2018. március 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) NetRally


NetRally
(újonc)

A magyarok legtöbbje mobil analfabéta. A csillivilli a fontos, meg hogy drága legyen, de használni a töredékét sem tudja.

www.netrally.hu

(#2) luciferc válasza NetRally (#1) üzenetére


luciferc
(őstag)

azért vegyük már észre, hogy az mms egy mesterségesen gerjesztett valami, alapvetően és általában semmi szükség rá. lehet, hogy a magyarok mobil analfabéták, de ez egyrészt ilyenkor nem feltétlenül gond (nem vernek el egy halom pénzt feleslegesen), másrészt akár azt is mutathatja a kis arányú elterjedtsége, hogy a magyarokat mégsem olyan könnyű minden baromsággal (kéretik nem flémelni, ha valaki célszerűen használja, általánosságról van szó) meghülyíteni, és ebben annyira nem látnak fantáziát, hogy nem érdekli őket, hogy tudnának ilyet küldeni. Ha ez utóbbi egy picit is igaz, az jó. nagyon jó.

Minden igazságot könnyű megérteni, ha már felfedezték; a cél felfedezni őket. - Galileo Galilei

(#3) Calibos válasza NetRally (#1) üzenetére


Calibos
(PH! addikt)

A magyarok legtöbbje mobil analfabéta
ebben van valami főleg, az idősebb korosztály. Én még életemben nem küldtem mms-t, ismerős köreimben aki meg akart nem tudott mert nem tudta hogyan kell :D

(#4) ftc válasza luciferc (#2) üzenetére


ftc
(PH! nagyúr)

nah igen mms.Egy felesleges valami...Nincs olyan alkalom ahova illene.Nekem az előfizumhoz jár 10 ingyen MMS is.Még 1x sem küldtem.Hívás gyorsabb,sms olcsóbb nem kell vele szöszmötölni,MMS drága,lassú,lehet a másik nem is tudja fogadni.

(#5) Jadro válasza luciferc (#2) üzenetére


Jadro
(PH! kedvence)

Az azért elég gáz, ha azért jó analfabétának lenni hogy ne küldjön feleslegesen MMS-t. :) Egy értelmes ember meg tudja állni hogy ne küldjön MMS-t ha nincs rá pénze. Mindamellett, hogy akár tud is küldeni ha éppen arra van szüksége.

Samsung Galaxy S7 Edge; <<WotNick: JadroWot>>

(#6) Bibby válasza ftc (#4) üzenetére


Bibby
(PH! addikt)

MMS miért lenne bonyolultabb? Ha olyan telefonod van... A legújabbakban már az is lehet hogy elkezdesz írni sms-t és ha beillesztesz képet akkor egyből mms lesz belőle.
Egyébként nekem most kétszerannyiba kerül mint egy sms, szóval ha már átcsúszok a másodikba, sokkal jobb a multimédia üzenet, ott legalább nemkell számolni.

Ελευθερια η θανατος

(#7) Tüzi


Tüzi
(PH! addikt)

Sose értettem mi a jó benne... Ha fényképezni akarok, akkor fényképezővel teszem, ha játszani szeretnék, akkor leülök a gép elé, ha beszélni akarok valakivel, akkor felhívom... Itt a lényeg, a telefon telefonálásra van (milyen meglepő, neve is mutatja :D ) Minden más csak a fogyasztói társadalom pénzének a lenyúlására szolgáló parasztvakítás. 6310i-m van, és _sose_ hiányzott, hogy fényképezzek vele, vagy szimbián-om legyen, vagy fájlt kezeljek a telefonomon. Viszont telefonálásra kurva jó :DDD

Deee... 1,6 millió dollárért, mi is lehetünk hősök. Három napig.

(#8) sh4d0w


sh4d0w
(PH! nagyúr)

Mindamellett, hogy egy mesterségesen gerjesztett szolgáltatásról van szó, amit az sms mintájára hoztak létre, még drága is - szerintem nincs mit csodálkozni rajta, hogy nem nagyon kell a jónépnek.

Ha marhasagot irok, vallalom a pofonokat erte a forumon, nem sirok a modiknak.

(#9) Jadro


Jadro
(PH! kedvence)

Annyira már nem drága. Lehet vele kellemes perceket okozni egy-egy jól előtt képpel, ami bőven megér ennyi pénzt. És hosszú, több részbe tördelt sms helyett is jó lehet. (Más kérdés hogy ha 10 szónál többet kell leírni akkor már inkább telefonálok. :))

Samsung Galaxy S7 Edge; <<WotNick: JadroWot>>

(#10) Crisp Rat


Crisp Rat
(PH! nagyúr)

hat, nekem vegyes erzelmeim vannak...
neha jol jon, ha 1-2 kepet gyorsan tovabb tudok kuldeni, de hat az 300k-s hatar nem sok mindenre eleg
raadasul nem mindenfele filet hajlando elkuldeni a telo
nagyon ritkan hasznalom, de nelkule is meglennek... :)

I dream about magic. And dragons. Do better today than did yesterday. Some people are so empty they can't even fill a soul gem. https://www.mixcloud.com/S_t_e_v_e_S/

(#11) jerry311 válasza NetRally (#1) üzenetére


jerry311
(PH! nagyúr)

A magyar mobilosok nagy részének csili vili telefon kell. Ezt csak mindenféle kütyükkel együtt kapja meg, ha kell ha nem. Ezek egy részét nem használja, mert nem kell, másik részét meg nem használja mert nem tudja, hogyan kell. Szvsz többségben vannak azok, akik nem használják az extra funkciókat, mert vagy nincs rá szükségük vagy drágának találják.

Én pl infrát és BT-t akartam a telefonomba, mindkettőt csak akkor kaphattam volna meg ha megveszek egy olyan készüléket, aminek a felét nem használtam volna. Vettem, olyat amin csak infra van, ehhez is van kamera meg mms amit nem használok (és nem is fogok), mert nincs rá szükségem.

https://www.facebook.com/RailwayRelay/

(#12) Jadro válasza jerry311 (#11) üzenetére


Jadro
(PH! kedvence)

Azért válasszuk szét a két dolgot. Egy MMS képes telefon nem sokkal, vagy nem drágább mint egy olyan ami nem tudja. A kamera már érdekesebb, mert tényleg kénytelen vagy megvenni és fizetsz érte nem is keveset. Még ha nem is használod.

Az MMS csak egy olyan lehetőség amit vagy használsz vagy nem. Elfér a telefonodban. Nem értem miért vannak egyesek annyira ellene. Azokat viszont értem akik azért használják de drágállják.

Samsung Galaxy S7 Edge; <<WotNick: JadroWot>>

(#13) shev7 válasza Tüzi (#7) üzenetére


shev7
(PH! kedvence)

de azert elkepzelheto, hogy vannak olyan emberek, akik szeretnenek fenykepezni a telefonjukkal, esetleg zenet hallgatni, doksikat olvasni, ne adj isten internetezni, nem? (mondjuk a mms pont hulyesegnek tartom en is de a te hozzaszolasod sem az mms-rol szolt)

''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''

(#14) Jégkokó


Jégkokó
(PH! kedvence)

Az mms nem csak képküldésre alkalmas, hanem akár egy 1000 karakternyi szöveget is irhat az ember és azt küldi el, és ha ezt nézzük az jó pár sms nek felel meg.

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#15) KrenAtesz


KrenAtesz
(PH! kedvence)

Múltkor akartam mms-t küldeni (egy vodás telóval, vodás sim-el) nem tudtam. Lehet, hogy többet küldenének, ha úgy jönne ki a boltból, hogy lehessen küldeni... :U (vagy csak én voltam béna?)

(#16) HXY válasza KrenAtesz (#15) üzenetére


HXY
(PH! addikt)

pedig úgy jön ki...

(#17) KrenAtesz válasza HXY (#16) üzenetére


KrenAtesz
(PH! kedvence)

Esküszöm nem tudtam elküldeni :)

(#18) ragazzo válasza KrenAtesz (#15) üzenetére


ragazzo
(őstag)

Ha veszel egy új telefont, akkor azon alapból nem aktív az mms.500 HUF alatt nem is aktiválják be.Tehát nem a te hibád volt.

Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com

(#19) Calibos válasza KrenAtesz (#15) üzenetére


Calibos
(PH! addikt)

Pont erről írtam hogy sokan nem is tudják, próbálkoznak de utána feladják. Kapásból 5 ismerős ugrik be aki kérdezte, hogy a manóba kell mms-t küldeni. Mivel én sem tudom nem tudtam segíteni :(

(#20) Mr.Grincs


Mr.Grincs
(PH! kedvence)

Az MMS azoknak való akik rengeteg pénzük és már nem tudnak mit kezdeni magukkal. Én ha 5 öt küldtem és fogatam az elmúlt két évben akkor sokat mondok. Tök fölösleges.
Abban az esetben érdemes elküldeni ha nincs idő más módszerre ami ingyenes és jobb minőséget tud, annyira nélkülözhetetlen és ellenállhatatlan vágyat érez iránta hogy elküldje, hogy már szinte fáj, vagy sürgős esetben akkor megértem.
De hogy mindig, mindenhol, sokforintért az úgy nem üzlet, mondjuk akinek van pénze annak teljesen mindegy.Persze hogy nincs igény az MMS re. Ugyanúgy, mint a 3g re. Igaz két különbőző dolog, de az is szinte csak it ott érhető el és természetesen jópénzért.

iPhone 7 128 GB jet black / MacBook Air

(#21) moma válasza NetRally (#1) üzenetére


moma
(őstag)

Hát én spec önként vállalt mobil analfabéta vagyok :D Egyszerűen nem hiányzik, hogy ne legyek az, annyira nem, hogy a mobilom nem is tud mms-t :DDD Mostanában kezdenek csak jönni olyan telók, aminél már elgondolkodom, hogy azért ez már tényleg nem lenne rossz, de egy mms... :U szerintem pont ez a tipikus példája az üres, funkciótlan csilli villinek (persze számomra) :P

we all deserve a bit of luck.

(#22) ftc válasza Jégkokó (#14) üzenetére


ftc
(PH! nagyúr)

10 perc még bepötyögöm.....1 perc alatt elmodnom amit akarok .....

(#23) Protezis


Protezis
(őstag)

En egyszer kuldtem mms-t. A billentyuzar meg nem kapcsolt be, es sikeresen elkuldtem a zsebem belsejerol keszult kepet egy cimboramnak. Tenyleg hasznos...

The box said "Requires Windows 95 or better." So I installed LINUX

(#24) rrunner válasza NetRally (#1) üzenetére


rrunner
(lelkes újonc)

Szerintem az MMS-t a helyén kéne kezelni. Úgy látom az itteni vélemények jó része a ''fölösleges, megbukott, vigyék innen abcúg kizsákmányolók'' állásponton van.

Én úgy gondolom, hogy a készülék és hálózat fejlesztések trendje abba az irányba megy, hogy a mobiloddal egyre több mindent meg tudj oldani, amire a netre kötött számítógéped képes. Pl. RSS feed olvasás, képfeltöltés blogba, gmail kliens, IP alapú TV, chat, stb. Ebből pedig azt használod, amire szükséged van, és meg tudod fizetni. Ez nekem eddig tetszik. (A készülékek árát úgysem a bele pakolt szoftverek mennyisége határozza meg, hanem a cool-sági faktoruk, és a megjelenésük óta eltelt idő.)

Ha belegondolsz, arra senki sem panaszkodik, hogy micsoda felesleges és/vagy bunkó dolog, hogy a PC-d levelezőprogramjával lehet képeket/mp3-at/videókat/warezt küldeni, nem csak szöveget. Pedig az esetek 99 vagy 100%-ában csak szöveget küldök.
Miért más ez a mobillal? Szövegre ott az SMS, bármi egyébre, vagy hosszabb szövegre az MMS.

Gondolom hamarosan olyan üzenő kliensek lesznek a telefonokban, amik nem is kötik az orrunkra, hogy milyen üzenetet küldünk. Lesz egy szem új üzenet gomb, ami ha csak rövid szöveget küldesz SMS-ként küldi, ha bármi egyebet, akkor MMS-ként, a szolgáltatónak pedig kéretik egyformán ugyanannyit számolni egy 472 karakteres üzenetért, függetlenül, hogy melyik hordozószolgálaton ment az üzenet.

Ebben az értelemben az MMS nem lehet bukta, najó, pénzügyileg lehet a szolgáltatónak, de nem hinném, hogy ezeken a fórumokon értük aggódna bárki is, csak egy olyan szolgáltatás, amit nyilvánvalóan kevesebben használnak, mint a hanghívást vagy az SMS-t. A megléte viszont felhasználói oldalról alapkövetelmény, (nehezen képzelem, hogy ha megjelenne egy alternatív mobilszolgáltató Magyarországon, amelyiknél nincs MMS szolgáltatás, akkor topikok nyílnának arról, hogy milyen szimpatikus az új operátor, hordozom is tüstént a számomat hozzájuk, mert nincs náluk MMS) szolgáltatói oldalról pedig presztizskérdés.

(#25) rrunner válasza Protezis (#23) üzenetére


rrunner
(lelkes újonc)

Örülj, hogy tud MMS-t a készüléked. Képzeld el, ha nincs MMS menűje, akkor a zsebedben ugyanazoknak a gomboknak a megnyomására lehet, hogy az egész telefonkönyved törlődik. :)

Érdekes, hogy ez az MMS fölöslegessége mellett érv, nem pedig mondjuk a telefon zsebrevágása ellen.

(#26) orbano


orbano
(PH! félisten)

én spec sokszor küldözgetnék képeket. de vagy olyan piciben jelenik meg a címzettnél hogy semmit nem lát belőle, vagy egyszerűen nincs alapból gyárilag úgy beállítva a elefon/előfizetés, hogy megnézhesse. mondjuk így is heti átlag 1-et küldenék, de így még azt sem :)
barátom is vett egy v3-at, meg valami csúcs noikát bitang nagy kijelzővel. mindkettőre küldtem mms-t, mindegyik helyett csak valami linket kapott. ez milyen már? szerintem egy átlag juzer nem akar azzal foglalkozni hogy ígyúgy aktiválja az mms fogadást. miért nem mehet ez alapból? :U

A vér nem válik VAZZE!™

(#27) karib válasza rrunner (#24) üzenetére


karib
(PH! addikt)

Ez szép és jó, csak a sok felesleges funkció legtöbbször az alapfunkciók rovására megy. Lassan mindent lehet csinálni ezekkel a készülékekkel, csak telefonálni nem (bonyolult, lassú, lemerül stb.). A szolgáltatók tenyérbemászó nyomulásáról ne is beszéljünk, ahogy próbálnak ráerőszakolni a számomra felesleges funkciók használatára (pl. dedikált WAP meg Voda Live gomb, K750i-m esetében alapból MMS-t akar írni stb.).

Nincs bajom a plusz funciókkal, de ne rontsák az általam intenzíven használt kritikus alapfunkciók működését.

Department of Redundancy Department

(#28) rrunner válasza orbano (#26) üzenetére


rrunner
(lelkes újonc)

Küldj e-mail címre, ott eredeti méretben jelenik meg.
T-mobile-nál (a többinél is lehet, csak azt nem tudom) ha te kapsz a telefonod kijelzőjére kicsinyített képet MMS-ben, és tovább-forwardolod a saját e-mail címedre, akkor oda szintén az eredeti méretben kapod meg.

Copyright © 2000-2018 PROHARDVER Informatikai Kft.