Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Sinesol

  addikt

  Igazabol csak haladunk a korral, az USA-ban ezek mar reg alapdolgok, errol szol a “fejlett” demokracia.:D

  Amugy meg tokmindegy ki a tulaj, egyik ceg olyan mint a masik, az a lenyeg hogy mi jol jarjunk, bar nem tudom pontosan milyen uzletagat vettek meg, vagy hogy ez miert lehet jo nekunk.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Egészségüggyel nincs problémám, nemrég voltam nagyobb kivizsgáláson, bő egy nap alatt megvolt minden, jó volt a kiszolgálás is, nemigen tudtam mibe belekötni. Közelünkben mondjuk az utóbbi évben két kórház/játóbeteg ellátó is épült, szóval igencsak modern is minden, bár én nem ezekben voltam, mert megyeszékhelyre 1-2 nap alatt tudtam időpontot szerezni, ezekbe meg 2-3 hét is lett volna, mire sorra kerülök.
  Az oktatásba annyira nem látok bele, régen volt már, de a nyugdijrendszerrel nem csak nálunk lesz gond, azt mondják a skandináv államokon kívül egész Eu-nak rosszak a kilátásai.
  Nekem van egy olyan benyomásom, hogy az emberek azt hiszik külföldön kolbászból van a kerítés és elvből minden rossz, ami itthon van, pedig azért a valóság nem egészen ez.

  Voltam amúgy Dániában kórházban, hát egy sima baleseti sérülésre vártam 4-5 órát mire elláttak, miközben kb. 5-6 ember volt a váróban. Ráadásul odamegy az ember, és nem vesznek fel, fel kell hivnod ügyfélszolgálatot a helyszinen hogy beszámolj a dolgokról, azok bejegyeznek, majd a melletted lévő portás ad egy sorszámot, miután fentről leszólnak, mindez cirka 30 perc. :D Mondjuk szép designos a váró, vannak fotelek, de nem azért megy oda az ember, kényelmesen üldögélni, ujsagot olvasni otthon is tudok a nappaliban. Aztán az orvos rádnéz és ha csak nem haldokolsz azt mondja menj haza szedjél be pár aszpirint és jól leszel, ha mégis fertőzés történne, akk menj vissza és ad antibiotikumot, mindezt nyílt, szennyezett sebnél!. Mondanom sem kell, igencsak szidják az ottani egészségügyet, úgy tűnik valahogy ez minden országban divat.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Gond nélkül profin elláttak itthon is, amikor valami történt, ráadásul ez épp vidéken volt, nem is a fővárosban. A trükközés dolgot meg nem értem, azért mentem megyeszékhelyre, mivel ott volt kaptam közelebbi időpontot a vizsgálatomra, ezért azt választottam, nem tudom ebben mi a pláne. Külföldön pedig én is évekig éltem, nincs benne semmi extra, ettől még nem érzem szükségét, hogy folyamat mindent sarazzak itthon.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  30km megyeszekhely, a közelebbi hely meg olyan 8-9 km az egyik, a masik meg 10 kb, szerintem ebben nincs semmi vészes. Az apádat sajnálom, de nem mindenhatóak az orvosok, ez máshol is hasonlóan megtörténhet. Az okot meg lehet könnyen levontad, de a laikusnak minden egyszerű, jobban értenek mindenhez is, mint maga az orvos.

  A linkekhez meg csak annyit, hogy most komolyan hasra kéne esnem attól, hogy kikerestél pár negativ dolgot, ráadásul épp egy 444 szintű szennylaptól is, aki épp abból él, hogy ilyen hatásvadász cikkeket gyárt? Szerinted máshol nem lehetne ugyanigy összeszedni pár cikket, hogy negativabb képet fessünk a valósnál? Elmegyek Detroitba csinálok pár képet és előadom, hogy ez az USA, kb az is hasonlóan buta általánosítás lenne...

  Nyilván bőven van még hova fejlődni Magyarországnak, ezt aláírom, de ez a fajta erős ferdítés nem nevezhető épp egészségesnek.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Inkább annak kéne kinyitnia a szemét, aki szerint nem egyenértékűek ezek a lapok, tökmindegy jobb vagy baloldal, ugyanolyan propagandalap mind, talán még az Index az utóbbi idöben próbál valamelyest középutat megütni, de az is erősen véleményes.

  Depression: Eljárások ugyanugy folynak kb. minden tagállam ellen tucatjával, csak ugye úgy állítja be a baloldal, mintha ez egyedi lenne. Gazdasági növekedésben 3.-ként sereghajtók sem igazán vagyunk, max a balos propaganda próbálja ezt sugallni.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Elég egyoldalú a listád, pedig ugyanugy a másik oldal is bőven gyártja a kitalált híreket, meg ferdít rendesen, ahogy azt elvárják tőlük. Amúgyis most attól, mert a kormányoldalról felhoztál egy csomó dolgot, attól még nem lesz szebb a másik oldal. Ez kb. olyan mintha a gyereked azzal magyarázná a két tucatnyi egyesét, hogy dehát a szomszéd gyereknek három tucat van....

  Erősen elfogult, amikor egyik oldalat hozod csak fel, de ami a másik oldalon történik az valahogy el van nézve, vagy nem akarod látni. Ilyenkor azért elég vicces, amikor elkezdel "párhuzamos valóságról" írni, miközben te is abban élsz, csak épp a skála másik oldalán.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Mondjuk ezzel csak annyi a baj, hogy csak azokat a dolgokat mutatja, amelyekkel törődött is valaki, jelenleg viszont épp az a helyzet, hogy a kormány többnyire ignorálja a dolgokat, míg az ellenzék szeret minden lehetőséget megragadni, hogy ilyen szép számokat mutathassanak, szóval ez is magyarázhatja a grafikonokat. Ha jól emlékszem volt is valami írás valamelyik amerikai lapban, hogy mára a populista politikusok rájöttek, hogy a legjobb, ha tudomást sem vesznek az ellenzékről, azzal ugyanis nem tudnak semmit sem kezdeni, nem alakulhat ki vita, párbeszéd, amit esetleg elbukhatnak. Persze nyilván lehet a valósan is nagy különbség, csak nehéz mindennek utánajárni.

  Na meg ott van még a szándékos ferdítés, hangulatkeltés témaköre is, amikor lehet hogy nem hazudik egyik oldal sajtója sem, viszont próbálják egymást rossz szinben feltüntetni, ugye sokféleképpen meg lehet írni egy dolgot. Pl. elmehetsz egy isten háta mögötti szellemfaluba és azt mondhatod itt van tessék, elavult az iskola, stb, ez a helyzet jellemzi az országot, de ugyanugy elmehetsz egy kormányközeli faluba és mutogathatod az Origo-n hogy tessék, milyen modern minden. Jelenleg kb ez a két véglet létezik sajnos.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  lol, jártál te már Romániában? Mert ha igen, akkor tudnád, hogy kanyarba sincsenek Magyarországhoz képest, ott tartanak, mint mi kb a 90-es években, rettenet pusztulat az egész, a fővárosukkal együtt. Néha elképedek, hogy mennyire képesek egyesek megenni a balos propagandát arról, hogy milyen rossz hely Magyarország és milyen jó hely minden, ami nem itt van.

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Igazából kb. értelmetlen energiapazarlás bármilyen politikai jellegű dologba is belemenni itt PH-n, ahol gyakorlatilag mindenki balliberális, szerintem engedd el a dolgot. Eldöntötték, hogy semmi sem jó és kész, ennyi, amugyis kényelmesebb, ha mindig lehet valakit hibáztatni a saját magunk helyett is. Aki meg mást gondol, esetleg megkérdőjelezi a baloldali propagandát, az egyszerűen hülye, ennyiből áll a hitvallás. :D

  [ Szerkesztve ]

 • Sinesol

  addikt

  Én meg a fekete-fehér világnézet..lol...ezt mégis honnan a viharból szűrted le?

  Éppenséggel épp rád illik ez a jellemzés a kommented után, bár sajnos valószínűleg még csak nem is érted miért. :(

  [ Szerkesztve ]

Hozzászólok Aktív témák