- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 11
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dilikutya
félisten
3-4 évente van új verzió ezekből a programokból, és kb. minden második hoz nagyobb változásokat. Pl. az Office 2007 és 2010 között túl nagy különbségek nincsenek. A 2003 és 2007 között is a legnagyobb változás a kezelőfelület volt, amúgy sok dolgot ugyanúgy, ugyanott kell megcsinálni. Az ECDL szintjén ez elég is, nem profi usereknek van kitalálva. Nálunk irodaházon belül pl. két állami cég ment az ősszel ECDL-re, mert felültek az egyik helyi oktatási vállalkozás maszlagjának, hogy kötelező lesz a közszférában minimum a négymodulos ECDL Start megléte. Még választani is lehetett, hogy 2003-2010 között melyik Office verziót használják a tanfolyamon. Végül a 2010-et választották. Informatikusként kénytelen voltam pár kollégának segíteni benne, láttam, milyen feladatok voltak, aki értett a 2003-hoz, annak a 2010 sem okozott gondot, megszokni a felületet elég 1-2 óra.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
válasz
Dilikutya #10 üzenetére
Érintett a nevezett témakörben?
#6 bitblueduck: én meg a tartalomba olvastam bele és azok alapján állítom, hogy elavultak bizonyos részek benne. Ettől függetlenül kötelező olvasmánnyá tenném a könyvet mindenkinek - persze frissítve.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
|DavidWoody|
tag
Letoltottem, kicsit elszuttyogtem rajta, megertettem miert van ingyen.
-woody-
-
bambano
titán
válasz
juliabrilke #7 üzenetére
megadtad az email címed? meg is buktál egyből...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
spirit007
senior tag
válasz
juliabrilke #7 üzenetére
Jaja, az utolsó mondatnál nekem is kerekedett a szemem ...
-
juliabrilke
veterán
Email cím és név megadása után az első lecke:
Sose add meg senkinek a személyes adataidat.
-
bitblueduck
senior tag
Köszönöm az olvasási képességembe vetett bizalmat, bár én csak a tartalomjegyzékre néztem rá, nem tűnt elavultnak (az alapfogalmak valamivel talán időtállóbbak). Belelapozva pl a backup készítésnél sem láttam sehol floppy-t, ez MO-n elég jó
és még linuxot is mutatnak
ez már nem semmi. Továbbra is fenntartom, hogy ha nem 0day exploitokat és legújabb kernelvédelmeket mutat be, akkor akár több évre is érvényes lehet.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
-
solaris17
aktív tag
Szerintem aki ECDL -re készül, minimum naprakész kell legyen.
Phenom II X6 | 8 GB CORSAIR XS3 | Kingston V300 | HD 7790 | Creative X-FI Fatal1ty
-
válasz
bitblueduck #2 üzenetére
Ha figyelmesen olvastál volna, értetted volna, hogy nekem nem a szakmai információk hiánya a bajom, hanem az, hogy elavult információk szerepelnek benne. Szakmai információkat nem egy ECDL-es könyvben keresek, hanem az interneten.
Az elavult információkkal az a baj, hogy hamis biztonságérzetbe ringatja azokat, akiknek a leginkább szükségük van a kézenfogva vezetésre...
-
bitblueduck
senior tag
Ez azert nem a legujabb kernel-exploitokrol szol meg hardcore dolgokrol (lasd ECDL). Szoval ez konnyed anyag, szerintem a legtobben prohardver lapcsalad olvaso eleve tisztaban van ezekkel, vagy legalabb hallott rola. Ha mar ingyen elerheto remelem nem baj, ha idezek a tartalomjegyzekbol:
5.2 A sértetlenségről
5.2.1 Digitális aláírás
5.2.2 Kivonatok
5.3 A rendelkezésre állás megteremtése
5.3.1 Fájlok biztonsági mentése
5.3.2 Védelem az áramellátás hibái ellen
5.3.3 VírusvédelemAn open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Kár, hogy mire egy ilyen kiadvány megjelenik, addigra a benne található információk egy része elavul. Némi alapot adhat, hogy a felhasználó kicsit rálásson a biztonsági oldalra, de egyes részek már most elavultak - amivel egyébként nem a szerzőket és a közreműködőket akarom piszkálni, mert ők nem tehetnek a villámtempójú fejlődésről.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Neumann János Számítógép-tudományi Társaság egy alapismereteket nyújtó könyvet tett elérhetővé, hogy segítse az ECDL-vizsgára készülőket.
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Logitech G305 2év garancia.
- ASUS Zenbook 14X UM5401QA-L7208W használt garanciás notebook
- X box one s all digital
- Lenovo G27q-30 gari:2026.03.28 27" QHD (2560x1440), VA, 16:9, 1ms, 165Hz, 2xHDMI, DP
- ZALMAN CNPS4X Black Intel : LGA1700/1200/115X AMD : AM5/AM4/4M3
- Samsung Z flip 6 256GB + 1év teljes képernyőgarancia
- Asztali PC konfiguráció Core i5, 8GB RAM, SSD
- ALKATRÉSZNEK - MacBook (Retina kijelzős, 12 hüvelykes, 2015)