2019. január 20., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) chepavel


chepavel
(senior tag)

Szep!! :K :R

Áj Láv Aggregáth 5.0! ||| Rosetta@home, lépj be Te is a PH! csapatába! ||| https://www.flickr.com/people/pavelandras/

(#2) eldiablo


eldiablo
(PH! addikt)

Nekem csak az jut eszembe, amikor értségire készültünk informatikából, hüledeztem, mennyi baromság van a tételekben.
Bele égett az agyamba a következő kérdés:

Melyik eszköz nem létezik USB-s perifériaként:
1. lapszkenner
2. webkamera
3. egér
4. floppy meghajtó

Jeleztem a tanárnak, de kinevetett, hogy ugyan, miért van nagy arcom, ha még ezt sem tudom.

Arról nem beszélve, hogy az akkor elképesztőnek tartott 120Gb-os merevlemezről írtak a tananyagban, de akkor már a satás 320Gb-os sem számított uri-murinak.

Csak arra akarok kilyukadni, hogy tök jó, hogy oktatják az oktatókat, mert nehéz lépést tartani a fejlődéssel, ha alapvetően ez nekik csak egy munka.

http://hwbot.org/user/northsys/

(#3) mrcrnl


mrcrnl
(tag)

Én, informatikai szakoktatóként azt mondom, hogy nagy szükség van ilyen anyagra, de csak ha naprakész. Könyvből nem tudok tanítani, a megfelelő (szinte csak idegen nyelvű és naprakész) dokumentáció beszerzése kihívás és rendkívül időigényes. Ha az oktatás mellett nem foglalkoznék még máshol is informatikával, és nem bújnám állandóan a PH lapcsaládot és egyéb szakmai forrásokat, akkor az elavuló tudásom miatt kiröhögnének a diákok. Véleményem szerint az informatika tanároknak akár heti szinten állandó képességfejlesztés is jól jöhetne, de ha ez cégeknél vagy vállalatoknál történne meg a piaci igény (informatikai tudás) megismerése érdekében, akkor ezek a cégek még nagyobb arányban csökkentenék az amúgy is korlátozott szakember jelenlétet az oktatásban. De ehhez egy szemlélet váltásra is szükség lehet, mert a cégeknek és vállalatoknak be kellene látni, hogy nem a tyúkot kell ellopni, mert nem lesz tojás, hanem minőségi tápanyaggal etetni kell a tyúkot, hogy jó minőségű tojás legyen.
Egyébként az anyagot még nem néztem, de sort kerítek rá.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.