Hirdetés
- A Microsoft és az OpenAI felhős üzletének megszüntetését kérte a Google
- III. Károly az Apple-höz, a ChatGPT az iPhone-okra érkezik
- A Google is erőművek mellé akarja az AI-t kiszolgáló adatközpontjait
- Nyomoznak a Google és a Meta titkos reklámszövetségéről
- Itt az OpenAI újítása, mindent eláraszthatnak az AI által gyártott videók
Új hozzászólás Aktív témák
-
CYBERIA
senior tag
Gratulálok! Ennek nem így kellett volna történnie!
APU: AMD, MB: AMG :) A peresztrojka nálunk olyan gyors, hogy már ma jobban élünk, mint holnap! | Tudja Mohnke, a nyugati demokráciák dekadensek. Előbb-utóbb alulmaradnak a szigorúan fogott keleti népekkel szemben. | Volvo och SAAB beundrare. | A vér nem válik vízzé.
-
nagyúr
Én sajnálom kicsit, mert a másikat részesítettem előnyben.
A Toshiba a PC üzletágból is kivonul, ez így mindenkinek jobb. Ezt egyébként könyebben túléli a Toshiba, mint fordított esetben a Sony tette volna. A Sony nagyon pengeélen táncolt, szerencséje volt.
Mostantól jöhet majd az X-Box mellé a BD egység. Milyen okos volt a MS.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
t72killer
titán
"A folyamathoz először is szükséges lesz az árak jelentős csökkentése, szükség lesz arra, hogy a lemezgyártásban érdekelt multik jelentős befektetések árán egységesen a Sony szabványa mögé álljanak, végül de nem utolsósorban igény kell mutatkozzék a vásárlók részéről a DVD-nél nagyobb felbontású, részletesebb képet adó technológiára."
Abban reménykedek, h a sonynál lesz elég épeszű elemző és döntéshozó ahhoz, hogy mindezeket belássa+rájöjjön arra, h több pénz jön be, ha 100hajókaraván lemezen csinálnak lemezenkénti 5-10cent tiszta profitot, minthogy 10 raklapnyin lemezenként 5$-t... Különben halott ügy lesz
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
BRinyo
aktív tag
http://www.engadget.com/2008/02/19/live-from-toshibas-hd-dvd-press-conference-in-tokyo/
Itt van még némi info...
-
t72killer
titán
az élő link. Érdekes, szépen elmodja az eladási statisztikákat is. így ér véget 1 technológia... (floppydisket búcsúztatnák már végre )
Ami szomorú, hogy nem úgy búcsúztatják, hogy volna egy új terv. nagyon mindent 1 lapra tettek...
[ Szerkesztve ]
-
User64476
őstag
Memory stick, ATRAC, Minidisc, Sonicstage, csupa vevoszopatas........ Szerintem van mitol felnunk.
-
kisninja
őstag
Hát nem toom hd dvd-t olcsobb lett volna gyártani.... Sony cuccai nem a kedvenceim közé tartozik.... mikor egy sd memo kártya 10k volt addig a memorystik 35-40k
Drága beruházás lesz eza blue raypowered by: ®MAJORMÜVEK®
-
csudri
őstag
Na asszem nekem ezek után kimarad ez a generációja a "söralátéteknek". Éljen a mobil vinyó, ha kevés a dvd.
-
t72killer
titán
ha ilyen tempóban növekszik a kapacitásuk, akkor bizony lehet, h a winyó nyer...
1TB kapacitás kijön 40-45eFt-ból, ami 45Ft/GB winyónál. összehasonlításképp a legolcsóbb black-market DVD kb 10-15Ft/GB,
BLU-ray disc €U-ban legolcsóbban 10€/db (25GB) = 100Ft/GB(!!!) ergo még akkor is jobban járunk legalább egy egész évig, (pl feleződjön a BLU ára) ha a nem leggazdaságosabb TB-os winyót vesszük...Ja, és az írót, mint +amortizálódó ktg-et nem is írtam... kerüljön olcsóér 50kFt-ba, amiből szintén kijön egy terás winyó...
[ Szerkesztve ]
-
Dilikutya
félisten
Egyrészt örülök, hogy nincs több huzavona (belevágni is fölösleges volt, tudtuk jól, hogy idővel az egyik vagy megbukik, vagy pedig a hibrid meghajtók miatt mindegy lesz). Annak viszont én sem örülök, hogy a Sony győzött. A két lemez technológiai hátteréről nem tudok sokat, hogy hosszú távon melyik a jobb döntés. A HDDVD a DVD szabványokra épül, így azok módosított gyártósorain lehet gyártani, ami anyagilag nyilván jobban megéri, mint teljesen új gyártósorokat üzembeállítani, mint a Blu-ray esetében. Viszont a Sony dolgaival sosem voltam megbékélve, a Sonicstage és a memorystick csak egy a szarságuk közül, ott van még a minidisk, bár ezek olyan dolgok, amik nélkül az ember jól megvan, van alternativa. Sokkal jobban bosszantott a pár évvel ezelőtti rootkit botrányuk a CD-k másolásvédelmével, és nem örülök, hogy az ő szabványuk uralja majd a piacot.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
feka007
veterán
Én nem bánom, ha végre befejeződik a formátumháború...
-
törölt tag
aaaah...nem is tudom mit mondjak....
csak abban remenykedem, hogy hamar leviszik az arakat
bar en raerek, meg mindig csak hd-ready tv-m van es most 2-3 evig nem is akarok egy full hd-t venni... -
M@trixfan
addikt
Ez látható volt már a legelején a specifikációk alapján. Örülök neki mert a Blu ray előremutatóbb hosszú távon és akkor már miért ne az legyen? Nem tök mindegy milyen lejátszót kell venni mint fogyasztó? Az árak úgyis beállnak, lefeljebb egy évvel tovább tart. Nekem minden technológiai ugrásnál inkább az a félelmem, hogy a túlzott visszafelé kompatibilitás a lehetőségek rovására megy.
twitter: MatrixfanLive | Ősidőktől a PH!-n
-
Apollyon
Korrektor
Hát ennek a háborúnak hamar vége lett...
Az a baj az egésszel, hogy ahhoz h egyáltalán kihasználjuk a HD előnyeit ugye, vennem kellene fullHD-s tévét, meg legalább egy olvasót is. Szinte egy komplett szórakoztató centert kéne emiatt lecseréni, mert akkor már a PC-be is kellene egy olvasó-író...
Nos nekem egyik sincs. És nem is lesz, amíg nem lesz normális ára, ez dönti el.Adattárolásra jobb a Blu-ray, mert azért mégiscsak ~10GB-tal többet tudok háttértárolni, és így néhány lemezre le is menthetnék egy komplett winyót.
Szerintem nem buktak volna el a srácok a HD DVD-vel, ha elkezdik nyomni ezerrel a hibrid meghajtókat/írókat.
Szvsz KB azért vesztettek tulajdonképpen, mert a BD-re több adat fér.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
zerga~
csendes tag
Nekem véletlenségből mindenem Sony, és miután kiadtam 140e egy szaros konzolra, pöppet mérges lettem volna ha elbuknak.
Amugy konzol fronton is már helycserés támadást rebesgetnek, persze a Wii töretlenül az első.felvételi 08'
-
Apollyon
Korrektor
válasz M@trixfan #18 üzenetére
Azért van itt a nagy para, mert mivel most a Sony nyert, azt csinál amit akar, amihez van pofája. Lásd a memory stickes (M2) problémát, amit felhoztak már. Ugyanaz az M2 mint a MicroSD, semmivel nem tud többet nála, mégis drágább sokkal (volt).
Ez is csak arra volt jó hogy beletedd a pénzed Sonyék zsebébe.
De most már kénytelen leszel mivel már csak ez van, és nem hiszem h ezekután bárki is használna a jövőben egy "bukott" formátumot.Kis időt kivárunk és minden jó lesz. Szerintem. Ma már az M2-k se drágábbak sokkal, és a Sony cuccai minőségi cuccok, soha nem csalódtam (még) bennük. Ez az igazság.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
nagyúr
Nézd, ha pillanatok alatt nem tud elterjedni az ára miatt, majd jön valaki egy olcsóbb új formátummal. Ennyire nem lehet hülye a Sony. Vagy mégis?
Ha beindul a holografikus tárolás vagy egyéb, mozgóalkatrész nélküli megoldások, úgyis annyi a BD-nek is.[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Lacix29
őstag
Az általatok felhozott példák, amiknek magas volt az áruk, azok mind kizárólagosan a SONY tulajdonában voltak.
A Blu-ray nem csak a Sony tulajdona, hanem a Blu-ray Disc Association tulajdona.
Ennek tagjai:
[link]
Az alapító tagok pedig:
Sony, Matsushita (Panasonic), Pioneer, Philips, Thomson, LG Electronics, Hitachi, Sharp, Samsung -
simonzé
addikt
Vajon a Sonynak mennyibe került a győzelem megvásárlása? Globálisan nagyobb cég mint a Toshiba, legalábbis a vevők felé jobban látszik az arca, és így a piaci befolyása is óriási. Nekik nagyon fontoso volt a győzelem, mert ha a BR megbukik, a PS3 menthetetlen. Ha az eddigi nehézségeik (milliós CCD visszahívás, tízmilliós akkucsere a notikban, félresikerült PS3 launch és alig-alig eladások) után még a BR is becsődöl, az már megrengette volna a céget. Muszáj volt győzniük, talán a jövőjük veszett volna el a vereséggel.
A Toshiba viszont csak megrántja a vállát, elismeri hogy vesztettek, nyalogatja a sebeit, és tovább él mint egy háromlábú kutya. Viszont ez az "Ez már nem a mi dolgunk" hozzáállás a jövőbeli tartlamakkal kapcsolatban már elég érdekes.Ja, a Zune és az XBox360 és a Vista után újabb vereséget kénytelen benyelni a MS is. Mondjuk értük nem fáj a szívem.
[ Szerkesztve ]
I don't fit in. I fit out.
-
dabadab
titán
válasz fordfairlane #26 üzenetére
Azert a DVD - VHS valtas joval radikalisabb elonyoket hozott, mint ami a DVD - BluRaynel van (tekercseles, koszolodo fej, a puszta meret meg meg biztosan egy csomo mas dolog is (nalam kimaradt a VHS )), szoval en nem szamitok olyan hirtelen valtasra, mint a DVD-nel. Raadasul meg az online tartalom is megjelent, mint egyre komolyabb tenyezo - szoval kivancsi leszek, hogy a BD-nek mennyivel lesz nagyobb jovoje, mint pl a DVD-A-nak.
DRM is theft
-
dabadab
titán
"övék lett a piac, innentől kezdve az a jó nekik ha minnél többet adnak el."
Nem, az a jo nekik, ha minel nagyobb a hasznuk, es mivel monopolhelyzetben vannak (BR licenszt csak toluk lehet venni), erosen valoszinu, hogy megprobalnak minden fillert kifacsarni a piacbol azzal, hogy csak lassan fog esni az ara.
JT: kellett ilyen szoszatyarnak lennem
[ Szerkesztve ]
DRM is theft
-
dezz
nagyúr
válasz Jim Tonic #27 üzenetére
"Persze, elvben. Gyakorlatban meg a Sony kezében van szinte az egész."
Aha, a műsoros BD lemezek gyártásának nagy része, egyelőre. A többin jópár más gyártóval osztozik. (Még a szabadalmakon is!) Már most is több cég gyárt lejátszókat, olvasókat, írókat, kéklézer-diódákat, üres lemezeket. (Most állnak neki a nagyobb volumenű gyártásnak az olyan cégek, mint pl. Verbatim [MCC], és kisebb társai.)
(#28) simonzé: "Nekik nagyon fontoso volt a győzelem, mert ha a BR megbukik, a PS3 menthetetlen."
Ez nem olyan biztos."félresikerült PS3 launch és alig-alig eladások"
A félresikerült launch (már az amerikai, ez európai sokkal jobban sikerült) igaz, de a többi ökörség, FUD. Mióta európában is megjelent, átlagosan világ szinten nagyjából egyformák voltak a heti eladások, mint az Xbox360-é. Tavaly november óta (ekkor jelent meg a 40GB-os, olcsóbb változat) meg veri.(#32): Milyen monopólium? Lásd fent... A FUD-ot meg tegyük már kicsit félre.
(#33) dabadab: Igen, a Blu-ray Associationtól, aminek számos vezető tagja van, akik együtt döntenek mindenről.
(#26) fordfairlane: Aki most vesz tévét, és nem kell különösebben meghúznia a nadrágszíjat (hogy mér részletre se telljen), az nagyrészt már legalább HD-Ready-t vesz.
[ Szerkesztve ]
-
wierra
senior tag
1. Minél többen veszik meg a BD gyártási licenszét, annál olcsóbb lesz a lemezek ára.
2. Nyilván mesterségesen magasan fogják tartani a nyers lemezek árait eleinte a kalózkodás által okozott veszteségek kompenzálására (lásd: DVD szabvány hajnala). A filmstúdiók érdekében is ez áll. tehát nem az a cél, hogy JóskaPista ócsó pézér tudja átmásolni az aktuális mozisikert...
3. Egy BD-film pedig nem drágább, mint anno a DVD-filmek voltak megjlenésükkor, legalább is nem számottevően.[ Szerkesztve ]
"In fact, success represents 1 percent of your work which results only from the 99 percent that is called failure. Success can be achieved only through repeated failure and introspection.” – Soichiro Honda
-
Dare2Live
félisten
Vajon a Sonynak mennyibe került a győzelem megvásárlása?
Nézd meg a tavalyi eredményüket, negyedévenként olyan 500millió $ veszteséggel müködnek. Vmire elszorták a pénzt....
Ja, a Zune és az XBox360 és a Vista után újabb vereséget kénytelen benyelni a MS is. Ők eközben negyedévente olyan 3.000millió$ profitot szereznek. Ha jól emlékszem tavaly is rekordprofittal zártak.
[ Szerkesztve ]
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
anulu
félisten
részemről örülök a BR győzelmének. márcsak amiatt is, mert ha nem a leendő győztes olvasójával szerelt konzolt vettem volna, akkor most kicsit kaparnám a falat. megvan a hd tv, ps3, úgyhogy már csak az emberi film árakra várok
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
törölt tag
"Globálisan nagyobb cég mint a Toshiba, legalábbis a vevők felé jobban látszik az arca, és így a piaci befolyása is óriási."
Toshibát sem kell félteni, árbevétel forgalmat tekintve kb ugyanott van mint a sony, és ha jól emlkészem adózott eredményben is nagyon hasonlóak, mai világgazdaságban olvastam a hírt és ott voltak a táblák. Csakhát más a vevői bázis mint írod is.
Más: az MS x360-al nem szenvedett vereséget
-
törölt tag
válasz Dare2Live #43 üzenetére
Nem találkoztam ilyen pénzügyi adatokkal. Valami azt súgja te sem. Annyit tudni hogy nagy kidás a tervezési hiba, csakhogy közben profittal árulja már a gépet is, az eladott játék/gép mutatóban meg magasan vezet a wii/ps3 (kb egy szint) előtt. Én sem szeretem microfost de ami mostanában megy már átesik a ló másik oldalára.
-
dezz
nagyúr
De már hogy ne lennének versenyhelyzetben? Egymással fognak versenyezni! Mint ahogy most a DVD gyártók, akik mind a DVD Forum tagjai.
(Ha emlékeim nem csalnak, a DVD ára is akkor kezdett igazán esni, amikor megoldódott a +/- változat közötti rivalizálás, ami akkor is elbizonytalanította a vevőket. [Tudom, sok szempontból más eset, de ebből a szempontból hasonló.])
-
dabadab
titán
A dolog ennel azert bonyolultabb.
"ettől még azzal járnak jobban ha többet adnak el kisebb árrés mellett."
Arresrol igazan nincs ertelme beszelni a licenszeknel, mivel azoknak sajat koltsege nincs (a BR kifejlesztesenek persze volt, de azt mar kifizettek es teljesen fuggetlen attol, hogy egy licenszet adnak el v egymilliot), gyak. a teljes ara haszon. A BDA-nal valoszinuleg lelkesen probaljak modellezni a piacot, hogy milyen arnal milyen mennyiseget tudnak eladni, aztan ahol a ketto szorzata a legnagyobb, oda lovik be az arat.
Ez az ar mondjuk idoben nem allando, mivel a hi-tech piacon teljesen bevalt gyakorlat az, hogy az idotenyezovel szegmentaljak a piacot: aki hajlando 10000 penzt adni egy lemezert, az mar most mehet erte, aki csak 1000 penzt, az jovore, aki meg csak 100-at, az meg ot ev mulva, igy szepen lassan mindenkitol begyujtik a penzt. Az, hogy ezzel a strategiaval az elejen csak keves lemezt lehet eladni, meg jo is, mert ido kell a BR gyarak felepitesehez.DRM is theft
-
Alex91
félisten
Ugyis az iTunes nyer ! Lassan mar CD-t se veszunk, ugyanigy lesz a filmeknel is...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Nippon
őstag
Lényegében egyetértek! De azért a BR már egy ideje elérhető, és most a formátumháború lezárásával szép lassan elkezdnek (remélhetőleg) csökkenni az árak. Szóval lassan el kell kezdődnie a BR-nek a mainstreambe vonulnia. Ehhez csökkenteni kell az árakat. Most nem a mai DVD árak mértékére gondolok.
-
Thulcandra
senior tag
Ahhahha, ideje volt, veszettül ideje volt. Most már remélem nem lesz hetente min. 2 felesleges hír minden portálon erről a már ezer éve fárasztó témáról.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest