Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • shabbarulez

  őstag

  válasz LordX #50 üzenetére

  Szerintem legalább 1x tisztességesen olvasd el azt amit idáig leírtam. Állandóan jössz ezzel hogy ne küldjön a szolgálató felesleges streamet az ügyfélhez amit nem használ, meg hasonlók. Szerinted írt ilyenről bárki a korábbi hozzászólások során? Mert ha visszolvasnál akkor kiderülne végre számodra is hogy senki írt. Azt viszont képtelen vagy felfogni hogy egy háztartásban nem csak egyetlen tv készülék lehet, az átlag fogyasztói magatartás ennél sokkal bonyolultabb eset. Pedig már kétszer is elég szemléletesen és részletesen leírtam hogy működik ez a gyakorlatban, de te ennek ellenére ugyanazt a marhaságot ismételgeted, amit eddig rajta kívül itt még senki más nem állított. Az a gyanum te write only üzemmódban üzemelsz, azt sosem olvasod el amit mások korábban leírtak, pedig nem ártana.

  Pl. a #45-ös hsz.-ben leírt elég szemléletes példánál áruld már el te mit tekintesz ''felesleges'' streamnek amit nem kellene átküldeni?

  Egyébként a ''Ha több kell, bekötünk több drótot.'' és a ''gyorsabb kapcsolatot állítanak be.'' az messze nem ugyanazt jelenti. Ez lehet hogy te így értelmezted, ennek ellenére teljesen mást jelentenek.

 • coolmpi

  aktív tag

  time-shift,PVR képesség,VoD,EPG

  Ezeket kifejtené valaki? Érdekel a dolog, de gőzöm nincs, hogy micsodák ezek ;)

 • Winner_hun

  félisten

  5 megás feltöltés, itt sosem lesz:O

  ► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ

 • shabbarulez

  őstag

  válasz coolmpi #52 üzenetére

  A PVR az Personal Video Recorder. Egy számítógépes merevlemezzel kiegészített Set-Top Box ami így rögzíteni is képes adott tartalmakat a merevlemez kapacitásának határáig. A jó öreg VHS-hez képest a merevlemezre történő rögzítés sok plusszal szolgál mivel nem csak szekvenciálisan képes rögzíteni, így bármikor indulhat rögzítés, könnyen ugrik adott tartalomról a másikra kereséskor, egyszerre párhuzamosan akár több tartalom is rögzíthető, egyidőben folyhat rögzítés és visszajátszás is. Ezek a merevlemeznek nem okoznak gondot míg VHS-nél ez a funkció gazdagság elképzelhetetlen volt.

  A time-shift a PVR-nak ezek jobb képességeire épít.Idő eltolásos tv-zés durván lefordítva. A lényeg az hogy távirányító egy gombja segítségével kvázi ''megállíthatod'' az elő adást. Pl. ha nézel egy meccset és csörög a telefon, akkor a gombra a háttérben a Set-Top Box elkezdi rögzíteni a merevlemezre az élő adás képét. Ha letetted a telefont a pause gomb felengedése után te már a merevlemezen rögzített adást fogod nézni, miközben a PVR pár perccel ezt megelőzve az elő adást rögzíti. Így te nem az elő adást fogod nézni hanem egy késleltett képet ami már rögzítésre került. Természetesen ha időközben reklám lesz vagy olyan rész van amit nem érdekel előre tekerhetsz(természetesen maximum addig amíg utol nem éred az elő adást) vagy akár vissza is ha valami olyan érdekes volt ami újra akarsz nézni.

  VoD, Video on Demand, magyarul az online videotéka szavakkal lehetne a legjobban jellemezni. A szolgáltató egy általa üzemeltetett videotékában megoszt filmeket, de ez lehet akár tv műsorok kedvenc sorozatai, de akár az is megoldható hogy mondjuk 1 hétre visszamenőleg archiválja a teljes műsorkínálatot a szolgáltató és te ebből az általad elmulasztott műsort rendeled meg. VoD kínálatában jellemzően filmeket, friss mozisikereket szoktak kínálni, de a tv sorozat népszerűségével ezek is felkerülnek a kínálatba, de csak a szolgáltatón múlik mekkora lesz az online videotéka kínálata. A VoD jellemzően fizetős. A tartalom ár jellemzően annak frisseségétől függ. Egy viszonylag új mozisiker megrendelése drágább lesz mint egy régebbi anyag. A VoD keretében szolgáltatótól függően jellemzően 24 vagy 48 órán belül ad lehetőséget a megrendelt videoanyag megtekintésére, de ez időalatt ezt bármikor és akárhányszor megteheted. VoD-nak két fajtája van egyik valós idejű letöltést kíván, persze videoanyagban ugyanúgy tekerhetsz akár előre hátra mintha egy már rögzített felvétellel tennéd. A másik offlineba működik, vagyis előbb letölti a PVR-ra és utána engedi megtekinteni.

  EPG, elektronikus program kalauz(guide), kvázi egy elektronikus műsorújság, ahol megnézheted adott időre előre mi a műsor, természetesen lehet benne keresni cím, rendező, színész, típus más kategóriák szerint. Egy rövid műsorismertetőt nézhetsz meg adott műsorról, egyben ezen keresztül is használhatod az előbb leírt szolgáltatásokat. Pl. ha megjelölsz egy műsort rögzítésre akkor az a PVR-ra kerül, de megjelölhetsz pl. egy sorozatot úgy hogy minden héten rögzítse a sugárzott részeket.

  Ha tudsz egy kicsit angolul akkor ezen a linken van egy video ezen funkciókról. Nekem csak az M$ media playere játsza le. [link]

 • shabbarulez

  őstag

  válasz Winner_hun #53 üzenetére

  Ha az alkalmazott technológia lehetőséget ad rá akkor megoldható. Pl. aktív ethernet megoldásoknál akár szimmetrikus csomagokat is ki lehet alakítani. x-PON megoldásoknál is lehet magas uploadot adni, de akár a szimmetrikust is be lehet vállani, akár 100/100Mbps-ot is. VDSL2 megoldásokkal is rövid réztávon lehet magasabb upload sebességet kialakítani, pl. németben a DT VDSL2 hálózatán 50/10Mbps-es csomagot alakítanak ki az IPTV szolgáltatáshoz, de rövidebb réztávolságon a VDSL2 is felmehet egészen 100/100Mbps-ig.

  Szóval a technológia megvan hozzá hogy ilyet lehessen csinálni, azt nem mondom hogy már holnaptól ilyen lesz idehaza is de azért a soha meg túl erős kifejezés. Nyugodtan megjelenhet ez a technológia is Mo.-on pár éven belül, de 5-10 év múlva már szinte biztos hogy alkalmazni fogják, mert addigra annyira elterjedt lesz, vagy már nem is lesz más.

 • LordX

  veterán

  válasz shabbarulez #51 üzenetére

  Teljesen elbeszélünk egymás mellett úgy érzem. Én csak azt akartam mondani, hogy egy mai jobbféle ADSL is elég lehet akár egy kezdetleges IPTV-hez, nagyon nem kell plusz kiépítés, ''csak'' egy központi médiaszerver. Pl. ott simán vennék, ahol ADSL van, de kábelTV nincs.

  Ha meg több streamet akarnak egyszerre adni, akkor meg bővítik a sávszélességet (ADSL2+, új drót, WiFi/WiMAX, autópályán száguldozó vinyóval megpakolt teherautó, telepátia, Idontgiveadamnhow). A felhasználó szemszögéből teljesen mindegy, az eredmény úgyis csak a nagyobb sávszél.

Hozzászólok Aktív témák

Hirdetés