Új hozzászólás Aktív témák
-
Lacok
őstag
válasz
parandroid #7 üzenetére
"...vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben, mint pl. a társaskapcsolatok."
Például facebook?Ez ütött!
-
Béééla
őstag
válasz
janeszgol #22 üzenetére
Inkább ott a probléma, amikor adott egy eszköz ami nem is igazán okos, meg lehetne oldani nélküle de mégse oldják meg: Pokemon Go Plus. Egy bluetooth-os gomb egy RGB LED-del. Nem méri telefontól függetlenül a megtett utat, nem néz semmit, csak a BT-s "világíts kéken" üzenetre kéken világít és a gombnyomásra visszaküldi hogy "gomb megnyomva" - röpke 35$-ért.
Vagy az Amazon egy gombos wc papír rendelője. Felesleges elektronikai hulladék. -
janeszgol
félisten
És az baj, ha kijön egy eszköz és találsz hozzá módot? Tehát beépíted a minden napjaidba? Azok sem hülyék, agymosott médiabirkák feltétlen, akik így csinálják.
Egy fiatal legyen ilyen. Ne olyan, hogy "jaj ez nem jó, nem érdekel, eddig is megvoltam nélküle". Egy fiatal legyen rugalmas. Ez az én véleményem. -
Penge_4
veterán
válasz
parandroid #15 üzenetére
"és vettem egy kicsi laptopot, amin dolgozni is lehet, viszont összehajtogatva tabletként is használható."
És 13 colon mit lehet dolgozni? Mert nagyobb méretben még nem nagyon láttam.
Egyébként az okosszemüvegben látom a jövőt, mert ott tényleg realtime információkat láthat az ember, akár olyan praktikus dolgokat is, hogy érdemes-e futni a tömegközlekedési eszközhöz vagy úgysem éri el, ne menj arra, mert dugó/útlezárás van, illetve hasonlók, amik miatt zavaró lenne előkapkodni a telefont, beleértve a pontos időt, illetve a pár soros IM üzeneteket, amiket maximum egy okéval nyugtázol.
Okosóra helyett inkább valami extrém energiahatékonyságú szenzoros eszközt tudnék elképzelni, ami minimum 1 hónapig bírja, cserébe kijelző meg semmi nem kell, párosítod telefonnal vagy okosszemüveggel és csak szenzorok vannak benne, de abból szinte minden, a hőmérő, páratartalom, légnyomás, pulzus, vérnyomás futást, úszást, mindent a lehető legpontosabban mér.
Helyette ott is elmentek csilivili irányba.
-
válasz
parandroid #15 üzenetére
Így más a leányzó fekvése. Először a cél fogalmazódik meg és utána keresel hozzá módot. Ezen a hajtogathatós laptopon gondolkodom én is. Hasonló okokból.
-
megarambo
tag
válasz
parandroid #15 üzenetére
Persze igazad van, az én véleményem is árnyaltabb ennél, de ez jött ki belőlem először.
-
parandroid
félisten
válasz
megarambo #14 üzenetére
"A fölösleges, túltolt "smart" kütyümánia is innen adódik, párhuzamos megoldások erőltetéséből egy telített piacon."
Nekem személy szerint azért lett először okoskarkötőm, mert munka közben macerás/veszélyes előkapni a telefont, ha zizegett, így egy pillantás a csuklómra, és látom, hogy érdemes-e abbahagynom, amit csinálok, vagy ráér majd reagálni (mármint hogy ki keresett, milyen email, vagy üzenet jött). Ugyanez igaz megbeszélésekre, vagy egyéb "csendes" alkalmakra, amikor udvariatlanság lenne a mobillal szórakozni, egy pillantás az órára viszont nem feltűnő, és nem is udvariatlan. Közben egyre aktívabban sportoltam, úgyhogy váltottam egy okosórára, ami tele van a futással, és edzésekkel kapcsolatos funkciókkal is, amiket ugyan mind meg lehetne oldani mobilos applikációkkal, de egyrészt jó részük amúgy is fizetős lenne, másrlszt így kényelmesebb, hordhatóbb, és jobban szem előtt van minden.
A tablet megint egy másik kérdés, először valóban fölöslegesnek bizonyult a mobil és az asztali számítógép mellett, mivel az asztalnál görnyedni már gyűlöltem, ellenben ha a kanapén eldobtam magam, akkor meg lusta voltam a tablettel foglalkozni, ha már a mobil úgyis kéznél volt, úgyhogy felszámoltam a tabletet és az asztali gépet is, és vettem egy kicsi laptopot, amin dolgozni is lehet, viszont összehajtogatva tabletként is használható. Egyelőre jól megvagyok ezzel a megoldással. Ja, játékra meg ott a konzol.
Szóval a párhuzamos megoldások erőltetésében is van valami, azonban én inkább hívnám azt választéknak, amiben mindenki megtalálja az igényeinek megfelelő kombinációt. Nem vagyunk egyformák, nem egyformák az igényeink sem. Én megértem, ha valakinek a tablet nem jött be, vagy nincs szüksége, ingerenciája hordható okoseszközökkel próbálkozni, de ettől sem más nem hülye, sem ő nem helikopter.
Ja, fiatalnak meg éppen nem mondanám magam, maradjunk annyiban, hogy nem vagyok "digitális bennszülött", én még tudom, milyen az, amit a gyerekeim fel sem képesek fogni, hogy hétfőn nincs adás a tévében, és internet híján kénytelen vagy a szabad levegőn botokkal és kavicsokkal játszani.
p
-
megarambo
tag
Maga a besorolás is baromság, a fiatalabb generációk nagy részének, ha nincs egy gombnyomásos megoldása, már elveszti az érdeklődését. Használni tudja, érteni nem érti a birtokolt technológiát. A fölösleges, túltolt "smart" kütyümánia is innen adódik, párhuzamos megoldások erőltetéséből egy telített piacon.
-
janeszgol
félisten
'84-ben születtem. Számítógépet is viszonylag későn kaptam (2000 nyarán). Érdekes, hogy az okostelefonok is később csaptak meg. (iPod Touchom már 2010-ben is volt, de az első okostelefonomat 2013-ban vettem meg.) 2013-ban vettem meg az első táblagépem is. Már akkor is hasznosnak gondoltam és ezt a mai napig így gondolom. Viszont az okosórák, okosotthonok nem érdekelnek. Sem az okosruházatok, sem az okosékszerek. Van egy hagyományos órám, bőven elég. Sportoláskor még ezt sem viszem magammal. Semmivel nem mérem a pulzusom, nem is érdekel.
-
Béééla
őstag
De a kedves cikkírón múlik - ha nem használ egy teljesen indokolatlan, bölcsészek által kiizzadt mesterséges kategóriát (ami mellesleg annyi erőlködést igényelt hogy az ükunokájuk is aranyeret kapott tőle) akkor hamarabb hal ki.
Van még néhány ilyen, mint lőszernek nevezni a légpuskába való lövedéket, áramtalanít vs. feszültségmentesít, és a sor hosszú. -
Szmeby
tag
Kihaló faj vagyunk, törődj bele. Már normálisan szemezni sem lehet, mert mindenki a telefonját böködi.
Az emberek egy része a jelek szerint képtelen helyén kezelni a technológiát. Kíváncsi vagyok, ők hogyan barátkoznak. Úgy értem ismeretlenekkel. Bejelöli fészen? Na mindegy is. -
Kékes525
félisten
Nekem Fitbit Charge HR-em van. Megvagyok elégedve vele.
-
válasz
parandroid #7 üzenetére
Sajnos sokaknak a facebook a világ. Képtelen a való életben komolyabb sikereket elérni, ezért egy könnyebb és egyszerűbb világba menekülnek. Amúgy igaz a PH! nem facebook, de valamilyen hasonló és mégis itt találsz
.
Félreértés ne essék, nem vetem meg a technolgiát, de sok olyan területre tört be ahova nem biztos, hogy be kellett volna. Van okostelefonom és ki is használom az "okos" részét is. Sőt saját szervert üzemeltetek otthon és egy pár rokonomnál. Részben okos TV-nk van. És most valamilyen kis gépen gondolkozom, mert unom a nehéz laptop cipelését. Mindennek a tetejében programozó is vagyok. Viszont azt látom, hogy sok ember nem feltétlenül arra használja a technológiát, amire - én gondolom - kellene. Nekem a technológia azért kell, hogy egyszerűsítsem azokat a dolgokat, illetve gyorsítsam a dolgokat, hogy aztán a megspórolt időt értelmes dolgokkal tölthessem el mondjuk a családdal és rokonokkal. De van amit ígyis elutasítok, mint pl. GPS. Igenis veszem a fáradtságot és megtanulom, hogy mikor merre kell menni és edzem a memóriám és a tájékozódási képességem, mert a technika mindig akkor hagy cserben, amikor baj van. Vagy akár a feleségemmel kettesben elmenjünk színházba/étterembe/akárhova. Persze ilyenkor szokott az lenni, hogy van egy kis levegőben lógott idő, akkor gyors előkapja a telefont és megnézni az email-jeit. Erről már lassan kezd leszokni és kezdi megérteni, hogy ilyenkor nincs kütyü. Beszélgetni kell és nem facebook-n hanem szemtől szembe. Hallhassam, láthassam mert nekem, mint ember erre van szükségem. Akivel lehet inkább telefonon tartom a kapcsolatot, mint email-en, ha személyesen nem megy. Vagy a tesóm barátnője. Ülünk a 2-es villamoson aki nem tudná Európa egyik legszebb villamos vonala* és a Parlamantnél elővette a telefonját és elkezdte a barinőinek (
) írni, hogy "jaaj milyen szép helyen villamosoznak" . Mi meg, ha már sokszor láttuk is, de örömmel vesszük az örömüket, hogy ilyenben lehet részük és nem kezdünk el telefonozni. Éttermben szoktam látni ifjú párokat egymással szemben ülnek és nyomkodják azt a sz.rt, de ami jobb, amikor jön a kiscsalád várják az ebédet/vacsorát és a három gyerek nyomkodja szintén azt a sz.rt a szülők megpróbálják őket beszéltetni valahogy. Itt vagyok 26 éves és ezt végtelenül szánalomra méltónak érzem, de kövezz megérte.
Igazából bele gondolva nem a kütyükkel van a baj, hanem azok felhasználójával...
* 2012-ben a villamosvonalat a National Geographic 7. helyen beválasztotta világ tíz legszebb villamosvonala közé. [link]
-
parandroid
félisten
"...vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben, mint pl. a társaskapcsolatok."
Például facebook?
"Nem lehet szavazni, arra hogy semmi ilyesmim sincs."
Azzal sincs semmi gond, ha valaki még okostelefont sem hajlandó használni, meg számítógépből is csak más által levetett P4-est használ, de akkor te pontosan miért is jársz erre az oldalra, és bosszantod magaddal ezekkel a hírekkel?
Amúgy minden arra jó, amire használják, semmi összefüggés nincs szerintem aközött, hogy valakinek milyen kütyüi vannak, és milyenek a társas kapcsolatai. Nekem pl van futós okosórám, meg tabletté hajtogatható laptopom is, de Facebook accountom pl. nincs is, szóval valószínűleg valami elborult remete lehetek...
Ha valakinek a horgászás a hobbija, vagy az autóversenyzés, esetleg a társas tánc, vagy a papírsárkány-reptetés, azzal sincs semmi gond, nyilván ilyen körökben fog mozogni, ilyen emberekkel fog ismerkedni, barátkozni, szemben azokkal, akik online szerepjátékokat játszanak, vagy a legfrissebb hardverújdonságokba vannak beleőrülve, és naphosszat a fórumokat bújják. Ettől még nem lesz senkinek több, vagy kevesebb barátja, ugyanúgy eljárhat emberek közé, összejövetelekre, találkozókra, élhet szociális életet, mehet hétvégén a hobbijától függetlenül is bulizni, vagy tarthatja a kapcsolatot 20 évre visszamenőleg valamennyi régi iskolatársával, ismerősével.
p
-
Béééla
őstag
Ettől a digitális benszülöttözéstől mindig az égnek áll a hajam. A személygépjármű-benszülöttek aránya is óriási (100%) mégse képes a legtöbb ember a tankoláson kívül mást csinálni az autójával ha karbantartásról van szó - néha szakszerviz és célszerszám kell egy izzócseréhez vagy egy labor kideríteni melyik szenzor szállt el, de a "régi szép időkben" is csak a szaki mondta meg hangról hogy a hármas henger marad ki.
Szánalmas hogy "informatikához hozzáértő" bélyeget kap az Y generáció, mégse képes még egy oprendszert se újratelepíteni, de még egy rendes önéletrajzot se megírni!
Könyörgöm hogy hagyjuk már el ezt a hülye kategóriát! -
UnSkilleD
senior tag
bármennyiszer is olvasom ez a digitális benszülött elég viccesen hangzik
-
DJGABI
addikt
Életkor alapján a középső csoportba tartozom, de volt MiBand-em, nem igazán szerettem, volt "buta" okosórám (U8) az se nagyon jött át. Hosszú üzemidős telefonom van, meg azért ezek nem nagy fogyasztó készülékek, de valahogy ritkán voltak csatlakoztatva, nem is igazán nyújtottak sok plusz infót. Illetve a mobilt előkapni minimális erőfeszítés, ha értesítés van akkor meg úgyis rezeg, azt általában észreveszi az ember. Egy Androidos (Wear-es) készüléket kipróbálnék, de ennyi. Nem nagyon nyerte el a tetszésem ez a wearable őrület.
Tabletem van, sokszor jól jön, ha utazik/várakozik az ember. Tartalomfogyasztásra (sorozatnézés, olvasás) tökéletes.
Fülhallgatóm hagyományos, vezetékes van. Gondolkoztam bluetooth-oson, de azt is töltögetni meg minden, inkább nem. Ja, közben beugrott, vettem tavaly egy BT-s sapkát.
Az IoT témát érdekesnek tartom, az időzíthető/programozható konnektorban, meg a távirányíthatós lámpákban látok lehetőséget, egész elérhető áron vannak már kínából, szerintem egy ilyen lesz a következő vásárlásom. -
Kitalált piac a kitalált igényeknek. Az asszony is ilyen volt, de azóta rájött, hogy abszolút értelmetlen vannak sokkal fontosabb dolgok is az életben, mint pl. a társaskapcsolatok.
Nem lehet szavazni, arra hogy semmi ilyesmim sincs.
Új hozzászólás Aktív témák
it A Samsung által közzétett kutatás szerint a magyar Y generáció tagjai ellentmondásosan töltik be a technológiai újdonságokra leginkább fogékony korcsoport szerepét.
- Kedvező ár! Dell E5530 laptop (15,6/i5-G3/8GB/256SSD)
- HP EliteBook 745 G6 Ryzen 5 Pro 3500u / FHD IPS / 8Gb DDR4 /256 SSD / Win11 /
- ÚJ MSI Core I5 13400 Gamer MAX PC 10X4.0GHz 32Gb DDR4 512GB NVME SSD GTX 1660 SUPER 6GB DDR6 2ÉV GAR
- HP Z440 Workstation Munka+játék PC 6X4.0GHz 32GB DDR4 512GB SSD QUADRO M2000 4GB DDR5 WIN11 1ÉV GAR!
- GIGABYTE GeForce 3080 VISION OC 10G
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! GB B660M i7 12700KF 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070Ti 8GB GDDR6X COOLER MASTER CMP 510 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest