Hirdetés

2018. június 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ysengrin


ysengrin
(senior tag)

Megcsinálnám poénból plusz olcsó is, de azért azindustry standard certek többet érnek a piacon valószínűleg.

do you like hurting other people?

(#2) eazypeezy


eazypeezy
(kvázi-tag)

"...az információbiztonsági szakember képzés esetében bármely felsőoktatási szakon szerzett BSc vagy MSc, (korábbi egyetemi vagy főiskolai) oklevél megléte a feltétel."

Szóval ha valaki diplomás kosárfonó, akkor jelentkezhet a képzésre, ellenben aki látott is már számítógépet, neadjisten el tud indítani egy terminalt is, hallot már valami olyasmiről, hogy Kali Linux, de nincs diplomája, az nem :)

Nem azért, mert akarnék a képzésre jelentkezni, de mivel nagy szükség lenne az ilyen szakemberekre, szerintem át kellene gondolni ezeket a jelentkezési feltételeket, mert így nem fog nőni a szakemberek száma.

(Tudom, ott vannak az online tanfolyamok, amiket bárki elérhet, és nem kell hozzá semmi, de lehet valaki jobban szereti még mindig ezt az "offline" képzési formát, esetleg fontos neki az oklevél/diploma, amit kap hozzá, nyilván ez sem hátrány azért, szóval érthető, ha valaki inkább ezt választaná.)

[ Szerkesztve ]

(#3) Béééla válasza eazypeezy (#2) üzenetére


Béééla
(őstag)

Jelentkezhet, csak valószínűleg különbözeti tárgyakat is le kell tenni. (villanymérnök bsc után infó msc-hez kellett pár különbözeti tárgy)
Más kérdés hogy az ember tudja hogy kommunikációs alapszakkal nem sokat fog érteni belőle és nem fog tudni levizsgázni.

Bélabá

(#4) eazypeezy válasza Béééla (#3) üzenetére


eazypeezy
(kvázi-tag)

Pontosan, semmit nem fog érteni belőle, ha esetleg jelentkezne, de nyilván nem is fog jelentkezni, nincs értelme.
Annak lenne értelme, ha valamilyen előzetes felmérés alapján lehetne jelentkezni, esélyt adva azoknak, akiknek nincs diplomája, de érdekli őket a terület. 1-2 órás "vizsga", persze nem ilyen tityi-totyi kérdésekkel, hanem olyanokkal, amiből tényleg kiderül, hogy ért-e hozzá emberünk. Biztosan nem kivitelezhetetlen egy ilyen rendszer kialakítása.

(#5) cain69 válasza eazypeezy (#2) üzenetére


cain69
(PH! kedvence)

akinek a papír kell, az mehet biztonságtechnikai mérnök alapképzésre. és ott választhatja az információbiztonsági szakirányt. érettségi kell csak hozzá. ez a hír arról szól, hogy ennek a szakiránynak a tananyagát levelezős posztgrad képzésben is oktatják, hogy a már végzetteknek ne kelljen a teljes képzés költségét újra kifizetni, ha csak ez kell nekik belőle.

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#6) flúgosRob


flúgosRob
(újonc)

Egyetértek az előttem szólókkal. Ilyen kritériumokkal megint csak a papírhalmozóknak kedveznek, de komoly szakértő gárdát ezzel szerintem nem lehet kinevelni... Ebben a szektorban a diploma nélküliek sokszor sokkal képzettebbek és nagyobb a gyakorlati rálátásuk is. Érdemes lenne átgondolni végre ezt az oktatási rendszert...

(#7) Meridian


Meridian
(fanatikus tag)

A Netakadémián meg egy féléves költségért fél tucat képzést kapsz, most akciós 12 havi 'ultimate' előfizetés esetén. Ami most 119K+ÁFA.
https://www.netacademia.hu/ultimatenyariakcio

Amúgy nem tudom, hogy éri ez meg nekik... OK, a legtöbb tanfolyamuk már behozhatta az árát, és csak online tovább kell közvetíteniük... de közben indítanak vadiúj tanfolyásokat, meg frissítik fel a régebbieket is...

http://www.taxierden.hu

(#8) bambano


bambano
(Jómunkásember)

egyrészt miért a gépészek oktatnak infót, miért nem a villanykar.
másrészt az én progterves diplomám miért nem jó ide beugrónak?

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#9) dabadab válasza flúgosRob (#6) üzenetére


dabadab
(Jómunkásember)

Azért már ne legyen valaki "papírhalmozó" egy főiskolai diplomával.

Mondjuk az is kérdés, hogy ha valaki azt se bírt eddig szerezni annak ellenére, hogy láthatóan frusztrálja a hiánya, hogy az vajon kinek a hibája.

DRM is theft

(#10) ysengrin válasza dabadab (#9) üzenetére


ysengrin
(senior tag)

+1

Ráadásul ha veszi valaki a fáradtságot, hogy elolvassa a tantervet, az láthatja, hogy ez gyakorlatilag egy seggelős információbiztonsági menedzser képzés, mint a CISA/CISM/CISSP, csak ide nem kell 4-5 év releváns tapasztalat.

do you like hurting other people?

(#11) Waikiki válasza eazypeezy (#2) üzenetére


Waikiki
(tag)

Akinek fontos az oklevél/diploma, annak nem probléma ezen képzés küszöbfeltétele (azaz bármely felsőoktatási szakon szerzett BSc vagy MSc), mert már van neki.

Akinek pedig nincs, mert eddig sem volt igénye a megszerzésükre, abban miért pont egy posztgrad képzésnél támad fel a papírszerelem?

Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

(#12) Waikiki


Waikiki
(tag)

Azért ne haragudjatok, de ez a képzés tényleg nem való pár hozzászólónak, mert úgy tűnik, hogy a tanterv elolvasására csak páran vettétek a fáradságot - ha pedig ez a ~10 oldal sem sikerült, akkor meg pontosan mit is akartok egy felsőoktatási képzéstől? (Szép dolog netacadémiázni, de az ottani képzések teljesen más jellegűek, nemcsak tematikájukban, hanem koncepciójukban is.)

Ha elolvastátok volna, abból egyértelműen kiderül, hogy ez egy menedzser jellegű képzést ad: aki ezt végigcsinálja, az nem fog csomagokat vadászni Wiresharkkal (hacsak nem csinált ilyet korábban), viszont ha egy szervezetben mondjuk szabályozási koncepciót, neadjisten szabályozást kell készíteni az IT biztonságra, akkor azt meg fogja tudni csinálni. Önmagában ugyanis az, hogy mondjuk hálózati biztonságban pöpec szakember valaki, nem feltételenül jelent egyet arra nézve, hogy egy szervezet információbiztonsági szempontjait teljesen átlátja.
(Engem speciel azért érdekel a képzés, mert adatvédelemmel foglalkozom, és a GDPR nagyobb hangsúlyt helyez az adatbiztonságra: a meglevő tudásomat ezzel egyrészt jól ki tudnám egészíteni, másrészt egy ilyen papír 1-2 év múlva jól mutatna a tapasztalat mellé az önéletrajzban. Nem mellékesen pedig jó kiindulási alap lenne az új ismeretek szerzésére.)

Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

(#13) Waikiki válasza bambano (#8) üzenetére


Waikiki
(tag)

Miért is nem jó beugrónak? Szerinted egyikbe sem esik bele?

Szakmérnök képzés: mérnöki (BSc, MSc, vagy korábbi főiskolai vagy egyetemi) diploma
Szakember képzés: bármely felsőoktatási szakon szerzett BSc, vagy MSc, (korábbi egyetemi
vagy főiskolai) oklevél

Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1

(#14) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Az igény nől, de a sokkal nagyobb szereplők se tudják megoldani.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#15) Egon válasza Waikiki (#12) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

Na ja.
Egyébként ez nagyjából ugyanaz a képzés (némileg kibővített formában), ami az NKE-n is megy (elektonikus infromációbiztonsági vezető képzés), csak éppen ott csak 2 szemeszter... Ha már 4 éves a képzés, adhatna valamilyen diplomát is (egy posztgrad Msc képzés is ennyi...), anélkül szerintem pofátlanság ilyet hirdetni (oklevelet az egyik haverom/kollégám mondása szerint az amatőr focimeccseken adtak; ha már háromál több induló volt, kupa is járt hozzá... ;] ).
Valaki írta fentebb, hogy olcsó. A 4 félév összesen 600K, ez minden, csak nem olcsó (ennyiből ki lehet hozni a CISA-t stb. is, aminek legalább annyival több az értelme, hogy nemzetközileg elismert).

Master of Magic forever!

(#16) bambano válasza Egon (#15) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

amikor utoljára néztem az nke-s képzéseket, nem volt publikus információbiztonsági képzésük.
ami volt, arra csak polgármesteri ajánlással lehetett bekerülni.
nem tudom, most mi a helyzet.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#17) Egon válasza bambano (#16) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

Az már jó régen lehetett.
[link]
Bármely diplomával mehetsz.

Master of Magic forever!

(#18) sztanozs válasza Egon (#17) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Ja, csak bejutni nem lehet(ett).
Tavaly előtt egy ismerősöm szeretett volna bekerülni. Azt mondták neki, hogy ha tud arról papírt hozni, hogy bármilyen kritikus infra cégnél IB felelős poziban van, akkor felveszik.

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

(#19) bambano válasza Egon (#17) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

nem az volt a gond, hogy diploma kellett hozzá, ez nekem nem tétel.
az volt az akadályozó tényező, hogy ott van a honlapon (most is), hogy "A képzés fő célja az állami és önkormányzati szervek elektronikus információbiztonságáról szóló 2013. évi L. törvényben meghatározott elektronikus információs rendszer biztonságáért felelős személyek feladatellátáshoz szükséges szakmai kompetenciák átadása és a biztonságtudatos szemléletmód kialakítása.", és ezt úgy tartották be, hogy ajánló levelet kellett hozni polgármestertől.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#20) Egon válasza bambano (#19) üzenetére


Egon
(PH! nagyúr)

Ezt meglepődve hallom. Én jelentkeztem simán, senkit nem érdekelt hogy hol melózom, legalábbis nem emlékszem hogy bárki is kérdezte volna. A honlapon sem szerepel semmilyen korlátozó tényező ezzel kapcsolatban.
Polgármesteres ajánlólevelem egészen biztosan nem volt Más tészta, hogy állami szervnél dolgozom, így ebbe a kérdésbe nem tudtak volna belekötni.
Jah, és az aláhúzott rész azért sem releváns, mert a törvény hatálya nem csak ezekre a szervezetekre terjed ki (kritikus infra).

[ Szerkesztve ]

Master of Magic forever!

(#21) bambano válasza Egon (#20) üzenetére


bambano
(Jómunkásember)

"Jah, és az aláhúzott rész azért sem releváns, mert a törvény hatálya nem csak ezekre a szervezetekre terjed ki (kritikus infra).": ne keverjük azt, hogy miről szól a törvény azzal, hogy milyen célt tűzött ki a szak indításakor az egyetem.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#22) sztanozs válasza Egon (#20) üzenetére


sztanozs
(PH! addikt)

Szerintem is azért jutottál be, mert olyan helyen dolgozol.
Én anno direkt rákérdeztem az egyik NKEs ismerősömnél (aki a szak szervezésében részt vett), hogy "mezitlábasan" is be lehet-e jutni - azt mondta, hogy majd úgy 2-3 év múlva...

JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.