Hirdetés

Keresés
 • pengwin

  PH! addikt

  Tanulság: Mindenki számítson eszeveszett fogyasztási adatokra a Ryzen3-tól.

  Igen, a 12 és 16 magostól.
  És továbbra sem Ryzen 3, mert az a belépőkategória. Zen 2 a mag neve.

  (#15) westlake
  Nem kell itt aggódni, lesz Threadripper, csak az is megemelt magszámokkal fog érkezni.
  És emiatt szerintem nagyon fájni fog az Intelnek.
  Lassan a hallador által sokat ismételt duma sem lesz kifogás az AMD CPU-k terjedése ellen, és pedig, hogy egy magára valamit adó cég nem épít AMD platformra, mert nem bizonyított, ki tudja, mi lesz vele...

  (#18) schawo
  Ennyire ne erölködj.
  Egyébként meg ezek már nagyon is WS szintű CPU-k, ahhoz illik a fogyasztásuk.
  A kisebbek nem fognak annyit enni, és ha veszélyesen magas lenne a nagy Zen2 CPU-k fogyasztása, akkor nem mennének a 300/400-as lapokban. Azok között azért elég sok volt a fapados, minimál-VRM-mel szerelt darab. Pl. az én lapom se kapott volna Zen2 támogatást, ha a gyártó félne tőle, hogy nem bírja el a 3+2 fázisos VRM (elég erős az a 3 fázis, mert duplázva vannak az alkatrészei, de akkor is csak 3 fázis).

  [ Szerkesztve ]

  Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

 • westlake

  PH! félisten

  Előre rettegünk a "maximum" 105W-tól. :U

  [ Szerkesztve ]

  Play nice!

 • arn

  PH! nagyúr

  fogyasztas teren nem szegyenloskodnek a gyartok, es a def beallitasok kozeleben nincsenek a tdpnek. nalam a 2700x vmi 145w alap bios beallitassal es 160w kornyeken pcb2vel. eleve csak a kesobbi biosokban jelent meg az a ficsor, hogy be lehet neki allitani 105w (vagy kisebb korlatot), de akkor nem is azt tudja, ami a legtobb benchben szerepel, hanem lassabb. az intel a 9900kval ratett egy lapattal a kozel 2x tdp ertekkel.

  a prezentaciokban szereplo tdpadatok es benchmarkok szvsz nem egyutt erendoek, hanem vagy-vagy. a 12-16 magosok szvsz siman a 200w kornyeket fogjak nyaldosni, es 1000% hogy alapbol mindenfele tdpkorlat nelkul fognak futni.

  [ Szerkesztve ]

  RETRO HW-t veszek (VLB, Pentium, Tseng, GUS, Roland, etc)