- Megnyugtatta a Netflix a befektetőket, a vámoktól sem tartanak
- Az egész világon terjeszkednek a dollármilliárdos kibercsalók
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Tömeges bevetésre kész az új Huawei AI-chip
- A Deezer zenei kínálatának 18 százalékát már AI generálta
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Milyen routert?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Mobilinternet
- macOS PC-re
- Az EU betartatja a szabályokat, mindegy, hogy kik vezetik az óriáscégeket
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
lenox
veterán
A tvk josaga nem fugg a dolby visiontol. Jo kepet mas is tud csinalni, bar legtobben nem. A dolby vision pl. elegge lekorlatozza, hogy milyen parametereket tekergethetsz, szerintem az jo nagy minusz pont, raadasul a parameterek sem feltetlenul a legjobbak. Nem tudom az a resze megvan-e, hogy a hdr mastert kuldod be egy dolby dobozba, amin aztan 10 koruli parametert tekergethetsz, hogy sdr legyen belole, de ez pl. nem tud uhd-t csak hd-t. De amugy ha egy valamirevalo coloristot megkerdezel, akkor a kuzdes pont az sdr verzion van, hdrt sokkal konnyebb gradelni, tehat ez amugy nem egy jo irany eleve.
Az a gondolat, hogy per frame metadatat tegyunk a kep melle nem dolby specifikus, en ugy erzem, hogy kb. a jo kepek fogtak meg teged. Azt latni kell, hogy a dolby vision arrol szol, hogy a masteringnel, disztribucional, vegfelhasznalonal mindenhol ott legyenek, es mindenkitol penzt szedjenek. Remelem nem ez lesz a fo irany. -
Vertic
aktív tag
közben meg még mindig csak 1080i-s adások vannak itthon (legalábbis a T-s IPTV-n), mert az nem foglal akkora sávszélt, és még ez is agyon van tömörítve... én már a 1080p-nek is örülnék és nagyobb bitratenek.
-
-szp-
aktív tag
A kontraszt jelentős növelése és a színhelyesség együtt változik. A jelenlegi tévék nem képesek nagyon magas vagy nagyon alacsony fényerősség mellett megfelelő színt produkálni. A tesztképek alapján tényleg jelentős a javulás. A Dolby megoldása abból a szempontból meggyőző, hogy a látvány tényleg lenyűgöző, a dinamikus metadata kezeléssel pedig amíg a sávszél problémáját nem oldják meg, az eljárásuk addig is sokat javít a képeken. -
Kékes525
félisten
A 3D-t szerintem is vakvágány, már csak azért is, mert sajnos én nem látom.
Azonban nem igazán tudom, nem igazán értem, hogy a 4k és különösen a 8K-nak mi a jelentősége a kisebb televízióknál. Gondolok itt a 40-50" -okra. Ennél nagyobbak már nem igazán férnek el egy átlag szobában és szerintem nem lehet látni a filmek, közvetítések többségében a különbséget a full HD-vel összehasonlítva. Legalábbis nagyon kell figyelni. Persze én olyan sokat nem láttam. Abból indulok ki, hogy sokszor az SD és a HD között sem látok különbséget. A HDR szerintem jobb irány, persze gondolom a kettő nem zárja ki egymást.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom a HDR itt azt takarja, hogy a "gyorsabb" és olcsóbb átállás miatt alacsony bitrátával sugározzák majd kezdteben a 4k csatornákat, majd később ha a piac jól reagál (kifizeti a várhatóan komoly felárat), akkor néhány csatorna emeli a minőséget. Szerintem a készülékek most is alkalmasak a "HDR"-re. Esetleg megjelenhetnek kamera oldalon a jobb HDR kamerák, de azokhoz megint jók a jelenlegi TV-k. Persze sietni nem kell a 4k TV megvételével, hacsak nem számítógép monitornak veszik, mert tényleg nincs mit nézni rajta a demók és az otthon felvett családi filmek kivételével.
-
lenox
veterán
-
-szp-
aktív tag
A 3D-t a kiállításon szinte mindenki vakvágánynak tartja, de igyekszem nagyon figyelni, hátha akad még képviselő aki kiáll mellette. A HDR viszont tényleg jó cucc a szélesebb spektrumú színárnyalatokkal kombinálva, és még szemüveg sem kell hozzá. Remélem lesz időm részletesebben foglalkozni a témával, hogy mit takar a második fázis. Most, a 4K képes de nem HDR cuccokat nem ajánlanám, sok gyártó fekszik a témán, az egyik legmeggyőzőbb a Dolby Vision.
-
Tigerclaw
nagyúr
Gondolom az ilyen elemzések TV gyártók megrendelésére készülnek, hogy rá tudják venni pár évvel a Full HD majd 3D-s váltás után újra a tömeget váltásra. Nevetségesen optimista képet festenek a jövőről. Szerintem az általuk prezentált számok nagyon-nagyon túlbecsültek, ráadásul már a HD csatornák eladásával, terjesztésével is problémába ütköztek, a 4k pedig még keményebb dió. Még jobb tömörítéssel is komoly sávszélességet igényel. Nem véletlenül estek annyira a 4k-s TV árak. Gyakorlatilag nulla 4k-s tartalom van jelenleg a piacon és csak azért vesznek 4k-s TV-t az emberek, mert már alig drágább mint a Full-HD-s TV-k
Új hozzászólás Aktív témák
it A fizikai adathordozókat néhány éven belül háttérbe szorítják az online elérhető fizetős tartalmak, a lineáris tévé azonban elpusztíthatatlan.
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Eredeti játékok OFF topik
- The First Berserker: Khazan
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Motoros topic
- Xbox Series X|S
- Linux kezdőknek
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- További aktív témák...
- GAMING Nitro5 GTX 1650 4gb i7-9750H 16gb ram 500gb ssd 17col FHD 120HZ Win11
- Microsoft Surface PRO 3 12col 2K TOUCH Intel core i5-4300 8gb DDR4 ram 256gb ssd win11
- Apple iPhone 12 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG C1 55" eredeti állvány
- Bomba ár! HP ZBook Fury 17 G7 - i7 I 32GB I 512SSDI RTX3000 6GB I 17,3" FHDI Cam I W11 I Gar
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 8GB COOLER MASTER CMP 510 CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest