Új hozzászólás Aktív témák
-
Möhe
addikt
lehet rosszul tudom,de annak idején még a szolgáltatók sem voltak képben mi is az az SMS
csak észrevették hogy valami plusz adat jön-megy a júzer telefonjáról szabadon,és bevezették mint szolgáltatást
javítsatok ki ha tévedek,de ezt egy IT hírműsorban hallottam még évekkel ezelőtt -
kcsa
veterán
Erről a legendáról még nem hallottam, de csodálkoznék, hiszen a funkció maga tudatosan került kifejlesztésre, eszközök egymás közötti kommunikációjára, csak később lett szabadon hozzáférhető sms képes telefonokkal. Ergo szolgáltatás előbb volt mint sms képes telefon. Szerintem. De mindig tanulhatok valami újat
-
DraXoN
addikt
Hááát... ha havi 2-3 sms-t küldök akkor már sokat küldtem
.. sose írtam sok sms-t mert mindig is túlárazottnak gondoltam ahhoz képes amennyi információt tartalmazhat.
Emlékszem még apám első telefonja csak fogadni tudta az sms-t küldeni nem..
Most így valami úgy rémlik mint ha azt hallottam volna, hogy a távol-keleten más technológiát használnak az SMS helyett (vagy mellett?).. arról tud valaki valamit?
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
-
kcsa
veterán
válasz
lionhearted #6 üzenetére
Ja. Viszont ott a hívásfogadásért is fizetni kell
-
DraXoN
addikt
Ja-ja .. apámnak is az volt
Én 2001ben vettem egy a35-öst.. azzal kezdem.. igaz akkoriban sokszor volt, hogy nem "cipeltem" minek alapon. Magam részéről én most se esnék kétségbe ha nem lenne nálam, de lehet a főnökeim már igen ha nem érnének el ha keresnek
The human head cannot turn 360 degrees... || Ryzen 7 5700X; RTX3070; 64GB; 2TB + 240GB + 2TB || Huawei Mate 20 X 5G
-
marsu
addikt
Westeles előfizetéssel vettem Servus díjcsomaggal, aminek 100.- Ft + áfa volt a percdíja, az SMS díjára már nem emlékszem, de voltak jó kis telefonszámláim.
No meg a klasszikus, felejthetetlen és idegesítő csengőhangja ...
Press any key to continue ...
-
TOM-202
senior tag
Nekem az első telefonom egy fekete Nokia 5110 volt 1998-ban. Az már egyből tudott küldeni és fogadni is. Emlékszem mennyire irigyelték többen is hogy itt már 4 sorban fértek ki a karakterek a kijelzőre, szemben több másik készülékkel akkortájt, amelyek csak kétsoros kijelzővel rendelkeztek.
-
sztanozs
veterán
Nekem egy ilyenem volt, '97 környékén vettem... SMS-ezni ezzel is lehetett már.
Amúgy még mindig megvan, csak az antennáját hagytam el valahogy.[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
zsoltti
senior tag
A " gyors visszacsatolás ", azaz amikor valamit szerelsz, és rájössz hogy rossz csövet húztál le mert folyik belőle
Amúga a cím ellentmond a cikknek :-) , ha dec 3ba volt az első , nem?
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
Ize, ez igy, ebben a formaban nem igaz.
Ahogy mar masok is irtak, az SMS-t a komplett infrastrukturanak tamogatni kellett na meg persze a szolgaltatok nagyon jol ismertek az osszes GSM telefont.Ennek a legendanak az igazsagmagva az, hogy az SMS-t a GSM szabvanyban nem volt benne az SMS a kezdetektol fogva, hanem a kidolgozasa soran kerult bele*, nemileg hekkelos modon a szervizcsatornaba raktak bele, innen a meretkorlatozas is meg az a (mara mar nem nagyon tapasztalt) jelenseg, hogy tulterhelt GSM halozatnal lehet, hogy hivni lehet, de SMS-t kuldeni meg nem vagy forditva.
*: 1985-ben, az elso GSM halozat meg 1991-ben indult el
DRM is theft
-
DeFranco
nagyúr
Első telefonom
Még mindig megvan, gyári állapotban, összes tartozékkal, csak az előlap lett lecserélve, de a gyári is megvan.
Az akkuja persze halott (de élvezi).
Emlékszem, a spórolt pénzemre még kellett kérnem hathavi kamatmentes zsebpénzfedezetű személyi kölcsönt a ProviAnyutól hogy meg tudjam venni.
szerk: Azt hiszem '99 tavasza volt, a vadiúj Vodafone nevű szolgáltatótól vettem, abban a hatalmas műanyag kapszulában
Azóta is keresem, hogy hol van, már muzeális értéke lehet, tuti nem dobtam ki.
@marsu: 0%, ott is van a memoárban, hogy kamatmentes. Bár nem örült neki, nagyon nem támogatta, hogy 19 évesen bunkofonom legyen. Aztán amikor a város határában pár év múlva elakadt a trabanttal és a kora esti szürkületben le kellett intenie egy autót (nőként, kora este, az út szélén), hogy segítséget tudjon hívni, akkor átértékelte a mobiltelefonok létjogosultságát...
[ Szerkesztve ]
-
dabadab
titán
"már szerintem ingyenesnek kellene lennie"
Ezzel szemben egyertelmuen ez a leginkabb tularazott mobiltermek.
Tessek szamolni: egy SMS 140 byte, vagyis egy 1 GB az 7669584 db SMS. Most akkor ezt mindenki szorozza ki a sajat tarifajaval es hasonlitsa ossze az adatforgalmi dijakkal.DRM is theft
-
KevinMulder
tag
Nekem első telefon: Panasonic G450, 1998 őszéről ...
http://images.gittigidiyor.com/2946/PANASONIC-G450-VE-G600-CEP-TELEFONLARI-2-ADET__29466519_1.jpg
Még teljesen jól működik (akkut kivéve)
[ Szerkesztve ]
-
sztanozs
veterán
Azért (bár az árazással nem értek egyet) az sms != mobilnet. Az sms-hez kell plusz infrastruktúra és azt üzemeltetni is kell.
Persze az "adatforgalmi" díjak az smsek körül mindig is irreálisan magasan voltak.JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
arnyekxxx
veterán
Hehe 2011 Android app
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.jeffdonahue.smozzy
It works just like your Android phone's built-in browser, but the content is requested and delivered entirely via the text messages (SMS and MMS) included with your unlimited messaging plan.
-
mimi82
tag
Az én első mobilom egy 3310-s volt.
-
doc
nagyúr
válasz
arnyekxxx #26 üzenetére
aztaleborult... hogy mar az USAban, az ottani arak mellett is ennyire fillerb@... fillereskedok legyenek
amugy beindult a fantaziam... venni egy leharcolt regi Ericssont, soros kabellel gepre kotni, majd modemkent hasznalni az ingyenSMS kapcsolattal? hardcorebar gondolom meg egy parkilobites analog modem sebesseget sem hozna...
-
mimi82
tag
USA-ban adnak iPhone-t ,hogy elvidd ingyen.
-
aram01
nagyúr
én az első sms-em 1996.03.16.-án küldtem (akkor vettem az első telóm)
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
janos1988
addikt
"kezdjuk ott hogy az SMS beallitasoknal meg kell adni pl. a szolgaltato SMS kozpontjat, amit az nyilvan csak tudatosan tud uzemeltetni" - Hogy ma így van az okés, mivel már külön szolgáltatás, de hogy majd 2 évtizede, hogy volt az megint más kérdés. De az tény, hogy ha fele annyiba kerülne, még akkor sem mennének csődbe a szolgáltatók.
[ Szerkesztve ]
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
janos1988
addikt
válasz
KevinMulder #21 üzenetére
"Még teljesen jól működik (akkut kivéve)" - Ez jó, kétértelmű.
https://www.youtube.com/watch?v=mkDSGbRyjz8&list=PLVJH24yGtE_w5Ke4aWmRV8erFQmqRD1dK Minden egyes új rész rátesz még egy lapáttal :-D
-
DiVaD
senior tag
Nekem is az első mobilom egy 5110-es volt.
Lehet holnap leugrok a pincébe nosztalgiázni hozzá kicsit.
De pl. a 6310-es alap dolgokra a mai napig bejön. -
atike
nagyúr
Nem semmi. Már 20... Nem tudom megéri-e a 30-at...
-
enginev3.0
félisten
"4,8 trillió szöveges üzenetet küldtek világszerte."
Az szép
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
edward2
addikt
Kalap szar. 500 forintért van "korlátlan" net ami limites lesz ha elfogyasztod az adatot róla. Ennek ellenére utána még lehet rajta csetelni simán... És akkor majd így fogsz smst küldözgetni..
-
aram01
nagyúr
válasz
Silentfrog #37 üzenetére
pontosan az westel-nél vettem,számom nagyon nehéz volt:951952
-
aram01
nagyúr
válasz
Silentfrog #48 üzenetére
ha nem ilyen lett volna én is elfelejtettem volna már,telóhoz te is kaptál ajándék aksit?
-
zoli62
addikt
Ericsson GA 628, az is tudott már SMS-t küldeni-fogadni. Emlékszem, egy napig tartott, amíg a Telenor aktiválta a hálózatán a SIM kártyát, negyedóránként nézegettem, mikor lesz már rahta térerő.
Apropo: ki mennyit ajánlana egy még most is jól működő 6310i-ért?
Új hozzászólás Aktív témák
it Az első szöveges üzenetet 1992. december 3-án küldték az Egyesült Királyságban, a technológia aztán a feltöltőkártyás modell térnyerésével gyorsan el is terjedt.
- Xbox Series X/S Wirelles kontroller
- 2023 Apple Mac Mini M2 8/10 8GB/256GB SSD - Bontatlan! ÚJ! Átvehető!
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Üzleti Laptop 14" -50% AMD Ryzen 5 PRO 4650U 16Gb 256GB SSD FHD IPS HUNBILL
- Nintendo Switch V2 CFW 2568GB okosított + Atmosphere + PixelShop
- Új Dell Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop -35% Bivaly i5-1135G7 4Magos 8Gb 512GB SSD FULLHD IPS
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest