Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
Hát kezdődik a Matrix
Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
Tigerclaw
nagyúr
A “metaverzum” lesz a kovetkezo bullshit buzzword? Az kulon lol, hogy szerintuk szukseg van “metaverzum chipre”, mintha a meglevo, mondjuk Qualcommos chipek nem lennenek alkalmasak erre a feladatra.
Inkabb konnyu ergonomikus AR/VR szemuveg fejlesztessel foglalkoznanak a cegek, ami jelenleg a legnagyobb akadalya az ilyen metaverzumos almoknak. Azzal nem erunk semmit ha lesz n+1 chip meghajtani es maradnak a mai nehez kenyelmetlen, talan egeszsegkarosito megoldasok.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
De tolják a szekerét ennek a ***kupacnak...
Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Silεncε
őstag
Üzenem az összes cégnek: Dugjátok föl magatoknak a metaverzumos szarjaitokat jó mélyre.
[ Szerkesztve ]
-
Ed_007
aktív tag
Mekkora szélhámosság indul ismét!
Kíváncsi vagyok, hogyan farolnak majd ki belőle úgy téve, mintha benne sem lettek volna. -
aktív tag
Baromság a köbön!
Nagy János
-
nemlehet
őstag
Én ezt nem tudom elképzelni hogy sikeres termék lesz. Persze nyilván VR chatben is elhülyéskednek az emberek, de hogy ezt mondjuk tényleg munkára használja valaki számomra teljesen elképzelhetetlen. Továbbá tök értelmetlen is, mivel lenne jobb gagyi 3D avatárokkal egy gagyi 3D szobában ülni mint teamsen 2D videóval ugyan ezt csinálni?
Ezek a designerek 3D-ben rajzolnak a levegőbe és a diverz csapat mozgássérült muszlim transgender dragonkin tagja is egyformán egészséges avatárral tud részt venni a munkába meg papíron biztos nagyon jól hangzik, de egy k*rva fillért nem fog erre költeni senki
Amúgy meg hol vannak a megfizethető VR headsetek ehhez? Amitől nem rohad le a fejed 2 óra után és nem leszel motion sick?
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Kell az új lufi
Mondjuk továbbra sem értem, miért jobb, mint egy Second Life volt (OK, jobb grafika, stb.)Illetve a melósok is, általában utálják, hogy idióta meeting roomokban kell ülni hülyékkel, pont nem akarom ugyanazt látni, ha HO-ban vagyok, örülök, hogy messze vannak...
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
Somatom
veterán
Húúú, de öreg vagyok! Nem értem, mire való ez a metaizé. Hogyan tudnék ezzel lebarnulni a tengerparton? Hogyan tudnék ebben kamiont vezetni úgy, hogy az áru meg is érkezzen? Hogyan lehet gyereket nemzeni? Stb., stb.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
-
Tigerclaw
nagyúr
A VR-nek es az AR-nek is latom az ertelmet, hasznat, sot a szorakozason tuli hasznos hasznalatukat, de meg nagyon nagyon messze vagyunk, hogy tomegek, atlagemberek elkezdjek hasznalni. Munkara plane. Nagyon hianyzik a content creating ebbol a szegmensbol. Dragak az ehhez szukseges eszkozok, nehez az utomunka, nincs meg a szakertelem. A headsetek pedig meg generaciokra vannak a valos igenyektol. Az biztos, hogy nem a SoC a gyenge lancszem a dologban.
Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.
-
-
Most még sehogy, de pár év múlva. Pár elektróda a megfelelő helyre (elvégre minden egyes emberi észlelés csak egy elektromos impulzus az agyban) és kész is. Nehéz headsetek se fognak kelleni. Tiszta Matrix. És ezt az emberiség önként és dalolva fogja befogadni.
-
Úgy, hogy a kamionban nem te ülsz, hanem távirányítással vezeted Máris kevesebb macera, meg a kamion légellenállása is kisebb vezetőfülke nélkül. Bár értelme így sem sok lenne annak, hogy egy valamilyen cég VR-jén keresztül menjen.
De igazából ha önvezető a cucc, az valószínűleg jobb.Mutogatni való hater díszpinty
-
Somatom
veterán
Ezt már évtizedekkel ezelőtt végigpörgettem magamban. Tulképp mi az ember? Nem több, mint egy öntudat. Az összes többi fölösleges fogyasztó, fölösleges szükségletekkel. Sztem az emberiség versenyt fut az idővel. Kipusztulunk, lehetünk paraziták egy újabb bolygón, vagy virtualizáljuk az öntudatunkat, a hozzá való világgal.
-
Somatom
veterán
Ahha. Virtuálisan hogyan rakom fel a hóláncot, hogyan takarítom le a jeget a tetejéről, hogyan tankolok, stb., stb? Ez az önvezető kamion is csak egy scifi és tartok tőle, hogy nem lenne jó, ha megvalósulna és ezt most nem sofőr szempontból írom.
[ Szerkesztve ]
-
-
"Virtuálisan hogyan rakom fel a hóláncot, "
Ha kell, kimegy az onsite support (robot) és felrakja" hogyan takarítom le a jeget a tetejéről"
A kérdés inkább az, hogy miért kéne abban az esetben letakarítani?"hogyan tankolok, "
Beállsz a benzinkútra, kutas feltölti (vagy robot )Ez csak szándék kérdése lenne ma is, max. a jelenlegi társadalmi keretek között nem sok értelme lenne. A szántás sokkal egyszerűbb eset, sokkal jobban automatizálva van.
"Ez az önvezető kamion is csak egy scifi és tartok tőle, hogy nem lenne jó, ha megvalósulna"
Hát, elég sok szaladgál belőle tesztüzemben, a gond szerintem is az, hogy
- jelenlegi forgalomban?
- akkor már értelmesebb a vasúti szállítás (ahova lehet)Mutogatni való hater díszpinty
-
Somatom
veterán
Ez pontosan így van. De, ezt hogyan oldod meg fokozatosan? Ez olyan, mint egy világépítő játék. Először a világot kell megteremteni, aztán beletenni a tudatot. Úgy nem megy, hogy először csak egy szobát virtualizálsz, mert akkor a fejlesztés végéig fenn kell tartani a kettősséget, mivel a valóságban maradó részünk szükségleteit is ki kell szolgálni.
-
Somatom
veterán
Amik így szaladgálnak, azok speciális fuvarfeladatot látnak el, ami nulla az össz fuvarokhoz képest. Pl. olyan telephelyek között, amik három műszakban tudják fogadni a kamiont.
A szállítás költsége benne van a termék árában. Az önvezető kamion ára fenntartási költsége és az önvezetést kiszolgáló rendszereké is benne lesz. Ráadásul megbízhatatlan. Tudod hány hibára figyelmeztetést ignorálok? Ha mindegyik miatt leállítaná, vagy szervízbe irányítaná a rendszer a kamiont, akkor nem lehetne haladni a pályán a döglött kamionoktól és az áruk sem érkeznének időben. Nagyon drága muri lesz az az önvezetés.
A vonatot meg felejtsd el! Múltkor számoltam, egy perc alatt 20 kamion ment el a német A8 -on. Egy pótkocsi 13,5m hosszú. Vagyis, percenként 270m. Tehát, Münchenből 10 percenként kéne indítani 2,7Km hosszú szerelvényeket. Ez lehetetlen.[ Szerkesztve ]
-
Pont ezt csinálják. Előbb az emberiség nagy részét beszippantják a fosbúkba, majd váltanak a metára. Induláskor csak ilyen szemüveges bukósisakos játék, pár év múlva olyan lesz mint a RPO filmben. 10-20 év itt az elektródás agybuzerálás. X év (50-60-100?) és az emberiség eléri azt, hogy már testre/agyra se lesz szükség, a teljes tudatot feltöltik a virtuális világba.
Gondolom ebből látod, hogy én is imádom a sci-fi-tNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Én falusi parasztgyerek vagyok a hatvanas évekből. Évente kétszer végigkapáltuk a kukoricaföldet, mert hogy azt nem lehet gépesíteni, emberi kézimunka kell hozzá. Ma már szerintem nem így csinálják. Automatizált, GPS vezérelt óriásgépek szaladgálnak kint a "határban" és végzik a munkát.
Ami ma elképzelhetetlen a kamionozás (vagy akármi más) terén, pár évtized múlva hétköznapi rutinfeladat lesz. Kivéve, ha az emberiség össze nem roskad ebben a mai káoszban, mert akkor Mad Max rulez...Never let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
Somatom
veterán
Én meg városi parasztgyerek vagyok a hatvanas évekből. Sztem egy szántóföldön kószáló traktor lényegesen kevesebb külső inger helyes lereagálására kell megtanítani, mint egy közúton közlekedő kamiont. Kevesebb is van belőle. Meg aztán mi a legnagyobb baj, ami történhet? A rendszer vészleállást csinál és a gyök kettővel haladó traktort megállítja a tábla közepén. Ugyanez egy autópályán 90 -nel haladó kamion esetében komolyabb következményekkel jár.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
Ugyanaz lesz, mint a Facebook esetében. Most szinte mindenki fúj rá, aztán tíz év múlva az emberek többsége meg lenézi és megmosolyogja azt aki nincs "fent". Engem egyik sem vonz.
-
Azt azért vedd figyelembe, hogy mire eljön a full self drive kamionok ideje, addigra a személyautók is automaták lesznek. Vagyis nem lesz emberi interakció, mindent gépek fognak vezérelni az utakon, pont mint az áruház raktárában: [link]
-
Somatom
veterán
Ahha. Tíz éve voltam már ilyen automata átvevőhelyen. A szenzor figyelte a raklap méretét. Sajnos, ennek a tűrése nem volt kompatibilis a feladónál dolgozó Kovács II Béla raktárvezető matekjával, miszerint egy 120x80 -as raklapra mindent is rá lehet rakni, nem baj, ha egy "kicsit" lelóg.
A 33 raklap felét visszadobta a gép, nekem viszont időkapum lett volna a következő rakodóhelyen. Borult minden. Sztem vkinek ez nagyon drága fuvar volt. Szóval, nem olyan ecccerű ez a kamionozás, hogy csak úgy automatizáljuk. Ha mégis, akkor annak nem csak a sofőrökre nézve lesznek következményei. Az egész láncolatban a gépek fognak diktálni és az embereknek kell hozzájuk alkalmazkodni.[ Szerkesztve ]
-
Apollyon
Korrektor
A facebook valamennyire rendben volt azért 12-14 éve, csak magyarban kevésbé volt népszerű az iwiw miatt. Azóta viszont teljesen kifordult magából és lealjasodott az egész.
Ezzel a metával csak tovább súlyosbítják, már eleve a fogadtatás is kétes, nem lesz ennek nagy jövője. Talán majd egy másik platform, más vr kittel és olyantól, aki nem zuki.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Yodafon
senior tag
Mar csak az a kerdes: mi a 'csöm az a metaverzum? Olyan halott projekt lesz mint a Second Life?
I'm gangsta!
-
HThomas
senior tag
Ilyen marhaságokba tolják a pénzt dögivel, ahelyett, hogy inkább arra fókuszálnának, hogy értelmes áron lehessen egy korrekt gpu-t kapni...
-
Nem írtam, hogy holnapra lesz. Azt sem írtam, hogy könnyű lesz. De hogy eljön a full automata szállítás ideje, az hétszentség. A mai világban a napnál is világosabb, hogy a nagy cégek tulajdonosai semmibe veszik az ember(élete)t, csak a profit számít. És ha valahol meg tudnak spórolni 20 centet, akkor azt meg fogják lépni. Beruháznak robotokba, hogy lecseréljék az emberi munkaerőt. Nem azért, mert az ember számára veszélyes, hanem mert a robot hosszú távon olcsóbb. Nincs hétvége, nincs éjszakai pótlék, nincs szakszervezet, táppénz stb. Te is nagyon jól tudod. Meg fogják oldani. Mint ahogy azt is, hogy oltási kártya nélkül majd sehová nem fogunk tudni menni.
-
A hiba akkor az volt, hogy a rakodó rosszul pakolt, illetve rossz folyamatszervezés, stb.
@Apollyon : Akkoriban elismerően csettintettem, hogy adatbázis szinten, kliens szinten brutál jól van felépítve. Most meg zabálja a procit, szarok az algoritmusok, stb.
@Yodafon : Igen
@HThomas : Sikerült megfogni a lényeget
@Syl : Meg úgy alapvetően, mi a reteknek arra egy embert lealacsonyítani, hogy egy járművel másszon? Ennél vannak értelmesebb tevékenységak is. (Kivéve persze azokat, akik tényleg _szeretnek_ kamionozni, de szerintem annyi emberi sofőrre meg szükség lesz.)
[ Szerkesztve ]
-
Nagyon túlgondoljátok. Az egész metaverzum bullshit az NFT-ről fog szólni, hogy minél több virtuális dolgot adjanak el minél drágábban. Gondoljatok csak bele, nem kell valódi cuccokat gyártani, tárolni, szállítani, cserébe ugyanúgy megveszik elmebeteg árakon, hogy valami pixelhalmazzal viríthassanak.
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Tigerclaw
nagyúr
A kamionozas helyett inkabb modernizalni kellene nagy mertekben a vasuti szallitast. Ehhez persze teljesen ujra kellene definialni, krealni az egesz zart palyas rendszert es a rajta futo szerelvenyeket. Kis meretu onvezeto, vagy drone szeru remote driver blokkokkal, ahol optimalizalt az aramlas es takarekos az uzemeltetes. A hasznos tomegre eso teljes suly es mozgatasi energia sokkal optimalisabb. Kb. ugy kellene elkepzelni mondjuk Europat, mintha egy nagy raktar lenne. Kisebb leptekben mar rengeteg hasonlo logisztikai megoldas keszult mar, csak a vasut tul nagy technologiai terhet cipel magaval. Az egesz mara kvazi veszteseges, mert nem mernek hozzanyulni az alapokhoz es ujra feltalalni az egeszet. Ha mar amugy is az elektromos autok fele megy a vilag, a legoptimalisabb az lenne, ha a kozuti szallitas nagy reszet zart palyas megoldasra cserelnek.
-
Több elmélet is igaz lehet egyszerre. NFT, adatgyűjtés, stb.
@Tigerclaw : Valami ilyesmi, igen. A nagy távolságokra nagy mennyiséget, abban a (könnyen villamosítható) zárt pálya verhetetlen.
Meg alapvetően az is gáz, hogy a raktározást guruló konténerekbe toltuk.[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
Szerintem az implantatumok a sci-fikben sosem voltak a kozonseg kedvencei, szoval azokat eleg nehez lenne elfogadtatni meg a facebookon, tik-tok-on csungo dronokkal is.
Mar az is nagy lepes lesz, ha a mai VR/AR sisakokbol szemuveget sikerul krealni es kozben kepminosegben is elerik mondjuk a retinafelbontas szintjet. Erre kellene koncentralnia az iparagnak, ha be akarnak vonzani tomegeket a nem letezo metaverzumukba. Ehhez ilyen lassu tempo mellett szerintem meg kell 20 ev.
Az egyik fo problema, hogy a sci-fi filmek miatt irrealisak az igenyek, illetve hagyomanyos promo csatornakon at sem adhato a tenyleges elmeny, legyen az barmilyen pozitiv. Hogy adsz el valami kva dragan, ha be se tudod mutatni, hogy mit tud, mire jo?
-
Somatom
veterán
Sztem ezt a problémát is rossz felől közelítik meg. Először azon akarnak változtatni, amin a legnehezebb. Az automata kamionokhoz amúgy is kelleni fog a cégeknél a megfelelő kiszolgáló háttér, az utakon a megfelelő körülmények. Előbb teremtsék meg ezeket, aztán nézzék meg, hogy mennyivel biztonságosabban közlekednek a humán sofőrök, ha nem lesznek szopatva, illetve mennyire lesz népszerű a szakma, ha a leggyakrabban elhangzó mondat nem az lesz, hogy "kicsit várni kell", a második leggyakoribb meg az, hogy "oda kell érned".
[ Szerkesztve ]
-
Tigerclaw
nagyúr
-
Tigerclaw
nagyúr
Az ertelmes arban ellenerdekeltek. Amikor elerheto ara lesz valaminek az jellemzoen kenyszer a gyarto reszerol, a kereslet/kinalat valtozasa miatt. Ezert is butasag taborokra oszlani Intel, AMD, Nvidia vagy epp Apple, Samsung eseten. Annak kell orulni, ha minden konkurens cegnek jol megy, mert az azt jelenti hogy technologiaban es arazasban es kenytelenek harcolni, vagyis jobbat kapunk, olcsobban.
-
válasz Tigerclaw #42 üzenetére
És igen!
A platform, és maga az elv sem lenne rossz, hiszen információkat oszthatsz meg, chatelhetsz, stb., ez tök jó.
Mondjuk a Fb. maga is probléma, mert teljesen rossz irányba megy, mint fentebb is kifejtettük.
Alapból, hogy hírfolyam algoritmus.
És azon vitáznak, hogy milyen algoritmus kéne.
...semmilyen b+, időrendben mutassa amik történtek az általam követett dolgokon...Mutogatni való hater díszpinty
-
Apollyon
Korrektor
válasz Tigerclaw #42 üzenetére
De, igenis a fb a probléma, mert ők adnak platformot a hülyeséghez, sőt, még buzdítják is rá a usereket hogy mindent is töltsenek fel, plusz nyomják ész nélkül a magamutogatást.
Ahelyett, hogy pl. konstruktívabb működésre biztatnák a usert. Ehelyett meg látjuk mi van, a tömeg képtelen helyén kezelni ezt. De persze ki van szolgálva mindenféle beteg igény, mert kell a pénz.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asztalos klub
- Melyik tápegységet vegyem?
- Clicks - Van-e értelme fizikai billentyűzetet rakni egy iPhone-ra?
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Max
- 3D nyomtatás
- Synology NAS
- Azonnali hatállyal lemondott Pat Gelsinger, az Intel vezetője
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- További aktív témák...
- Új 4K Atom Gamer PC Ryzen 5 7600X/RX 7700 XT 12Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR5 6000Mhz/750W 2-3 Év Gar
- Inakustik AC-1502 Referenz High End Schuko tápkábel - Új, bontatlan
- In-Akustik NF-202 Referenz High End RCA Audio kábelek 0.6m, 1.2m - Új, bontatlan darabok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S22 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest