Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Joci10

  senior tag

  válasz sunya84 #14 üzenetére

  Így is van! Vissza a T-féle e-jegyrendszert, és csukják le azt, akinek nem tetszik, hogy minden személyes adatát elviszik! Mert ez a jövő, és ez a fejlődés!
  (És mindezt le tudtam írni röhögés nélkül. :D )

  De most komolyan: tényleg mindennek előtt való a minél gyorsabb bevezetése egy olyan rendszernek, ami nincs letesztelve, nincs normálisan levédve? Hány olyan okosház rendszert tudtok, ami nem törhető fel szinte pillanatok alatt? Pedig manapság már lassan ez a jelen (és nem a jövő). És az ilyen rendszereknél nem államilag fizetett programozók vannak, akik miatt több milliárd forintot kell visszafizetni az EU-nak (amit persze a mi adónkból teszik, és nem lesz senki érte felelősségre vonva), mert pl. nem lettek megcsinálva a vállalt szoftverek.

  Mert igen. Tényleg jó lenne mindent elektronikusan is intézni, de amíg itthon ilyen 'szakemberek' vannak, addig inkább intézem ezeket papíron (én is). Amíg az ügyfélkapu nem tud kétlépcsős azonosítást, addig ne akarjuk már mindenki minden személyes adatát (kezdve a név/lakcím/születési adatokkal, befejezve a teljes beteg-életútjával) felrakni a netre. Mert ma már ez a biztonság egyik legfontosabb alapja, nem pedig az e-jegy rendszer beléptetési mechanizmusa, ahol simán be lehetett lépni admin-ként is minden különösebb hacker-kedés nélkül is.

Hozzászólok Aktív témák