Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vadkörte
addikt
Ha fotó, akkor termoszublimációs. Lehet nem a leggazdaságosabb, de a színei és a nyomatminőség kicsit jobb, mint egy tintasugarasé.
Otthon volt egy HP3550-es tintaköpködő kenyértartó. (nem röhög, tényleg olyan, mint egy kenyértartó...)
Nem volt rossz, de a nyomatminőség még szövegnél sem volt olyan jó. Hamarosan, ha meglesz a tápja - elkevertem valahová - megy fel egyik aprós oldalra. Csak a helyet foglalja...
Rájöttem, hogy nekem otthonra nem létkérdés a színesnyomtatás. Így 2 éve megboltoltam munkahelyem leselejtezett HP1100-át. A Win8.1 natívan kezeli, míg haver Epson multiját már a Win7 sem. Az 1100-es még 1999-ben készült, eredeti görgők vannak benne, kb. 127E oldal lett vele nyomtatva, szóval egy görgőcsere már ráférne.
Volt hozzá egy 98%-os és egy bontatlan gyári toner.
Elnézve a nyomtatási szokásaim, az elkövetkezendő 8-10 évben amíg a tonerek kitartanak és még működni fog a gép használni fogom. -
Egri Imre
csendes tag
válasz
beach head #14 üzenetére
Anno nekem két Epson fejem sült be, még a második és a harmadik generációs Stylus Color modellek voltak meg. Persze ebben szerepe lehetett az alternatív tintának is, ez a kis tapasztalat úgy 80 ezer forintba került anno akkor, amikor 25-öt kerestem... De attól még ránéztem újra ezekre többször is és sokat javultak szerintem. A kellékanyag árak meg nevetséges szintre süllyedtek az ultranagy kapacitású tintatartályokkal. Ugyanakkor mechanikailag nem tűnnek túl tartósnak, masszívnak ezek a masinák, de időtállóságukról sajnos nincs tapasztalatom, mivel nem teszteltem őket hónapokig. Valakinek nincs Epson L-je vagy M-je?
-
Egri Imre
csendes tag
válasz
sing1ep1ayer #12 üzenetére
sing1ep1ayer, totál egyetértek a Kyocera tippel, a kerámiahenger megszolgálja az árát (árnyalatképzésben és kontúrban mondjuk akadnak jobb lézerek). Nyilván nem írhattam egyik cégnek sem reklámot a cikkben, ezért igyekeztem kerülni a konkrétumokat, de ha van rá igény, akkor nyomulhatunk egy konkrét printerválasztó 2014. ősz összeállítással is majd.
-
Daanika
tag
válasz
rbalint88 #18 üzenetére
3 fotonyomtato van itthon mind a 3 be van teljesen szaradva, es nem az olcsot vettem anno, hanem a 4 szin (szinenkent cserelheto) tipusokat. Ha szines kell, akkor szepen menj el egy helyre ahol kinyomtatjak neked. Olcsobb is (dragabb, mert ha lenne otthon akkor felebol kijonne a papir/festek, de: tudod, nem kell megvenni a nyomtatot, hozza a kelleket), es mivel nem mindennap nyomtat az ember fenykepet nem kell felni a beszaradastol.
Felmesz valami aukcios oldalra, es veszel egy regi, legalabb 6-7 eves HP fekete-feher laser nyomtatot (lehetoleg kozepirodait, azon mar lehet hogy talalsz lan-t is). Sosem fog beszaradni. Azert kell regit venni, mert a tonerek hozza egeszen nagy toltetuek, a leggazdasagosabb veluk a nyomtatas. Ezek a mostaniak nevetsegesen kicsik, es nem is birnak annyit. -
rbalint88
addikt
kb 2 éve vettem boltból, újonnan egy Canon MP495-ös wifis multigépet 14ezerért. Alkalmi nyomtatásokhoz bőven elég, a gyári emelt kapacitású patronnal a költségei se olyan vészesek és nem szárad be. Ha meg nagyobb volumenűt kell nyomtatni, szerencsére meg tudom oldani lézerrel ismerősnél.
Fotónyomtatásnál is elég jól teljesít a kis canon, kalibrációval és jó minőségű papírral tud bőven olyan minőséget, mint amit az olcsó előhívók képei, annál olcsóbban. Ráadásul összecsukva a helyigénye se vészes, nálunk pont akkora volt a hely, mint a nyomtató, igaz csak egy irányban volt korlát, felfele és széltében lehetett volna nagyobb, de a mélységi tartományban is belefér, van még 2-3 cm játéka is kinyitott papíradagoló mellett is. -
Akula
őstag
Ezt eddig is tudtam.
A konkrét nyomtatók miatt léptem be, de arról nem volt szó, hogy melyik a megbízható. Nekem a legfontosabb, hogy szépen nyomtasson még 5 év után is, ne lötyögjön, ne kopjon ki és síri csendben tegye a dolgát. Nem kell színes, nem kell wifi, de ha kell, tudjak vele szerződéseket nyomtatni 20 példányban is.
Ami a legfontosabb: tudjam magam is szervízelni, ha elromlik, fillérekért kapjak bele alkatrészt.
Na ilyen nyomtató nincs, ez a baj. -
thomasa
senior tag
válasz
Krugszvele #13 üzenetére
Színes 70? Errefelé vagy 500...
-
beach head
senior tag
ŰIgen jó annak aki városban él... Vidéken azért a 10 ezres nyomtatók is életet mentenek néha. Mi is egy epsonnal kezdtük. Beszáradt, nem ismerte fel később a patronokat stb. Aztán most cseréltük egy hpre. Ezen is kell néha fejet tisztítani hogy rendesen nyomtasson de még sem kerül 12000 ftba egy fekete és három szines gyári patron mint az epsonnál, hanem 6-7ezerből kijön a gyári fekete és trikolor. Egyedül talán a fénymásolás funkciójából hiányzik az, hogy nem lehet állítani a másolat színerősségét.
Akkor ezek szerint jobban járok ha mindig be van dugva standbyra a nyomtató? És mi az a soft off?
-
Krugszvele
senior tag
Nekem belvárosiként szerencsés helyzetem van, hogy 5 perc sétára van egy nyomtatóhely, ahol ff-ben 15, színesben 70 ft körüli áron nyomtatnak.
Igen, hirtelen nem tudok gyorsan nyomtatni, valamint a nyitva tartásra is figyelni kell, viszont ha vennék egy legolcsóbb színes tintasugaras nyomtatót, nagyjából 12 ezer forintba kerülne.Ugyancsak speciális az esetem, hogy sohasem nyomtatnék színesben, viszont ennyi pénzből 800 oldalt tudok nyomtatni az üzletben, ami nekem 4-5 év alatt jön össze körülbelül.
Tehát nekem a legjobb választás, ha nem veszek semmilyen nyomtatót
-
sing1ep1ayer
őstag
Konkrét javaslat, ha akad rászoruló:
Ha valakinél szűkös nagyon a keret és a szürkeskálás nyomtatással beéri, annak javaslom valamilyen régebbi Kyocera kisirodai lézeres modell beszerzését kéz alól. Én konkrétan egy FS-1920-at használok és csodálnám, ha valaki tudna mutatni olyan készüléket, amihez olcsóbban lehet tonert venni. Nem egy sebességbajnok, de maximum 50 fillérre jön ki vele oldalanként a nyomtatás költsége (+ a papír), illetve az időszakosan (elvileg 300.000 oldalanként) cserélendő dob is laponként levetítve 10 filléres áron szerezhető be hozzá. Ráadásul a cég korrektül támogatja a termékeit a mai napig, még az én ezer éves gépemhez is van Win 8.1 driver, de még Linuxos és MAC-es is. Megjegyzem, az első két rendszer tapasztalataim szerint ezek nélkül is képes kezelni. Az említett modellen kívül egyébként rengeteg hasonlóan baráti áron üzemeltethető készülékük van. Apróhirdetési- és licitálós oldalakon gyakran lehet velük találkozni.ReklámJavaslat vége. -
EQMontoya
veterán
Titkos tipp: Kyocera, használtan. A legtöbb eladó nem tudja, hogy mit is ad el. Így vettem egy ilyet, 20 rongyért, 75%-os szines tonerekkel.
-
Én epsonsx215-öst dobtam ki. kb 2-3 havonta nyomtattunk és bizony beszáradt a tinta. Miután besokalltam, megkérdeztem otthon, hogy mennyire fontos a színes nyomtatás és miután úgy döntöttünk, hogy nem létkérdés, de a ff jó lenne, itt az aprón vettem egy samsung lézert használtan garival és +1 tonerrel 16 efT áron.
Na ez nem szárad be -
thomasa
senior tag
Nekem a routerre/nas-ra kötéssel annyi a problémám, hogy ha multifunkciós a készülék, azaz van rajta scanner, akkor azt nem lehet használni, mert a scanner driver nem működik hálózatosan a legtöbb "olcsó" kategóriánál.
-
arnyekxxx
veterán
@poszt "A régebbi tintasugaras modellek esetében (úgy egy évtizede és korábban) előfordult, hogy a ritkán használt készülékek néhány hónap üzemszünet után már nem nyomtattak megfelelően"
Azért ezt nekem rendszeresen képes volt produkálni a 2 éve vett canon ip4850 is pár hét állás után
-
Diocles
aktív tag
Ajánlat fekete-fehér kategóriában: http://thewirecutter.com/reviews/best-cheap-printer/
-
zeorsdfd
senior tag
Azt nem értem, hogy a színenként vett patron miért drágább az "egybe" patronnál. Az előbbit 2-300 Ftért is lehet kapni, míg az utóbbiból 3000 alatt nem nagyon van, utángyártott se.
-
én is azt vártam, hogy konkrétan milyen típust vegyek. így csak érdekes olvasmány volt.
-
Egon
nagyúr
Jó írás.
Amit hiányolok belőle, az egy további szempont, ami szerintem sokaknál jelent problémát: nyomtató mérete. Igen sok esetben egy pici polcon kellene elférnie a nyomtatónak.
Jó lenne némi konkrétum is a cikkbe: a kivesézett szempontok szerint össze lehetne szedni 2-3 nyomtatót, hogy mi ajánlott akkor, ha pl. a lehető legolcsóbb, vagy éppen a legjobb minőségű nyomtatás a szempont stb.
Új hozzászólás Aktív témák
it Ha nincs is iroda a lakásban, attól még időnként nagyon hiányozhat egy nyomtató, ha pedig otthon dolgozunk, akkor szinte elkerülhetetlen, hogy beszerezzünk egyet. Elemzésünkben végigvesszük azokat a szempontokat, amelyek fontosak lehetnek a döntés meghozatalakor.
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 5421 i7-11850H/16GB RAM/512SSD/MX 450 VGA/300 nit display
- Xiaomi 12T Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KAMIKÁZEE!!! Egér Olcsón CSaK a hétvégén! 2 NAP!
- 2080Ti / i5 12600KF / 32GB 3200Mhz / 1TB SSD / 750W 80+ Bronze / NZXT H440 / Gigabyte B760
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Samsung Galaxy S22 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Windows 10 pro OEM licenc kulcs 64/32 bit activation key licensz, liszensz,kulcs
- Fotó állvány eladó
- LG 32GQ850-B - 32" NANO IPS ATW / 2560x1440 / 260Hz 1ms / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync / HDR 600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest