Új hozzászólás Aktív témák
-
gabor7th
addikt
Az én főnököm utálja. Nagy benne az igény, hogy ellenőrizze ki mit csinál pontosan.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
moma
őstag
-
Somatom
veterán
Holnap úgyis hívni fog a főnök, hogy rendben van-e a szerdai váltás (nem mintha az utóbbi hét évben egyszer is előfordult volna, hogy nem mentem váltani). Bedobom neki ezt a home office ötletet. Kíváncsi leszek, hogy mit lép rá.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
gabor7th
addikt
Magára nézve alig tart be valamit, folyton ide-oda megy. A világot maga körül viszont szeretné teljesen irányítani... szerencsére nincs rá kapacitása. Az erre való programok meg amiket megvásárol valahogy előbb-utóbb mindig "porosodnak".
[ Szerkesztve ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
Somatom
veterán
válasz Gargouille #5 üzenetére
Szted is nemet fog mondani a főnök az ötletemre? Vennék egy PC -t és tolnám itthonról szimulátoron. Jó lenne, ha Zuki igyekezne azzal a Metaverzummal.
-
Somatom
veterán
válasz Gargouille #8 üzenetére
Nagyon szeretek utazni, de úgy az igazi, ha én határozom meg, hogy mikor, mivel és hova.
-
stickermajom
addikt
A régi kollégák hatékonysága nálunk sem változott (bár heti pár nap home office előtte is belefért), de a COVID közben felvett újak beilleszkedése azért rendesen köhög. Heti 2-3 nap irodai jelenlét valószínűleg megoldaná, de a piac nem erre tart, szóval óvatosan lehet csak erről beszélni.
-
veterán
Hozzám emvy gondolatmenete áll legközelebb: a remote csak akkor működik, ha mindenki remote a csapatban. Ennek megfelelően a hibrid munkavégzés egy baromság. A gyakorlatban is látom. Nekünk az egyik helyemen heti 2x be kéne járnunk, ezt mindenki elszabotálja heti 1-re. De még azon a közös napon is a csapat fele mindig otthonról van (betegség, gyerek, akármilyen ürüggyel), ami totál szenvedés az irodában lévőknek: közös státuszt így vagy teljesen online tartod (de akkor meg minek vagytok bent), vagy úgy, hogy a bent lévők ülnek egy tárgyalóban, közben a többiek becsatlakoznak online. De ennek is mi értelme van akkor?
Nekem ez kínszenvedés, de a vállalat nagyon erőlteti a dolgot.
#11stickermajom
Hájah, ez ugye a vezetőktől igényelne normális onboarding plant, és nem azt, mint régen, hogy odatosszuk az új embert a seniorokhoz, aztán on the job majd megtanulja.[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz stickermajom #11 üzenetére
Nálunk volt már olyan frissen felvett nő, aki azért lépett le a próbaidőszaka végén, mert a cég csak heti két HO-t engedélyez. (Indokolt esetben persze többet is, de csakúgy nem.)
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Sempronius89
tag
Én is mindig olyan ZEN állapotban ülök hasonló kényelmes pózban, mint a hölgy az IKEA kiállítótermében a képről mikor HO-zok.
-
strogov
senior tag
válasz stickermajom #13 üzenetére
A cégkultúrának alkalmazkodni kell. Ahogy valamikor az autószerelő menő szakma volt, úgy az irodába járás is kimegy a divatból. Ha egy cégnél nem megy az új emberek betanítása online akkor az a cég nyugodtan csődbe mehet. Senkinek sem fognak hiányozni ahogy a bánya munka se. Majd lesz helyette olyan amelyik meg tudja oldani.
-
k-adi
nagyúr
válasz Sempronius89 #16 üzenetére
Egy unalmas meeting alatt simán lehet ilyen relax pózban hallgatni a sok
hülyétahogy a semmin veszekednek online és magad elé meredsz hogy wtf csinálok még itt ahelyett hogy az emailjeim dolgoznám fel (valóságos munka?)(amúgy maga a kép szuper, a nő szép)
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz Necroman_Mk2 #15 üzenetére
"frissen felvett nő, aki azért lépett le a próbaidőszaka végén, mert a cég csak heti két HO-t engedélyez"
Na és ebben mi az érdekes? Ahogy nézem a trendet, a heti 2 iroda is sok sokszor, így érthető hogy a max 2 HO kiverte a biztit (ha olyan a pozíció és a nő háttérélete, simán érthető)
Lassan eljutunk oda, hogy nem a HO száma lesz korlátozva, hanem az "iroda" napok száma.. és ez nem feltétlen gond (kivéve persze az iroda-bérbeadóknak...) - ha olyan a cég profilja / az adott pozíció
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
"a remote csak akkor működik, ha mindenki remote a csapatban. Ennek megfelelően a hibrid munkavégzés egy baromság. A gyakorlatban is látom."
Ha hirtelen kéne válaszolni erre még talán azt mondanám hogy igen, van benne valami amit írsz, de ha kicsit jobban mögé nézel a dolgoknak, akkor a hibrid munkavégzésnek több előnye van, mint hátránya a full remote-hoz képest: Persze, értem én, hogy a meeting ígyis-úgyis online lesz valamilyen platformon, hogy a többiek is becsatlakozzanak (ha kell), na meg lehetne azzal is érvelni, hogy a "te" csapatodat minek rángatják be, ha a "másik" osztály akikkel a meeting lenne nincs bent, akkor szintén online meeting lesz a vége, nem? Viszont hogy legyen ellenpélda is, igen, ha introvertált vagy elüldögélsz otthon gond nélkül.. de a csapatban nem biztos, hogy mindenki olyan aki elvan otthon, plusz a mentális egészség miatt is fontos, hogy azért néha-néha felemeld a segged és bevidd az irodába, továbbá ha ideiglenesen a tartózkodási helyeden nehézkes a munkavégzés (jön új szomszéd és egész nap polcot fúr, vagy egy jó kis napközbeni netkapcsolat hiba, esetleg nyáron jóidőben nyitott ablaknál behallatszik a gyerekzaj mert közel van park/iskola/stb.), akkor azért jó ha van "hova" bemenni.
A hibrid munkavégzést emiatt (is) nem mondanám baromságnak, inkább lehetőségnek, amit lehet jól és rosszul is használni. Valamilyen szinten szervezés kérdése ez is.
[ Szerkesztve ]
-
Glenda
addikt
A volt munkahelyemtől tíz percre laktam bringával, jó volt bejárni és a hasonszőrű kollégákkal találkozni benn (amikor már lehetett). Kicsit sem zavart, hogy mások otthonról tolták. Én iroda párti vagyok, nekem kell az a szocializáció, de én azt is úgy fogtam fel, remote, csak az irodából remote.
from r in rings where r.Owner == "Sauron" select r
-
bollokcs80
Korrektor
" Viszont hogy legyen ellenpélda is, igen, ha introvertált vagy elüldögélsz otthon gond nélkül.. "
Nekem emiatt volt nagyon jó volt a helyzetem a járvány elején. 2020 márciusában mindenkit - így az egyébként 100%-ban jelenlétet igénylő "Level 1" informatikusokat is - elküldték teljes HO-ra, így több mint egy évig otthon lehettem. Egyáltalán nem hiányzott a napi 2x1,5 óra ingázás vidékről, nem volt igényem az emberiségre, kollégákkal tudtuk tartani a kapcsolatot. A munkaidőt betartottam, a munkámat elvégeztem, saját eszközeimet használtam (mivel cég nem adott gépet/telefont, stb.), amikor meg nem volt mit csinálni, szép csendben elvoltam. Szinte semmire nem kellett költenem (bérlet, kaja, stb.), rendben kaptam a fizetésem is. (Gyerek nincs, családtagok dolgoztak, volt külön helyem.)
A visszatérés után négy hónappal viszont felmondtam, mert olyan szintű terhelést zúdítottak ránk, amit nem lehetett tolerálni, a Level2-es rendszergazdából kinevezett csoportvezető pedig virtuális gumicsontként lengette előttünk a HO lehetőséget, amit persze sose kaptunk meg. A kollégák nagy része viszont továbbra sem járt be, így az üzemeltetés már eléggé bonyolulttá és nehézkessé vált.
A mostani helyemen korábban heti két nap, mostanában egy nap fix HO van, illetve ha dolgom van, előzetes egyeztetés után el lehet menni többet is. Már próbaidő alatt is felajánlották, én kértem, hogy addig legyünk bent kollégával, hogy megtanulhassam a helyi dolgokat. Ahogy a két hely között az álláshirdetéseket néztem, sok olyan pozícióban is az ajánlat része lett a HO, ahol korábban ilyesmi szóba sem került. Most az motivál, hogy képezzem magam olyan irányban, hogy ne igényeljen a munkám személyes jelenlétet és minél többet otthon lehessek.
[ Szerkesztve ]
B.Cs.
-
veterán
Nincs gondom az irodába járással. A hibrid munkavégzéssel van. Leírtam, hogy miért értelmetlen.
btw rám sok mindent mondtak már, csak azt nem, hogy introvertált lennék. egyszerűen én nem a munkahelyen akarok haverkodni, van elég barátom azon kívül is. És az iroda nekem 2x1 óra plusz. Van olyan kollégám, akinek 2x1,5.
[ Szerkesztve ]
-
k-adi
nagyúr
válasz bollokcs80 #24 üzenetére
"A munkaidőt betartottam, a munkámat elvégeztem, saját eszközeimet használtam (mivel cég nem adott gépet/telefont, stb.), amikor meg nem volt mit csinálni, szép csendben elvoltam."
A remote egyik nagy előnye szerintem, hogy a "holtidőben" valóban tudsz a saját dolgaiddal haladni, míg bent kicsit hülyén venné ki magát, hogy olvasol egy könyvet, vagy nézel egy filmet, stb.
"A visszatérés után négy hónappal viszont felmondtam, mert olyan szintű terhelést zúdítottak ránk, amit nem lehetett tolerálni"
A túlterhelés meg work-load balance/vezetői-probléma kérdéskör, nem munkavégzési hely kérdése. (én pl. pont ellenkező példát hallottam: mivel remote esetén "nem látszik" a user, ezért még több feladatot kap, míg ha bent lenne akkor "láthatóan" szenvedne és feltételezhetően nem kapná meg azokat a plusz feladatokat már - kivéve persze ha nincs más akire rá lehetne sózni.. stb.)
"Ahogy a két hely között az álláshirdetéseket néztem, sok olyan pozícióban is az ajánlat része lett a HO, ahol korábban ilyesmi szóba sem került."
Ez nem meglepő, sőt ez lesz az irány. Valamivel be kell vonzani a "fiatalokat" és ez most trendi.
Csak aztán előbb-utóbb rájönnek az okosabb (szakképzett) emberek ha full-remote van akkor már inkább külföldre dolgozok ki, több pénzért. Na az lesz érdekes világ, mindenki az eggyel jobb életkörülményű országba fog bedolgozni, te nyugatra, ide meg az indiaiak pl. -
Gargouille
őstag
Én kifejezetten HO párti vagyok. Közel 20 évig bejártam dolgozni nap mint nap, de az utóbbi 5-6 évet már HO-ból csinálom, alkalmanként kimegyek terepre, de ez 2-3 hetente egy alkalom kb.. Amíg bejártam a legtöbb esetben gyakorlati haszna nem volt a személyes jelenlétnek, ellenben sok szempontból megnehezítette az életem és elég rossz hatással volt a produktivitásomra is. Engem például kifejezetten zavart a többi ember, mert nem tudtam tőlük dolgozni rendesen és odafigyelni olyankor, amikor nagyon koncentrálni kellett (ez elég sokszor adódik így). Nyilván nem vagyok reprezentatív minta, csak a szubjektív szempontjaimat tudom leírni, de nekem megváltás a HO.
Én például egyáltalán nem érzem a szociális hátrányait ennek, hiszen rengeteg barátom van, akikkel amúgy szabadidőben összejárunk, van családom, bőségesen elég a szociális együttlét azokkal, akiket kedvelek és szeretek. Az viszont nem hiányzik, hogy egy irodában legyek összezárva olyan emberekkel, akikre egyáltalán nem vagyok kíváncsi.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
veterán
Az értelmetlen részét kifejtettem, az abszolút nem személyes. Leírtam, hogy a csapat nagy része amúgy is HO, a meetingeket megszervezni macerás/úgyis Teamsen csinálod. Akkor meg minek járj be az irodába? Ja igen, bandázni (már ha bent van az, akivel szívesen csinálod), meg a főnökkel bratyizni. Ez objektíve értelmetlen. A főnökök sem tudtak észérveket felhozni mellette, csak annyit makogtak, hogy ez az előírás.
Amúgy értelek, számtalan ember számára fontos a bejárás. Ezzel nincs gondom, de ezek mind szubjektív szempontok.
Van olyan kollégám, akivel rengeteget javult a viszonyunk, mióta nem járunk be az irodába. Amikor minden nap néztük egymás fejét valahogy nem volt annyira jó a dinamika (2 nagypofájú egy helyen), most meg egy csomót szoktunk dumálni, hasonló amúgy az érdeklődési körünk is.
Egy másik helyen, ahova eleve a pandémia alatt kerültem online tök jól összehaverkodtam szakikkal, elmentünk külön ebédelni is. Szóval remote is lehet cimbizni.
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
és ez nem feltétlen gond
Majd lesz, ha egymás agyára mentek a családdal, ha csúcsra járatódik a szomszéddal való, kölcsönös kiidegelődés, még ha szándékosság nincs benne. Magyarországon nagyon sokaknak eleve nincs a mentális egészséghez megfelelő élettere, ezt nagyon kibuktatná egy tömeges HO-kultúra begyűrűzése. De a lockdowni folyamatokat is elég felidézni. A gigantikus méretekkel operáló amerikás országban már életszerűbbre jön ki a gyakorlata. Nem vagyok járkáláspárti én sem, de lássuk az ordító hátrányokat. -
bollokcs80
Korrektor
Nem is annyira a maszekolás volt a lényeg, hanem pl. ha elfáradt a derekam, le tudtam heverni, vagy kimentem kicsit az udvarra levegőzni, ami egy belvárosi irodaházban annyira nem kivitelezhető. A terhelés is csak annyiból volt baj, hogy mi folyamatosan bejártunk, a L2 meg otthonról osztotta az észt és akadozott a kommunikáció. Interjúkon volt ahol félve kérdezték, nem gond-e, hogy heti 1-2 napot be kellene menni....
#28Gargouille "Engem például kifejezetten zavart a többi ember, mert nem tudtam tőlük dolgozni rendesen és odafigyelni olyankor, amikor nagyon koncentrálni kellett (ez elég sokszor adódik így)." - Nem vagy egyedül, ettől sokszor én is agybajt kaptam. Otthon direkt átvállaltam benti kollégáktól olyan feladatokat, amit ott a "csatazajban" nem lehetett hatékonyan csinálni.B.Cs.
-
Polllen
nagyúr
A csapatunkban 3 országból vannak emberek. Ha mindenki bemegy a saját irodájába is remote lesz... Ezért is nem nagyon van erőltetve a meeting termes megbeszélés. Mindenki bejelentkezik teams-n, ha mindenkinek ott kell lennie.
A hibrid, remote, meg a kiskutyafüle is olyan, ahogy használják.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Ketogén étrend
- sziku69: Szólánc.
- Hollowbody - Premier előzetest kapott a tech-noir túlélőhorror
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- eBay
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Miért vezet mindenki úgy, mint egy állat?
- További aktív témák...
- Újszerű Lenovo T470 Thinkpad 14 FHD IPS i5-7300U 8GB 256GB SSD Intel HD 620 W11 Pro 4G LTE Garancia
- Új Lenovo 15 Ideapad 3 FHD IPS Ryzen5 5625U 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega7 WiFi6 Win11 Garancia
- Új Lenovo 14 Yoga 7 WQXGA 2in1 Touch i5-1235U 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Aktív Toll W11 Garancia
- Új HP 17 FHD IPS LED Ryzen7 5700U 4.3Ghz 8mag 16szál 16GB 1TB SSD Radeon Vega8 Win11 Garancia
- Új HP 15 FHD IPS Ryzen7 7730U 4.5Ghz 8mag 16szál 16GB 512GB SSD Radeon RX Vega8 WiFi6 Win11 Garancia
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen