen kinek a nagyobb a szerszáma az is, csak másképpen. A PoS esetén is nagy számítási kapacitás kell, csak most cpu küzd a folyamatos újabb feladattal, s mivel még nem több száz wattos gpu-kkal vagy asic-ekkel generáltatják, ezért még nem fogyaszt annyi áramot, cserébe tovább tart "PoT". Parasztvakítás. Vegyél sok tárhelyet meg vegyél sok számítási kapacitást az is.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák