-
IT café
Huawei P30 Pro összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pinyo16689
senior tag
Ha váltanék, betennem a lehetséges jelöltétek közé Motorola Edge 50 ultrát, azt hiszem. Nem tűnik rossznak. A támogatással lehetnek gondok, csak 3 év android és 4 év biztonsági frissítést ígérnek, viszont elorendelve 375 eFt az Alzanal.
Honor 200 pro black ; Huawei p30 pro ; Honor 20 ; Huawei p9 ; Nokia 930
-
veterán
Gyors kérdés:
A P30 és a P30 pro kijelzője nem kompatibilis egymással?
Van egy kijelzőhibás P30 itthon, amit talán még alkatrésznek el tudnék adni, de le kéne factory resetelni. Működik mert egyszer sikerült a desktop mód usb c-velhttps://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Telefon összerakásához mindenképp kell új ragasztó? Annyira stabilnak néz ki a régi.
Eleve, hogy szedem le?https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Sikerült a mikrofon és töltőkábel csere, jó lett.
A mikrofon működik, a töltés működik.
Létezik, hogy az ujjlenyomat-olvasó is jobb lett? Vagy placebo?https://tinyurl.com/rasoapro
-
Diokhan
addikt
válasz rasotamas #23408 üzenetére
Inkább a sim részre gyanakodnék, mint a kábelre.
Az ujjlenyomat olvasóra nem tudok mit mondani, lehet, hogy a kábel csatlakozások felfrissülése/mozgatása miatt picivel gyorsabb, de az is lehet, hogy tényleg csak úgy tűnik.Azt nem tudom, hogy a harmadik világháborút milyen fegyverekkel fogják megvívni, de a negyediket biztosan botokkal és kövekkel. - Albert Einstein
-
veterán
válasz Diokhan #23409 üzenetére
A kábel alsó végén ugyebár van egy csati meg az usb töltő.
A csatit ha rádugtam ottmaradt, de amikor beraktam az USB-t a helyére, az feszítette kifele mert picit hosszabb, és le akart pattanni a sim nyákról a csati. Nem volt az a rendesen bepattant érzés. Azt csináltam, hogy kézzel nyomtam amíg a 4 csavarral lefogadtam a takaró lapkát.https://tinyurl.com/rasoapro
-
ferrari0819
tag
Sziasztok! Elköszönök srácok kerek 5 éves használat után. A telefont a Reroy ki is fizette 89 ezret utalt ami nem rossz azért. Bekapcsoló gomb nem működött már az ujjlenyomat is szarakodott stb. Az új egy Samsung A55 8/256 5G lett nem egy P30 Pro de nekem elég lesz, már nem érdekel annyira a telo képessége mint pár évvel ezelőtt 300-500 K-ig meg nem vagyok hajlandó telefont venni. Sok sikert mindenkinek!
-
veterán
válasz rasotamas #23410 üzenetére
Visszaraktam a régi kábelt, gondoltam ha újra működik a dual SIM (de a mikrofon nem) az bizonyítja, hogy az új kábel nem viszi át a második SIM jelét, tehát az a hibás.
Érdekes dolog történt, ugyanis nem csak a dual SIM funkció állt helyre, de a mikrofon is
Ennek mégis mi lehet az oka? Csak egy kis takarítás, igazgatás kellett neki?[ Szerkesztve ]
https://tinyurl.com/rasoapro
-
punky10
addikt
válasz ferrari0819 #23411 üzenetére
Nem egy P30 pro, de szerintem is simán vállalható. Főleg abban a sötétkék színben amiben vetted.
Samsung Xcover6 Pr0/Samsung Tab A9+
-
veterán
Jelentős csökkenést vettem észre az elmult időszakban az akkuidőben, úgyhogy másfél hónap után újra ránéztem Accubattery-vel. Ilyenkor lemerítem a telót (most épp 2%-ra, csodálkoztam is, hogy kikapcsolt 2%-nál a telefon, 1%-on még pár percet el szokott vegetálni), kikapcsolom az intelligens kapacitást meg töltést, kinyomok minden más háttérfolyamatot és 100%-ra töltöm.
A márciusi 83%-ról most 69%-ot mutat
Tegnap kis rátöltés kellett délután a 3,5 órás SOT-hoz.Esetleg az adhat egy kis reményt, hogy talán van némi szórás a mért értékekben, korábban is mértem rosszat aztán megint jót (de lehet csak az intelligens kapacitás akkor bekapcsolva mardt, de most biztosan nem), vagy a jó méréseknél nem pár százalékról indítottam, hanem 15-ről.
Kérdésem az lenne, honnan és milyen akkut érdemes venni?
Mivel már megvan a telefon szétszedés menete, nem lenne nagy művészet, kivéve ha telibe le van az akku ragasztva, mint a mate10pro.
Láttam gyárit pcx-nél 6 körül. Csak vajon ez új gyári, vagy 5 éve a polcon porosodó 70%-os kapacitású?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Sztyepadzso #23415 üzenetére
Csúcsszuper, akkor nem nagyon reménykedek benne, hogy most újabbat kapnék, akár gyári, akár utángyártott Csak azt nem értem, hogy tartalék akksira nem az új telefonokhoz lesz az embereknek szüksége, hanem majd 3-4-5 évesen, nem előre kéne legyártani, nyilván az elektronikát, a matricát, a burkolatot le lehet, de a cellák nem annyira függnek szerintem a pillanatnyi gyártósori berendezkedéstől, öntőformáktól meg stencilektől.
Az előző telefonom egy 2018 szeptemberben vásárolt Mate 10 Pro volt. Megvolt még tartalékba a P30 Pro mellett, de fel volt púposodva az akksi, le is nyomta a hátlapot.
A gyári akkuja 2018 augusztusi gyártású volt.
Rendeltem tavaly kínából hozzá gyári akkut, beraktam, működött, nem volt púpos, vissza tudtam tenni a hátlapot. De 2018 márciusi gyártás volt, fél évvel öregebb, mint az eredeti akksi. Teljesítményre gyengébb is, csak ugye nem volt felpúposodva, tehát így is jobb volt.
Odaadtam ajándékba egy barátomnak akinek összetört a telefonja.https://tinyurl.com/rasoapro
-
Zoz
őstag
válasz rasotamas #23416 üzenetére
Volt aki újabb dátumosat vett kínából, az meg hamis volt, és nem bootolt be vele a készülék. Akkor beszéltük, hogy ami bizonyos dátumnál újabb azt nem érdemes venni mert tuti hamis.
Én is valami 2021 októberit kaptam bele, az szépen működik, újra végig bírja a napot vele.
Azt, hogy lehessen még évekig aksit meg más alkatrészeket kapni, csak mostanában kezdték előírni a gyártóknak.
-
Zoz
őstag
válasz rasotamas #23418 üzenetére
Én innen vettem.
(Tavaly még olcsóbb volt.) -
Peace
nagyúr
Én akkor tényleg összetehetem a két kezem, hogy nincs semmi gondja a kis telónak! Akksi csúcs és minden működik rajta. Remélem még így is marad, mert nem zuhan elég gyorsan a Magic5 Pro ára.
-
F-ECT$
titán
válasz rasotamas #23414 üzenetére
Én a Fixityben cseréltettem két éve, most kb 21k az ára. Nem tudom hogy mit tettek be, de hozza az eredeti üzemidejét, ma pl reggel 7-kor húztam le a telefont, 1 óra 44 perc a SoT, és 80%-on van az akku. Nap végére az 5-6 óra simán megvan (maradék 30-40% körüli akkuval), olyan 7-9 óra körül lehet a max, de nem nagyon tudom 20% alá meríteni még egy intenzív napon se.
Dive ever, work never.
-
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23429 üzenetére
Nekem volt hogy jól mért az AccuBattery, de volt hogy teljesen hülyeséget mutatott. A 4 év utáni 83% túl jónak tűnik, persze ha nem töltötted minden nap, akkor talán reális is lehet. (Napi töltéssel havi 0.5-1% körül szokott degradálódni az aksi.)
Nem az a kérdés, hogy elmegy-e 2 napot, hanem hogy közben mennyi a SoT. Nálam is elmegy 5 napot is, ha rá se nézek
Dive ever, work never.
-
Peace
nagyúr
válasz F-ECT$ #23428 üzenetére
Nem hinném hogy gyenge, mivel mindig is ennyit bírt. Én legalábbis nem vettem észre drasztikus romlást 2020 decemberéhez képest. De nem is szeretem nagyon merülni hagyni a telót, minden este töltöm. Nagyon ritkán volt 30% alatt és talán egyszer az életben merült le teljesen.
-
veterán
válasz rasotamas #23414 üzenetére
Tényleg hibás mérés lehetett a tegnapi 69%.
Az iménti töltés során 82% kapacitást mért az Accubattery, ami nagyon közel van a március 12-esikei 83%-hoz.
Azért ez már megnyugtatóbb. Akkor nem cserélem az akkut, marad.
Lehet a napközbeni hajszárítózás tett be neki tegnap.https://tinyurl.com/rasoapro
-
veterán
Nem működik a lépésszámláló, mit rontottam el? Az akkunál az alkalmazások inditását piszkáltam, rengeteg mindentől megvontam a magától elindulás és a héttérben futás engedélyét.
viszont rákattintva a lépésszámlálóra bejön a huawei egészség app, ami kiirta hogy akészülék nem támogatja a lépésszámlálást. Most nem írja, nem tudom screenshotolni.Évekig hibátlanul működött, mi lehet a baj? A huawei egészséget nem találom a listába ahol le lehet őket korlátozni
-
Peace
nagyúr
Jót nevettem ma! Kolléga vett Magának egy Iphone 14 Pro-t és fotózgatott kifelé az ablakon zoom-olgatva, hogy milyen csoda a teló. Én is lőttem képet a távolban építkezésen dolgozó munkásokról. Aztán elképedve nézte hogyan tudtam ennyire ráközelíteni. Hát mondom 50*es zoom. Kérte, hogy csináljak egy ilyen képet az építkezés előtt álló furgonról. Ő is csinált. Enyémen tökéletesen kiolvasható az oldalán a kisbetűs felirat. Az Ő képén meg egy fekete paca, egy betű sem látható. Mondtam is, hogy ennyi. 5 éves telefon vs méregdrága Alma 1:0.
-
Sztyepadzso
őstag
Most kíváncsiságból rádugtam egy combos powerbankra, egy USB-s-tesztelővel együtt, miután videózással lenulláztam az akksit. Minden akkukímélés ki van kapcsolva, telefon repülőgépmódban pakolgatja az ampereket.
-
Technoman
őstag
válasz F-ECT$ #23432 üzenetére
Bevallom, hogy durván használom (olvasva, az alábbi soraimat, lehet hogy forgatni fogod a szemeidet
Szóval:
- a megvásárlás pillanata óta szuper gyors töltésre van állítva
- éjszaka rádugom, reggel leveszem
- sosem alkalmaztam "készülékbarát" töltést (20-80% közötti üzemelést, ha olyan helyen vagyok ahol rátölthetek, már dugom is fel, akár már 80%-nál is)
- volt amikor hagytam lemerülésig/kikapcsolásig is működni
- túrázás alkalmával -akár nyáron, árnyékban 100°-on- is töltöttem, a sajátmárkás Super Charge töltővelAhogy látod, mindenhogy "kínoztam", talán csak víz alatt nem töltöttem
(ő van értem, nem én érte elv alapján)
De mégis, lassan 4 éves és még mindig hozza a napi, néha 2 napi üzemelést (no FB, Insta, YouTube és tsai, helyette telefonálás, lite-os netezés, napi 1 óra zenehallgatás, mobilfizetés, stb)
Túrázásnál szokott "megreccseni" az aksi, de akkor is min. egy 6-8 órát elketyeg (folyamatos Waze ill. többféle túra GPS, útvonal rögzítés és fotózás)
SOT-tal sajnos nem tudok szolgálni, mert nem szokott érdekelni. Az én felhasználási szokásomnál az nem mérvadó.
Mindent figyelembevéve nagyon elégedett vagyok a teló teljesítményével. Sosem volt még ilyen bika telóm.
Ezért is lesz nehéz, az utódját megtalálnom. -
Sztyepadzso
őstag
válasz Sztyepadzso #23440 üzenetére
Tehát, a mért eredmények :
A masina kezelési útmutatója szerit:
1000 × 16[Wh] × 0,9[%] / 3,75[V] =
3840mAh -
F-ECT$
titán
válasz Technoman #23441 üzenetére
Én is ugyanígy használom: minden éjszaka gyorstöltés reggelig 100%-ra. Nálam annyi a különbség, hogy sosem tudott 2 napot elmenni, teljesen új korában néha csak 60%-ig merült estére, de akkor is rádugtam tölteni, mert lehet, hogy másnap többet kell használnom. Nekem kb 3 évesen jutott oda, hogy a kezdeti akár 8-10 órás SoT lement 5-7 órára, ami néha már kevés volt, így cseréltettem aksit, ami kb visszahozta a kezdeti üzemidőt.
Dive ever, work never.
-
F-ECT$
titán
válasz Sztyepadzso #23442 üzenetére
Ezek szerint ~14 hónap alatt kb 10%-ot degradálódott? Ez kb átlagos romlást jelent, ami havi 0.5-1% között szokott lenni.
[ Szerkesztve ]
Dive ever, work never.
-
Sztyepadzso
őstag
válasz F-ECT$ #23444 üzenetére
Valami ilyesmi, amihez hozzátartozik, hogy én is minden este töltöm, igaz bekapcsolva a teszt alatt kikapcsolt akkukímélő dolgokat, ráadásul Qi lapon(jó öreg NOKIA), néha, ha nagyon gyepálom aznap, akkor rá kell tölteni, de ilyenkor wifit osztok meg, meg Dashcamként is funkcionál néha
-
Nashville
tag
Ígértem, hogy visszajelezek ezekről a dolgokról: [#23372] [#23377]
Kész lett a teló, remélem véglegesen. Az akksi eredetisége meg lett erősítve, hogy valóban eredetit rakott bele a Fixity.
Tudom, hogy a 20 ezer Ft körüli tarifa reálisnak mondható egy akksicseréknél, de még pluszban 17800 Ft-os költség bármilyen 3-4000 Ft-os alkatrész beszereléséért erősen túlzó ár úgy, hogy már fel volt nyitva a teló, úgyhogy máshol folytattam a javíttatást. Még szerencse, hogy nem kértem a Fixityben az átvezető szalagkábel cseréjét, mert más alkatrészt kellett benne cserélni. Ezt rendeltem meg:
[Huawei P30 Pro - SIM Olvasó + mikrofon - 02352PAV Genuine Service Pack]
Tudom, hogy Alin majdnem féláron van, de gyorsan kellett és az eredetisége elsődleges fontosságú volt.
A panel cseréje óta minden tökéletes, egyszer sem volt hanghiba és "vonalszétvágás" minden tökéletesen működik úgy, mint új korában. -
jansky1
senior tag
Sziasztok. Lett megoldás arra, hogy a 2 viber account legyen a telefonon ? Nem tudom mi a pontos kifejezés, ikeralkalmazás?
-
Ntoth470
újonc
Na tessék🤣😝
https://buon.hu/szines/a-huawei-okostelefonoknak-van-funkcioja-az-emberek-levetkoztetesere
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest