Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • nuke7

  veterán

  :W szedd már össze magad légyszíves, egész értelmesnek tűnsz.

  Amíg arra nem tudsz válaszolni (hogy a te stílusodban folytassam), hogy miért gondolod azt, hogy a korrupció,lopás az egyenlő a saját tőkésréteg támogatásával addig hiteltelen vagy :(

  Arról nem is beszélve, hogy nagyon aranyos lehet Churchill neve mögé bújni, de akkor mutass olyan statisztikát, ami szerinted az ellenkezőjét mutatja az általam linkelteknek.
  Mert ugyebár always consider the source. Az OECD szerinted egy balliberális csoportosulás akik Orbánt akarják megbuktatni..? :F Vagy az EU / OLAF vizsgálatai - akik a négyes metrós korrupciós ügyet is feltárták - csak Orbánt szeretnék megbuktatni? Amíg nem tudod nekem megmutatni, hogy miért lenne érdeke bárkinek hamisítani bármilyen statisztikát akkor addig csak mellébeszélsz és kibújsz a válasz alól... :(

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • nuke7

  veterán

  Nem TUD! Szerinte a tények csak hamisított statisztikák!

  Nem tudok már mire gondolni, szerinte ÉREZNI kell azt, hogy most jobb, nem pedig mérni, meg megkérdőjelezni a hatalmat, ne adj isten felelősségre vonni... :(

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • D347HBR1NG3R

  tag

  [link]
  Itt kinek a mocskolódására reagált? Ajánlom figyelmedbe a dátumot is.

  Trágárkodó politikusok:
  [link]

  Olyanokat linkeltem, amik számotokra gondolom hiteles források. :DDD

  Jaffa jokes???

 • Raysen623

  addikt

  Talán ebből? :U Továbbá megkérlek ne vetítsd rám ezt a nevetséges kategorizálást és ne akarj beskatulyázni sehova. Azok közé tartozom akik pont ezen beszűkült látásmód ellen szoktak kardoskodni.

  A MÁV-nak öt ellensége van: a négy évszak, meg az utasok.

 • dabadab

  titán

  "A nyereségességről szerintem ne is beszéljünk"


  Így is van, hova is vezetne az, ha gazdasági kérdéseket gazdasági szempontok alapján értékelnénk :DDD

  Szerinted hogy ha az RCH a MÁV-nál maradt volna és mondjuk ugyanilyen menedzsmentje lenne, akkor nem kellene ugyanezt a pénzt elköltenie a saját infrastruktúrájára?... Dehogynem. A nyereség meg az, ami ezek után marad, az meg nem sok, az elmúlt két évben konkrétan veszteséges volt (mindkét évben majdnem hárommilliárdos mínusszal zárt), 2016-ban meg nagyjából nulla nyeresége volt. Ebből sokat nem fejlesztenél a MÁV-nál.

  "Röhögjél csak, bár szerintem még te sem tudod, hogy min akarsz"

  Nem tudom, hogy mennyi idős vagy, de nekem volt szerencsém első kézből megtapasztalni a szocialista csokoládégyártás meg a Milka közti különbséget. Ezek után azzal jönni, hogy az előbbi érdemben versenytársa tudott volna lenni az utóbbinak - az minimum vicces.

  "másrészt meg az a baj, hogy a diploma túlságosan túl van értékelve, a szakmunka meg alábecsülve"

  Bocs, de ezzel együtt a hozzászólásod egyre inkább úgy néz ki, mint egy sértődött emberé, aki nem érti a világot és meg van sértődve, hogy az nem úgy működik, ahogy az ő túlegyszerűsítő elképzelései szerint működnie kellene.

  DRM is theft

 • nuke7

  veterán

  Nem érzed. Itt van egy szellemi és morális felsőbbrendűség, amit azok nem érezhetnek, akik az EU parlamentben ülnek 10 ezer euróért amit az európai adófizetőktől kapnak....

  Csak azok érthetik akik a magyar adófizetők pénzéből kurvaznak és drogoznak, És közvetlen hatásuk van a magyar városok nak az ügyeire.

  ha liberális vagy, akkor ez undorító, ha keresztény konzervatív, akkor magánügy ;)
  Érezni kell! És minden jobban megy, a számok csak köcsög, liberális találmányok :K

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Noukoum

  addikt

  Sose fogjuk megérni hogy az ilyen emberek mást gondoljanak. Ezen csak egy dolog segíthet.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • Drakmusz

  őstag

  Legalább idézd pontosan amit írtam te szellemóriás.
  Runner kollégával együtt legalább két napja égetitek magatokat, teljesen feleslegesen.
  Akkor fussunk neki mégegyszer.
  Az előző garnitúra elszámoltatása elmaradt.
  A híresen igazmondó kormányod plebejus kormányzást és takarékos államot ígért.
  Ehelyett két kézzel szórják a pénzt baromságokra.
  Ezek a száraz tények.Csak egy példa az itteni társalgásból.
  7 milliárd forint adókedvezmény formájában Vajnának.Erre az egyszerű haverod válasza az, hogy legalább itthon marad a pénz.....
  Miről beszélgessünk veletek???
  Lázár János a pitiáner belpolitikai játszmákat kiviszi az osztrák fővárosba, ott retteg.
  Hasonló helyzetben te lennél a legjobban felháborodva.
  Nem teszik a stílus, meg vagy lepődve????
  K.urvára érzékeny lett a lelketek, induljunk talán a "haza nem lehet ellenzékben" című örökzöldtől.
  0-24-ben hányjátok a vért a haldokló Nyugatra, ennek ellenére mégis Ausztriát szeretné utolérni Matolcsy.
  De persze te itt sem érzel ellentmondást, csak nyomod az ostobaságaidat.

  https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html

 • Noukoum

  addikt

  Mondjuk nem tudom mivel jobb ha külföldre megy a pénz. Semmivel, sőt rosszabb.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • minek?:S

  őstag

  Viszont, ha a MÁV-nál maradt volna a Cargo, akkor például nem kéne pénzért bérelnie a Starttól, nem kéne a pályahasználatért fizetni... Nyilván az RCH azért "jobb", mint a MÁV-Cargo, mert a MÁV a vontatási feladatokat ugyanazzal a szakadt, korszerűtlen és gazdaságtalan mozdonyparkkal végezte, mint a személyszállítást, holott, ha valóban olyan szakember lett volna akkor a vasútnál, akkor azért lobbizott volna, hogy a Cargo kapja meg a 25(sőt, akár a +25) Traxx-ot, a Start(akkor Trakció) meg kapjon motorvonatokat, EuroSprintereket. Na meg a másik, a karbantartás hiánya volt akkor is, csak akkor még csak pár éve. Nyilván akkor kellene költeni az infrastruktúrára és nem lenne maga a Cargo nyereséges.. de akkor a pálya nem lenne ilyen állapotban és a Start(is) gazdaságosabb lenne, mivel kevesebb késés lenne és kultúráltabb állomások --> több utas. Persze ez csak az ideális eset, ahhoz az kell, hogy ne csak kilopják a vasutat, ahogy teszik azt már 3 évtizede.
  ____

  Nyilván vicces az akkori Szerencsi ízt összehasonlítani a mai Milkáéval.. Menj le Szerencsre és nyugodtan kóstolgasd a palettát... bár még úgy is csak szubjektív véleményt tudsz alkotni, mert mindenkinek más az ízlésvilága.
  ____

  Bocs, de ez a része a hozzászólásodnak meg végképp értelmetlen. Mivel egy szóval sem állítottam, hogy nincs szükség diplomásokra, ezért ezt nem tudod számonkérni rajtam. Viszont csak pár példa az építőiparból: Az egyik diplomás főtervező nem tud különbséget tenni beton és terméskő között. Vagy amikor betervez 16 centi kőzetgyapot szigetelést a marha és te arra tegyél rá egy több száz kilós díszt és megkérdezed tőle, hogy azt mégis hogyan, mire azt kapod válaszul, hogy "oldd meg, te vagy a mester". Vagy amikor minden idiótaság oda van írva a tervrajzon, de az ács értetlenül nézi, mert valahol hiba csúszott a számításokba, értelmezhetetlen, ezért kénytelen a saját feje után menni, meg fafödémnél ~3m fesztávra 18x20-as gerendát ír .. de ott van az is, amikor egy erdőmérnök nem tudja milyen fák vannak az adott területen, mert nem tudja ránézésből megállapítani a fajtáját. És ezek most csak amik így hirtelen reflexből beugrottak, szerintem ez nem sértődöttség, viszont hűen mutatja a katasztrofális oktatási rendszerünket(2010 előttről is és a mostaniról is).

  Drakmusz

  Te amúgy jól vagy? Fáradtnak tűnsz :)) "kormányod".. ez az egy szó elég volt ahhoz, hogy eláruld magad, hogy lövésed sincs a dolgokról, csak próbálsz rugdalózni. Az meg, hogy Lázár mit mond, azt szerinted hol nem sz@rom le? Annak ellenére, hogy azt a videót én is elítéltem akkor is és most is. Migrációs kérdésben a legjobb, ha olyan kamionosoktól tájékozódsz, akik tapasztalták. Tudod az a baj veled(meg a hozzád hasonlókkal), hogy ahogy máris valaki nem a Te véleményedet fújja, akkor csakis Fideszes lehet.. 2018-ban sem a Fideszre szavaztam, idén az EP választásokkor sem. Sőt.. ha most lenne a választás, akkor senkire nem tudnék úgy szavazni, hogy utána melldöngetve jövök ki a fülkéből... de minek is magyarázkodom.. higgy amit akarsz! Csak nem ártana elfogadni azt, hogy aki nem tud azonosulni a baloldallal meg a "mai" liberális eszmékkel, az nem lesz automatikusan Fideszes.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • Drakmusz

  őstag

  Na végre valami pozitívum, csak eljutottunk valahová!
  Persze ez fordítva is igaz, mi sem vagyunk balliberálisok csak azért, mert nem értünk veletek egyet.
  Csak objektívan gondolkodók.
  Már az első hozzászólásaim egyikében is írtam, a véleményem azóta sem változott.
  Mind a két nagy pártnak a politikai süllyesztőben a helye.
  Ugyanis a háttérben kötött alkuk lehetetlenné teszik az átlátható működést.
  Tudom hogy ez egy utópia, de azért reménykedem.
  A számháború pedig teljesen felesleges, nem visz előre.

  [ Szerkesztve ]

  https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html

 • dabadab

  titán

  "Viszont, ha a MÁV-nál maradt volna a Cargo, akkor például nem kéne pénzért bérelnie a Starttól, nem kéne a pályahasználatért fizetni..."

  És akkor a Startnak meg a MÁV-nak ennyivel kevesebb bevétele is lenne.
  Légyszi, legalább az ilyen teljesen alap dolgokat gondold végig!

  "Nyilván vicces az akkori Szerencsi ízt összehasonlítani a mai Milkáéval"

  Minimális szövegértés: az akkori Szerencsit hasonlítottam az akkori Milkával, ugyanis akkor kellett volna vele versenyeznie saját erőből, nulla tőkével, a szükségesnél jóval nagyobbra duzzasztott dolgozói létszámmal, elavult gépekkel, mindenféle komoly know how és piaci jelenlét nélkül - és azt állítod, hogy ebből valami csodás jövő fakadt volna, nem az, hogy rövid úton csődbe megy.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • minek?:S

  őstag

  Épp ez az, hogy nem egyenlő.. Lehet úgy is korruptnak lenni, hogy az az országnak minimálisan sem jó és lehet úgy is, hogy legalább minimálisan jó. Pl Tiborczék és Mészárosék olyan kastélyokat vettek meg, amik évek óta romosan álltak. Ezt pl nem tudták volna megtenni úgy, hogy előtte ne szereztek volna milliárdokat. Miután ezeket megvették, fel is újítják őket. Van amit támogatással, van amit támogatás nélkül, de magyar vállalkozásokkal és még egyszer mondom: Nem pitiskednek. Ha egy vállalkozó benyújt egy valós árajánlatot, akkor nem kezdenek el alkudozni, hogy nehogymáennyiért, hanem továbblépnek a szerződésre és ott megbeszélik a részleteket. Ráadásul, ha a részszámlát benyújtják, akkor még aznap utalják a rajta szereplő összeget(amiben megállapodtak) és nem 30 meg nem 8 napon belül.. azonnal. Azért ez minimum több száz vállalkozásnak jó. Holott mondom, vannak tapasztalatok az előző időkből, amikor tényleg csak napokkal később fizettek, meg be akartak fagyasztani x%-ot garanciális költségnek(a szerződés után, számlabenyújtáskor)

  "..Amíg nem tudod nekem megmutatni, hogy miért lenne érdeke bárkinek hamisítani bármilyen statisztikát akkor addig csak mellébeszélsz és kibújsz a válasz alól..."

  Akkor a válaszodban is benne van, hogy miért lenne érdeke a Fidesznek hamisítani bármilyen statisztikát.

  dabadab

  És tudod mennyiért mennek ezek a bérlések? Nem Vectronokat bérelnek a MÁV-tól.. Szergejeket, Csöriket, Gigantokat.. töredék áron.. pályabérlés? Megint csak.. valahol van nekem elmentve ilyen adatom, ha lesz időm, majd megkeresem neked, ha nem felejtem el. Hidd el a Startos Szergej bérlés nem akkora havi(/alkalmi/éves) díjas, mint az ELL-es Vectron.

  "...szükségesnél jóval nagyobbra duzzasztott dolgozói létszámmal, elavult gépekkel.."

  Nyilván erre írtam azt, hogy pénz kellett volna bele fektetni, modernizálni, gépesíteni. Csak ehhez már szakértelem is kéne. Mindig könnyebb eladni valamit, mint megjavítani.

  "...Egyébként egyre inkább érdekel, hogy ha betörnének hozzád meg ellopnák az autódat, akkor annak is örülnél-e? Már persze úgy, ha a betörő magyar és időben fizet a házfelújításán dolgozóknak, nyilván."

  Szerintem ezt gondold át még egyszer. Itt valamit vagy nem látsz át vagy nem akarsz át látni(nem, nem a hozzászólásaimat)..

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • dabadab

  titán

  "Épp ez az, hogy nem egyenlő.. Lehet úgy is korruptnak lenni, hogy az az országnak minimálisan sem jó és lehet úgy is, hogy legalább minimálisan jó."

  Egyébként egyre inkább érdekel, hogy ha betörnének hozzád meg ellopnák az autódat, akkor annak is örülnél-e? Már persze úgy, ha a betörő magyar és időben fizet a házfelújításán dolgozóknak, nyilván.

  Egyébként nem nagyon látom azt, hogy a hazai vállalkozói kör szétverése hogyan segíti Magyarország felemelkedését, de te biztosan ezt is meg tudod magyarázni.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • dabadab

  titán

  "Nyilván erre írtam azt, hogy pénz kellett volna bele fektetni, modernizálni, gépesíteni. Csak ehhez már szakértelem is kéne"

  Igen, de akkor nem volt Magyarországon se pénz, se szakértelem. Innen indultunk.

  A MÁV-nál meg továbbra is ott tartasz, hogy egyik zsebből akarod a másikba pakolni a pénzt, hátha attól több lesz (spoiler: nem lesz).

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • minek?:S

  őstag

  "...Mind a két nagy pártnak a politikai süllyesztőben a helye..."

  Ebben egyetértünk. Bár akkor itt megint felmerül az a probléma, hogy akkor ki? Ugye a DK meg az MSZP teljesen össze van fonódva, a Jobbik meg az LMP megint csak katasztrofális szinten van, előbbi főleg Vona lemondásával kezdett zuhanni, utóbbi még akkor volt érdekes, amikor Schiffer vezette. A Momentumban meg egy az egyben látszódik a régi Fidesz.. jók lehetnek ők, csak még idő kell nekik. Fel kell nőniük, hatalmat kell szerezniük, addig még párszor lesz mögöttük pénzelő csere. A Mi Hazánknak meg bár vannak jó ötletei, de nem tudnám elképzelni őket sem, mint Magyarország felemelője. Már csak azért sem, mert aki egyáltalán a magyar politikában híres, az valószínűleg benne van ebben a hálóban, szóval itt sokkal több kéne, mint az utódpártok eltörlését. Sajnos ez sokkal komplexebb dolog, mint "Gyurcsány takarodj, meg Orbán egy g*ci".

  Üdv.:M.

 • nuke7

  veterán

  Átgondoltad, felfogtad amit írtál..? :F
  1) miért vesznek az én pénzemből kastélyokat? Milyen jogon?
  2) HA (HA!) igaz amit írsz, akkor legjobb esetben a feketegazdaságot erősítik - mert a háztartások fogyasztása nem nőtt jelentősen, és az eléggé objektív, azt nem fogja a KSH hamisítani -, rosszabb esetben meg a lopott pénzt teszik át egyik zsebükből a másikba.
  Vagy a jogi környezet kiszámíthatatlansága ami miatt csökkenek a befektetések? (ezt sem lehet igazán hamisítani, mert hamar kiderül, ha valami nem úgy van, visszakereshető minden)
  Őszintén: Szerinted ehhez nekem tapsikolnom kéne? Amikor veszélyben a középosztály 60%-a..? Amikor a rekord méretű EU-s pénzek ellenére magyarország fejlődött a régióban a legkevesebbet? :F ez miért jó? Mert magyarok lopják magyarok pénzét? Szerinted ez a jó út? :F

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • minek?:S

  őstag

  Na várj. Igazából Te abból indulsz ki, hogy van jobb. Akkor szüneteltessük ezt a beszélgetést, és fejtsd ki, hogy a jelenlegi politikai palettából, te kit tartasz a legkevésbé szarnak. Tehát nem az Orbán-féle irányt. Jó. Nem is a Gyurcsány-félét, ahogy írtad. Akkor? Ha jól tudom, a Momentum még 10% alatt van, a Mi Hazánk is akörül. Jelenleg pedig más nincs. Viszont, ha erre szeretnél válaszolni, javaslom, hogy vagy privátban, vagy lolon tedd meg, mert így is brutálisan kioffoltuk a topicot.

  Üdv.:M.

 • dabadab

  titán

  Mondjuk elég nehéz lenne olyan hibát mutatni, amit Gyurcsány csinált és Orbán nem csinálta meg ugyanazt sokkal durvábban.

  DRM is theft

 • Depression

  veterán

  LOGOUT blog

  " Pl Tiborczék és Mészárosék olyan kastélyokat vettek meg, amik évek óta romosan álltak. Ezt pl nem tudták volna megtenni úgy, hogy előtte ne szereztek volna milliárdokat. Miután ezeket megvették, fel is újítják őket." :Y :C Ez mindent visz...
  Olyan hülyeség persze nem jut eszedbe, hogy pl. ha nem lopják el ezt a pénzt, akkor az állam is megvehette volna, és közkincs lenne, nem egy haver tulajdona...

  [ Szerkesztve ]

  Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott kotton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

 • Aweriot

  veterán

  Nekem csak egy kérdésem van. Ha az ótvarszar nyugat (btw, ezt a ECB előtt állva írom) ennyire hanyatlik és itt minden szar (közbiztonság, politika, bevándorlók stb.) Akkor miért él kb. 500.000 honfitárs külföldön? Ráadásul többnyire az értelmesebbje.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • janeszgol

  veterán

  Az a dilis svédben élő magyar nő (valóban értelmi fogyatékos) is visszament Svédországba, aki itt siránkozott. Emlékeztek rá? [link]

  Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

 • Drakmusz

  őstag

  Nehéz lenne elfelejteni, nagy színházat nyomott...

  [ Szerkesztve ]

  https://fototrend.hu/fotok/fotos/drakmusz/index.html

 • Runner_fxr

  Ármester

  Szerintem kezdjük ezt a kérdést onnan, hogy a munkaerő áramlás az EU-n belül egy természetes folyamat, nyilván bizonyos mértékig. Alapvetően az, hogy egy EU állampolgár egy másik EU tagországban munkát vállal, még nem katasztrofális, elítélendő dolog! 2004 óta vagyunk az EU tagja, a kivándorlási folyamat nyilván azóta megvan. Ennek van egy hullámzása, amit sokféle tényező is befolyásolt. Kezdetben sokkal nehezebb volt a külföldre költözés. Egyrészt a munkavállalási engedélyek, úgy emlékszem Ausztriában valamikor 2011-ben szűnt meg a munkavállalási engedély EU tagországoknak. Nyilván ez is fellendítette a kivándorlási kedvet. Viszont! Az EU-n belül a Magyar kivándorlási ráta, közel sincs az élvonalban! [link]
  2018-ban már többen jöttek haza mint mentek el!
  Én 2007-2010 környékén nagyon menni akartam, mert rendkívül kilátástalannak ítéltem meg a Magyar helyzetet. Azzal kellett szembesülnöm, hogy ez nem olyan egyszerű dolog, mert komolyan kértek nyelvtudást is mindenhova. Ha megnézed az utóbbi pár évet, manapság már nyelvtudás sem kell, egy csomó olyan állásajánlat van, hogy mindenféle nyelvtudás nélkül mehetsz külföldre dolgozni. Csak közben történt sok minden, és már nem feltétlen érzik az emberek úgy, hogy annyival jobban fognak kint élni. A különbségek nyilván megvannak még, de már kevésbé kirívó mint ezelőtt 10-12 éve. Én is kipróbáltam milyen az élet külföldön, Ausztriában, Németországban, majd 2016-ban Svédországban is. Svédország az borzalmasan rossz volt, minden szempontból, ott nagyjából semmi sem tetszett. Utaztam úgy vonaton, buszon, hogy csak fekete és arab utazott velem, nem volt kellemes élmény. Egy 30 éve kitelepült Magyar-Svéd kerékpáros cégnél dolgoztam. A tulaj véleménye is kegyetlenül lesújtó volt, ő nyilván jól látta, hogy 30 év alatt a világ egyik legélhetőbb országából hogyan lett egy kupleráj. Tudnék írni sztorikat ezzel kapcsolatban, de ebbe most inkább ne menjünk bele, elég annyi, hogy nagyon nem szeretném itthon ezt megélni.
  Ausztriában és Németországban többször voltam, a munkámból kifolyólag is, itt árnyaltabb a helyzet, mert alapvetően gyönyörű országok, a kultúrájukat is nagyon kedvelem, de sajnos ott is elindultak olyan folyamatok, ami miatt nem érzem azt, hogy nekem ott kéne élnem.

  Nem állítom azt, hogy nyugaton minden szar, még nem. De olyan irányt vett a politika, az emberek gondolkodása a jövőjükről, ami számomra vállalhatatlan.
  Nyilván van akit ez sem annyira érdekel, mert tulajdonképpen lesz@rja a nemzeteket és a mának él, de azért ez beszédes információ: [link]
  Ráadásul a hvg-t azzal nem igen lehet megvádolni, hogy kormánypárti lenne. :)
  Magyarázzák ezt gazdasági okokkal, de mégiscsak az lenne a normális, ha ezt mindenki megpróbálná a saját nemzetén belül megoldani. Például a családtámogatással, gyermekvállalási kedv ösztönzésével. És ebben a Fidesz nagyon sokat tett az emberekért! Nem véletlenül javult a magyar születési ráta is, bár még messze van a jótól sajnos.

  Nekem ennek ellenére semmi bajom azzal, hogy valaki még is a külföldre költözés mellett dönt, de ne állítsuk már be úgy, hogy Magyarországról mindenki csak el akar menni, mert ez az állítás több sebből vérzik. Pláne az, hogy csak az értelmesebbje megy el, rengeteg segédmunkás ment el, mivel ma már nyelvtudást sem kének sok helyen.

  [ Szerkesztve ]

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • Ghoosty

  őstag

  "Nem véletlenül javult a magyar születési ráta is, bár még messze van a jótól sajnos."

  A KSH adataiból én nem olvasok ki javulást: [link]

  2010-2018-közötti időszakot nézve 2016-ban volt a csúcs 9,5 élveszületés jutott ezer főre. Azóta csökken, 2018-ban már csak 9,2 élveszületés jutott ezer főre. Az adatsor mélypontja 2011 volt 8,8-cal.
  A 2002-2009-ig nézem, akkor a csúcs 9,9 élveszületés jutott 1000 főre, míg a legrosszabb 9,3 élveszületés jutott 1000 főre.

 • Runner_fxr

  Ármester

  Itt javuló tendenciáról írnak: [link]
  Persze ez sajnos távolról sem jó, ezek a születések nem elegendőek arra, hogy egy Nemzet fenntartsa magát, de ezen lehet javítani, a politika ezen sokat tud segíteni. Nem a tömeges migráció nem létező előnyeit kell ecsetelni, hanem a nemzetek kell olyan élethelyzetet teremteni, hogy a saját népe szívesen vállaljon gyermeket!

  [ Szerkesztve ]

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • Ghoosty

  őstag

  A termékenységi ráta csak egy népesség alakulásáról szóló mutatószámoknak. Természetesen jó az, ha növekszik. Azonban amíg a ténylegesen megszületett gyerekek száma ezer főre vetítve folyamatosan csökken, addig szart sem ér, hogy pont ebben egy kicsit növekedtünk. (Itt valami módszertani különbség is van, mert az Eurostat 1,54-es termékenységi rátát ír, a KSH viszont csak 1,49-et, pedig elvileg ugyanazt számolják.)

  "hanem a nemzetek kell olyan élethelyzetet teremteni, hogy a saját népe szívesen vállaljon gyermeket!"

  Ezzel egyetértek, viszont úgy látom, hogy nem ez történik. Csaj rengeteg pénzt elköltünk családtámogatás néven, de ha a termelékenységi rátát is nézzük 2016 óta stagnál. Nincs további növekedés. KSH szerint 1,49 végig 2018-ig bezárólag.

 • Aweriot

  veterán

  Ha megnézed az utóbbi pár évet, manapság már nyelvtudás sem kell, egy csomó olyan állásajánlat van, hogy mindenféle nyelvtudás nélkül mehetsz külföldre dolgozni. Csak közben történt sok minden, és már nem feltétlen érzik az emberek úgy, hogy annyival jobban fognak kint élni.

  Ez egyfelől lehet igaz is, de én ezt nem csak anyagi szempontból vizsgálnám. Az életszínvonal lehet, hogy nem lesz jobb (habár igazából szerintem de), de az életminőség nagyon más. A sok arab és fekete pedig nem értem miért probléma, 2019 van, dübörög a globalizáció, a nemzetállamok kora leáldozott. Azok az országok amik ezt nem ismerik fel és el hátrányba fognak kerülni. Én vállalom, hogy számomra a nemzet teljesen mindegy, egy jelentéktelen, visszamaradott tákolmány ami manapság már inkább hátráltat mint támogat. A nemzeti gondolkodás soha nem vezetett semmi építőhöz.

  "Például a családtámogatással, gyermekvállalási kedv ösztönzésével. És ebben a Fidesz nagyon sokat tett az emberekért!"

  Igazából ez is erősen véleményes, hiszen igazából ahol az egyik kezével adott ott a másikkal elvett, gondoljunk csak a CSOK hatására az ingatlanpiacra. Viszont ez a segítség amit nyújtottak nem menti fel őket a romboló tevékenységük alól. A jelenlegi kormány legnagyobb bűne az ország teljes morális lezüllesztése. Ami sajnos egy olyan folyamat amit évtizedekbe fog telni megfordítani, ha egyáltalán lehetséges. Ez egy sokkal nagyobb kár mint 1000 ellopott milliárd, vagy az ország külpolitikai megalázása.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • nuke7

  veterán

  Mi baj a feketékkel és arabokkal..? :F

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Runner_fxr

  Ármester

  Most sajnos nincs időm részletesen válaszolni, de lenne mit! :)
  Na végre valaki kimondta a tényállást, miszerint számodra a nemzet egy értéktelen, visszamaradott tákolmány! Bár messzemenőkig nem értek vele egyet, ugyanakkor azt legalább tisztelem benne, hogy legalább Te kimondod, hamár a balliberális oldalon állsz! Ezt minden balliberális pont igy gondolja, csak nem meri kimondani, inkább mismásolnak, kétértelműen beszélnek. Pedig sajnos pont ez az a vizválasztó dolog, ami miatt egyetértés soha nem lesz balliberális és konzervativ jobboldali kozött! És ez baj, mert béke akkor lehetne ha valahogy ez a két oldal közös nevezőre tudna jutni. Ezért nem zavar titeket a tömeges muszlim, afrikai migráció se. Pedig a negatív következményeit ti is el fogjátok szenvedni! Azért a muszlim rohadtul nem lmbtq, liberális stb kompatibilis! Pláne nem az a réteg ami idejött az Unióba. És, hogy mi a bajom az arabbal meg a feketével? Semmi! Soha nem voltam rasszista! Fekete zenén nőttem fel, jó pár fekete ismerősöm van. Szírekhez járok kajálni ezer éve, jóba vagyok velük. Jó a kajákuk, olcsó is. A problémám az, amikor aránytalan nagy tömegekben engedik be őket, nincs kontroll, nem tudod hol lesz a vége a folyamatnak. 20 év múlva kisebbségbe kerülhetünk itt Európában. Tehát mégegyszer! Semmi bajom a feketével, arabbal stb néppel, amíg nem érzem azt, hogy ők túrnak ki a saját területünkről! Más az amikor látod, hogy van körülötted pár, meg más az amikor csak ilyenek vannak körülötted! És ami még probléma, nem is kicsi! Hogy Nyugat-Európában ezekhez kell alkalmazkodni! Ott ez az irány, a vendég mondja meg a tulajdonosnak, hogy mi legyen, aztán az lesz, nehogy szegények rosszul érezzék magukat. Ezért volt pár év alatt kb 30 komolyabb terrortámadás is, amiket elkövettek Európában! Hülyének néznek minket, és igazuk is van! Életképtelenek azok az emberek akik nem képesek megvédeni magukat, úgy, hogy erre minden eszközük megvan! És nem mindegy, hogy milyen közegből jönnek bevándorlók, egy fekete afrikai ősember, aki most lát életében először fehér nőt és demokráciát, nagyon nem ugyan az mint mondjuk egy Amerikai fekete, aki idejön tanulni egy egyetemre!

  [ Szerkesztve ]

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • Runner_fxr

  Ármester

  Morális lezüllesztés alatt pontosan mit értesz?

  --- Kerékpár szerviz Törökbálinton! ---

 • Aweriot

  veterán

  Nézd, a bevándorlás mint olyan tényleg egy baromi komolex téma, amivel kapcsolatban szerintem kb. lehetetlen ideális megoldást találni. Én azt gondolom, hogy elsődlegesen meg kéne szüntetni az okokat, amiért elindulnak az emberek. Sajnos ez mostanra leginkább lehetetlenné vált. Ugyanakkor fontosnak érzem helyretenni, hogy a 2015-ben érkezettek nagyon kis százalékával van baj. Többet is volt alkalmam megismerni, hulla normális emberek és örülnek annak, hogy kiszabadultak a pokolból. Mert nekik az eddigi életük az volt. És igenis fontos, hogy empátiával és türelemmel közeledjünk ezekhez az emberekhez, mert másképp tényleg csak radikalizálódni fognak. Ez egy rendkívül hosszú és költséges folyamat lesz, de fontos. És ezt közösen kell megoldanunk, szolidáris Európaként, mert máshogy esélytelen. Ez az egész téma kicsit olyan mint a cigánybűnözés. Létezik, problémát jelent, de közzel se akkorát amekkorát lefestenek az emberek.

  Egyébként szépen kérkek, hogy ezt a balliberális jelzőt hanyagold, mert nem pontos, jelentés nélküli.

  Az iszlám vallás ugyanannyira kompatibilis a melegjogokkal és etc. mint a katolicizmus. Semennyire. Másik kérdés, hogy mind a kettő mára elfogadja, az extrém eseteket természetesen mind a kettőnél el kell ítélni.

  Itt jegyezném meg, hogy ahhoz, hogy a melegjogi mozgalmat elítéljék az emberek még vallás se kell, éppen elég vallásmentes homophob van.

  Morális lezüllés alatt például a civilkurázsi kiölését, a gyűlöletkeltést és legfőképpen a közéleti apátia előidézését értem.

  [ Szerkesztve ]

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • nuke7

  veterán

  Miért baj, ha kisebbségbe kerülünk? Nyilván nem akar senki közel keletet vagy Afrikát csinálni Európából, onnan azért jöttek pont el, mert olyan amilyen. Nyilván valamennyi kulturális rugalmasság kell, de ha Amerika meg tudta ezt ugrani, azért Európának is illene...

  Btw, amilyen feketéket én ismerek szintén tanulni, egyetemre jöttek ide és a bevándorlók, (pl. szíriaiak) nagyrésze szintén a közép-, és felső osztályból jön, mert ők tehetik meg, nekik van rá pénzük, hogy otthagyják az országukat.
  Egy bennszülött törzs nem fogja magát és telepszik át europába csak úgy :N :D

  Ezt meg így a terrortámadásokhoz:

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • dabadab

  titán

  A konzervatív jobboldalnak sem kell nacionalistának lennie.

  A nacionalizmus nagyjából annyi idős, mint a szikratávíró (vagyis történelmi távlatban kifejezetten új dolog) és nagyjából pont annyira van értelme így a XXI. században.

  A magyar politikai nacionalizmus meg ezen felül is elég furcsa, mert számunkra nagyjából az egyetlen hozama Trianon lett (aminek egyébként nacionalista szempontból örülni kellene, hiszen Magyarország az addigi soknépű országból akkor vált nemzetállammá). A nacionalizmusnak akkor volt értelme, ha az egyesítő erőként tudott működni, mint Németországban és Olaszországban, ahol kis darabokból állt össze egy erős állam. Ma már ezen túl vagyunk, most már európai szintű egyesülésre lenne szükség, amit a nacionalizmus csak akadályoz.

  "Azért a muszlim rohadtul nem lmbtq, liberális stb kompatibilis!"

  London muszlim polgármestere ott menetelt a London Pride elején, miközben Tarlós István homofób kirohanásokat intézett. Te lépsz.

  Egyébként Ausztriában a bevándorlók származási országai között első helyen a volt Jugoszlávia áll, a harmadik helyen meg Németország, szóval a bevándorló == muszlim néger egyenlet sem igaz.

  [ Szerkesztve ]

  DRM is theft

 • minek?:S

  őstag

  A bevándorlás tényleg komplex téma. Valamilyen szinten valóban szükség lenne rá, hiszen kismértékben kompenzálná a népességvándorlást, akár az országon belüliről beszélünk, akár a kivándorlásról. Nagyban hasonló társadalom, mint a miénk.. hisz Szíria fejlett ország volt, de mégis más.. pont annyiban, hogy ahogy Te is mondtad, sok pénz és idő, mire beilleszkednének.. már amelyik akar.. mert én elhiszem, hogy 6-ból 5 tényleg csak boldogan akar élni, viszont ott van az a maradék 1.. mint az orosz rulettben. Viszont. Az tény, hogy Magyarországnak van így is elég baja, nem kell +1. Elég, ha csak a belföldi kisebbséget, a cigányságot nézzük. Majd, ha azt rendeztük, akkor esetleg lehet beszélni.. de még akkor is csak másodlagosan, mert elsődlegesen ott vannak a külhoni magyarok... gondolom azért tudod mi a helyzet Erdélyben, Felvidéken, Kárpátalján(azért ezt a 3-at emelem ki, mert itt élnek ismerőseim és hallok sztorikat). Szóval van itt teendő.. és túl nagy a kockázat.. gondolom azt is tudod, hogy Trianon sem csak azért lett így, mert random "így adta ki".. hanem ott is voltak más népcsoportok(oláhok, tótok..). Abban szintén egyetértünk, hogy az okokat kéne megszüntetni.. ehhez beszélj az USÁval, hogy ne demokratizáljon.. viszont amíg a fegyverkereskedelemben ennyi pénz lesz, addig ez nem lesz másképp.

  Cigánybűnözésről csak annyit, hogy nem véletlenül kíséri szinte mindig a Miskolcról 23:10-kor induló Szerencs(-Nyíregyháza) felé közlekedő vonatot egy rendőrautó. Egyszer ülj fel rá. Persze nem minden vajda akar "bántani", van, akinek csak beszélgetni van kedve :) Másfelől hidd el egy kis faluban azon a környéken észnél kell lennie annak a srácnak, aki a barátnőjével sétál az utcán este.. főleg hónap elején.

  dabadab

  Európai Egyesül Államok? :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :DDD :N

  Másrészt, ha már Pride.. nem muszáj homofóbnak lenni ahhoz, hogy utálják a Prideot.. elég szimplán a normális gondolkodás.

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • Noukoum

  addikt

  Nagyon lehet örülni nacionalizmus szempontjából mikor a határontúl maradt több millió magyar ember, ráadásul az kreált államok úgy bántak (és bánnak) velük ahogy akarnak.
  Innen már nem számít semmilyen eszme ( liberalizmus) mindenki mehet a dolgára.

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

 • nuke7

  veterán

  Basszus, ez rohadtul igaz, ezt még így nem gondoltam át! :) köszi.

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • dabadab

  titán

  "Nagyon lehet örülni nacionalizmus szempontjából mikor a határontúl maradt több millió magyar ember, ráadásul az kreált államok úgy bántak (és bánnak) velük ahogy akarnak."

  (A "kreált állam" elég vicces kifejezés - melyik nem az?)

  A határon túliak extra problémáit a - tadam! - nacionalizmus okozza, nem más. Azért tök jó dolog ez a nacionalizmus, nem?

  DRM is theft

 • Aweriot

  veterán

  Trianon 99 éve volt. Miért a mi dolgunk az ottani magyarokon segíteni? Költözzenek Magyarországra ha magyarok akarnak lenni. Ez brutálisan szembemegy mindennel amiben hiszek, de kb. ez az egyetlen megoldás.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • dabadab

  titán

  "Európai Egyesül Államok?"

  Tudsz jobbat? Kína még Németországot is megeszi reggelire, nem hogy Magyarországot, csak egy egységes Európának van esélye arra, hogy komoly tényező legyen. Az, ami most az EU, láthatóan hosszú távon nagyon problémás lesz, vagy nagyobb integráció kell vagy szétesik.

  DRM is theft

 • minek?:S

  őstag

  Ja, ha nem mi dolgunk a külhoni Magyarokon segíteni, akkor a szír stb bevándorlókon még kevesebb. Lehet így is gondolkodni, csak agyatlanság. A külhoniakkal legalább majd' 1000 év közös, illetve a nyelv, család, kultúra, nemzetség stb. És az arabokkal? Sem a nyelv, sem a történelem, sem a kultúra, sem semmi. Akkor?

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • minek?:S

  őstag

  "...vagy nagyobb integráció kell..."

  Aha, úgy, mint ahogy tették ezt a románok is pl? Pont azért fog szétesni valami, mert túl sok a másság.. túl nagy gazdasági és társadalmi különbségek vannak ahhoz, hogy ez valaha is megvalósulhasson. Viszont nagyon a "természetben" sincs hasonlóra példa, szóval biológiailag is elképzelhetetlen, tehát eddig semmi érv nincs mellette. Viszont, ha tudsz, akkor mesélj, mert érdekel..

  Üdv.:M.

 • Aweriot

  veterán

  Őket elüldözi a háború, a vízhiány és egyéb katasztrófák. A külhoni magyaroknak nincsenek ilyen problémáik.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • dabadab

  titán

  Gondolom az USA-t azért már láttad, nem?...

  A biológiás rész meg teljesen értelmezhetetlen. Olyat se láttam, hogy egy ámbráscet optikai kábelt fektetett volna, aztán mi emberek mégis csináljuk.

  DRM is theft

 • Degeczi

  nagyúr

  Ezt Orbánnak is magyarázd, ő dörgölőzik most épp muszlimokhoz...

 • minek?:S

  őstag

  Still semmi. Még mindig ugyanúgy az erőszakkal demokratizálóknak kell megoldaniuk, akik gazdaságilag képesek is erre. Beszélj majd légy szíves egy Kárpátaljaival vagy Erdélyivel.. Ne az én számból halld, de elég súlyosan sérülnek az emberi jogok néhány helyen. Ja és akkor még december elseje európai ünnep :U :N Ráadásul Kárpátalját igencsak bevették az ukrán-orosz háborúba. Viszont a kultúra még mindig teljesen más és mondom, oké, hogy 6-ból csak 1 ilyen "makacs".. de na ... meg hát tényleg hallgass meg pár magyar kamionost a Calais környéki táborokról.

  dabadab

  Így van, láttam. Gyerekfejjel poén is lett volna kiköltözni.. de ma már nincs az a pénz. Illetve gondolom, ha már ennyire USA, akkor tudod a történelmét is, hogy hogy jutottak el ide ~500 év alatt. Az ott élők, portugálok, franciák, és britek "harcait" is tudod, a feketék-fehérek viszonyulását is egymáshoz, eleve a gondolkodás módjukat, az oktatásukat...

  Degeczi

  És? Te talán pontosan tudod, hogy miért teszi? Milyen politikai érdekből? Te vagy a tanácsadója? Ott vagy vele minden politikai értekezleten, legyen az akár Putyinnal, akár bárki mással?

  [ Szerkesztve ]

  Üdv.:M.

 • Aweriot

  veterán

  Rendben, tételezzük fel, hogy sérülnek. De mi is gátolja meg őket abban, hogy Magyarországba költözzenek? Hisz a magyar gazdaság tombol. Ez egyébként szintén egy "libsi" gazdasági tétel. Mindenki magáért felelős.

  "mindenki egy kicsit neonak érzi magát amikor először végigpörög az orra előtt egy apt update/upgrade"

 • nuke7

  veterán

  sorry, de nekem a külföldi magyarokkal pont annyi közös a nyelven kívül - ami aztán baromi hasznos - mint az arabokkal... :N

  (#246) minek?:S : miért maradnak ott? miért nem jönnek ők is magyarországra, mint a menekültek... ja várj. :U

  [ Szerkesztve ]

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • nuke7

  veterán

  ment pm.

  https://youtube.com/user/nuke7 --- vegyél olcsón nagyon jó, új egeret: bit.ly/nuke7egerek

 • Noukoum

  addikt

  Te sem voltál még Dac-Slovan meccsen.

  [ Szerkesztve ]

  „Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”

Hozzászólok Aktív témák