Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Runner_fxr

  Ármester

  Abban igazad van, hogy a bevándorlás egy nagyon komplex téma, de azért valamit mégiscsak kezdeni kéne vele. És most ez alatt nyilván nem azt értem, hogy akkor mindenki engedjen be mindenkit, hanem lennie kéne valamiféle határvonalnak, valamiféle válasznak arra, hogy itt van egy nagyon komoly nyomás a migránsok részéről. Szerintem eddig is épp elég jött, ezekkel sem nagyon tudnak mit kezdeni, én személyesen láttam Malmőt, hát, nem szívesen mennék oda vissza. Sokan csak üvegkalitkából látták a migrációt, persze, hogy nem veszik komolyan, de azért más ezt testközelből látni. Úgy utazni, hogy te vagy egyedül fehér a migránsok közt. Innen Magyarországról ezt elég nehéz megítélni, hogy valójában milyen állapotok vannak egyes területeken, ahol nagyobb mennyiségben vannak migránsok.
  És a legfőbb problémám az, hogy továbbra is a befogadás, még több migráns beengedése mellett vannak a balliberális (vagy pontosan milyen jelzővel kéne illetnem?) pártok.
  Az ember azt sem tudja mi lesz ennek a vége, azért nem ártana az Európai állampolgárokat tájékoztatni arról, hogy mi ezzel a tervük, mert láthatólag csak sodródnak az árral, ami sok jót nem vetít előre. A wir schaffen das csúfosan elbukott.

  A másik problémám, hogy a legtöbbje gazdasági bevándorló, ha valóban háborús menekültek lennének, még érteném jobban ezt a befogadás párti álláspontot, de alig 10%-uk vagy kevesebb érkezik háborús övezetből. És ezek a válaszok amiket adnak erre az Európai liberális pártok, csak azt erősítik a migránsokban, hogy lehet jönni.

  Azt még csak csak elfogadom, hogy nem mindenki gondolkodik nemzetben, van aki elégedett lenne egy nagy masszával (Európai egyesül államok), de az már nem megy le a torkomon, hogy tétlenül nézzük végig ahogy az Európai őslakosok kerülnek kisebbségbe egy fekete afrikai és muszlim népességgel szemben! Lehet itt az iszlámot ártatlan kis vallásként bemutatni, ami tökéletesen kompatibilis a mai neoliberális eszmékkel, de ez hazugság! Nem, kurv@ra nem kompatibilis, már eleve ott ellentétes az egész, ahogy ők a nőkkel bánnak! Az iszlám egy hódító típusú vallás, aki nem muszlim az hitetlen, lenézendő, és akkor még nagyon szerencséd van ha csak lenézendő vagy a szemükben. Az iszlám a középkor! Egy a vallás és az állam, nincs szétválasztva, mint a liberalizmus kontra állam és a kereszténység kontra állam. Én elhiszem, hogy találkoztál jó arc migránsokkal, de nehéz lenne ezt megmagyarázni annak a sok száz áldozat hozzátartozóinak, akik az elmúlt pár évben veszítették életüket migránsok miatt. Amint többségbe kerülnek, az ő törvényeik szerint kell élni, nem fognak mást megtűrni. Ha azt hiszed nem így lesz, hatalmasat tévedsz!

  nuke7: Miért baj ha kisebbségbe kerülünk? Fentebb kifejtettem! Mérhetetlenül nagy felelőtlenség ha ezt tényleg komolyan gondolod. Azt még megértem, hogy valaki annyira pc akar lenni, hogy nehezen mond nemet a migránsok befogadására, de, hogy ilyen szinten homokba dugjuk a fejünket és az öngyilkosság felé meneteljünk, az szerintem egészen elképesztő!

  Én azt nem mondom, hogy nektek semmiben nincs igazatok és csak a konzervatív jobboldalnál van a bölcsek köve, de amiket ti gondoltok a migrációról, az egész Európai jövőről, az olyan szinten felelőtlen és szélsőséges, hogy ezzel azonosulni semmilyen szinten nem tudok és szerintem ezzel így van minden konzervatív jobboldali. Én komolyan gondoltam azt, hogy végső soron az lenne a legjobb ha a liberálisok és a jobboldaliak megegyeznének. Az emberek ezzel járnának a legjobban, mert az értelmetlen politikai csatározás helyett többet lehetne foglalkozni a valódi problémákkal. A politikus nem azért van, hogy vitatkozzon, hanem, hogy az embereknek élhetőbb világot teremtsenek. És egy politikusnak elsősorban az a kötelessége, hogy az adott ország, nemzet állampolgárait képviselje! Mivel tőlük kapta a bizalmat, nem élhet vissza vele! És azt mondani, hogy nem baj ha az idegenek kerülnek többségbe a mi területeinken, alighanem szembemegy ezzel! A politikusoknak az állampolgár legyen az első, ne az idegen! És jelenleg nem ez a helyzet, legalább is a liberális oldalon. Mind a két félnek engednie kellene! Abban biztos lehetsz, hogy ezt így nem lehet lenyomni az emberek torkán, hogy nem baj ha többségbe kerülnek a migránsok. Ennek háború lehet a vége! Ezt meg senki sem akarhatja, aki tiszteli a demokráciát és a jogállamot!

  És még annyi, hogy Magyarországot azért nem kéne bírálni mert nem akar migránst, tiszteletben kéne hagyni, hogy ki mit gondol erről. Ráadásul nem Magyarország rabolta végig a fél világot, foglalkozzanak azok a migránsokkal akik előidézték ezt a helyzetet, akik kirabolták azokat az országokat ahonnan jönnek! Az EU tagság sem magyarázat erre, mert a belépéskor ilyenekről szó nem volt!

  [ Szerkesztve ]

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • dabadab

  titán

  "Lehet itt az iszlámot ártatlan kis vallásként bemutatni, ami tökéletesen kompatibilis a mai neoliberális eszmékkel"

  Izé, ez a neoliberálozás olyan, mintha az imbuszkulcsról azt hinnéd, hogy az közlekedési eszköz indítására való, mert benne van hogy busz meg kulcs.

  DRM is theft

 • Aweriot

  veterán

  Szerintem eddig is épp elég jött, ezekkel sem nagyon tudnak mit kezdeni, én személyesen láttam Malmőt, hát, nem szívesen mennék oda vissza

  Én is és Frankfurtban élek. Biztos én vagyok máshogy bekötve, de engem nem zavar.

  hogy nem veszik komolyan, de azért más ezt testközelből látni.

  Én látom és ezért mondom, hogy a Fidesz féle antimigráns propaganda finoman fogalmazva Bullshit.

  A wir schaffen das csúfosan elbukott.

  Ezt mire alapozod? (Nein, die Integration ist nicht gescheitert.)

  ha valóban háborús menekültek lennének, még érteném jobban ezt a befogadás párti álláspontot, de alig 10%-uk vagy kevesebb érkezik háborús övezetből

  Erre valami forrás? Ezt nézd meg, érdekes.

  Lehet itt az iszlámot ártatlan kis vallásként bemutatni, ami tökéletesen kompatibilis a mai neoliberális eszmékkel, de ez hazugság! Nem, kurv@ra nem kompatibilis, már eleve ott ellentétes az egész, ahogy ők a nőkkel bánnak!

  Egészen pontosan hogyan is bánnak a nőkkel? Hány muszlim családot ismersz? Azért mert úgy tűnik, hogy brutálisan el vannak nyomva a nők (a többség egyébként büszke a hijabra) még nem igaz. Legalábbis a nyugaton élő muszlimok között.

  Az iszlám egy hódító típusú vallás, aki nem muszlim az hitetlen, lenézendő, és akkor még nagyon szerencséd van ha csak lenézendő vagy a szemükben.

  Na ha most kicseréljük az iszlámot a katolicizmusra akkor mi történik?

  Én elhiszem, hogy találkoztál jó arc migránsokkal, de nehéz lenne ezt megmagyarázni annak a sok száz áldozat hozzátartozóinak, akik az elmúlt pár évben veszítették életüket migránsok miatt.

  Ugyanúgy nehéz elmagyarázni egy részes sofőr által meggyilkolt család hozzátartozóinak, hogy miért nem tiltjuk be az alkoholt.

  Amint többségbe kerülnek, az ő törvényeik szerint kell élni, nem fognak mást megtűrni. Ha azt hiszed nem így lesz, hatalmasat tévedsz!

  A német állampolgárok kb. 11%-ának van az elmúlt három generációban nem német állampolgár felmenője. Ezek mellett kb. 9 millió nem német állampolgár él az országban, többségében EU állampolgárok. Ez azért még el fog tartani egy jó ideig ;)

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • dabadab

  titán

  "Amint többségbe kerülnek, az ő törvényeik szerint kell élni, nem fognak mást megtűrni."

  Tehát azt gondolod, hogy az összes muszlim az kb. mind a helyi MIÉP-es/mihazánkos irányvonalat nyomja és hogy ezek (a nyilván nem túl jól képzett, nem túl jól kereső, alapvetően a társadalom alsó rétegeihez tartozó, a politikában alulreprezentált) emberek szerzik meg a hatalmat?

  Mondjuk ha csak annyi kapcsolatod van velük, hogy egyszer együtt metróztál arabokkal, akkor el lehet hinni ezt, de amúgy nem nagyon.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • nuke7

  veterán

  nem tudom, hogy mi az, amit írtál. :(

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Fred23

  veterán

  Mérsékelt liberálisként / centristaként is van pár dolog, amit én is hasonlóan látok, mint Runner_fxr.

  A bevándorlást lassítani kellene, ugyanakkor szerintem jó keretek között elfogadható egy bizonyos mértékig. A két legfontosabb dolog, amiben azonnal lépni kéne: a tanulatlanság felszámolása a bevándorlók között, és a vallási fanatikusok nagyon gyors kiszűrése és kitoloncolása az EU területéről. Nem szabad hagyni, hogy félművelt, tanulni se akaró, de nagyon vallásos muszlimok nagy számban telepedjenek le az EU-ban 0 integrálódási szándékkal.

  Ha van valami, ami közös európai érték, akkor az a tudományos szemlélet, módszer. Ennek az iszlám éppen úgy az ellensége, mint gyakorta a magát komolyabban vevő kereszténység. Ha rengeteg migráns jön az EU-ba, az erre a megvédendő tudományos szemléletre szerintem is veszélyt jelenthet. (Megváltoztathatja akár a jelenlegi európai életmódot, normát.) Főként pedig akkor, ha gyakran nem párosul valódi integrációval, oktatással, munkahelyteremtéssel a bevándorlás. Szóval bár már most is kisebbségben vagyok a leginkább tudományos szemléletemmel, vallástalanságommal, nagyon nem szeretném ezt a helyzetet még tovább rontani, és figyelek az érdekeimre.

  Én egy Európai Egyesült Államokat szeretnék, de nem keresztény, zsidó, vagy keresztény vezetők erős befolyásával. Egyiptomban a tévében megy, hogy 12 éves gyerekek géppisztollyal védik a hazát és az iszlámot, anyum le is fényképezte ezt. Meg ugye a napi ötszöri ima már nagyon fiatal kortól. Tényleg tök más kultúra, nagyon nehéz az ottani műveletlenebb rétegeket európaivá alakítgatni. Nekem két muszlim sógorom van, mindegyiket kedvelem, egyik sokban hasonlít is rám; utóbbi mondta például, hogy az első, amit meg szeret tudni egy ismeretlenről, az a vallása / vallástalansága. Baromira hasonlóan gondolkodik időnként, mint én, csak mást képvisel ezen a nagyon fontos téren. A vallás és a kultúra túl erősen fonódott össze náluk, és én attól tartok, hogy ha még a műveltebb muszlimoknak is valamennyire problémás az európai norma, életmód (akár az, hogy én nyílt utcán csókolózok), mit kezdene az EU néhány százezer tanulatlan muszlimmal?! Én se szeretném, ha az EU-ban egyszer muszlim többség lenne, vagy szimplán az, hogy rengeteg mindenben engedne nekik a rendszer, és korlátozná a szabadabb szellemű, európai életmódot kedvelő embereket.

  Egyébként az arab világ is elég változatos, egyik arab sógorom például azt mondta, nem szereti a dubajiakat, mert rengetegen nagyon erkölcstelenek.

  Az iszlám lehet tolerálható, lehet kompatibilis szerintem mégis az európaiak számára, pont ahogy a kereszténység is; valójában egy keresztény és egy muszlim baromira hasonló, köztük az értelmesebbek ezzel tisztában is vannak. Tuniszban például kereszténynek lenni majdnem olyan, mint muszlimnak lenni; legrosszabb esetben úgy néznek a keresztényre, mint aki kissé eltévedt, de azért rokon, azért kedves istenfélő. Szóval nincs nagy baj, amíg nem engedünk a szekuláris államból; de rengeteg EU-ba vándorló muszlim esetén mégis tartok kicsit attól, hogy egyszer mindenütt vallásos nevelés lesz -részben miattuk. Majd választhat a gyereked, milyen vallás papja tanítsa erkölcsre, stb. Sajnos lassan az a helyzet, hogy muszlimok nélkül is ez az irány nálunk.

  Fura, hogy még nem zárták ezt a topikot, noha biztosan követik a modik. Talán azért, mert még viszonylag normális mederben folyik a beszélgetés. :)

  [ Szerkesztve ]

 • minek?:S

  őstag

  & Aweriot

  Ennyi? Miért nem jönnek haza? Ez holt gyenge érv. Tessék újra gondolni, aztán beszélgethetünk. Nyilván mivel nekik az az Otthonuk.. talán több száz éve, de minimum 150-200, azért nem olyan könnyű azt.. család, ismerősök, sorstársak.. akikkel együtt "harcolhatnak" és/vagy csak szimplán nincs minimum 20-30 milliójuk, hogy családostul ideköltözzenek. Gratulálok annak, aki tök lazán tud kiköltözni külföldre, nekem szintén nem menne, így meg tudom érteni azokat, akik hasonlóan vannak.

  Üdv.:M.

 • nuke7

  veterán

  miért gyenge érv? tudjuk, hogy a migránsokat tárt karokkal várja az eu, miért nem jönnek magyarországra, ha annyira nagyon magyarok?! :F
  harcolhatnak?! milyen háború van amiről nem tudok?
  Költözéshez miért kell olyan sok pénz? Eladják az ottani dolgaikat és elköltöznek. Mi olyan nehéz ezen? :F

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Noukoum

  addikt

  Nem az én problémám.:)

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • minek?:S

  őstag

  Leirtam. Otthon, csalad, generaciok, Hazaszeretet. Masreszt meg hany hazat adtal el idaig es vettel masikat? Nagyon jol hangzik ez a duma.. az internetrol.. de azert nem olyan konnyu eladni egy hazat.. foleg egy kis faluban.. foleg annyiert, hogy aztan atkoltozhessen ide, csaladostul.. aztan gondolom, ha valami iskolai vegzettsege van, akkor az nem feltetlen jo ide... Masreszt mi van akkor, ha valamelyik ose valami maradandot alkotott az adott telepulesen? Nekem pl apam csinalta az igenyesebb ko munkak legalabb 80%-at itt. De komolyan.. az az Otthonuk. Attol, hogy papiron mas orszag neve alatt fut, az a fold nem lesz egy darabig szlovak(ahhoz ki kene halnia az osszes magyarnak, lerombolni az osszes epuletet, amit mi magyarok epitettunk, a mi penzunkbol..) vagy roman, ukran etc. Masreszt direkt hasznaltam idezojeleket.. harcolni nem csak puskakkal meg kardokkal lehet. Sok magyar pl nem is tud romanul vagy szlovakul... sokan azert vannak hatranyos helyzetben, mert magyarok, mind ugyintezesben, mind oktatasban, mind mindenben masodrendueknek tartjak a magyarokat, ezert minden nap egy "harc" nekik, amiert Tiszteletet erdemelnek, nem leromanozast(vagy szlovakozast etc.).

  Üdv.:M.

 • Aweriot

  veterán

  Szlovákiában élnek, szlovák polgárok, tessék megtanulni a nyelvet. Ugyanezt várjuk az új bevándorlóktól, az integrációt. Nekik akkor miért is ne kéne?

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • Bluesummers

  senior tag

  ”Belinkelhetem ide...”
  Do.

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • Noukoum

  addikt

  A bevándorló idejött, a elcsatolt területeken élő magyarok pedig nem.
  Ha külföldre költözik egy magyar neki is meg kell tanulnia a nyelvet. Szóval..

  [ Szerkesztve ]

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • nuke7

  veterán

  de akkor most mi a hazaszeretet? Azt szeretik, ahol élnek, vagy magyarországot..?! :F

  Északkelet magyarországon lehet venni telket, két házzal 1-2 millióért. Ne mondd nekem, hogy nincs annyi pénze valakinek, ha eladja a magyarországon kívüli ingatlanját / ingóságait... :N (vagy akár a dunakanyarban ikerház részt - mi másfél millióért nem tudtuk eladni :N )

  Vagy az lehet, hogy észak kelet magyarország mégse annyira vonzó, mégse annyira magyarok azok az emberek ;) :DD

  (azt már meg se kérdezem, hogy miért nem tanulják meg azt a nyelvet, amelyik országban élnek...)

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Aweriot

  veterán

  100 éve. Tessék alkalmazkodni, különben megesznek.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • minek?:S

  őstag

  A kettő nem ugyan az. Kevered a szezont a fazonnal. A bevándorlósdira legfeljebb az '56-os menekülteket tudod felhozni, viszont nem rémlik, hogy ekkora arányban lettek volna közöttük bűnözők vagy követeltek volna alanyi jogon bármit is.

  nuke7

  Ne csak olvass, értelmezz is. Persze.. Lyukóbányára gondolsz, meg hozzá hasonló településekre? :U Ne felejtsd el, hogy ha egy házat(főleg, ha iker és telekkel együtt van) 1-2 millióért meg tudsz venni, akkor jó eséllyel rá kell költeni legalább 10-et(szigetelés, tető), ráadásul közművek? Eljutási lehetőségek? Munkalehetőségek? Ez egy kicsit több tényezős dolog. Nem csak menekülni kell, hanem élni is. Másrészt meg, ha benned ezek nem értékek(úgy eleve az Otthon, a gyerekkor, a barátok, a szülők, az összetartás, a történelem tisztelése), akkor persze, hogy ilyen kérdéseket fogsz feltenni, hogy miért nem költöznek el. Btw és sokkal előbb költöznék Miskolcra, mint Pestre, mert Miskolcon sokkal normálisabbak az emberek, sokkal jobb a közösség.. mindamellett, hogy sok cigány is van.

  Üdv.:M.

 • Noukoum

  addikt

  Az a szomorú hogy sok ilyen gondolkodású van. Feleslegesek, és csak élősködnek.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • nuke7

  veterán

  hát akkor költözz miskolcra.
  Tényleg nem értem, hogyha valakinek rossz, akkor miért nem megy oda ahol jobb.
  (vagy akkor nem annyira rossz, hogy elmenjen...)

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • minek?:S

  őstag

  Sajnos itt jön ki, hogy milyen trágya az oktatásunk... sokan nem, hogy írni, meg számolni nem tudnak... de még a történelmet sem ismerik. A Nyugat imádat okozza vesztünk.. immár sokadjára. Egyszer már adtak egy nyomatékos választ(Trianon).. mikor fogjuk megérteni, hogy ez az egész csak egy "viszonzatlan szerelem"? :(

  nuke7

  Leírtam. Ha nem érted, akkor teljesen más elveket vallasz és más értékeket. Így sosem lehet dűlőre jutni(ha csak minél többet nem tapasztalsz). Ezt nem lehet érvekkel vitaként beállítani, szóval tök fölösleges erre időt pazarolni és ugyan ez van a politikában is. Amíg a jobboldal és a baloldal egymással veszekszik a hatalomért, addig csúszunk egyre lejjebb és ez igaz mind a 3 politikai tömbre.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • dabadab

  titán

  "még a történelmet sem ismerik. A Nyugat imádat okozza vesztünk"

  ??? És utána előhozakodsz Trianonnal, ami:
  1. konkrétan Nyugat-Európa ellen vívott háború eredménye volt
  2. alapvetően elkerülhetetlen volt
  3. ignorálod azt, hogy Magyarország történelme folyamán alapvetően a nyugatról érkező kultúra és tudás meg az azzal való integrálódás (rosszabb esetben: az oda való menekülés) hozta a sikereket

  DRM is theft

 • Aweriot

  veterán

  Mièrt is nem? Azt várjuk el a menekültektől, hogy integrálják magukat a többsègi társadalomba. Akkor ez mièrt nem èrvènyes a külhoni magyarokra? Azèrt mert 100 ève magyar föld volt? Ki nem szarja le? Nem eszmèket kell kergetni, hanem a realitások mentèn cselekedni. Azok pedig ezek. Lehet itt okosakat mondani, de semmi èrtelme, ez egy megszoksz vagy megszöksz szitu. (a hazaszeretet pedig tök jó dolog, csak igazából értelme nincs.)

  A nyugatimádat? Mert a kelet jobb? Ugyan már kérlek.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • Lami66

  senior tag

  Akkor ugye én is jogosan gondolom, hogy aki kiment, alkalmazkodjon. És itt most azokra gondolok, akik maguktól mentek ki nyugatra az utóbbi 8 évben, (természetesen kivétel nélkül mind politikai üldözöttek, akik a fideszterror elől mentették drága életüket). Tanulják meg a nyelvet, illeszkedjenek be és fórumozzanak ott. Ne magyar fórumokra járkáljanak szidni azt ami itthon van. Itt voltak, ezt itt hagyták. Hagyta az irszágot, hagyja a fórumot is. Károgjanak angol, német ,svájci stb fórumokon.

 • minek?:S

  őstag

  Szerintem Ausztria és Németország ugyanúgy Nyugat-Európa :F Ellenben Oroszország és az USA határozottan nem. Abban egyetértünk, hogy elkerülhetetlen volt és rengeteg ok miatt. Az meg, hogy "nyugati" sikereink voltak, abban is igazad van, viszont mindig a túlzott nyugat(főleg német) pártiságunknak köszönhetjük, hogy az oroszok mindig legyőztek minket. Nagyon súlyos hiba bízni a nyugatban 100%-osan. Nem szabad figyelmen kívül hagynunk azt, hogy központi területen fekszünk, egyik oldalhoz sem húzhatunk(bár talán teljesen mindegy is, mert teljesen jelentéktelen ország vagyunk, főleg 99 éve). Viszont a történelem bebizonyította, hogy a vész mindig keletről jött, mindig nyugatról vártuk a segítséget.. ami sosem jött.

  Aweriot

  De ne beszélj már idiótaságokat kérlek. Tessék. Minden propaganda nélkül: [link] [link] És ő csak 1 kamionos... de ott van Jeddi Árpád Levente is, Bárándy Attila is.. Integrálás.. Menekülés... Másrészt vannak ilyenek is: [link] Persze.. mondom.. elhiszem, hogy nem mind ilyen.. csak az 50.. 40.. vagy talán 10%-a.. de orosz rulettben sem 6 töltény van.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • nuke7

  veterán

  Amúgy értelmezed amit írsz..? :F

  Mert ezt írtad kb. le:
  1) Nekünk nagyon rossz ITT, de nagyon nacionálisták vagyunk, szeretjük magyarországot és magyarok vagyunk.
  2) Nem költözünk Magyarországra, mert teljesen más elveket vallunk.
  3) Valaki - leginkább szintén nacionalisták, mint mi - segítsen rajtunk itt ahol vagyunk.

  WTF. Mivan? Itt milyen elvek vannak szerinted..? Hogy mástól várjuk a segítséget mert magunktól nem akarunk semmit tenni? Ez az elv? Vagy mi? Hogy ragaszkodunk a rossz helyzethez...

  Vagy írd már le légyszíves, hogy milyen elvet nem értek. Mert az, hogy itt van örökségem, itt építettem fel az exisztenciám és nincs kedvem ezt hátrahagyni, még akkor se, ha most nem jó nekem, nem elv. Ez egy döntés, és senki nem kötelezi rá az adott embert, családot, csoportot, hogy ott éljen, ahol. Ha az elvei miatt marad ott, ahol, akkor meg ne sírjon, hogy milyen rossz neki, mert van választása. Ő az elveti választotta, és nem azt, hogy Magyarországon éljen
  Milyen elveket nem értek?

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Aweriot

  veterán

  Alkotmányos szabadságjogaid által nyugodtan gondolhatod így.

  minek?:S

  Ez most mit is kéne bizonyítson?

  [ Szerkesztve ]

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • minek?:S

  őstag

  "...mástól várjuk a segítséget mert magunktól nem akarunk semmit tenni?..."

  Egy utópisztikus világban talán nem menőség tudatlanul támadni.

  Aweriot

  Igazad van, ezek szerint többet néztem ki belőled, mint ami a valóság. :N


  Uraim, további kellemes estét! :R

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • Noukoum

  addikt

  Aki önként ment ki az természetesen tanulja meg a nyelvet.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • nuke7

  veterán

  Soha nem fogom megtudni ezekszerint, hogy mik azok az elvek, amiket én nem ismerek :( :O

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • dabadab

  titán

  Szerinted a magyaron kívül más nyelvet nem beszélő, Ny-Európát csak átutazóban látó kamionsofőrök (akiknek jól láthatóan maguknak is vannak problémáik a társadalomba való beilleszkedéssel) mennyire rendelkezhetnek valós képpel az intergrációs folyamatról? Mennyi esélyük van olyan bevándorlókkal találkozni, akik szoftverfejlesztőként dolgoznak?

  Calais-nál volt pár ezer ember - most tényleg azt gondolod, hogy ebből fogod levezetni a több millió egyéb bevándorló viselkedését?

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Runner_fxr

  Ármester

  Nem ismerem a Frankfurti állapotokat migráns ügyileg, de Malmő nagyon durva. Iszonyú magas a bűnözés, gyakorlatilag migránsoké az egész, nem az a hely ahol szívesen haverkodsz, ebben biztos lehetsz. Ezt csak azért említettem meg, mert Svédország több városa is jól mutatja, hogy hova vezet ez a korlátlan befogadósdi. Gyakorlatilag kitúrják a Svédeket és nem, nem jó fejek, meg kedvesek. Nem akarnak integrálódni.

  Abban igazat adok, hogy a Fidesz migráns ellenességében nyilván van politikai haszon is, meglovagolták a témát, de alapvetően sok igazság van abban amit gondolnak a bevándorlásról. Csak sokan azért nem értik, mert nem élnek vagy nem éltek olyan környéken ahol ez már probléma, ezért nem hiszik el, nem érzik a veszélyt.

  A wir schaffen das azért bukott el, mert a beérkezett migránsok tömegei, több pénzben vannak mint amit gazdaságilag hoznak. Nagyon kis százalékukat lehetett munkára bírni, többségük a Német állam csecsén csüng. És e mellett rengeteg konfliktust okoztak, sok eset halállal, erőszakkal végződött. Nem oldott meg merkel lósz@rt se! Sodródott az árral, felelőtlen döntéseket hozott. Nagyon komoly szerepe van, mert ha 2015-ben nem küldi el a meghívóját az összes migránsnak, akkor valószínűleg ilyen tömegek nem indulnak el.

  Hogy bánnak a nőkkel? Nem veszik őket ember számba. Ezzel kapcsolatban inkább nem mennék bele a részletekbe, de ha olvasott ember vagy és érdekelt a téma, tisztában kell legyél vele. Én személyesen nem ismerek elnyomott muszlim nőt, ez igaz, de mondjuk az egyik legjobb gyerekkori ismerősöm Kuwaitban dolgozik, első kézből tudom, hogy a nőkkel nem bánnak kesztyűs kézzel. Tehát ez nem csak olyan mende monda.

  Azt is kérdeztem, hogy miért nem fogadják be a migránsokat Szaud-Arábiába? Pénz van, ugyan az a kultúra. Azt válaszolta az ismerősöm, hogy azért nem fogadnak be migránst, mert csőcseléknek tartják őket! Elnézve azt amit műveltek az elmúlt pár évben Európában, nem biztos, hogy hülyék ezek a Kuwaitiak.

  Szakértők kismilliószor elmondták, hogy nagyon alacsony százalékuk jön valódi háborús övezetből, az egy másik kérdés, hogy amint ideértek, már mindegyik szír meg kiskorú. Arra is voltak bizonyítékok, hogy a migránsokat oktatták arra, különböző "civil" szervezetek, hogyan kell kijátszani az Európai törvényeket. Tudom, hogy ez nektek csak propaganda, de azért itt hagyom: [link]

  A migráció egy hatalmas üzlet, és az is tény, hogy egy nagyon masszív szavazó bázist jelenthetnek a liberális pártoknak, amennyiben szavazati jogot kapnak. Egy migráns soha nem fog konzervatív jobboldalra szavazni, épp ezért a politikai haszonszerzést sem zárnám ki. Ez is közrejátszik véleményem szerint, a tömeges migráció támogatásában.

  [ Szerkesztve ]

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • Runner_fxr

  Ármester

  Sok mindennel egyetértek amit írtál! Felelősségteljesen, a fanatikusokat kiszűrve, nem korlátlanul, működhet a migráció. Csak az a baj, hogy a gyakorlatban ennek az ellenkezője valósult meg.

  Az a probléma, hogy hagyják őket radikalizálódni. Németország tele van mecsettel, ahol az imámok radikalizálják a migránsokat. Egy csomó ilyen működő mecset van, tudnak róla a német hatóságok, mégsem tesznek semmit! Ezután joggal merül fel a kérdés, hogy miért, mi okuk van rá? Nyilván van egy tervük ezzel, csak gondolnak róla valamit. Józan ésszel szembe megy.

  [ Szerkesztve ]

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • Fred23

  veterán

  A gazdagabb arabok sok helyen kifejezetten tartanak a szegényebb araboktól, a "csőcseléktől" maguk is. Egy gazdagabb lakótelepet például őriznek is (portások, fegyveres őrök), hogy a lakókat -és különösen a nőket- megvédjék ettől a problémás rétegtől. Na, pont arra nincs szükség, hogy mi főként ezeket kapjuk meg! Akár lehetne pontrendszert csinálni, mint ahogy az auszik csinálják: ha nem ér el egy bevándorló / letelepedni szándékozó x pontot, nem maradhat, vagy nem maradhat sokáig, csak addig, amíg vissza nem mehet egy biztonságosabb, hazai helyre. Ekkor pedig őrizni kell, ha úgy tetszik, táborba zárni a legalacsonyabb pontokat hozó menekülteket. Ha ez nem jó neki, mehet haza. Fontosabb a saját érdekünk, mint az övék.

  "Németország tele van mecsettel, ahol az imámok radikalizálják a migránsokat."

  Imámot kipenderíteni az országból vagy lecsukni, és új imámokat képezni! Nagyon veszélyes, és állatira nagy hülyeség, ha hagyjuk őket számunkra is tolerálható vallási vezetők nélkül, saját kútfőből, vagy fanatikus imámoktól tanulva vallást értelmezni. Szerintem is józan ésszel szembe megy, aki ellazázná a kérdést, illetve hagyná a dolgokat a saját medrükben csordogálni értelmes, célszerű, az európai emberek érdekében álló terv nélkül.

  "Egy migráns soha nem fog konzervatív jobboldalra szavazni, épp ezért a politikai haszonszerzést sem zárnám ki."

  Liberális pártra se fog szavazni, maximum kezdetben, amíg nincs az érdekének megfelelőbb. De tény, hogy az araboknál több gyerek születik, és bárhol vannak itt az EU-ban, többen lesznek, mint voltak. Ez nem feltétlenül baj, de bajjá válhat.

  Szóval igen, felelősségteljesen, korlátokkal, szűréssel, oktatással, munkahelyteremtéssel teljesen oké számomra még a muszlimok letelepedése is, de fullba nyomja a kretént, aki szerint korlátlanul, bárki jöjjön nyugodtan, és úgy, hogy aztán még nem is figyelünk oda rájuk eléggé, illetve mi teszünk engedményeket ahelyett, hogy a bevándorló viselkedését szabályoznánk jobban.

 • Aweriot

  veterán

  Frankfurti állapotok? Ugyanaz mint Malmö. Na jó nem, mostanában egyre több a brit is.

  A wir schaffen das hol is bukott el? Több mint 300.000 már dolgozik, adót fizet és integrálódik. A többiek pedig tanulnak, akár nyelvet akár szakmát. Amit belinkeltem gondolom meg se nézted? Szívesen lefordítom ha kell. A német állam csecsén csüng? Meg még kb. 4 millió ember akit a H4 tart el. Többségében német állampolgárok....

  A Pestisrácokkal egy bajom van, nem papírból van így még valagtötlésre se jó.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • Bluesummers

  senior tag

  Miért baj, ha kisebbségbe kerülünk? Nyilván nem akar senki közel keletet vagy Afrikát csinálni Európából, onnan azért jöttek pont el, mert olyan amilyen. Nyilván valamennyi kulturális rugalmasság kell, de ha Amerika meg tudta ezt ugrani, azért Európának is illene...

  Tehát bevándorlókra mennyenek milliárdok, tanításokra, ingyen lakásokra, ételre, italra?

  Nézd, Afrikában 10-20 gyereket nemzettek átlagosan, ezek töredéke élte meg a felnőtt kort.

  Afrika nem az a hely, ami ideális viszonyokat ad a családoknak, kevés termőföld, szélsőséges éghajlat, betegséges vannak, stb...

  Erre megjelenik a sajtó, képeket mutogatnak, hogy segíteni kellene rajtuk, megjelenik a vörös kereszt, egyéb humanitárius szervezet.
  M történik?
  Afrikai bácsi továbbra is 10-20 gyereket csinál, amelyből a gyógyszereknek, víz- és ételellátásnak köszönhetően túlélik a gyerekek.
  Eltelik 10-20 év, és most ezek ismét így szaporodnak, persze, hogy túlnépesedik a hülye, mert azt nem tanították meg hogy használjon óvszert, vagy azt megtanítani, hogy elég lesz 1-2 gyerek is már.

  Na most ezek jönnek ide, és ha szolidaritásról beszélünk, akkor még több fog jönni, NEM LESZ megállás! A tehetőseknek kell ott maradniuk és felfejleszteni azt, amit lehet. Nem segíteni, hanem önös érdekekből, így lesz gazdaság.

  Migrációnak miért nincs értelme?
  [link]

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • dabadab

  titán

  "Nézd, Afrikában 10-20 gyereket nemzettek átlagosan"

  Most komolyan, mennyire fájna, ha legalább a tényszerű adatoknál nem jól láthatóan primitív hazugságokra támaszkodnál?...

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Noukoum

  addikt

  Pedig igaza van..

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Degeczi

  nagyúr

  Ha "fele sem igaz" alapon nézed: semmiből nem tart utánanézni, h 5 környékén van a termékenységi ráta afrikában... Ez sem kevés, de minek hasrabökve nagyotmondani?
  (ugyanakkor a csecsemőhalandóság tényleg 10-20x-a az európainak még most is)

 • dabadab

  titán

  Akkor nyilván nem esik nehezedre felsorolni olyan afrikai országokat, ahol a termékenységi ráta 10 fölött van.

  DRM is theft

 • nuke7

  veterán

  miért kéne ingyen lakás (vagybármi)? Pont arról van szó, hogy a munkaképes, közép-felső osztály jön ide, nem az affrikai, eldugott, bennszülött törzsek...

  Amint ezek után írsz, az konkrétan nem igaz, hazugság és vagy rossz forrásokat használsz.

  Akiket a kormány migránsoknak hív, háborús övezetből jött és nem afrikai bennszülöttek, ezt már sokszor, sok helyen, tényszerűen elmondták, leírták, stb.

  (amúgy ha igaz is lenne, hogy 10-20 gyereket csinál egy afrikai pár, és ők idejönnek... szerinted egy generáció - vagy több alatt - át fogják venni az ország vezetését, és kötelezővé teszik fejenként a 10 gyereket, megtiltják az óvszer használatát éééés felgyújták az összes legelőt, hogy ne legyen elég élelem az embereknek itt..?.... Reális félelem :K így ezt még nem gondoltam át )

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Bluesummers

  senior tag

  Ne sértegess, nem hazudok.
  Lehet, hogy hasrabökve mondtam számot, de ugye érzed amit mondani akarok, az full hazugság, vagy kötözködni tudsz csak? Nem kell a szájkaraté, ismerem a stílusod, nagyon primitív tud lenni ;)

  [link]

  Kb. 10-20 gyerek miért sok? Ennyit csinál egy pár, de a harmada/fele élte túl ... ma már több gyerek éli túl.

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • dabadab

  titán

  Nézd, ha már azok az adatok nem stimmelnek, aminek kb. nulla erőfeszítéssel utánanézhetnél, akkor elég nyilvánvaló, hogy a "modelled" többi része se fog stimmel, mert ott is szartál arra, hogy utánanézzel (pl. annak, hogy a fejlett országokba bevándorolóknál hogyan alakul a születésszám), inkább a magad kis primitív hülyeségeit hangoztatod.

  Ja, tényleg, tökre egyszerű dolog az, hogy az ember nem hazudik meg a hasára csap, hanem utánanéz a dolgoknak, de hát a jelek szerint neked még ennyi se megy.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • Bluesummers

  senior tag

  Láttál videókat, ahol az olaszok gyakorlatilag nem engedik partraszállni az illegális afrikai bevándorlókat? Annyira elegük van ezekből, hogy visszafordították a csónakokat.

  Nem migránsoztam, de kit érdekel hogy hívjuk. A problémát ott kell megoldani, ahol van. Ha Amerika vagy akárki által kelt ki ott háború, vagy azért mert szélsőséges ISIS-esek vannak, vagy kulturális okokból, vagy a szomszédos országok miatt van ott probléma, vagy mit tudom én milyen problémájuk is van ott, azt OTT kell megoldani.
  Sajnálom a helyzetüket, de ne jöjjenek be Európába több millióan. Én igenis szeretném még felnevelni a gyerekeim, hogy van nemzeti identitás, és nem szolidaritás ezerrel. Voltam Londonban, nem akarom azt a helyzetet nálunk látni. Nem akarom megmagyarázni nektek, egyszerűen nem akarom.

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • Bluesummers

  senior tag

  Azért, mert pár éve tudtam az adatokat, nem fogok a királykisasszony kedvéért azonnal előhozni adatokat, de megtettem a kedves dabadab kedvéért, hogy ismét a világbéke helyreálljon! Fentebb van a link, lehet olvasni. :R

  [ Szerkesztve ]

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • dabadab

  titán

  De érzékeny kis hópehely vagy, ha valaki rámutat, hogy hülyeségeket beszélsz, akkor bedurcizol.

  DRM is theft

 • Bluesummers

  senior tag

  Nagyon felkapod a vizet, nem szeretnék a szomszédod lenni :DDD

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • Raysen623

  addikt

  Ez a tiszta beszéd. Ha elfogynak az érvek akkor jöhet a személyeskedés... :U

  (#293) Bluesummers: ez egy teljesen érthető vélemény. A helyzet az hogy ezzel mi is így vagyunk, csak abban különbözünk hogy a nemzeti identitást nem az adja meg hogy a gyerekem egy minnél sterilebb és belterjesebb világban nő fel! Egy nemzetállam nem tudja kezelni önmaga a globális kihívásokat egyedül. A bezárkózásnak hívott védekezés pedig nem megoldás, mert az lassú halál. Olyan nemzetek közösségét kellene létrehozni Európában ami képest ezt kezelni gazdasági és katonai erejénél fogva.
  A népvándorlás ellen meg nem lehet küzdeni. 1000 évvel ezelőtt sem tudtak.
  Én is voltam Londoban, de hülyeség az ottani világot összehasonlítani Budapesttel. Itt olyan soha nem lesz akkora mértékben, illetve lesz ha a kormány folytatja az ukránok és távol-keletiek, de lassan a közel-keletiek betelepítését is. A kötvényesekről már nem is beszélek.

  A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

 • Drakmusz

  őstag

  Nyugodt lehetsz, itt soha nem lesz London.
  London ugyanis a világgazdaság egyik megkerülhetetlen központja, az oktatás és mondjuk a kereskedelem témaköre mellett még számtalan dologról lehetne beszélni az angol főváros kapcsán.
  Ha az agglomerációval is számolunk akkor jóval 12 millió felett van a népessége.
  Ennél fogva teljesen felesleges összehasonlítani azzal ami itthon van, az egy másik dimenzió.
  De nem kell addig utaznunk, vegyük az Osztrákokat.
  Akiket állítólag 2030-ra utolérünk, bár az épeszű ember azért nagyjából sejtheti hogy ez lehetetlen.
  Abban igazad van hogy a problémát helyben kell megoldani, erre történnek is erőfeszítések.
  A migráció egy nagyon fontos probléma, elhazudni felesleges.
  De amit a magyar kormány csinál ezzel a kérdéssel kapcsolatban az mindennek az alja.....

  https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html

 • Bluesummers

  senior tag

  "Ez a tiszta beszéd. Ha elfogynak az érvek akkor jöhet a személyeskedés... :U"
  Nem, az ő "primitív hülyeségeire" reagáltam, az ő személyeskedésére, mert nem tudott normális hangnemben írni, de tőle megszoktam kb. mindig így reagál mindenre. Nem hiszem, hogy a való életben is ilyen ember lenne, mert akkor nagyon sok helyen megtanították volna a helyes és illedelmes beszédre, s nem lenne köztünk már fórumon mint szájkaratézós bajnok. Engem le lehet szájkaratézni, nem vagyok benne jó, viszont a valóságban nem így válaszolna szerintem.

  Amúgy utána megadtam a forrást is. :R

  Elnézést kérek, elfelejtettem, hogy minden egyes számhoz azonnal meg kell adni a forrásokat, különben primitív és hülye vagyok., de ez majdnem olyan tényszerű adat volt, mint az 1×1.

  Afrika népességrobbanás: [link]

  Egy a lényeg: Amíg az afrikai anyuka 2 évente szült gyereket szül, és addig csinálja, ameddig képes rá, boldog, egészséges, addig csinálja. Mi Európában tudatosan szaporodunk. Kínában büntették a kétgyerekes családokat, csak pár éve lehet már kettő gyerek.

  (forrás, mielőtt elfelejtem:
  "Ghánában az 1990-es évek végén a gyermeküket szülés után elvesztő nők átlagosan 23
  hónap múlva már szülték a következő gyermeküket, tehát 13 hónappal korábban estek ismét teherbe, mint azok a nők, akiknek életben maradt a gyermekük. Kenyában a két csoport közötti különbség 6 hónap.49 Mindemellett éppen a szülések közt eltelt rövid idő is hozzájárul a magas csecsemő- és anyai halandósághoz."
  Forrás: [link]

  Engem egészen addig nem zavar, amíg az értelmes afrikai néger / szír / arab / stb. jön, de ha rám próbál valamit erőszakolni az ő ottani kultúrájából / vallásából, az nem tetszik.

  A telefonos IT Café témához visszakanyarodva:
  DIGI-t elgáncsolták az 5G pályázásával kapcsolatban, és részesedést vásárol az állam egy piaci versenyben levő céget, az nem szokott jóra vezetni.
  Ezt politikától mentesen írom, nem érdekel sem a bal, sem a jobb, sem a közép, se semmi.
  Nem érdekel amúgy a DIGI sem mint szolgáltató, de amíg megpróbálják a hatalmat egyre kisebb kézben tartani, és az árakat szándékosan magasan tartani, az nem lesz a fogyasztóknak előnyös.

  Mindig olvass utána kivel üzletelsz! https://goo.gl/eqLk5X

 • minek?:S

  őstag

  Igazabol erdekes stilusban szoktal "vitazni". Ezt a fajta provokativ stilust kitol tanultad? Ennyire jo poen jatszani az ertetlent? Ennyire jo poen mast probalni beallitani hulyenek? :U Es itt most egy rossz szavad nem lehet, mert eleve ugy allok hozzad, hogy legalabb olvasni tudsz. Szeretem azt, amikor leirok egy dolgot(foleg, ha tobbszor) es ugy adod be magad a kovetkezo kommentedben, mint, ha csak a felet irtam volna le.. es ahogy latom, nem csak nekem tunt fel. Mindegy. Csinald.. nem engem minosit, de azert ne hangoztasd masok elott, hogy hova jartal suliba(es mikor), mert a nyelvtan tanarod elsirja magat. Remelem azert egyszer felnosz es egy vitapartnerre(meg, ha teljesen mas nezetei vannak) megprobalsz legalabb minimalis tiszteletet tanusitani. Ehhez kivanok neked kitartast es jo egeszseget! :R

  Üdv.:M.

Hozzászólok Aktív témák