Hirdetés

2019. március 23., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) TomMusic


TomMusic
(senior tag)

Na, ez szerintem nagyon jó kezdeményezés! :K
A kiberbiztonság nyilvánvalóan nem lehet tökéletes, lehetetlen. Abszolút pajzs és ágyú esete. Főleg ha belevesszük a humán tényezőt.
De beszélni kell róla, és fejleszteni az elavult technológiákat, új utakat keresni.
Eddig én úgy voltam vele, hogy nincs értelme mindig fejlesztgetni, mert ami ma biztonságos, az holnap már szénné van hekkelve. De ezzel a gondolkodással nem lehet előrejutni.
Szóval kell a fejlődés. :U

19:30 - 21.00 kötetlen networking
CS LAN party? :DDD

[ Szerkesztve ]

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#2) st3v3np3t3r válasza TomMusic (#1) üzenetére


st3v3np3t3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

sosem lesz 100%-os kiberbiztonság... ezt már most lehet könyvelni... amíg az úgy mond digitális analfabéták vagy a hanyag és felelőtlen felhasználók a számítógép vagy okostelefon biztonságos és tudatos használatát nem ismerik, addig ez egy rés lesz a pajzson.
gondolok ilyenekre:
- nem klikkelgetni mindenféle emailes linkekre,reklámokra
- biztonsági mentésről biztonsági mentés használata
- megfelelő védelmi szoftver(itt megjegyezném hogy adhatnák olcsóbban,jelenleg itthoni viszonylatban sokba kerül és sok embernek nem megfizethető,az ingyenes vezió meg csak van,de sok mindenre nem jó)
- megfelelő erős jelszavak használata
meg lehetne még sorolni...a lista nagyon hosszú

Huawei P20 Pro / HP2530P+MaxellSSD120+Win10Pro / Voopoo Drag+Smok TFV12 V12RBA / Voopoo Drag2+Aromamizer Supreme v2 / GV Zeus/ Cubis Pro / Keep Calm Vape On / Korábbi hsz-eim #97246720 alatt...

(#3) TomMusic válasza st3v3np3t3r (#2) üzenetére


TomMusic
(senior tag)

És ez csak az egyik oldal. Gondoljunk pl. a HW/SW sebezhetőségekre. Szinte minden héten megjelenik valami cikk, hogy milyen HW/SW sebezhetőség miatt lehet adatokhoz hozzáférni...

Állítólag az egyetemen töltött évek a legszebbek. Ezért a képzési időt próbálom a lehető leghosszabbra nyújtani.

(#4) gabor7th


gabor7th
(őstag)

Persze, hogy illúzió. De minek döntenének be most mindent, ha megéri megtartani a dolgokat és kirabolni őket.

"Holnap olyan találkozóra kerül sor, ahol az érdeklődők a legalapvetőbb biztonsági kérdésekről hallhatnak tájékoztatást hozzáértő szakemberektől."

Az a baj, hogy ezek a dolgok mindig megmaradnak a "legalapvetőbb" szinten.

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#5) gabor7th válasza st3v3np3t3r (#2) üzenetére


gabor7th
(őstag)

"sosem lesz 100%-os kiberbiztonság... ezt már most lehet könyvelni... amíg az úgy mond digitális analfabéták vagy a hanyag és felelőtlen felhasználók a számítógép vagy okostelefon biztonságos és tudatos használatát nem ismerik, addig ez egy rés lesz a pajzson."

Ezek csak könnyítenek a dolgon, de amúgy:

"Az antivírus halott, a hackerek pedig úgyis bejutnak a gépeinkre"

"Egy meglepő bejelentést tett a napokban a vírusirtó szoftverek egyik legnagyobb szállítójaként ismert Symantec. A Brian Dye, a cég egyik elnök-helyettese ugyanis kerek perec kijelentette, hogy az antivírus technológia gyakorlatilag "halott", és bármit teszünk, a hackerek úgyis be tudnak jutni a gépeinkre."

"Így Dye szerint a cégeknek egyre inkább arra kell összpontosítaniuk, hogy olyan megoldásokat nyújtsanak, amik képesek a bejutás esetén keletkezett károk minimalizálására - mert magát a bejutást megakadályozni úgysem tudják az esetek legnagyobb részében."

[ Szerkesztve ]

A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu

(#6) st3v3np3t3r


st3v3np3t3r
(PH! addikt)
LOGOUT blog

Egy 0.day HW sebezhetőséget esély sincs kivédeni, egy már ismert HW sebezhetőséget is csak akkor van esély kivédeni ha a biztonsági javítás telepítve van... lásd. Spectre,Meltdown... mondjuk...

az antivirusok csak vírusok ellen védenek, behatolás ellen nem... ez qrva nagy téhvhit hogy véd... nem véd... sőt... adatbázis alapú, 1-2-3 talán hatékony viselkedés elemzéssel bír,de nagyon kevés... zsarolóvírusok ellen is csak viselkedés elemzés alapú programnal lehet talán kivédeni,pl. Cybereason Ransomfree... 95%os hatékonysággal hirdetik...

Az appok sebezhetősége meg a fejlesztők baja... hamar,gyorsan csapjuk össze, aztán hiba hiba hátán...

Huawei P20 Pro / HP2530P+MaxellSSD120+Win10Pro / Voopoo Drag+Smok TFV12 V12RBA / Voopoo Drag2+Aromamizer Supreme v2 / GV Zeus/ Cubis Pro / Keep Calm Vape On / Korábbi hsz-eim #97246720 alatt...

(#7) Tsa-bika


Tsa-bika
(senior tag)

Sajnos, miint a #2-es kommentben is megírták, tökmindegy mennyire vagy felkészült, milyen penge a threat inteled és blokkoltattad előre a fél világot a céges hálózaton, jön emberünk előkapja az okostelefonját és csak arra nem bök rá az ujjával gondolkodás nélkül, amit nem vett észre.

[ Szerkesztve ]

Maximum effort! |BlackBerry user| NBMR

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.