- Mikrotik routerek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az első az önvezető Volvo kamion, utána jöhet a humanoid robot
- Crypto Trade
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- PR-Telecom
- Hálózati / IP kamera
- Synology NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
Banderas87
csendes tag
Nekem Alcor Joy stickem van és hibátlan, netezésre tökéletes nekem. No, meg játékra.
-
Hani
aktív tag
Uraim,
egy kis segítségre van szükségem: jóanyám régi tévéjéhez keresek médialejátszót. RCA bemenet van a tévén, az átlagos felhasználás az lenne, hogy pendrive-on levő filmeket (jellemzően sorozatokat) tudjon nézni.
Ami kéne:
- minél több formátumot kezelni megbízhatóan (~ avi, xvid, mkv a cél)
- lehessen pendriveról lejátszani (nem árt, ha nagyobb (8-16-32 GB-os) darabokat is támogat)
- hozzá tudjam kapcsolni a régi tévéjéhez RCA-n keresztül
- stabil, fagyásmentes működésJó lenne:
- ha nem lenne túl lassú
- ha magyar lenne a kezelőfelület vagy csak egyszer kéne beállítgatni a dolgokat
- ha esetleg wifin keresztül eléri a másik szobában a gépen megosztott tartalmat
- ha nem fogyasztana túl sok áramotAmi mindegy:
- feliratkezelés (nem használ feliratokat)
- Youtube, egyéb huncutság (ő csak a sorozatait akarja nézni, reklám nélkül)A keret kb. 20K, de annyi készülék van a piacon, hogy totál el vagyok veszve.
[ Szerkesztve ]
-
jonnyjoker01
veterán
A Sencor Element Dongle-t+ android sticket kipróbálnám a régi daewoo tévémen
Üdv. Johnny
-
halkow
őstag
A régi képcsőves tv-en elég szűkös a megoldás
Alcatel onetouch idol2s the king
-
-
Espla
aktív tag
Olyan eszköz van ami régi tv-vel fel tud venni időzítve tv műsort? (Mint régen a vhs)
-
jézusom
addikt
Nem tudom minek kell TV-re erőltetni az androidot, legy akár FULLHD is. Nem lehet irányítani, és kész.
Egy youtube lejátszás nagyon jó, skype is nagyon jó, de a tököm akar engribörcözni.
Ja én régi CRT-n igaz 16:9-es, de classic xboxot használok XBMC-vel. Kb 10 ropiból kijön akár komponens csatival, és kiadja a DTS-t. Dlna, smb megy.
ja, amin nem fut XBMC az gagyi[ Szerkesztve ]
-
pakriksz
őstag
az aztán óriási összeg... a kb 100k-s tvmnél kőkemény 5000 forint volt a különbség a smart és a nem smart között... pedig smartra rákerült még egy lan és +1 hdmi is a nem smarthoz képest.
[ Szerkesztve ]
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
dermot109
tag
Áru kereső egy csomó olyat találsz ami híján van mindenféle okosításnak sima led vagy lcd , hd ill.hd ready
56cm-73cm 56000 FT De komolyan most tőlem kérsz tanácsot 46 éves vagyok én tudom élvezni a mai világot próbáljátok meg ti is.És igen szerettem focizni is amíg szét nem ment a térdem (nem a fociban )deígy hogy kevesebb a mozgás nagyon sok mindent pótolnak a kütyük.[ Szerkesztve ]
-
dermot109
tag
Pontosan így van ,nem vok fiatal de én is előnyben részesítem hogy nem kell vezeték, cd, külön áram fogyasztó kütyük a film nézéshez, letölt egy12 GB filmet és már nézhetem is mindenféle másolgatás nélkül..Ha reklám jön átnyomom smartra index ,origó, Fb, ha nincs semmi a tv-ben lejátszó lista youtube, mehet a zene ezerrel.A 3d funkciót meg nem is használom.Én élvezem a lehetőségeket, aki meg nem az ne vegyen ilyet,de hogy ezen vitatkozni hogy kell e vagy nem felesleges.
-
arnyekxxx
veterán
"a web rádió hallgatástól (usb hangkártyával erősítőre van kötve) az ip kamera szemmel tartásáig a torrentezésen át (24 órás torrent szerver!) a filmnézésig végtelen sok a lehetőség."
igy gondolja egy IT fórumon aktiv nick, az átlagember meg nem akar se ip kamerát nézni se torrentezni a tv-vel:
A statisztikák szerint a vevők 51 százaléka egyszerűen csak egy újabb tévét szeretne otthonra minden különösebb percepció nélkül, egynegyedük pedig azért vesz új televíziót, mert a régi tönkrement. Az okosfunkciók, illetve az internetes csatlakozási lehetőség a vásárlók 22 százaléka számára számít bármennyire is szempontnak.
Bár hazánkban nem készültek erre vonatkozó statisztikák, Magyarországon alighanem ennél sokkal rosszabb a helyzet, már csak a lokális tartalmak és szolgáltatások általában véve szűkebb köre révén.
-
pakriksz
őstag
"Pár éve vettem egy média lejátszót, van rajta youtube, rádió, böngésző, meg még isten tudja mik, 99%-ban filmet nézek rajta (nem youtube)."
Na látod én ugyan ezt csinálom a tv belső rendszerével, 1 távirányítóval, 1 eszközt működtetve, bár youtube-ot is használva, de főleg DLNA-n filmezek... Valahogy nem érzem a hívó szavát a külső eszköznek hogy odabiggyesszem a tv alá még pár kábellal meg hogy még egy távirányítót használjak, és jó hogy külön doboz nélkül is tudok iptv-t nézni a hozzá való app-al...
Troll (nemhivatalos definíció): az akinek véleménye nem tetszik nekünk/nem értünk vele egyet. (10-ből 9 fanboy ezt ajánlja) || Fanboy 8 in 1 (Intel, AMD, Nvidia, konzol, PC,+minden politikai oldal) hiszen "ahol nem mi vagyunk, ott az ellenség"
-
wolfman
veterán
Szerintem paraszt vakítás ez a smart dolog, ezzel még mindig jobban el lehet adni egy tv-t, mint a 3D-vel.
Az a baj, hogy a laikusságból buta emberek, meg akiknek sosem volt gyors rendszere és most ez a mennyország, többen vannak, mint azok (mi), akik televíziót szeretnének venni, ha televízióért mennek a boltba, mint kommunikációs adatközpontot felhővel és közvetlen űrsiklóvezérléssel felemás minőségben.
A smart rendszer, 3D, hajlított kijelző, bla bla. ezek mind lecsengő nevek. Egyszer megunják az emberek és jöhet a következő feleslegesség. A tiszta, éles, kontrasztos, színhelyes kép meg örökérvényűen kelleni fog az embereknek, nem fog háttérbe szorulni, de mivel a média dirigál, ma már nem lehet eladni méregdrágán egy készüléket annyi szöveggel, hogy "szép éles kép".
„Ami mérhető, mérd meg! Ami nem mérhető, tedd mérhetővé!” – Galileo Galilei
-
PistiSan
addikt
Szerintem egy TV-nek legyen jó képminősége, legyen hozzá egy jó távirányító 2-3 HDMI bemenettel és kész!
Köszönöm szépen, a "SZMÁRT" funkciókat majd én megoldom magamnak ha szükségem van rá.
Pár éve vettem egy média lejátszót, van rajta youtube, rádió, böngésző, meg még isten tudja mik, 99%-ban filmet nézek rajta (nem youtube).
Szerintem paraszt vakítás ez a smart dolog, ezzel még mindig jobban el lehet adni egy tv-t, mint a 3D-vel.Próbáltam én is androidos appokat az irányításhoz, amikkel szórakoztam is egy pár órát, utána vissza tértem a távirányítóhoz, az nem szakad le soha a wifiről, elég 2 évente elemet cserélni benne.
-
Dezsike
tag
Nálunk egy LG médialejátszó van egy teljesen buta, de Full HD LCD-re kötve. USB-ről meg LAN-on keresztül a gépemről lejátszik minden filmet (bár a random videós oldalakról lekapott flv videókkal meggyűlt a baja, az avi, mkv, mp4 videókat viszi), zenét, fényképezőről képeket, meg van benne YouTube, Picasa és időjárás. Ennyi pont elég a TV-re, a többire ott van az okostelefon amit a TV mellett is lehet használni anélkül, hogy másokat zavarna. Ami még hasznos lenne, hogy a TV hangszóróira lejátszik egy hangsávot, egy fejhallgatóra meg egy másikat, így miközben a család szinkronosan nézi a filmet én nézhetném eredeti nyelven - de ilyen eszközt még nem láttam.
-
kameraman77
tag
Nálam tv okosítás - régi tv, nyaralóban.. RCA-n - vagy SCART átalakítóval Nokia C7 rádug és kész... Ha nagyon gépelni akarok, akkor otg-n rányomok egy billentyűzetet. Kicsit túl van ez kombinálva, hogy távirányítózás stb...
egy egyszerű OTG képes videókimenetes telefonnal (legyen az android, vagy symbian, vagy winmobile) tökéletesen megoldható bármilyen tv-re ez a dolog. Sőt így a net is megoldva, mondjuk egy nyaralóban mobilnetről...
-
anulu
félisten
szerintem már a LAN / BT / Wifi is felesleges. de úgy látom a véleményeket olvasva, hogy erősen kisebbségben vagyok.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
pakriksz
őstag
Ennyi van benne... alapon, ha nem telepítesz más appot.
-
interstate76
addikt
"Egyelőre váratnak magukra az olyan okosítók, melyek beviteli eszközként tetszőleges okostelefont, azaz egy azon futó távirányító alkalmazást használnának."
Váratnak magukra? Több prohardveres topik foglalkozik olyan androidos stickekkel és boxokkal, amelyeket lehet okostelóval irányitani. Már 1,5 éve is játszottam Real Racing 3-at a tévénken a telómat döntögetve. Igaz, hogy szaggatott az MK808-ason, de a lényeg, hogy régóta működik a dolog, aminek a létét a cikk kétségbe vonja.
Szerk.: látom, közben megelőztetek egy páran.
[ Szerkesztve ]
téglalap, Amerika, hangszóró, hétfő...
-
BlackSoft
addikt
Igenis életszerű, mivel nagyon sok TV van ellátva ilyen funkciókkal, és akinek nincs PC-je, ha vesz egy új TV-t, akkor ezáltal új lehetőségei is lesznek. Az ősök vettek egy új TV-t, megismerték a youtube-ot, és a facebook-ot is általa
---------> Számítógép szerviz III.Kerület | https://hardverguru.com <---------
-
gghrtz
őstag
-
terra052
őstag
Ezer dologra lehet használni, a web rádió hallgatástól (usb hangkártyával erősítőre van kötve) az ip kamera szemmel tartásáig a torrentezésen át (24 órás torrent szerver!) a filmnézésig végtelen sok a lehetőség.
Aki nyavalyog miatta, gondolom nem használta sohasem, csak tudja, hogy hülyeség...werkmania.hu
-
azbest
félisten
Anyukámnak egy jobb képű benq gw sorozatú monitort és hangfalpárt tettem a kiöregedett crt tévé helyére. Mivel set top boxról megy az adás, így adta magát a dolog.
Nálam meg a konyhában van egy rk3066-os stick egy kisebb monitorra és kis hangszórókra kötve. Youtube, google music / spotify háttérzene, meg a tévé adása átstreamelve a szobából. Ja meg mindigtv app is van rátéve, alkalom adtán azt is használom. Hmm, a telekomos tv go is praktikus egy ilyen sticken.
Korábban raspberry pi is volt a helyén, de az kevésbé volt praktikus, mint az androidos stick. Egy sima bluetooth egérrel vezérlem. Tizenpár dolcsiért kapni olyan átalakítót, ami hdmi-ről vga és audió jelet állít elő, így régebbi monitorok hasznosítása remekül használható.
[ Szerkesztve ]
-
BlackSoft
addikt
Egy alap tudása, ha van a TV-nek, gondolok itt arra, hogy lehet belefugni egy LAN kábelt, és a menüből tudsz nézni youtube-ot (nem mindenkinek van pc-je), nem árt senkinek. És ezt már szinte minden drágább, igazán jó TV tudja.
-
anulu
félisten
kiegészítve annyiva részemről, hogy minden ilyen "okos" idiótaságok (szerintem!) nélkül.
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
BlackSoft
addikt
Szerintem meg sokkal hatékonyabb, és jobb elmenni és venni egy normális TV-t
-
terra052
őstag
Hát nem tudom.... Tényleg nem találkozott a kedves cikkíró még okostelefonra készült távirányító appokkal, amikkel lehet pl játszani is?? Giroszkóp, touch, minden működik ezekkel, kiválóan használom NFS RR3 programokhoz.
Azért ne búsulj, csak előbb nézz körül, utána a cikkwerkmania.hu
-
Szerintem a legjobb megoldás a Kép a képben, két tunerrel... Pardon! Osztott képernyő!
Minden más csak parasztvakítás.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
Új hozzászólás Aktív témák
it Milyen tévéokosító megoldást érdemes választanunk? Mit veszítünk egy kulcsrakész gyárilag okos tévéhez képest? Bőven akadnak lehetőségek: még a valóban régi tévéket is fel lehet tuningolni kis odafigyeléssel.
- Hisense 43E7NQ QLED ÚJ BONTATLAN
- Legion Y540-15IRH 15.6" FHD IPS i5-9300H GTX 1660 Ti 16GB 512GB NVMe+1TB SSD magyar vbill gar
- Bomba áron dobozos Lenovo Legion 5 /Ryzen7-5800H 32GB 512+256GB SSD RTX 3070 8GB 165 Hz Gari
- Latitude 5430 27% 14" FHD IPS érintő 16GB 256GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- PowerColor RedDevil RX 7800XT 16GB első sorban CSERE!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest