Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Lami66

  őstag

  válasz janeszgol #6 üzenetére

  Nem mélyedtem bele a témába, de ez látszik körvonalazódni: az android számozásos "fejlődése" 8-9-10-11...stb a gugli irányvonal lépéseit, fejlesztéseit sorszámozza. Arról már olvastam, hogy a Harmony az android mélyebb (guglitól független) alapjaira lett ráépítve. Tehát a jelenlegi guglidroid akárhányas verzió az esetükben értelmét veszti, mivel teljesen más irányba fejlesztik a droid alapokat. Én is kíváncsi vagyok rá mit hoznak össze. Ha a felvázolt terveket megvalósítják, gyakorlatilag az ios-hez hasonló droidos ökoszisztémát csinálnak, ami eddig egyetlen droidos gyártónak se jött össze, még a Samsungnak sem.
  A Harmony kipróbálásáról az a véleményem, szerintem édeskevés lesz az amit ebből az ökoszisztémából egy szem telefonnal lehet megtapasztalni valami új dolgot. Ahhoz több Huawei eszköz kellene...
  Ha már több Huawei eszköz....Egy érdekes eset történ nemrég. Pár hónapja vettem egy bluetooth-os Huawei szelfi botot (telefon állványnak videotelefonáláshoz), amikor a dobozból kivettem, bekapcsoltam, a telefonom azonnal jelezte, hogy hopp itt egy Huawei szelfibot éledt fel és akarok-e csatlakozni hozzá. Az az érdekes, hogy semmi bluetooth eszköz keresés vagy hasonlókat nem csináltam a telefonnal, sőt hozzá se nyúltam a telefonhoz, csak azon a bluetooth állandóan be van kapcsolva más eszközök miatt (óra, tws füles, fejhallgató, aktív hangfal stb) Ilyen automatikus, önálló felismerést és felugró figyelmeztetést egyikkel sem csinált a P30. Meg úgy egyébként soha egyik eszközömnél nem tapasztaltam hasonlót. Állandóan a szokásos bluetooth párosítási macera volt mindennel. A szelfi bottal viszont semmi macera. A botot bekapcsoltam, a telefonom feléledt, és csak egy oké-ra kellett rábökni, hogy igen, csatlakozzatok össze. Na ennyinek kellene lennie minden bluetooth eszköz csatlakoztatásnak.
  Azt inkább nem részletezem, hogy a feleségem Samsung Watch Active2 órája milyen macerát igényelt egy Samsung S9 telefonhoz párosításkor. A P30 + Huawei Watch Fit párosítás annyira egyszerű volt ahhoz képest, hogy azt hittem valamit elrontottam, hogy már kész is.

  [ Szerkesztve ]

 • Lami66

  őstag

  Egy kicsit részletesebb Harmony bemutató Tech2 Lacitól:
  [HarmonyOS mobilon]
  Most hirtelen nem ugrik be melyik androidos gyártónak van hasonló képességű rendszere.

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés